Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bodor Audio erősítők
Moderátor: Bodoraudio
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Az igazán jó dolgok úgy születnek, hogy lelkes emberek nekiállnak kísérletezni a jobbítás szándékával. Sok sok kudarc után nagyon kis százalékuknál talán össze is jön.
A bodoraudio egy ilyen folyton kikísérletező emberekből álló csapat. :kiraly:
Bodor Audio erősítők
HG,
ez sem sikerült, de a kettő együtt talán nem tartalmaz értelemzavaró hibát.
esel
Bodor Audio erősítők
HG,
bocsánat, egy "e" vetű kimaradt.
Helyesen: Mi történt Veled?
esel
Bodor Audio erősítők
Részese voltam VIKIBÁCSI néhány próbálkozásának. Amiket kipróbált, azt ismeri. Keresett jobbat. Talált. Mi ezzel a baj?Ezt a kábelt valóban itthon fejlesztették. Egyszerű drótdarab, aminek egyetlen feladata, hogy ne álljon a zene és a hallgató közé. Nem high end termék. Nem színez. Nem vesz el. Egyszerűen átereszti azt a spektrumot, amit a fül még meghall. A beírások szerint nem csak VIKIBÁCSI füle.
esel
Mit jelent az, hogy jobbat?
Maximum számára megfelelőbbet.
Attól mert ő lecserélte X-et Y-ra, még nem jelenti azt, hogy Y "jobb", mint X.
Csupán annyit jelent, hogy pont akkor az neki valamiféle indíttatásból jobban megfelelt.
Ha döntése(i) megalapozottak lettek volna, akkor nem cserélt volna újra fél éven belül.
Nem kerültek volna hozzá egymásnak szöges ellentétei egymás után. Ha lehetne látni valamiféle koncepciót a fejlesztéseiben, de nem. Mint a tikitaki, úgy csapódik egyik faltól a másikig. Levinson után Krell, Nordost után Transparent, Audio Physic után Eggleston. Egymásnak tökéletes ellentettjei. Ez nem minőségi feljebb lépkedés, mivel tökéletesen más koncepcióra épülő eszközök váltották egymást.
Tudod, ha az azt az "egyszerű drótdarab"-ot ennyire könnyű lenne megvalósítani, minden bizonnyal már évtizedek óta mindenki csakis azt használná.
Ne haragudj, de eddigi tapasztalataim alapján rendkívül szkeptikus vagyok az ilyen irányú "drótdarabok" iránt. Számtalan magyar próbálkozás is járt nálam, közülük néhány valóban biztató volt, de a zöme még az alsó középszintet sem érte el.
Ahogy magam is kísérleteztem igen sok "drótdarab"-bal, amik között még hallgatható is volt.
Természetesen mindegyikük konstruktőre meg volt és van győződve arról, hogy az övé a világ legjobb kábele.
Ez így természetes. Kell az önbizalom, anélkül nem megy a dolog. :kiraly:
Hg
HG,
eddig nem volt szokásod műszaki termékek műszaki alapok nélküli cikizése.
Mi történt Veld?
esel
Bodor Audio erősítők
Részese voltam VIKIBÁCSI néhány próbálkozásának. Amiket kipróbált, azt ismeri. Keresett jobbat. Talált. Mi ezzel a baj?Ezt a kábelt valóban itthon fejlesztették. Egyszerű drótdarab, aminek egyetlen feladata, hogy ne álljon a zene és a hallgató közé. Nem high end termék. Nem színez. Nem vesz el. Egyszerűen átereszti azt a spektrumot, amit a fül még meghall. A beírások szerint nem csak VIKIBÁCSI füle.
esel
Mit jelent az, hogy jobbat?
Maximum számára megfelelőbbet.
Attól mert ő lecserélte X-et Y-ra, még nem jelenti azt, hogy Y "jobb", mint X.
Csupán annyit jelent, hogy pont akkor az neki valamiféle indíttatásból jobban megfelelt.
Ha döntése(i) megalapozottak lettek volna, akkor nem cserélt volna újra fél éven belül.
Nem kerültek volna hozzá egymásnak szöges ellentétei egymás után. Ha lehetne látni valamiféle koncepciót a fejlesztéseiben, de nem. Mint a tikitaki, úgy csapódik egyik faltól a másikig. Levinson után Krell, Nordost után Transparent, Audio Physic után Eggleston. Egymásnak tökéletes ellentettjei. Ez nem minőségi feljebb lépkedés, mivel tökéletesen más koncepcióra épülő eszközök váltották egymást.
Tudod, ha az azt az "egyszerű drótdarab"-ot ennyire könnyű lenne megvalósítani, minden bizonnyal már évtizedek óta mindenki csakis azt használná.
Ne haragudj, de eddigi tapasztalataim alapján rendkívül szkeptikus vagyok az ilyen irányú "drótdarabok" iránt. Számtalan magyar próbálkozás is járt nálam, közülük néhány valóban biztató volt, de a zöme még az alsó középszintet sem érte el.
Ahogy magam is kísérleteztem igen sok "drótdarab"-bal, amik között még hallgatható is volt.
Természetesen mindegyikük konstruktőre meg volt és van győződve arról, hogy az övé a világ legjobb kábele.
Ez így természetes. Kell az önbizalom, anélkül nem megy a dolog. :kiraly:
Hg
Bodor Audio erősítők
Gáborka!
Ne hogy te is ilyen kábelt vegyél a nagyra tartott Nordos Odin lehendő kábeled után. :kiraly: :kiraly:
Egyébként egy irigy, rosszindulatú emberke vagy!!
Vikibá!
Ettől ne tarts. Pillanatnyilag nincs Odin-om.
De ha megengedhetném magamnak, lenne.
És hidd el, eszem ágában sem lenne semmire lecserélni.
Éppen elég kábelt hallottam már a legkülönbözőbb rendszerekben, hogy tökéletes biztonsággal kijelentsem, az ODIN minden eddigi kábelhez képest egy más dimenzió.
Nem az a kábel, amiről azon kell vitatkozni, hogy tetszik, vagy nem, hanem, hogy meg tudom venni, vagy nem.
Én rosszindulatú?
Folyton te jössz azzal, hogy ilyen meg olyan sz@r volt ez, meg az, bezzeg az XY csoda.
Aztán ez az XY csoda fél év múlva persze átkerül a sz@r kategóriába nálad.
Ki tesz folyton rosszindulatú megjegyzéseket azokra a dolgokra, amiket eddig birtokolt, de ma már nem?
Sorolhatnám itt a Levinsonokat, Krelleket, PS Audiokat, Nordostokat, dCS-eket, BAT-ot, Audio Physic-et, Shaktikat, mostantól a Transparenteket is.
Akkor minek vetted őket meg? Ha ennyire sz@rok, akkor jó nagy marhát csináltak(tunk) belőled. Nem lehet, hogy gőzöd sincs arról, hogy mit akarsz, csak csapongsz ide-oda.
Ha nem hangoztatnád fennhangon a saját hülyeségedet, mindenki békén hagyna.
Nem véletlen, hogy nemet mondtam az EMM LABS CDSA SE vételi szándékodra.
Vegyél mást, vagy vedd meg máshol.
Költsd el a pénzedet ott, ahol a haszon fénye még elhomályosítja az személyiségedet és annak jövőbeni következményeit. Hidd el, eljön az idő, amikor itthon már senki nem fog kiszolgálni.
Hg
Bodor Audio erősítők
Gábor! Meg sem fordult a buksidban hogy ez a kábel tényleg nagyon jó?Nem kevés igen komoly rendszerben teljesít jó szolgálatot. :kiraly:
Feri!
Nem.
Ha ennek a kábelnek bármi köze is van ahhoz, amit egyszer odaadtál, hogy hallgassam meg és mondjak róla véleményt. Neked elmondtam, másnak eddig nem.
Az akkor csapnivalóan rossz kábel volt.
Ha azóta sikerült új konstruktőrt, új anyagot, új szerkezetet találni, akkor minden bizonnyal csak jobb lehet a mostani kábel annál. Mondjuk a léc nem volt magasra téve.
Annak meg igazán örülök, hogy sokan megtalálják az örömüket benne.
Azzal példálózni, hogy hányan és milyen rendszerben használják, meg tökéletesen felesleges.
Hidd el, a Nirvana SL-t kb. tízezerszer többen használják sokszorta komolyabb rendszerekben is, attól az még nem fogja átlépni a saját árnyékát.
Hogy ki mit és hol használ, még nem egy fokmérője a minőségnek, csupán az adott felhasználó igényszintjét tükrözi. Ha erre van igénye és az igényét ez a dolog kielégíti, miért ne használhatná?
Hg
Bodor Audio erősítők
Bodor kábelekről a következő:Nálam már teljesen hálózatitól a hangfalig full-full Bodor kábelcsaládot használok. Ezeknek a kábeleknek a hangja annyira neutrális nem tesz hozzá, nem vesz el, egyszóval azt hozza amit a rendszer tud. Ezek után nagyon meglepöttem hogy mire is képes a rendszerem. Most már nagyon jó zenét hallgatni. :kiraly:
Vikibá!
És mi van az überhiperszuperreferencestandardmmtarnsparentultrakkel? :kiraly:
Mindent a megfelelő helyére?
Azok is mentek a kukába?
Imádlak, te vagy a megtestesített álma egy kereskedőnek (addig, amíg nála vásárolsz).
Ész nélkül megvesz mindent, majd fél év után kidobja a kukába és vesz mást mástól.
Kéne belőled vagy száz még, úgy elosztva aközött a három-négy forgalmazó között, akik még léteznek.
Aztán ezek úgy félévente rotálnának.
Ma vásárolok a X-től, fél év múlva Y-tól, majd utána Z-től.
És ez így menne az idők végezetéig.
Szépen el tudnátok tartani jópár kereskedőt.
HG,
aki keres, az talál.
Részese voltam VIKIBÁCSI néhány próbálkozásának. Amiket kipróbált, azt ismeri. Keresett jobbat. Talált. Mi ezzel a baj?
Ezt a kábelt valóban itthon fejlesztették. Egyszerű drótdarab, aminek egyetlen feladata, hogy ne álljon a zene és a hallgató közé. Nem high end termék. Nem színez. Nem vesz el. Egyszerűen átereszti azt a spektrumot, amit a fül még meghall. A beírások szerint nem csak VIKIBÁCSI füle.
esel
Bodor Audio erősítők
Gáborka!
Ne hogy te is ilyen kábelt vegyél a nagyra tartott Nordos Odin lehendő kábeled után. :kiraly: :kiraly:
Egyébként egy irigy, rosszindulatú emberke vagy!!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Bodor kábelekről a következő:Nálam már teljesen hálózatitól a hangfalig full-full Bodor kábelcsaládot használok. Ezeknek a kábeleknek a hangja annyira neutrális nem tesz hozzá, nem vesz el, egyszóval azt hozza amit a rendszer tud. Ezek után nagyon meglepöttem hogy mire is képes a rendszerem. Most már nagyon jó zenét hallgatni. :kiraly:
Vikibá!
Azok is mentek a kukába?
Imádlak, te vagy a megtestesített álma egy kereskedőnek (addig, amíg nála vásárolsz).
Ész nélkül megvesz mindent, majd fél év után kidobja a kukába és vesz mást mástól.
Kéne belőled vagy száz még, úgy elosztva aközött a három-négy forgalmazó között, akik még léteznek.
Gábor! Meg sem fordult a buksidban hogy ez a kábel tényleg nagyon jó?
Nem kevés igen komoly rendszerben teljesít jó szolgálatot.
Bodor Audio erősítők
A Bodor interkonnekt nálam is fantasztikusan jól bevált. Az összes kábelem közül ez a legsemlegesebb, mintha ott sem lenne.
Bodor Audio erősítők
Vikibá!
Azok is mentek a kukába?
Bodor Audio erősítők
Tényleg jó, Gábornál próbálkoztunk néhány kábellal és asszem a szimmetrikus interconnect pozícióban nekem is nagyon tetszett. A lehető legjobb irányba mutat, gratulálok hozzá!
Bodor Audio erősítők
Bodor kábelekről a következő:
Nálam már teljesen hálózatitól a hangfalig full-full Bodor kábelcsaládot használok. Ezeknek a kábeleknek a hangja annyira neutrális nem tesz hozzá, nem vesz el, egyszóval azt hozza amit a rendszer tud. Ezek után nagyon meglepöttem hogy mire is képes a rendszerem. Most már nagyon jó zenét hallgatni. :kiraly: :kiraly:
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
az integrált erősítönkben, hangerő szabályozás után ott a végerősítő fokozat közvetlenűl. Míg az előerősítőben a hangerőszabályozás után van egy fetes meghajtó fokozat.
Bodor Audio erősítők
Ezt egy picit kifejtenéd? Nem nagyon értek hozzá...
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Ezek szerint a pre out kimenetre lehet végfokot csatlakoztatni?
Igen, de nem egyenlő az előerősítővel.
Bodor Audio erősítők
Ezek szerint a pre out kimenetre lehet végfokot csatlakoztatni?
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Szia Feri!
Szeretném megkérdezni, hogy a kis integrált erősítőtöket csak előfokként lehet -e használni?
Természetesen megoldható, de nem arra lett kifejlesztve. :kiraly:
Bodor Audio erősítők
Szia Feri!
Szeretném megkérdezni, hogy a kis integrált erősítőtöket csak előfokként lehet -e használni?
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Bodor Audio erősítők
Kicsit bővebben a kábelekről. Az összekötőket (xlr és rca is) már egy hónapja használom, a digit kábelt egy napja. De miután ez utóbbinak is teljesen azonos karaktere van a többivel, nekem úgy tűnik, hoy tudatosan tervezett produktumról van szó. A rendszeremben mindkét típus nagyon bejött. Fő jellegzetességük, hogy széles sáv és nagy felbontás mellett is zenei tud lenni, ennek a szónak abszolút jó értelmében. Jellemző, hogy amíg csak az összekötők voltak meg, az analóg vonal (lp, tuner) nagyon a helyén volt, de a digitális lánc, (pedig egy nagyon jó minőségű, rendkívül precíz digit kábelt használtam), kicsit kilógott a sorból kissé nyomulós hangjával. Most ez is "beállt a sorba", nagyon hasonló karakterrel szól, mint a többi forráskészülék.
További komoly erényének tartom a kábelek azon jellegzetességét, hogy teljesen neutrális karakterűek, tehát nincs saját hangjuk, nem színezik a zenét. (Jópár, többek között drágább kábel meghallgatása alapján mondom, hogy a legtöbbjéről, nyilván mert valami "audiofilt" akarnak produkálni, ez egyáltalán nem mondható el.)
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Bodor Audio erősítők
Kedves Ferenc!
... ha megbocsátasz, most megyek és hallgatok egy kis muzsikát, mert ahogyan korábban írtam, a Bodoraudio fenti két tagja muzsikál... mégpedig a javából.
Üdvözlettel:
dr. Paál Marcell
Ui.: ha gondolod, feltheted a véleményemet az AVX topicba, vagy akár a honlapotokra is.
:kiraly: :kiraly:
Gondolom ezért (is) érdemes ezt az egészet csinálni
További elégedett vásárlókat/zenereprodukálást!
Üdv,
Laci
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Bodor Audio erősítők
.... a Bodoraudio fenti két tagja muzsikál... mégpedig a javából.
Érdekes, a Bodoraudio összekötő és digitális kábeleire is ugyanez a jellemző.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Bodor Audio erősítők
Kedves Ferenc!
Nos, pár nap és jó néhány CD (pop, rock, jazz, klasszikus stb) meghallgatása után szeretném leírni a tapasztalataimat a kis integrált erősítő és az átalakított Music Hall CD25.2 kombóval kapcsolatban.
Jól sejtettem, hogy az itthon egymástól kicsit távolabb elhelyezett és bejáratott hangdobozokkal még teljesebb zenei élményt érhetek el. Egészen egyszerűen felemelő volt hallani azt, hogy a fenti összeállítás milyen szépen muzsikál...mivel muzsikál bizony. A zene, ha kell szárnyal, ha kell, akkor szívesen meglátogatja a mélységet is. A vokál, főleg a női alt gyönyörű bársonyos, szinte tapintható. Egyébként más énekhangfekvések sem hozzák zavarba a készülékeket. Részben - gondolom - a ribbon magassugárzóknak is köszöhetően a felső hangfekvések nem sziszegnek, csettegnek, hanem légiesen és valahogyan édesen jelennek meg. Ez az édesség és a símogató, nagyon hangulatos előadásmód a középtartománynak is sajátja, mely igencsak kedvemre való. Hozzáteszem, hogy ez nem megy a határozottság rovására. Ha kell, odateszi magát a páros és - teljesítményéhez mérten - kellő energiával képezi le a mélyebb regisztereket is. Szóval dnamikusan, de egyszerre érzelmesen, nagyon hallgathatóan jelenik meg a zene. Szinte addiktív jelleggel, minél tovább hallgattam, annál inkább. A térleképezés holografikus, a korábbi rendszeremen nem hallott dimenzionalitással, mindhárom irányban. Jól rétegződnek a hangszerek, az előadók, a duetteknél ki lehet hallani, hogy a művészek hol állnak; egymás mögött, mellett... A részletezőképesség sem hagy kívánnivalót maga után. A háttérben több nesz, sőt pár újabb hangszer is megjelent, mindent közvetít és semmit sem hallgat el a kombó. Egy szó mint száz, a zene érzelmekkel teli lett, szívhez szóló és hozza a "lúdbőr faktort", hogy így fogalmazzak. Úgy vélem, elsősorban jazz, klasszikus (ebből kedvence a kisebb kamaraművek, illetbe a barokk), vokális és igényesebb popzenéken teljesít nagyon jól, kiegyensúlyozottan ez a páros. A metálhoz, progresszív kemény zenékhez nem elég durva, persze ezeket is kellően megjeleníti, de valahogy nem ez a stílusa. Végszóként mit is írhatnék? Hogy megtaláltam a számításomat? Teljes mértékben..., de ha megbocsátasz, most megyek és hallgatok egy kis muzsikát, mert ahogyan korábban írtam, a Bodoraudio fenti két tagja muzsikál... mégpedig a javából.
Üdvözlettel:
dr. Paál Marcell
Ui.: ha gondolod, feltheted a véleményemet az AVX topicba, vagy akár a honlapotokra is.
:kiraly: :kiraly: