Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd modifikáció Bodoraudio módra
Moderátor: Bodoraudio
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
Mindenki hajlamos azt hinni, hogy egy húszezres DVD játszó, meg egy csúcs DAC majd jó lesz együtt.
A frászt.
A transzport legalább annyit számít, mint a DAC.
Különben miért lennének csúcs transzportok?
Ami picit kerekít, az a WADIA, de jól csinálja.
Viszont olyan tömege van a hangnak, ami másból alig jön át.
A 27i/270-est hallgattam sokáig.
Hozzám a Meitner hangja közelebb áll, meg szerintem a legjobb analóg rendszerekhez is.
Hg
Adott egy manapság gyártott, relative olcsó, (<400Euro) de nem vacak cd avagy dvd játékos.
Egy új vagy újszerű cédét gyakorlatilag hibamentesen ki tud olvasni, ráadásul a dvdjátékosok egy része többszörös sebességel olvas, és bufferből megy az adat tovább. Tehát a hibamentes adatátvitel ugyancsak valószinűsithető. Ami nem megfelelő az olcsó játékosokban, az a jitter, aminek többféle összetevője is van, na meg az olcsó készülékdoboz, amin elég sokat lehet javitani ilyen-olyan akusztikai módszerekkel. A jittert pedig a nagyon jóminőségű reclockos dacok radikálisan csökkentik, vagy, ha nem ,akkor meg miért hirdetik magukról?
Hogy akkor minek csinálnak drága futóműveket?
Sok más feleslegesen drága holmit is gyártanak a világon, ami abszolút nem éri meg az árát, legfeljebb annak, akinek a jövedelmi viszonyi miatt az ár nem számit, a külcsin meg a presztizs érték viszont igen.
Megpróbálok szerezni neked, azt tiéd lesz a világ legjobb cd lejátszója!!
Háááát, nem lesz egyszerű, mert 50 a minimális rendelési mennyiség (ha jól tudom).
Ha csak nem egy garis javításra kérsz be egy csere darabot.
Bár akkor én visszakérném a hibásat.
Aztán a futómű egy dolog, abból ki is kell nyerni a jelet, amiben a Meitner zseniális (talán softverben a legjobb).
De bízom benne, hogy a Levinson is az lesz.
A DCS meg ezekkel a futóművekkel már bizonyított, ahogy Alex Peychev is.
Hg
Vissza kanyarodva a MUSIC HALL modifikált cd témához, ha van valaki ismerősei között esoteric p3-d3 cd lejátszó és egy összehasonlító tetszre hajlandó lenne, nagyon megköszönném!!
Nekem van, de nem hiszem, hogy hajlandó lenne tesztelgetni.
Hallgatja boldogan.
Amúgy tényleg jó gép, de rajta kívül azért még van élet a Földön.
Hg
Hogy van élet a földön, haha!! Főleg hogy majdnem összes nagyágyúnak az esoteric szállítja a futóművet. pl. az új meitner, dcs taps taps
Feri!!
Megpróbálok szerezni neked, azt tiéd lesz a világ legjobb cd lejátszója!!
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
nemrég vásárolt,300db kitűnő cd lemez ritkaságot
jó duma(tán bigitöl?),most amikor pár szuper szerkó jött/ment,megmondom öszintén,non is my fu..ing business ,és az sem zavar ha valaki 2x-3x annyi pénzt eltapsikol szerkóra ,de ez olyan mint sötétben lövöldözni..
de látom neked kell tartani a frontot :smile19:
ugye,te sem gondolod, hogy akár 5-10db kedvenc lemez nem elég ahoz hogy valaki eldöntse azt hogy tetszik e eléggé a cucc vagy sem de értem én hogy mire gondolsz
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
jó duma(tán bigitöl?),most amikor pár szuper szerkó jött/ment,megmondom öszintén,non is my fu..ing business ,és az sem zavar ha valaki 2x-3x annyi pénzt eltapsikol szerkóra ,de ez olyan mint sötétben lövöldözni..
de látom neked kell tartani a frontot :smile19:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
sajnos a futómű nem jött vele,de meki laptop igen,speckó ide-oda alakítgatóval eggyütt.Vannak akik erre teszik le a nagy esküt./én nem/
Na, ugye.
Mondtam én, hogy máshol lehetett a bibi.
Jó tud lenni egy számítógép alapú rendszer is, csak nem úgy, ahogy azt általánosságban elképzelik az emberek.
Nem az a lényeg, hogy a CD pörgető (mint adathordozó) helyett egy számítógép, vagy laptop és utána egy DAC. Vagy netán egy dobozban mindez.
brrrrrrr
A hideg is kiráz, mikor egy vinyó és a többi digitális zajszemétgyártó egy dobozban van az analóg áramkörökkel.
De a megoldás itt sem olcsó mulatság.
Na, mindegy itt most nem is ez a lényeg.
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Feri,kértelek hogy ne te válaszolj ,nem a Csepregi Éva vagy hasonló a kérdés,hanem HÁNY Csepregije van vlkinek ,ha azt szereti,no problemos
de gustibus non disputabat...
Raktak nekem is fel SME20(SME30?) ra már 200Ft-os melógyija LP-ét,de ott volt azon felül,jócskán más zenei anyag is,nem csak szerkó hegyekben...
A kérdés az mi,mi végett van? software vs hardware aráynok hogyan is vannak?
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
volt még, ML cd, Vadia cd, ML 33h végfok, Krell evo erősítők, Thiel 7.2 hangfal, Audio Phisic hangfal, DCS full, és még a fene tudja mi. Van tapasztalata high-end terén.
Aha még mielött beesnék zazasztal alá,milyen "zenei tapasztalata van" Vikibácsinak?
Nem azt kéne csiszolni egy kicsit,aztán minden adódik magátol?!
Vikibácsi wazzee,belefér a gyüjteményed még mindig egy saturn-os kis kézitáskába?
Feri ne te válaszolj a kérdésre,hanem Vikibá..
miféle zenei tapasztalat kell? Ha történetesen edda a kedvence,meg Csepregi Éva? az elégedjen meg valami olcsó cuccal? Vagy csak az vehet drága csúcs hifit aki mindig Bartók műveket fülel? Sok gazdinál megfordultam már akiknek sok sok milliós berendezésük volt, és ne is mondjam miket hallgattak rajta
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
sajnos a futómű nem jött vele,de meki laptop igen,speckó ide-oda alakítgatóval eggyütt.Vannak akik erre teszik le a nagy esküt./én nem/
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
volt még, ML cd, Vadia cd, ML 33h végfok, Krell evo erősítők, Thiel 7.2 hangfal, Audio Phisic hangfal, DCS full, és még a fene tudja mi. Van tapasztalata high-end terén.
Aha még mielött beesnék zazasztal alá,milyen "zenei tapasztalata van" Vikibácsinak?
Nem azt kéne csiszolni egy kicsit,aztán minden adódik magátol?!
Vikibácsi wazzee,belefér a gyüjteményed még mindig egy saturn-os kis kézitáskába?
Feri ne te válaszolj a kérdésre,hanem Vikibá..
http://www.youtube.com/watch?v=kzKiqk2iynY
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
emm labs d/a előfok volt nálunk,picit puhának éreztem,mintha kerekítené a hangokat.De sokan szeretik az ilyen "beavatkozást"
Háááát!
Valamit nagyon félre hallottatok. (vagy máshol elég nagy problémák lehettek a rendszerben)
Arra mindent lehet mondani, csak, hogy puha, azt nem.
Az egyik leggyorsabb, legnagyobb felbontású rendszer, amit valaha is hallottam.
Igaz én a saját transzportjával együtt hallgattam napokig és ott azért a transzport, meg a clocklink is nagyon sokat számít.
Mindenki hajlamos azt hinni, hogy egy húszezres DVD játszó, meg egy csúcs DAC majd jó lesz együtt.
A frászt.
A transzport legalább annyit számít, mint a DAC.
Különben miért lennének csúcs transzportok?
Ami picit kerekít, az a WADIA, de jól csinálja.
Viszont olyan tömege van a hangnak, ami másból alig jön át.
A 27i/270-est hallgattam sokáig.
Hozzám a Meitner hangja közelebb áll, meg szerintem a legjobb analóg rendszerekhez is.
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
emm labs d/a előfok volt nálunk,picit puhának éreztem,mintha kerekítené a hangokat.De sokan szeretik az ilyen "beavatkozást"
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nem semmi ezekkel csak az a "baj" hogy sok millió forintba kerűlnek
Hát igen!
Nem olcsó játék ez ezen a szinten.
Most legutóbb Münchenben szinte kizárólag EMM LABS-al demóztak, vagy analóggal. Ráadásul zömében az egydobozossal!!!
Rengeteg hangfal, erősítő gyártó cég forrása Meitner volt (EMM LABS).
Néhány helyen DCS.
Nyilván, akinek volt saját forrása, az azzal demózott.
De pl. a Logan CLX-et is Meitnerrel demózták.
És számomra ott volt a második legjobb hang a kiállításon (a legjobb szerintem az Avantgarde volt Brinkmann LP-ről). És képzeld McIntosh erősítőkről met a Logan CLX!!!!
Hg
micsoda szégyen,mekivel hajtani egy logen-t
Véletlenül az úriembernek nem Egglestonworks Andra II hangfala van???
Nem.
Legalább is legutóbb még nem az volt neki.
Nem hiném, hogy cserélt volna, oda egy ilyen hangfalat be sem lehetne tenni.
Nem illik a lakása dizájnjába. Aztán görcsölés nélkül el sem lehetne helyezni.
Bár ki tudja. Tényleg mostanában nem is beszéltem vele. Majd fölhívom, hogy mi van vele.
Hg
Hát igen!
Nem olcsó játék ez ezen a szinten.
Most legutóbb Münchenben szinte kizárólag EMM LABS-al demóztak, vagy analóggal. Ráadásul zömében az egydobozossal!!!
Rengeteg hangfal, erősítő gyártó cég forrása Meitner volt (EMM LABS).
Néhány helyen DCS.
Nyilván, akinek volt saját forrása, az azzal demózott.
De pl. a Logan CLX-et is Meitnerrel demózták.
És számomra ott volt a második legjobb hang a kiállításon (a legjobb szerintem az Avantgarde volt Brinkmann LP-ről). És képzeld McIntosh erősítőkről met a Logan CLX!!!!
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Gábor! mi van még ami megüti ezt a szintet szerinted? /az átalakított music hall tényleg jó,főleg az áráért/.
Feri!
Sok minden.
Pl: Metronome Kalista Reference Transport/C2A Signature DAC.
APL-NWO 3.0 GO. (Esoteric alapú csöves gép)
EMM LABS CDSD SE/DCC2 SE. (külső előfokkal még jobb!!)
Az új DCS Paganini system. (Esoteric futómű szintén)
Reményeim szerint az új Esoteric futóműves Levinson 512-es sem lesz kutya.
Szóval van bőven választék jó gépekből.
A új Wadia-k is nagyon jók.
Nem beszélve a LINN KLIMAX DS-ről, ami egy másik világot hoz ezek szintjére, vagy talán még jobb is náluk.
Szóval nagyon jó az Esoteric, de főleg a futóműve.
Igen sokan nyúlnak hozzá elég negy sikerrel.
Több kihozható belőle, mint amit a gyár tesz.
Pont úgy van ez, mint a régi Sony SCD-1 (777ES), ami az egyik legjobb futómű, csak az elektronika átlagos, amit köré épített a Sony.
Aztán sokan csináltak belőle igazán csúcs gépet. (VSE, Mod Wright.....)
Hg
Vissza kanyarodva a MUSIC HALL modifikált cd témához, ha van valaki ismerősei között esoteric p3-d3 cd lejátszó és egy összehasonlító tetszre hajlandó lenne, nagyon megköszönném!!
Hallgatja boldogan.
Hg
HG!
Nem kéne odaadnia, MUSIC HALL házhoz megy, ennyit megér mindenkinek ez a mise!!
Véletlenül az úriembernek nem Egglestonworks Andra II hangfala van???
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Még szép hogy nem hajlandó, én sem adnám oda,ha nekem lenne. Gábor! szerinted mi van még ami megüti ezt a szintet/esoteric/ ? /az átalakított music hall tényleg jó,főleg az áráért/.
Hallgatja boldogan.
Hg
Vissza kanyarodva a MUSIC HALL modifikált cd témához, ha van valaki ismerősei között esoteric p3-d3 cd lejátszó és egy összehasonlító tetszre hajlandó lenne, nagyon megköszönném!! Azért emeltem ki ez a masinát, mert ez volt életem eddig legjobb gépe, amit hallottam!!!
vikibacsi@freemail.hu
miért? Jó volt az a 7.2-es
Biztosan.
De tényleg. Valakinek.
Amúgy egy valóban magas szintű hangfal, csak hangilag abba kategóriába tartozott, amit hosszú távon ÉN(!) nem tudtam elviselni. (úgy max 10 perc volt a tűrőképességem)
Nagyon precíz, száraz, megvolt mindene, felbontás, dinamika, alja, teteje, közepe, csak a sok bába között elveszett a gyerek.
Számomra ízekre szedte a zenét és a maga sajátos módján hangokat közvetített belőle.
Ettől még persze sokaknak valóban tetszhetett, mert hát igen komoly darab, meg amit csinált, azt jól tette.
Csak az én ízlésvilágomtól rettenetesen távol állt a hangja.
De hát nem vagyunk egyformák és ettől szép a világ.
Számomra egy Gryphon Posseidon (L'Auditeur), vagy egy Avantgarde Trio + Basshorn (Merlin) sokkal-sokkal zeneibb hangfalak, pedig azokat sem mi áruljuk.
Csak egyszerűen azokkal együtt tudnék élni, mert azt nyújtják, amit én szeretek.
Ugyanígy vagyok a Logan-ekkel is, meg a Soundlabbal is (igaz, ezekkel kicsit elfogult vagyok).
Hg
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
miért? Jó volt az a 7.2-es
Nosztalgiázás a limarban!!!
Viki!
Életem legnagyobb ötlete az volt, hogy számíttasd be a Thiel 7.2-det a Soundmania-nál egy DCS CD/SACD lejátszóba (na jó, hármasba).
Két legyet ütöttem egy csapásra: eltűnt onnan a 7.2 és... is örökre.
Mondjuk nem sok köszönetet kaptam tőlük, hogy egy ekkora vevőt kiközvetítettem nekik, egy kis jutalékkal meghálálhatták volna.
Hg