Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bodor Audio erősítők
Moderátor: Bodoraudio
Bodor Audio erősítők
Egy olyan analógiát szeretnék felvetni, amin magam sokat gondolkodtam, azaz hogy mit hordanék szívesebben, egy nagynevű felsőruha-készítő cég márkás konfekció öltönyét, vagy egy jó kezű szabó által ugyan abból az anyagból az én méretemre elkészített öltönyt. ...
Na vegre, nem autos analogiat hozott valaki ezen a forumon
Egyebkent a jo kezu szabon es a nagynevu cegen kivul van meg lehetoseg:
- csinald magad
- a nagynevu ceg termeket alakittasd at a sajat igenyeid szerint.
En reszemrol a csinald magad hive vagyok az audioban (mert megtehetem), mig a legutobbi oltonyomet egy (nem tul nagy nevu) ceg termeke kozul valasztottam es a kiskereskedonel dolgozo szabo alakitotta kicsit at, hogy kenyelmes es ram illo legyen. Ez utobbi lehetoseg (modifikalas, tuningolas ... ki minek szereti nevezni) az audio eseteben itthon is elerheto nehany cegnel.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Tisztelt Uraim!
Nincs kedvem hitvitába keveredni, ezért csak úgy általánosságban kívánok a hazai gyártók kontra nagy márkák gondolatokhoz hozzászólni.
Egy olyan analógiát szeretnék felvetni, amin magam sokat gondolkodtam, azaz hogy mit hordanék szívesebben, egy nagynevű felsőruha-készítő cég márkás konfekció öltönyét, vagy egy jó kezű szabó által ugyan abból az anyagból az én méretemre elkészített öltönyt.
Én a magam részéről mindenképpen az utóbbit választanám, ha megtehetném.
Ugyan így vagyok a Hi-Fi berendezésekkel is, szívesebben vennék egy olyat, ami az én igényeim szerint lett megépítve, mint egy olyat, ami ugyan nagynevű márkát és a legkiválóbb minőséget képviseli, de mégis konfekció igények alapján tervezték meg.
Tudom, hogy a fent vázolt párhuzam sántít egy kicsit, de hiszem, hogy aki meg akarja érteni (és nem félre érteni) a gondolatimat, az ki tudja szűrni belőle a lényeget.
Tisztelettel: Kaporka.Microstudio
Bodor Audio erősítők
"Egy Debreceni illető épitett egy Radford vagy Audio Research erősitő másolatot aminek a sikerén felbuzdulva rájött, hogy ilyet ő is tud.Nosza, erősitő elad, épitett egy általa továbbfejlesztett verziót, majd mégegyet stb. Tizenév kőkemény fejlesztés után az első vevője visszavitte neki a készüléket,hogy kicserélné a legújabb fejlesztésűre.
Kiváncsiságból meghallgatták az első lemásolt verziót, ami tizenév fejlesztőmunkáját tette semmivé percek alatt ,ugyanis jobban szólt mint az aktuális fejlesztés."
Hasonló gondolatokat már Én is leírtam a magyar gyártók és forgalmazók egyikéről (Hivox) de lehuurogtak, szélmalom harncnak nevezték sokan, pedig be kell ismerni jó irányba fejleszteni csak sok pénzből lehet. Mint tudjuk a magyar válalkozások többsége töke hiányos. A nagyobb külföldi cégeknek, Én személyszerint és általában, jobban hiszek mint a hazai gyártóknak.
Már előre elnézést kérek a topik tulajdonosától nem Őt kívánom bántani, csak leírtam a véleményemet nem vele kapcsolatban.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db
Bodor Audio erősítők
Szervusz! Szerintem,aki kipróbált sok jó autót/merci,bmw,stb/ azt nehéz rávenni arra hogy vegyen valami kommersz márkát csak azért mert olcsóbb. Mindig érezni fogja a különbséget,és csak akkor vált ha úgy érzi hogy jobbra sikerült találnia/mert ugye a pénz itt nem számít/. Nem állítom hogy a mi erősítőnk jobb,csak azt hogy hangban hozza az elvárt minőséget. Mindig van jobb,és még jobban illeszkedő egység egy hifi láncban. :smile53:Még valami! Ma már úgy vásárolnak az emberek,hogy végigjárják azokat a helyeket amik érdekesek lehetnek,megfülelnek minden jót majd a végén döntenek.
Tisztelt Ferenc,
Ismétlem nekem nem az Ön termékeivel van bajom, hanem a reklámozási módszerével, azaz, hogy egy abszolut befolyásolható dilettáns esetével példálózva
próbál meggyőzni embereket arról, hogy milyen jól járnak ha megveszik azokat.
Egyébként nem tudom, hogy feltünt-e már valakinek, az itthoni gyártók valahogy mindig ezekhez a lefikázott Krell,Levinson stb.-hez hasonlitják a készülékeiket.
Ezekszerint még nekik is azok az etalonok.Mikor fogok már egyszer olyat olvasni, hogy pl. X.Y. lecserélte a Dénes Péter-féle erősitőit Bodor Audióra? Vagy ennek nincs reklámértéke? Pedig azok is méregdrágán megvehetőek Austria Analog Audio néven.
Mikor fogják végre a hazai gyártók fair módon reklámozni a termékeiket, a benne található műszaki innovációra vagy a minőségi alkatrészekre hivatkozva?
Csakúgy ahogyan a külföldiek teszik ezt. Szerintem ezen a téren is lenne mit tanulni tőlük. Ráadásul hitelesebbek lennének a komoly vevők szemében is.
Vagy az nincs is bennük és ezt pótolják "misztifikálással", eljátszva a félőrült,megszállott, "Hifi Guru"-t, hasbaakasztva a sok hozzánemértő szerencsétlent különböző fórumokon?
Igy vagy úgy, az idő eldönti ezt a kérdést is, és én kivánom, hogy mondjuk tiz év múlva az Ön reklámjával is találkozhassak a Stereophile hasábjain.
Egyébként az időt,pénzt,fáradtságot nem sajnáló öntudatos hazai vásárlókkal kapcsolatban szerintem lesz egy kis tévedés.
Több kereskedővel is beszéltem, sajnos ők nem nagyon tudnak ezekről az emberekről, max meghallgatják náluk azt ami érdekli őket aztán a bajszuk alatt mormolva a sablon szöveget "köszönöm, még gondolkozom rajta" megveszik a netről "occsóért".
Üdv
Higher
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Szervusz! Szerintem,aki kipróbált sok jó autót/merci,bmw,stb/ azt nehéz rávenni arra hogy vegyen valami kommersz márkát csak azért mert olcsóbb. Mindig érezni fogja a különbséget,és csak akkor vált ha úgy érzi hogy jobbra sikerült találnia/mert ugye a pénz itt nem számít/. Nem állítom hogy a mi erősítőnk jobb,csak azt hogy hangban hozza az elvárt minőséget. Mindig van jobb,és még jobban illeszkedő egység egy hifi láncban. :smile53:Még valami! Ma már úgy vásárolnak az emberek,hogy végigjárják azokat a helyeket amik érdekesek lehetnek,megfülelnek minden jót majd a végén döntenek.
Bodor Audio erősítők
Adatlapról:OUTPUT POWER 600 W rms at 8 Ohms
1200 W rms at 4 Ohms
2400 W rms at 2 Ohms
OUTPUT VOLTAGE 196 V peak-to-peak
69 V rms
OUTPUT CURRENT 49 A peak
Szerintem ez egy heggesztőpálcát is kihajtana.
Hát igen de ezek csak számok.Mégis erőtlennek tünt a mienk mellett. A sajátunk tud 8ohm-ra 150,4-re 300,2-re 600-at, 3kw-os táp mellett Szebb a nöi énekhang,jobb a térleképzés,jobb a dinamikája/ az eglestonnal/.
Akkor ez nem azt jelenti, hogy nem tudta kihajtani, ez marhaság!
A krell nekem is kromplimáltnak tűnt.
Egy alacsonyabb kategóriás rősítő is nagyobb teret varázsol és nem tűnik úgy, mintha a hangokra csak hobbiból mázsás súlyok lennének aggatva, demonstrálva, hogy én még ezt is elbírom ám.
Szerintem az evo elment egy nagyon speciális irányba, amit nagyon kevesen szeretnek, a tökéletes kockafejűség irányába, az abszolút precizitás felé, a nem éppen pozitív értelemben vett tranyós hang legmagasabb csúcsára.
Ha valaki ezt szereti, nincs is ennél jobb, de személy szerint nekem sem jön be.
De hüye fogalmakat ne vezessünk már be, ilyet a hificityn szoktak irogatni a totál laikusok.
Igazad van,de ide sem tervezők járnak napsütés
Tisztelt Bodor Ferenc,
Egy ideje figyelemmel kisérem ezt a topicot, szeretnék hozzászólni.
"De hüye fogalmakat ne vezessünk már be, ilyet a hificityn szoktak irogatni a totál laikusok. "
Hmm...
Úgy vettem észre nagyjából ugyanazok a fórumozók irogatnak a Hificity-n is mint itt,akkor ki is a laikus? Tovább megyek, mitől is lesz valaki egyszerű laikus, vagy mitől lesz "Übermájermindentudóistencsászár"? Estleg mert egynél több "High-End" készüléket hallott már? Vagy mi alapján?
Kedvenc SZAKÉRTŐI hozzászólásaim egyike:
"Szerintem az evo elment egy nagyon speciális irányba, amit nagyon kevesen szeretnek, a tökéletes kockafejűség irányába, az abszolút precizitás felé, a nem éppen pozitív értelemben vett tranyós hang legmagasabb csúcsára.
Ha valaki ezt szereti, nincs is ennél jobb, de személy szerint nekem sem jön be."
Ekkora baromságot leirni nemsemmi egy a világon mindenhol etalonnak tartott készülékről! Ráadásul biztos vagyok benne, hogy a SZERZŐ még életében nem látott egyetlen egy EVO szériás Krell-t sem, nemhogy normális körülmények között hallotta volna.Mondjuk ez tipikus Magyar jószokás.Kiváncsi lennék,hogy hány ilyen vagy hasonló készülék van az országban,szerintem nem sok.
Bodor Ferenc a két kezét összetehetné ha olyan jó és sikeres erősitőt tudna épiteni, mint a "nagyon kevesek által szeretett Krell".
Még mielőtt elfogultnak tartanának a Krell-lel kapcsolatban el kell mondjam,csak azért hivatkoztam rá, mert a SZAKÉRTŐ kolléga konkrétan ezt fikázta( mellesleg nem egyet volt már alkalmam meghallgatni az itthoni forgalmazónál,egyike a legjobbaknak).
Egyébként irhattam volna a Mark Levinsont vagy a Pass-t stb.
Kedves Ferenc, az egyik rajongója gratulált önnek a Krell "skalphoz".
Szerintem ön nem a Krell skalpját szerezte meg, hanem Vikibácsiét akiről köztudott, hogy több millió Forint következetlen elhajigálása után jutott el önhöz.
Az ő hozzáértéséről mindent elmond,hogy a készülékeit folyamatosan járatja évek óta,várva, hogy ettől majd megjavul a hang nála.Csak sajnos ez még nem jött össze soha és szerintem nem is fog. De sebaj, nála úgysem ez a fontos.
A véleményem az, hogy helyesen döntött, ha valaki nem tud vezetni az mindegy,hogy Trabantot vagy Ferrarit vesz, úgysem tudja vezetni egyiket sem,sőt a Trabanttal elképzelhető,hogy elégedettebb lesz,ráadásul az olcsóbb( a lényeg
hogy jól be legyen járatva...).
Egyébként gratulálok a készülékeihez, szerintem a kivitelük vetekszik bármelyik Kinaiéval,ráadásul sok kispénzű hifistával sikerült elhitetnie, hogy bagóért lehet jobb készülékhez jutni mint az emlitett Krell vagy Levinson stb.
Azért ezekről a "mindentverő" készülékekről egy gondolat, attól, hogy valaki tudja melyik a jó gitár márka, sőt meg is tudja azt venni és úgy-ahogy el tud rajta játszani pár számot, az nem garancia arra, hogy David Gilmour szintű zenéket tud irni, mégha egy-két tudatlant meg is tud győzni erről.
Végezetül egy tanulságos történet itthonról:
Egy Debreceni illető épitett egy Radford vagy Audio Research erősitő másolatot aminek a sikerén felbuzdulva rájött, hogy ilyet ő is tud.Nosza, erősitő elad, épitett egy általa továbbfejlesztett verziót, majd mégegyet stb. Tizenév kőkemény fejlesztés után az első vevője visszavitte neki a készüléket,hogy kicserélné a legújabb fejlesztésűre.
Kiváncsiságból meghallgatták az első lemásolt verziót, ami tizenév fejlesztőmunkáját tette semmivé percek alatt ,ugyanis jobban szólt mint az aktuális fejlesztés.
Szóval őszintén kivánok Önnek sok sikert a munkájához,mert ha a Krell,Levinson,stb. nem is, legalább a Kinai mocsokáradat kapott egy erős konkurenciát ami made in Hungary, és valljuk be már ez is dicséretes teljesitmény.
Üdv
Higher
Bodor Audio erősítők
Okés, köszi!
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Feri, a nagy végfokotok, és a hozzátartozó előfok mennyibe kerül? A válasz jöhet privátba is!
Üdv.
600+250 netto.
Bodor Audio erősítők
Feri, a nagy végfokotok, és a hozzátartozó előfok mennyibe kerül? A válasz jöhet privátba is!
Üdv.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
1200 W rms at 4 Ohms
2400 W rms at 2 Ohms
69 V rms
OUTPUT CURRENT 49 A peak
Hát igen de ezek csak számok.Mégis erőtlennek tünt a mienk mellett. A sajátunk tud 8ohm-ra 150,4-re 300,2-re 600-at, 3kw-os táp mellett Szebb a nöi énekhang,jobb a térleképzés,jobb a dinamikája/ az eglestonnal/.
Egy alacsonyabb kategóriás rősítő is nagyobb teret varázsol és nem tűnik úgy, mintha a hangokra csak hobbiból mázsás súlyok lennének aggatva, demonstrálva, hogy én még ezt is elbírom ám.
Szerintem az evo elment egy nagyon speciális irányba, amit nagyon kevesen szeretnek, a tökéletes kockafejűség irányába, az abszolút precizitás felé, a nem éppen pozitív értelemben vett tranyós hang legmagasabb csúcsára.
Ha valaki ezt szereti, nincs is ennél jobb, de személy szerint nekem sem jön be.
De hüye fogalmakat ne vezessünk már be, ilyet a hificityn szoktak irogatni a totál laikusok.
Igazad van,de ide sem tervezők járnak napsütés
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
1200 W rms at 4 Ohms
2400 W rms at 2 Ohms
69 V rms
OUTPUT CURRENT 49 A peak
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
1200 W rms at 4 Ohms
2400 W rms at 2 Ohms
69 V rms
OUTPUT CURRENT 49 A peak
Bodor Audio erősítők
Nem tisztem védeni Viktort,de nincs jelen,ezért én "vigyázok" rá
Inkább vigyázz magadra!
Neked most arra sokkal nagyobb szükséged van, mint azt hinnéd.
Hg
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Adatlapról:
OUTPUT POWER 600 W rms at 8 Ohms
1200 W rms at 4 Ohms
2400 W rms at 2 Ohms
69 V rms
OUTPUT CURRENT 49 A peak
Bodor Audio erősítők
Valaki ráunt a Krellekre?
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Nem szeretném,ha bárki sértve érezné magát
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Csak ehhez olvasni kellene tudni (jó esetben angolul).
Feri!
Miért töröltél ki egy mondatomat az idézet után?
Talán valami olyan írtam le benne, ami nem fedi a valóságot?
Hg
Nem tisztem védeni Viktort,de nincs jelen,ezért én "vigyázok" rá
Bodor Audio erősítők
Feri!
Miért töröltél ki egy mondatomat az idézet után?
Talán valami olyan írtam le benne, ami nem fedi a valóságot?
Hg
Bodor Audio erősítők
Nem nekem kellene leírnom,de a gazda nem jár ide. A krell-ek nem hajtották ki rendesen,ráadásul nagyon szögletes volt a hangjuk,tipikus tranzisztoros. Persze máshol biztos nagyon jók. nem egy vevőnk ált át krellekről,igaz azok kisebb modellek voltak.
Nézd Feri!
Ha valaki veszi a fáradságot és szeméyles tapasztalat hiányában elolvassa a külföldi fórumokat (Audioasylum...stb), akkor ott rengeteg olyan információhoz juthat, amihez itthon nem. Ott rengeteg ember engedheti meg magának, hogy hosszab-rövidebb ideig együtt éljen két-három cég csúcs termékeivel.
És ők ott leírják a tapasztalataikat, az elektronikák hangkarakterét (érdekeltség mentesen!!!!).
Ha tízből nyolcan ugyanazt írják, akkor abban már lehet valami.
Aki a szintjéhez illő hangon szól hozzá, az a nyerő nála.
(Félre ne érts, nem Téged minősítelek ezzel, sőt akár magamat is minősíthetném vele!)
Tapasztalat nulla, idegen információ befogadási képesség nulla.
Akkor mi marad?
A hit.
Akinek hisz, az a nyerő nála!
És kinek hisz?
Aki a legközelebb áll hozzá (az adott pillanatban).
Így aztán megérdemelt helyükre vándorolnak a tízmillók tőle.
Legalább eltartja az amúgy is jobb sorsra érdemes hazai hifi kereskedők általa kiszemelt (támogatott) részét.
Az a szép a dologban, hogy egyszer ezt, másszor azt.
Így csurran-cseppen többeknek tőle.
Hál' Istennek, most legalább egy magyar gyártó, magyar termékei vannak a soron.
Csak abban a hitben ne ringasd magad, hogy ez így fog maradni az idők végezetéig.
Jön majd valaki, aki a fülébe súgja a tutit (meggyőzően, számára érthető módon és nyelvi fordulatokkal) és végetek.
Ráadásul nem is bukik akkorát, mint eddig mindenen, amit elkótyavetyélt.
Sajnos túl olcsók vagytok neki.
Nem lesz nagy érvágás lecserélni neki a komplett erősítő rendszereteket egy XY gyártmányúra.
(Én legalább egy nullát hozzáírnék a számlához a helyetekben. Akkor legalább értékarányos minőséget kapna és nem jelentősen alulértékeltet. Több esélyetek maradna a tartós kapcsolatra. És meg tudná becsülni azt az értéket, amihez hozzájutott.)
És ez így megy az idők végezetéig.
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Nem nekem kellene leírnom,de a gazda nem jár ide. A krell-ek nem hajtották ki rendesen,ráadásul nagyon szögletes volt a hangjuk,tipikus tranzisztoros. Persze máshol biztos nagyon jók. nem egy vevőnk ált át krellekről,igaz azok kisebb modellek voltak.
Feri:nem ismereme az eladásra kerülő Krell-eket,van ahol nagy hirnévnek örvendenek,egy skalp leesett,ez is valami,azt mondom hogy
Reméljük az új gazdi is révbe ér,végre,velük,további sok sikert!
Én is azt mondom,nagyon jó erősítő az evo 600-as. Itt elvérzett,de nem a saját hibájából. Bár mi tudnánk ilyen gyönyörű készülékeket készítenünk. Így maradt a jó hang,szerényebb külsővel
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
Bodor Audio erősítők
Feri:nem ismereme az eladásra kerülő Krell-eket,van ahol nagy hirnévnek örvendenek,egy skalp leesett,ez is valami,azt mondom hogy
Reméljük az új gazdi is révbe ér,végre,velük,további sok sikert!
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Mi az hogy nem hajtották ki?
Nem volt elég a teljesítmény, előbb határolódott?
Ezeket kihajtani nem igazán lehet, mert impulzusban kibírnak néhány kilówattot.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
-
Vendég
Bodor Audio erősítők
Itt úgy néz ki hogy rendben van a Krell
Hogyne,nagyon jó készülékeket gyártanak. Csak van ahol illik a rendszerbe,van ahol nem. Nem szabad azt gondolni,hogy ezek mindenhol ugyanolyan jól tudnak teljesíteni.
Krell,Eggleston,PS Audio,Transparent egy forgalamzónál van nem?..lehet hogy hasbaakasztás volt ..vagy csak igy ment el a Thiel?
Nem hinném, csak simán nem vagyunk egyformák és másként ítéljük meg a hallottakat.
Egyébként nem tudom, mit jelent az, hogy a Bodor jobb.
Miben?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2809
Bodor Audio erősítők
Itt úgy néz ki hogy rendben van a Krell
Hogyne,nagyon jó készülékeket gyártanak. Csak van ahol illik a rendszerbe,van ahol nem. Nem szabad azt gondolni,hogy ezek mindenhol ugyanolyan jól tudnak teljesíteni.
Krell,Eggleston,PS Audio,Transparent egy forgalamzónál van nem?..lehet hogy hasbaakasztás volt ..vagy csak igy ment el a Thiel?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503