Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bodor Audio erősítők

Moderátor: Bodoraudio

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Vannak már mérési eredmények?
karácsonykor mi is leálltunk,majd jövő héten megejtjük :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vannak már mérési eredmények? :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

OFFTOPIC:

sokan fordultak már el a drága HIGH_END-től, és nem mindenki a pénz miatt. De nem annyira egyszerű a helyzet, hgoy általánosítani lehetne

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7212

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Sajnos rendszert építeni egyáltalán nem könnyű,még megfelelő tapasztalat birtokában sem mindig sikerül problémamentesen.
Az én tapasztalatom szerint,nem vezet sehová a többmilliós elektronikák egymásra halmozása,koncepció nélkül.
Egyáltalán nem biztos,hogy álmaink hangját eredményezi a világ legdrágább készülékeinek egyetlen rendszerbe integrálása.

Annyi tényező játszik szerepet egy rendszer installálásánál,hogy aki jó hangra vágyik az jobban teszi,ha megfizet egy veterán rendszerinstallátort.
Tapasztalat hiányában úgy is sokkal többe fog kerülni a rendszerünk,mint egy szakember,vagy ezzel foglalkozó cég...(Vikibánál ez a cég a Bodor Audio.)
(Persze nyilván drága rendszereknél fér bele ilyesmi a költségvetésbe,kivéve,ahol a vételár tartalmazza az installációt,szaktanácsadást.)

Én sokkal olcsóbb rendszerekkel együtt tudtam,tudok élni,mint Vikibácsi.(Megemlítve,hogy már hallottam sokkal drágább rendszereket ,mint az övé.)
Bevallom,nem is érzek késztetést hihetetlen drága készülékek birtoklására.Régebben,volt bennem egy igen egészségtelen készülék fetisizmus,ám mára elmúlt.
Én ma már az ésszerűen árazott rendszerekben rejlő hangminőség maximális kiaknázását tartom szem előtt.Manapság,ezt keresem a közös hobbinkban.

Nagyon kiváló,aktív monitorok léteznek,amelyek nem olyan nehezen installálhatóak,mint a high-end audió termékek nagy része.
Igen meggyőző volt számomra egy Lynx PCI eXpress kártya+Antelope W-clock egy aktív Adam s2.5 társaságában,filléres,alap Canare réz XLRkábellel,még igen komoly rendszerek után hallgatva is.
Nekem speciel ez a véleményem,míg másnak homlokegyenest más.

Mivel nincs általános ízlés,hallás,ezért nem lehet megmondani a "tutit"!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Bodor Audio erősítők

Eljött  azt az időt, hogy a külföldi masinák nem érdekelnek, egyszer már leírtam egy nagy átbaszás a vásárlásuk, most ha továbblépek is, akkor az magyar termék lesz.A másik, minek dobjak ki több milliókat egy előfok vásárlásakor, ha azt 1/4 vagy 1/6 áron megvehetem és jobban is szól.  :lol!:  :lol!:

Viki!

Én is így érezném a helyedben, ha mindazt végigéltem volna, amit te.

Tudod, jó döntéseket kellett volna hoznod.
Nem ezt tetted, így most teljesen érthető a csalódottságod.
De ezért csak magadat hibáztathatod.
De hibás döntéseid miatt ne a gyártókat, termékeket okold.
Azokkal nincsen semmi gond - hidd el.
Csak mindennek megvan a maga helye.
Te olyan dolgokat raktál össze, amik együtt nem működtek.
Az nem jelenti még azt, hogy azok gyengék, csak nem alkottak egy szinergikus rendszert.
Beteszel egy harmonikus rendszerbe egy oda nem illő előfokot, kábelt (hátha jobb lesz tőle a hang), persze hogy felborul minden. Aztán jönnek a komponens cserék, hátha helyreáll a rend. CD játszó csere, erősítő csere, hangfal csere..... De csak nem akar összejönni a dolog. Persze, hogy egy idő után már ideges leszel mindettől.
Pedig azok a komponensek, amiket te összegyűjtöttél, önmagukban igen kiváló darabok voltak. Csak nem egymáshoz illőek, velük együtt nem lehetett rendszert alkotni.

Remélem, az új rendszered minden szempontból kielégíti majd az igényedet és boldogan fogod hallgatni vele a kedvenc zenéidet. Most legalább meg merted lépni azt, hogy a komplett elektronikádat leváltottad egy feltehetően összehangolt rendszerre. Így nagy valószínűséggel sokkal szerényebb keretből is sokkal használhatóbb rendszert tudtál építeni.

Hg

Azért nem volt összevissza vásárlás, a hang amit kaptam folyamatosan előrelépés volt, csak egyszer hallotam egy nagyon jó hangot,amivel együtt tudtam volna élni és ott abban a rendszerben csak az egy kompones azaz a erősítő 11.000.000Ft volt, innentől kezdve leszarom a külföldi cuccokat,hülyének ne nézzék már az embert. :lol!: :kiraly:

Vendég

Bodor Audio erősítők

Eljött  azt az időt, hogy a külföldi masinák nem érdekelnek, egyszer már leírtam egy nagy átbaszás a vásárlásuk, most ha továbblépek is, akkor az magyar termék lesz.A másik, minek dobjak ki több milliókat egy előfok vásárlásakor, ha azt 1/4 vagy 1/6 áron megvehetem és jobban is szól.  :lol!:  :lol!:

Viki!

Az nem jelenti még azt, hogy azok gyengék, csak nem alkottak egy szinergikus rendszert.
Beteszel egy harmonikus rendszerbe egy oda nem illő előfokot, kábelt (hátha jobb lesz tőle a hang), persze hogy felborul minden. Aztán jönnek a komponens cserék, hátha helyreáll a rend. CD játszó csere, erősítő csere, hangfal csere..... De csak nem akar összejönni a dolog. Persze, hogy egy idő után már ideges leszel mindettől.
Pedig azok a komponensek, amiket te összegyűjtöttél, önmagukban igen kiváló darabok voltak. Csak nem egymáshoz illőek, velük együtt nem lehetett rendszert alkotni.

Remélem, az új rendszered minden szempontból kielégíti majd az igényedet és boldogan fogod hallgatni vele a kedvenc zenéidet. Most legalább meg merted lépni azt, hogy a komplett elektronikádat leváltottad egy feltehetően összehangolt rendszerre. Így nagy valószínűséggel sokkal szerényebb keretből is sokkal használhatóbb rendszert tudtál építeni.

Hg

Volt nálam Ml33h, Ml32, Ml 390s és az se volt egy nagy durranás. Most akkor hol a próbléma? :lol!: :kiraly:

Az a baj hallottam egy olyan rendszer amit ezeket a komponenseket is felülmúlta,mindha egy nagy szakadék lett volna közöttük. És ezek komponensek árait összeadva, rájöttem hogy felesleges, mivel nincs olyan hülye aki ennyit kifűzetne!

Hiába írdod le hogy VTL mennyire jó, csőves létére, adjuk össze már az árakat:

VTL 7.5 serial II 19000$
VTL siegfried 48000$
cd lejátszó ........$
kábelek ........$
Összesen: hát erről beszélek, ezzel már én is együtt tudok élni, csak az ára, morbid!!

Vendég

Bodor Audio erősítők

Eljött azt az időt, hogy a külföldi masinák nem érdekelnek, egyszer már leírtam egy nagy átbaszás a vásárlásuk, most ha továbblépek is, akkor az magyar termék lesz.A másik, minek dobjak ki több milliókat egy előfok vásárlásakor, ha azt 1/4 vagy 1/6 áron megvehetem és jobban is szól. :lol!: :lol!:

Viki!

Hg

Vendég

Bodor Audio erősítők

"Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.
Ha hallottál volna egyszer is egy VTL 7.5 series II-t, biztosan nem ezt állítanád."

Eljött azt az időt, hogy a külföldi masinák nem érdekelnek, egyszer már leírtam egy nagy átbaszás a vásárlásuk, most ha továbblépek is, akkor az magyar termék lesz.
A másik, minek dobjak ki több milliókat egy előfok vásárlásakor, ha azt 1/4 vagy 1/6 áron megvehetem és jobban is szól. :lol!: :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Borzasztó nehéz objektív tesztet összehozni, sőt lehetetlen, hiszen nincs két egyforma ízlésű ember sem. Valamiért mi egyszerű halandók mégis szeretjük ezeket az összehasonlításokat, holott tudjuk, hogy minden eredmény csak az adott rendszerben, az adott konstellációban érvényes, és szinte semmiféle konzekvencia levonására nem jogosít.
A német Audioban lévő pontszámok alapján vásárolnak elég sokan.

Vendég

Bodor Audio erősítők

Tigris, talán objektívet akartál mondani, nem optimistát, bár ez utóbbinak könnyebb lenni.
Ja igen bocsi :lol!:

Vendég

Bodor Audio erősítők

B.a.t mikor megvolt akkor tetszet, nem volt összehasonlítási alapom milyen is valójában egy jó high end előfok, most már tudom, és nem esek még egyszer ebbe a hibába.. 
Bat 51se loudness műmélyeket csinált, semmi köze a természetes szinezetlen hanghoz. Csőves cuccák ezek már ilyenek. Örültem neki hogy megszabadultam :lol!:

Viki!

Most akkor tetszett, vagy nem?

Ha igen, miért adtad el?

Ha nem, miért vetted meg?

Az az erősítő pont úgy szólt akkor is, amikor megvetted és amikor eladtad.
(csak közben miatta szanaszét dobáltad az addigi harmonikus rendszeredet és beindult a cserebere lavina)

Csőves cuccák ezek már ilyenek.

Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.
Ha hallottál volna egyszer is egy VTL 7.5 series II-t, biztosan nem ezt állítanád.

Hg

Vendég

Bodor Audio erősítők

Tigris, talán objektívet akartál mondani, nem optimistát, bár ez utóbbinak könnyebb lenni.

Vendég

Bodor Audio erősítők

nekem az 1000 nagyon kevés  :lol!:  :lol!:
Egyszer meghajtanám a hangfalaidat ha nem bánod az erölködőmmel(mondhatsz nemet természetesen). :kiraly:

Minek meghajtani az erősítőddel, fölösleges úgy is elvérezen mind a többi, eddig csak egy erősítővel találkoztam ami elboldugult a savoy-al, az is most készült el.

Nana, azt nem tudhatod , egy próbát megérne, ha nem miattad, akkor miattam.
Lehet hogy utána meg a nyakamra járnál hogy adjam el neked
:lol!: !

Vendég

Bodor Audio erősítők

Az hogy megveszik még nem jelenti, hogy az valóban jó is....A SAL termékekből tonnaszámra adtak el, akkor jó az is?

És egy meghallgatáson igenis ellehet dönteni melyik termék a jobb.Aki igazán vájt fülű és van mihez viszonyítson, az elfogja tudni dönteni melyiknek a hangszerhangjai állnak közelebb a valósághoz.Az más dolog, hogy ez még nem a végső megszólalás, de ne azt nézzük melyik tetszik nekünk, ezt a legnehezebb egy meghallgatáson elfogulatlannak és optimistának lenni.Aki nem ismeri a hangszerek valós hangját azok igen valóban nehezen tudnak értékelni egy zenei produkciót, mert nem tudják minek milyen a hangja. Sok esetben van, hogy mégis ezek az emberek állnak le vitatkozni a hangzást illetően.

Ha nem lehetne egy hangzást megítélni, hogy jobb -e, akkor bármit hallgathatnánk, egész a legolcsóbb egybe hifitől a legdrágább high end-ig.Mégsem tesszük, hisz halljuk azt is, hogy a sztereó jobban szól mint a HM...A legtöbb esetben a hifisták zöme ellentétes véleményeket kreál egy fórumon, itt is ez történt.Nem tudom ezt hova tegyem, és melyik véglet lehet a hihetőbb és valóság közelibb.

Eddig az volt, lehet tanulni a hangot és a jobbat felismerni, most meg az van, hogy nem lehet jó és jobb közt különbséget tenni, csak egyéni ízlés alapján.Na most akkor , hogy is van ez? :lol!: :lol!:

Vendég

Bodor Audio erősítők

...volt Bat vk-51se előfokom,ami a képen is látszik  és csak xlr volt rajta, de mégis szarul szólt.Főleg az idő múlásával még a csővek is rontottak a hangon. :lol!:  :lol!:  :kiraly:   

Viktor!

Akkor miért vetted meg?
Előtte nem hallgattad meg?

Hg

(amúgy a képen nem az van, hanem a VK5, de mindegy)

ps.:
Szerintem pedig nem rossz előfok. Több láncban is hallottam már szólni.
Lehet rajta keresztül is zenét hallgatni.
Soha senkinek rosszabb ne legyen!
Az a baj veled, hogy mindig egyik végletből a másikba esel.
Most pl. a BAT VK 51SE-ről állítod, hogy "szarul szól".
Szerinted, ha ez így lenne, akkor egyet is el tudnának adni belőle?
Vagy rajtad kívül mindenki süket?
Ne már.

B.a.t mikor megvolt akkor tetszet, nem volt összehasonlítási alapom milyen is valójában egy jó high end előfok, most már tudom, és nem esek még egyszer ebbe a hibába..

Bat 51se loudness műmélyeket csinált, semmi köze a természetes szinezetlen hanghoz. Csőves cuccák ezek már ilyenek. Örültem neki hogy megszabadultam :lol!:

Vendég

Bodor Audio erősítők

...volt Bat vk-51se előfokom,ami a képen is látszik és csak xlr volt rajta, de mégis szarul szólt.Főleg az idő múlásával még a csővek is rontottak a hangon. :lol!: :lol!: :lol!: :kiraly:

Viktor!

Akkor miért vetted meg?
Előtte nem hallgattad meg?

Hg

(amúgy a képen nem az van, hanem a VK5, de mindegy)

ps.:
Szerintem pedig nem rossz előfok. Több láncban is hallottam már szólni.
Lehet rajta keresztül is zenét hallgatni.
Soha senkinek rosszabb ne legyen!
Az a baj veled, hogy mindig egyik végletből a másikba esel.
Most pl. a BAT VK 51SE-ről állítod, hogy "szarul szól".
Szerinted, ha ez így lenne, akkor egyet is el tudnának adni belőle?
Vagy rajtad kívül mindenki süket?
Ne már.

Vendég

Bodor Audio erősítők

Nem,arra ott lesznek a vájt fülű zeneszerető barátaink. :lol!:
Feri!

Az ég egy világon semmit nem jelent.
Tegnap délután ketten, majd hárman voltak nálam. (velem együtt négyen voltunk)
Ugyanazt a rendszert hallgattuk, csak két CD játszót váltottunk.
(Nem kispályásakat, a két CD játszó összértke 36.000.- Euro volt.)

Mindegyikünknek más volt a véleménye.

A vélemények aránya tökéletesen megoszlott.

Aztán csupán egyetlen összekötő kábelt cseréltem ki a rendszerben és tökéletesen felborult minden.

Nagyon nehéz ám és igen kockázatos bármiféle összehasonlító tesztre hivatkozni.
Majd a "vájt fülű"-ek eldöntik.

Mit?

Csupán egyetlen egy dolgot tudnak eldönteni: az adott láncban nekik melyik összeállítás tetszett jobban. (melyik komponenssel felállított lánc)
Ebből a véleményezni kívánt komponensre az ég egy világon semmiféle következtetést levonni nem lehet. Csupán azt, hogy neki ott annak a láncnak a produkciója tetszett jobban. Minőségi sorrendet az ilyen "összehasonlításokból" felállítani egyes komponensekre nem lehet. Nincs is értelme.

Mindenkinek saját magának kell eldöntenie a saját rendszerében, hogy mivel tud együtt élni és mivel nem.

Ezért nincs semmi értelme az ilyen "megversenyeztetéseknek".

Kivéve egyetlenegy esetet, ha az egész hajcihőnek PR értéket akarunk tulajdonítani.

Hg

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Feri!Itt mifelénk az a módi járja, hogy a felek sosem véleményezik a másikat. Nem az ő dolguk. Akkor sem, ha nagyon szeretnék. Mert az olyan evidens, ámde mégsem etikus. És itt még ennek van jelentése.

gondolod hogy én fogok véleményezni? :lol!: Nem,arra ott lesznek a vájt fülű zeneszerető barátaink. :lol!:

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Feri!
Itt mifelénk az a módi járja, hogy a felek sosem véleményezik a másikat. Nem az ő dolguk. Akkor sem, ha nagyon szeretnék. Mert az olyan evidens, ámde mégsem etikus. És itt még ennek van jelentése.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

Feri! Innen a messzi távolból szimpátiával követem azt amit csináltok. Szerintem ne kövesd el azt a magyar hibát, hogy te is próbálsz mások kárára feljebb mászni. Miért kell ez a 'mi majd megmutatjuk a másikkal szemben' ágálás? Türelmetlen vagy? Nem tesz jót az izzadságszag. Szerintem ez a dizájnváltás sem jó ötlet, de te tudod.

Ne értsd félre,én meghallgatást írtam,ráadásul mi megyünk "idegen környezetbe" ahol minden megtörténhet. :lol!: Kell róla beszélni,de kulturáltan.Sajnos nem tehetjük meg,hogy milliókat költsünk újsághirdetésre,ezért meg kell ragadnunk minden tisztességes lehetőséget hogy népszerűsítsük termékeinket.

Vendég

Bodor Audio erősítők

izzadtság szag? :lol!:

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Feri!
Innen a messzi távolból szimpátiával követem azt amit csináltok. Szerintem ne kövesd el azt a magyar hibát, hogy te is próbálsz mások kárára feljebb mászni. Miért kell ez a 'mi majd megmutatjuk a másikkal szemben' ágálás? Türelmetlen vagy? Nem tesz jót az izzadságszag. Szerintem ez a dizájnváltás sem jó ötlet, de te tudod.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bodor Audio erősítők

csak a fránya adatokat ne kérdezzék :lol!:
jó napot kívánok,kérnék egy jó adatokkal bíró erősítőt. Meghallgatni nem akarom mert nem vagyok vájt fülű,és különben is jobban hiszek az adatoknak,meg a haveroknak mint a fülemnek. :lol!: /mondjuk:150w8/300w4/600w/2ohm az vajon jó?/ :lol!:

to_bias
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Bodor Audio erősítők

Hozzászólás Szerző: to_bias »

csak a fránya adatokat ne kérdezzék :lol!:

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat: