Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bodor Audio erősítők
Moderátor: Bodoraudio
Bodor Audio erősítők
Én épp ezért mondtam, h olyantól hallottam aki már megjárta a sokmillás hifiket, h nem minden arany ami fénylik...Tehát a drágább készülékek közt sem mind jó csak agyon van hypolva , meg a név és utána csinálhat ő bármi szart akkor is istenítik.Nagyon sok közülük nem jobb a tőle olcsóbb készüléktől.Ez kb olyan mint egy ruhadarab, hiába Gabbana, biza nem lesz jobb egy szintén minőségi de nem agyon hypolt nevű terméktől.Ez is ugyan úgy elszakad, meg tönkre megy, csak ugye a név.Elég szélsőséges példa de valahol van benne realizmus.
Bodor Audio erősítők
Nálam mindenesetre a Bodor összekötő kábelek egy drága rendszerben megállják a helyüket.
Az utolsó mondatoddal egyetértek,még hozzátenném ,hogy a Bodor erősítőik is nagyon helytállnak.
Azt azonban megkérdezném ,hogy miért kell egy nagyon drága rendszert is szokni?(a bejáratáson kívül)
Számomra mindig érdekes,hogy az élő zenét azt miért nem kell szokni,az miért jó(nagyon jó!) úgy is?Megszokás nélkül. Miért nem zavaró egy valódi zongora hangja(kivéve persze akkor,ha nincs behangolva,vagy egy kezdő játszik rajta :lol!: )vagy egy élő zenekar? Térzene,cigányzenekar,rézfúvósok,kamara zenekar.
És miért van tőle pontosan olyan távol egy milliós rendszer is olykor hangreprodukcióban,mint egy alap audiofil lánc akár.
Én elfogadom ,hogy gépzene soha nem lesz olyan mint az élő zene! Ez nem is kérdés ,legalább is a mai szinten nem .De a tapasztalatom az ,hogy ártól függetlenül tud egy rendszer közelíteni hozzá.És nem mindig a milliós High-End van közelebb.
Szerintem amit írtál nem áll ellentmondásban HG véleményével. HG sem azt írta, hogy kizárt a dolog, hanem azt írta, kérdezte, hogy vajon a posztírónak milyen tapasztalata volt, hogy ilyen kategorikus véleményt formált.
Így olyan hájpolás szaga van a dolognak, míg konkrét tapasztalattal akár igaz is lehet a dolog. Abban pedig azért HG messze az ide írogatók előtt jár.
Bodor Audio erősítők
Nálam mindenesetre a Bodor összekötő kábelek egy drága rendszerben megállják a helyüket.
Az utolsó mondatoddal egyetértek,még hozzátenném ,hogy a Bodor erősítőik is nagyon helytállnak.
Azt azonban megkérdezném ,hogy miért kell egy nagyon drága rendszert is szokni?(a bejáratáson kívül)
Számomra mindig érdekes,hogy az élő zenét azt miért nem kell szokni,az miért jó(nagyon jó!) úgy is?Megszokás nélkül. Miért nem zavaró egy valódi zongora hangja(kivéve persze akkor,ha nincs behangolva,vagy egy kezdő játszik rajta :lol!: )vagy egy élő zenekar? Térzene,cigányzenekar,rézfúvósok,kamara zenekar.
És miért van tőle pontosan olyan távol egy milliós rendszer is olykor hangreprodukcióban,mint egy alap audiofil lánc akár.
Én elfogadom ,hogy gépzene soha nem lesz olyan mint az élő zene! Ez nem is kérdés ,legalább is a mai szinten nem .De a tapasztalatom az ,hogy ártól függetlenül tud egy rendszer közelíteni hozzá.És nem mindig a milliós High-End van közelebb.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Bodor Audio erősítők
Ha már így felélénkült a topik, talán nem off, ha valamiféle magánvéleményt én is megeresztek.
Én alapvetően HG-vel értek egyet. Az esetek döntő többségében nem parasztvakítás, hülyítés, sznobság az ár - érték viszony. És ezt tényleg csak az tudja megítélni, aki ezek között él. Ugyanis nem lehet hangminőséget igazán máshogy "magunkévá tenni", csak ha hosszú távon együtt élünk a készülékekkel. Az első benyomás, az ellátogatok hallgatózni, pláne az a/b teszt már alapesetben is szinte használhatatlan, de egy bizonyos szint felett teljesen értelmetlen.
Ezt egyszerűen tudomásul kell venni, nagy lutri hifit vásárolni, mert mindig csak utólag derül ki a valóság. Ezért hitelesebb HG tapasztalata, akinek, a mezei hifistáktól eltérően, megadatik, hogy a drága készülékek valódi minőségét felmérje.
Ami mégis bonyolulttá teszi a Bodor készülékek esetében a dolgot, hogy ez az ár - érték megfelelés a nagy piacra gyártó, már nevet szerzett cégek esetében igaz, hiszen éppen a nagy számok törvénye alapján a természetes rosta, vagyis hogy tényleg megér-e annyi pénzt, csak ebben az esetben érvényesül.
A hazai piacra gyártóknál viszont van egy árlimit a fizetőképesség és a szűk piac miatt, ezért a valódi értékét a készülékeknek már nehezebb csak az ár és a népszerűség alapján megítélni. Egyszerűen be kellene tenni több drága láncba, és hosszasan használni. De hát ez az, ami csak egy elvi lehetőség.
Bodor Audio erősítők
Ezzel milyen más terméket minősített?
Azokat, amik szerinte drágábbak, de nem jobbak.
Úgy általában.
Megpróbáltam igen udvariasan feltenni a kérdést, de választ nem kaptam:
Bocs, de ezt honnan tudod?Milyen magasabb árkategóriás DAC-al hasonlítottad össze ugyanabban a láncban?
(csak halkan jegyezném meg, hogy a DAC szintjének megfelelő láncban)
Amúgy kétségem sincs afelől, hogy a DAC valóban túlmutat az MH beépített DAC-jánál.
De azért azt állítani, hogy túlmutat az áránál csak olyan tapasztalat alapján lenne korrekt, ha egy olyan láncban hallgattad volna meg, amiben a leggyengébb láncszem Bodor DAC lett volna.
Bodor Audio erősítők
HG értem én amit mondasz, de ez a kijelentés erre nem utal amit te mondasz...
Minősége, kivitele, tudása bőven túlmutat az áránál (ami tényleg nem két fillér).
Ezzel milyen más terméket minősített?
Bodor Audio erősítők
Bocs HG, de nem volt túl elegáns dolog egy elégedett és teljességgel független tulajdonos lelkes és egyáltalán nem reklámízű beszámolóját a gyártó saját topicjában így leszólni.Főleg, hogy nekünk átlag fórumozóknak (akik nem sok milliós cuccok közt élünk) izgalmasabb egy jól sikerült és még elérhető árú DAC megjelenése a piacon, mint vmi ezoterikus és sznob kütyüé.
Azzal semmi gondom nem lett volna, ha csupán lelkesedik, elmondja, hogy neki mennyire tetszett. Ez rendben van.
Csak az utolsó mondata miatt írtam, amit írtam:
Minősége, kivitele, tudása bőven túlmutat az áránál (ami tényleg nem két fillér).
A lelkesedés ne csapjon át ilyen alaptalan és túlzottan optimista mondatokba.
Itt nem én voltam, aki minősített más termékeket.
Remélem érthető, hogy miért reagáltam.
Sajnálom, ha valakinek ez nem világos.
Bodor Audio erősítők
Arról nem is beszélve hogy ő is gyári alkatrészekkel szögel,csak legfeljebb nem fizet adót,járulékot stb.
Inkább menj el pecázni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Bodor Audio erősítők
Nem hiszem, h mindenki azért ítéli el a sokmillás rendszereket mert nem futja rá neki...Van aki már megjárta ezt a lépcsőt és jó maga is belátta, h nem minden arany ami fénylik.Valóban vannak nagyon komoly és drága termékek, de azt megítélni, h valóban ér e annyit, és jobb -e annyival, nem te és nem én fogom, hanem aki meghallgatta és vásárlás előtt áll.Ezt a véleményt és értéknyilvánítást meg hagyjuk meg nekik, hiszen senki sem a másik fülével és mentalitásával értékel. :lol!:
Bodor Audio erősítők
Mi van ha én 300 ezerből jobb hangot szögelek itthon össze a konyhaasztalon, mint mások gyári 1-2 milliós gyári rendszere?
Az nem lesz nehéz,mert az sem kerül többe.
A többi a kereskedők haszna.
Atc miért jössz elő ezzel a haszon dologgal állandóan?Pont a kínai termékeken van a legnagyobb haszon százalékban,úgyhogy ezt a témát nem nagyon kellene erőltetned,szerintem.
Az a 300eft-ból jobb hangot szögelek duma meg nagyon jól tükrözi a magyar valóságot,egyszerűen képtelenek egyesek elismerni azt hogy ami számukra elérhetetlen az ettől függetlenül még ér annyit,és bőven hozza az árát.Inkább nekiáll szögelni és bőszen hirdeti hogy az övé legalább olyan jó ha nem jobb mint a sokkal drágább gyári,mondja ezt úgy hogy nem is élt együtt a fikázott drágább készülékkel.
Arról nem is beszélve hogy ő is gyári alkatrészekkel szögel,csak legfeljebb nem fizet adót,járulékot stb.
Bodor Audio erősítők
Mikor először hallottam életemben egy sokmilliós rendszert, nagy csalódás ért
Ilyen akkor szokott lenni, ha az ember egyszerre több lépcsőt "ugrik" át.
Az olcsóbb rendszerek nagy része a hiányosságait olyan kiemelésekkel-színezésekkel - urambocsá torzításokkal - leplezi, amit a fül egy idő után megszokik, és kellemesnek talál. Ezért van az, hogy egy nívós rendszer hangját napokig tart "megtanulni" értékelni - utána viszont sajna már sírás fogja el az emberfiát, ha meghallja régi (és korábban nagyon szeretett) rendszerét. :lol!:
Én sokat adok az első impulzusokra (hogy milyen az első másodperctől a rám gyakorolt hatása ).Nekem ez sokat számít.
Ezért is volt nagy élmény, úgy három élve a Fonóban a Bodor rendszert hallgatni.
Már az előtérben azt hittem igazi férfikórus énekel a nagy teremben. :kiraly:
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2533
Bodor Audio erősítők
Mikor először hallottam életemben egy sokmilliós rendszert, nagy csalódás ért
Ilyen akkor szokott lenni, ha az ember egyszerre több lépcsőt "ugrik" át.
Az olcsóbb rendszerek nagy része a hiányosságait olyan kiemelésekkel-színezésekkel - urambocsá torzításokkal - leplezi, amit a fül egy idő után megszokik, és kellemesnek talál. Ezért van az, hogy egy nívós rendszer hangját napokig tart "megtanulni" értékelni - utána viszont sajna már sírás fogja el az emberfiát, ha meghallja régi (és korábban nagyon szeretett) rendszerét. :lol!:
Bodor Audio erősítők
Mikor először hallottam életemben egy sokmilliós rendszert, nagy csalódás ért. Elmentem egy céghez (mindegyi is, hogy melyikhez), és meghallgattam egy rendszert, ami a pénztárcámhoz közel állt. aztán kértem, hogy uazt a másik rendzserbemn is hadd hallgassam meg, csak kíváncsiságból. Csak a hangfalak darabja volt közel 3milka, cd 1milka stb. Azt vártam, hogy az állam majd leesik, de nem, nem adtam volna érte tizedannyit sem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Bodor Audio erősítők
A hifiben minél feljebb lépünk annál kisebb különbségekért kell az árért a többszörösét fizetnünk....Elég sok komoly rendszert hallottam, de egy szint után már olyan nüansznyi különbségekért elkérnek 1 helyett 3 milliót amit alig, vagy szinte nem is hallana meg egy hétköznapi ember.Itt most persze nem a 100 ezres és a 3 milliós termékek közti különbségekről beszélek, mert azt valóban zongorázni lehetne, hanem a magasabb kategóriákról.Aki meg is hallja, ha meghallja egyáltalán annak is fele már csak önön magának való bemagyarázás.Nem véletlen, h a sok nagy high-end mániákus elhatárolódik a vaktesztektől.Pedig ha valamit lehet hallani akkor az igy derül ki, nem abból amit lát és hallani akar. :lol!: :kiraly: :lol!:
Csak ennyit szerettem volna mondani. :lol!:
Bodor Audio erősítők
Sokszor jelentkeztem be nagy nevű forgalmazóknál egy kis hallgatózásra, de néha a prezentáció nem mutatta a nagyobb ár különbséget.Érdekes ,hogy olcsóbb (nem olcsó!)
de jól összeválogatott rendszerek hangja évekig megmarad az emlékeimben.
Bodor Audio erősítők
Mi van ha én 300 ezerből jobb hangot szögelek itthon össze a konyhaasztalon, mint mások gyári 1-2 milliós gyári rendszere?
:lol!:
Bodor Audio erősítők
Bocs HG, de nem volt túl elegáns dolog egy elégedett és teljességgel független tulajdonos lelkes és egyáltalán nem reklámízű beszámolóját a gyártó saját topicjában így leszólni.Főleg, hogy nekünk átlag fórumozóknak (akik nem sok milliós cuccok közt élünk) izgalmasabb egy jól sikerült és még elérhető árú DAC megjelenése a piacon, mint vmi ezoterikus és sznob kütyüé.
Nem nagyon akartam reagálni, de mishow hozzászólásával tökéletesen egyetértek. :lol!:
- mishow
- V.I.P.
Bodor Audio erősítők
Mi van ha én 300 ezerből jobb hangot szögelek itthon össze a konyhaasztalon, mint mások gyári 1-2 milliós gyári rendszere? Az nem lesz nehéz,mert az sem kerül többe.A többi a kereskedők haszna.
Ebbe a kérdésbe már nem is akartam belebonyolódni.... :lol!:
Bodor Audio erősítők
Az nem lesz nehéz,mert az sem kerül többe.
A többi a kereskedők haszna.
Webáruház:
- mishow
- V.I.P.
Bodor Audio erősítők
Bocs HG, de nem volt túl elegáns dolog egy elégedett és teljességgel független tulajdonos lelkes és egyáltalán nem reklámízű beszámolóját a gyártó saját topicjában így leszólni.
Főleg, hogy nekünk átlag fórumozóknak (akik nem sok milliós cuccok közt élünk) izgalmasabb egy jól sikerült és még elérhető árú DAC megjelenése a piacon, mint vmi ezoterikus és sznob kütyüé.
OFFTOPIC:
A hifiben (és a luxuscikkek piacán általában) az ár/minőség mutató korántsem lineáris, hanem igencsak exponenciális: bizony a komoly luxus szintjén már nagyon kis előrelépésért aránytalanul nagy árat kell fizetni. A sznob piacon pedig minden xart el lehet adni az újgazdagoknak - úgyse hallgatják, lényeg a név, amivel ki lehet fejezni "hovatartozásunkat". Megjegyzem a Rolls-ot is megvették 100 millerért (meg a nagy Jaguárokat 25-30-ért) akkor is, amikor az utolsó klasszikus britt széria már mindkettőből a csillogó ipari hulladék kategóriáját képviselte.A luxus piacának más a pszichológiája, ezzel kapcsolatban javaslom elolvasni Coelho: A győztes egyedül van c. könyvét, mely érdekes betekintést ad a leggazdagabbak, a Szuperosztály világába.
Bodor Audio erősítők
HG, már ne is haragudj, de szerintem ez egy baromság. Bizonyos szint fölött ez már csak parasztvakítás, és a sznob milliomosoknak szól akiknel annyi a pénze mint a szemét, és egyszerűen nem tudják hova költeni. Leülni zenét halgatni? Minek? Az ingyen van. :lol!:
Az egész, magát "highend" gyártónak nevezett csürhe világszerte ezekből a verebekből gazdagodik meg. 4 milliós CD játszó Meg is érdemli aki megveszi. :lol!:
Fel kéne nyitni az emerek szemét, mert valami nagyon nem jó ebben a "szakmának" nevezett elferdült világban. :kiraly:
Visszatérve autós hasonlathoz... A kétszer többe kerülő BMW, kétszer jobban gyorsul? Dupla akkora a végsebessége? Fele akkora távon fékez le? Nem.
Mellesleg én jobban szeretem a 3 ast mint az 5 öst vagy a 7-est. :lol!:
Bodor Audio erősítők
A hifiben azért nem ilyen nagy a minőségi ugrás(a felhasznált anyagokban lehet,akár a külsőről akár a belsőről beszélünk) ,de egy bizonyos árkategória után ez sajnos a hangban nem érződik ennyire,mint az autós hasonlatodban.
Hát sajnos ez nem így van.
Bármennyire is szeretnénk, hogy így legyen.
A Hifiben pont akkorák a minőségi különbségek, mint bárhol máshol. Csak esetleg ezt egy olyan láncban nem érezni, ami nem alkalmas ennek a kimutatására.
Egy egymilliós CD játszó és egy kétmilliós között pont akkora minőségi különbség, mint egy kétmilliós és egy négymilliós között.
Ezt nekem elhiheted, mert ezek között élek.
Ha ez nem így lenne, a büdös életben nem lehetne eladni egy négymilliós CD játszót, pláne még drágábbat.
Ugyanez a helyzet a kábelekkel is, meg minden mással.
Egy 3 milliós LP játszó és egy 9 milliós között a különbség tökéletesen egyértelmű, nyilvánvaló és indokolt. Ezzel azok is szembesültek, akik egymás mellett hallották őket ugyanabban a rendszerben. Hozzá kell tennem, hogy a rendszer alkalmas volt a különbség kimutatására.
Délután 5-kor a körúton sosem derül ki, hogy egy Bugatti Veyron mitől kerül 50-szer annyiba, mint egy Passat.
De ne legyen ennyire extrém a példa. Mondjuk egy 5-ös BMW már elég jó kocsi. Ha csak abba ülsz, élvezed, de ülj át utána egy 7-esbe. Egyszerűen mindenben jobb. Nem tudod megmondani, hogy most jobb a futómű, erősebb a motor, csendesebb, kényelmesebb, mert az 5-ös is az. De a 7-es mégis jobb. Pont annyival, amennyivel többe kerül. Mindenben jobb.
Azt csak botor emberek hiszik, hogy a hifi másként működik. Egy fenét. Semmiben sem más. Ugyanúgy megvannak szintek, mint más termékek esetében. És ezekért sajnos fizetni kell keményen, ha valaki magasabb igényeket akar kielégíteni.
Bodor Audio erősítők
Egy Lada Szamarából átülve egy Suzuki-ba óriási élmény, de hol van ettől még a Golf-Passat-Audi-Porche-Bugatti Veyron.
Szerintem ez a hasonlat kicsit sántít.Már mint a Suzukiból át ülve a Golfba tényleg van érezhető és jelentős minőségbeli különbség.(az utána következő kategóriákról nem is beszélve) A hifiben azért nem ilyen nagy a minőségi ugrás(a felhasznált anyagokban lehet,akár a külsőről akár a belsőről beszélünk) ,de egy bizonyos árkategória után ez sajnos a hangban nem érződik ennyire,mint az autós hasonlatodban.
Most nem az aláírásomban szereplő konfigurációból indulok ki ,mielőtt még bárki is azt gondolná.
Nagyon sok nagy nevű rendszert hallgatva mondom ezt... :lol!:
Bodor Audio erősítők
Bocs, de ezt honnan tudod?
Milyen magasabb árkategóriás DAC-al hasonlítottad össze ugyanabban a láncban?
(csak halkan jegyezném meg, hogy a DAC szintjének megfelelő láncban)
Értem én, hogy egy MH-hoz képest jelentős javulás, de könyörgöm az MH még csak nem is belépő szint a highend világába. Annál nem nagy kunszt jobbat csinálni.
Amúgy kétségem sincs afelől, hogy a DAC valóban túlmutat az MH beépített DAC-jánál.
De azért azt állítani, hogy túlmutat az áránál csak olyan tapasztalat alapján lenne korrekt, ha egy olyan láncban hallgattad volna meg, amiben a leggyengébb láncszem Bodor DAC lett volna.
Egy Lada Szamarából átülve egy Suzuki-ba óriási élmény, de hol van ettől még a Golf-Passat-Audi-Porche-Bugatti Veyron.
Örülök, hogy meglévő láncodban minőségi javulást értél el, de ebből azért messzemenő következtetéseket ne vonjál le, mert minden alapot nélkülöz.
Bodor Audio erősítők
Nem vagyok a szavak embere, de amit az utóbbi napokban tapasztaltam arról írnom kell.
Előre leírom, hogy semmiféle rokoni kapcsolatban nem állok a Ferivel és nem is fizet, hogy reklámozzam a termékeit. Igazából nem is kell a termékeiknek a reklám, mert aki meghallgatja az egyből késztetést érez, hogy neki is kell egy ilyen. :lol!:
Így voltam ezzel én is. kb. 2 hónapja felugrottam hozzá, hogy megfüleljem az egyik új terméket a DAC-ot. Nem volt nagyon sok időm, de egyből a székhez ragadtam. Abban a pillanatban eldölt, hogy nekem is kell egy ilyen. Már csak az anyagiakat kellett előteremteni, és kb. 1 hónapja vagyok boldog tulajdonosa a Bodor DAC-nak.
Eddig nem sok időm volt tesztelgetni, de most a család nincs itthon , így szinte egész nap zenét hallgatok.
Jelenleg egy MH 25.2 + Audionet SAM v2 + PMC GB1 láncban hallgatom. A kiváncsiság miatt bekötöttem a CD audio kimenetét közvetlenül az erősítő egyik bemenetére, a digit kimenetét pedig a DAC-on keresztül az erősítő másik bemenetére. egy idő után azt vettem észre, hogy már nem kapcsolgatok a bemenetek között. A különbség ég és föld a DAC javára. Olyan volt mintha egy zacskót húztam volna le a hangsugárzókról. Megjöttek a hangszerek, lett tere a ZENÉ-nek, és mindezt játékos könnyedséggel.
Ez a DAC egy fantasztikus terméke a Bodor csapatnak! Minősége, kivitele, tudása bőven túlmutat az áránál (ami tényleg nem két fillér).
Feri, gratulálok a munkátokhoz, és további sok sikert a csapatnak. Szerintem jó úton jártok. :lol!: :kiraly: :lol!: