Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Minden más ami velünk kapcsolatos
Moderátor: Bodoraudio
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
... Viszont a gömböt a reflexcső fölé tervezném igy diffúzorként működhetne ,mégjobban fokozná a térhatást.
Azok a melyhangok amik a reflexcsovon jonnek ki nem befolyasoljak a terhatast. Szvsz felesleges oda barmilyen diffuzornak kikialtott cuccot tenni. A hallas iranyerzekelese hullamhossz fuggo is es a melyhangok hullamhossza olyan nagy, hogy iranyhallas ezeken az alacsony frekvenciakon mar nem alakul ki. Nem beszelve arrol, hogy altalaban zart helyisegben (ahol a legtobb ember zenet hallgat) a reflektalo feluletek miatt amugysem alakulhatna ki normalis iranyhallas melyfrekin.
HG,
Miert nincs ez a hangsugarzo akusztikailag megtervezve? Sztem van elgondolas mogotte. A gomb optimalis kialakitas a kozep-magas hangok szamara mert igy szol bele legkevesbe a baffle a hangszoro atvitelebe! A melyeknek pedig mindegy hogy gomb v. nem gomb a doboz. Az hogy a latvanyterven mi van (hatul nyitott gomb vagy sem) egyelore tok mindegy. Ezekbol a kepekbol en nem tudom eldonteni, hogy nyitott lesz-e a hata vagy sem. Ez is fontos kerdes de amig nem ismerjuk a konkret elkepzelest addig nem erdemes komolyabb kovetkezteteseket levonni a latottakbol.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Ha vmi szembe jut majd írokmég.
te úgy is tudsz? :foto:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Inkább valami hagyományos tüske legyen, mint ez, ami ki is törne gyorsan az alaplapból, mert oldalirányú erők képződnek benne, nem csak függőleges irányúak.
Hg
ez jogos
Webáruház:
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Köszönöm az észrevételeket :foto:
Szia Feri!Láttam a hf-ról a a képeket.Őszintén hát egymásközött vagyunk .
Nekem igazán a külleme az ami egy kicsit huncutt. A gömb felső rendben de ha gőmb a teteje az aljának is valahogy követnie kellene a felső részt .Nem gömbre gondolok az alsórészt illetően hanem inkább kerekítésre .lágyabb íveltebb ,talán "lantosabb "vonalakra,sztem úgy egységesebbnek tünne a kompozíció .A jelenlegi formában olyan asszimetrikusnak hat ,már-már apsztrakt sztem.
Kicsit olyan az érzésem mintha egy tovább fejlesztett b&w hf lenne.
Ne haragudjatok a kritika miatt remélem építő jellegű voltam .
Egy pár dolog jutott eszembe!
A szimetria részéről megmaradhatna a csonka gúla forma téglalap alappal ,így döntött lenne a hátlap,és döntött lenne az előlap ,mégjobban megcélozva a hallgató fülét.
Viszont a gömböt a reflexcső fölé tervezném igy diffúzorként
működhetne ,mégjobban fokozná a térhatást.
A gömb egyfajata koronaként díszelegne a tetején.
Ha vmi szembe jut majd írokmég.
így már sokkal jobb,pedig látom,hogy nem nagy a változás.
Azok a ferde kecskelábak a 70-es évek TV asztalkáira emlékeztetnek. :foto:
Inkább valami hagyományos tüske legyen, mint ez, ami ki is törne gyorsan az alaplapból, mert oldalirányú erők képződnek benne, nem csak függőleges irányúak.
Hg
így már sokkal jobb,pedig látom,hogy nem nagy a változás.
Webáruház:
Szia Freddi, az hogy a két doboznak az előlapja függőlegesben eltér egymástól valami audió koncepció része , vagy csak figyelmetlen volt a srác aki készitette neked a grafikát ? Mert a hi-fiben bármi előfodulhat, még az ilyen asszimetria is . :foto: Különben izgalmas a dolog , de HG-al értek én is egyet , az irány fordított , a hang irányából szoktak menni a desing felé , s nem szabad , hogy a külsö határozza meg a produkciót hangilag . Korainak tartom én is a dolgot azért is , mivel sokszor hajszálon múlik a produkció milyensége , legtöbbször be is áldozódik a külső e-miatt , már ha komolyan veszik a hangot . Szerintem csak rajtatok múlik a külsö , ti halljátok fejlesztés közben , s majd eldöntitek a legkedvezőbb kompromisszumot , biztos vagyok benne , hogy nem csak jó lesz , hanem szép is .
Szia Feri!
Láttam a hf-ról a a képeket.Őszintén hát egymásközött vagyunk .
Nekem igazán a külleme az ami egy kicsit huncutt. A gömb felső rendben de ha gőmb a teteje az aljának is valahogy követnie kellene a felső részt .Nem gömbre gondolok az alsórészt illetően hanem inkább kerekítésre .lágyabb íveltebb ,talán "lantosabb "vonalakra,sztem úgy egységesebbnek tünne a kompozíció .A jelenlegi formában olyan asszimetrikusnak hat ,már-már apsztrakt sztem.
Kicsit olyan az érzésem mintha egy tovább fejlesztett b&w hf lenne.
Ne haragudjatok a kritika miatt remélem építő jellegű voltam .
Ez bizonyára egy szélessávú doboz lesz mélyládával megtámogatva.Talán azért nincs magas sugárzó.
Nekem hiányzik a teteje, ott sok finomság eltűnik.
Hát én sem hallottam még igazán jó szélessávút, de attól még lehet olyan :kiraly:
De lehet hogy azért mert mindig pár wattos csöves szerencsétlenségekkel volt meghajtva. Klasszikusokat idézve, levélnehezékkel :foto:
Ez bizonyára egy szélessávú doboz lesz mélyládával megtámogatva.Talán azért nincs magas sugárzó.
Nekem hiányzik a teteje, ott sok finomság eltűnik. :foto:
Ez bizonyára egy szélessávú doboz lesz mélyládával megtámogatva.
Talán azért nincs magas sugárzó.
hiányolok egy igen jó minőségű magas sugárzót a hangfal tetejéről. :foto:
egy ilyet csak nagyon olcsón lehetne eladni .....
Eeeeezt? Kis szériában, méregdrágán!!!!
Lakberendező barátaim (akik picit komolyabb kecókat is rendeznek be) mesélik, hogy néha milyen árakon építenek hifiket lakásokba ... És soxor tök mindegy, hogy szól, csak jól (és főleg jó drágának ) NÉZZEN ki! Viva B&O :foto:
Apropó, lehet, h egy-két sztár lakberendezőt is érdemes lenne bevonni a bizniszbe .....
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
egy ilyet csak nagyon olcsón lehetne eladni .....
Eeeeezt? Kis szériában, méregdrágán!!!!
Lakberendező barátaim (akik picit komolyabb kecókat is rendeznek be) mesélik, hogy néha milyen árakon építenek hifiket lakásokba ... És soxor tök mindegy, hogy szól, csak jól (és főleg jó drágának ) NÉZZEN ki! Viva B&O :foto:
Apropó, lehet, h egy-két sztár lakberendezőt is érdemes lenne bevonni a bizniszbe .....
Azt nem tudom, hogy a homorú mélyedés a tetején milyen hatással lenne a hangzásra, viszont a doboz megjelenését diszharmonikussá teszi.
A doboz minden egyes része lekerekített, ezzel szemben a homorú rész élei erős hangsúlyt kapnak. Az én szememet legalább is nagyon zavarja.
A koncepciót és az ötletet jónak tartom, de azért megkérdeznék egy szakembert, nincs-e valamilyen jobb ötlete az alsó doboz és a felső gömb optikai összehangolására.
Akár még az iparművészeti sulisokat is megkérdezhetnéd, nekik még igazán szabadon szárnyal a fantáziájuk.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
Azt nem tudom, hogy a homorú mélyedés a tetején milyen hatással lenne a hangzásra, viszont a doboz megjelenését diszharmonikussá teszi.
A doboz minden egyes része lekerekített, ezzel szemben a homorú rész élei erős hangsúlyt kapnak. Az én szememet legalább is nagyon zavarja.
A koncepciót és az ötletet jónak tartom, de azért megkérdeznék egy szakembert, nincs-e valamilyen jobb ötlete az alsó doboz és a felső gömb optikai összehangolására.
Akár még az iparművészeti sulisokat is megkérdezhetnéd, nekik még igazán szabadon szárnyal a fantáziájuk.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Oldalt még lehetne két fehér kesztyűs kéz :foto:
Nekem tecccik !
Ezt a legegyszerűbb leírni.
Most nem az a célja Ferinek,hogy halálra dícsérjük ezt a dobozt,mert még csak egy látványtervről van szó.
ha most mindenki csak dícsérné,akkor azt hinné,hogy mekkora üzlet lesz belőle,de utána meg jön a feketeleves.Azt a gömböt biztosan nem tenném a tetejére.Hihetetlenül gagyi hatása van.ha mindenáron gömb kell a tetején,akkor biztosan valahogy beleágyaznám az alsó részbe,mert így jelenleg olyan,mint ha egy autó reflektor lógna ki belőle.
De mit csináljak ha ilyen elfuserált az ízlésem? Ha nem tetszene akkor azt írnám. Hogy hogyan szólna arról fogalmam sincs, de a külseje miatt nem utasítanám el.
Az udvariaskodás távol álljon tőlem :foto: , de nekem bejön valamiért.
Elnézést érte. Hogy műszakilag milyen érvek szólnak ellene, mellette azt majd leírják akik értenek a hangfalakhoz.
A gömb sem szép, meg a függőleges reflexcső is elég merész szerintem. Persze én a hagyományos formák híve vagyok.
nekem nincs bajom az alakjával,de egy ilyet csak nagyon olcsón lehetne eladni,ami biztosan nem cél.
Webáruház:
A gömb sem szép, meg a függőleges reflexcső is elég merész szerintem. Persze én a hagyományos formák híve vagyok.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Nekem meg nem. :foto:
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Nekem tecccik :foto: !
Ezt a legegyszerűbb leírni.
Most nem az a célja Ferinek,hogy halálra dícsérjük ezt a dobozt,mert még csak egy látványtervről van szó.
ha most mindenki csak dícsérné,akkor azt hinné,hogy mekkora üzlet lesz belőle,de utána meg jön a feketeleves.Azt a gömböt biztosan nem tenném a tetejére.Hihetetlenül gagyi hatása van.ha mindenáron gömb kell a tetején,akkor biztosan valahogy beleágyaznám az alsó részbe,mert így jelenleg olyan,mint ha egy autó reflektor lógna ki belőle.
Webáruház: