Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd modifikáció Bodoraudio módra

Moderátor: Bodoraudio

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

volt még, ML cd, Vadia cd, ML 33h végfok, Krell evo erősítők, Thiel 7.2 hangfal, Audio Phisic hangfal, DCS full, és még a fene tudja mi. Van tapasztalata high-end terén.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nosztalgiázás a limarban!!!

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: H G »

És ki keresi ezeket és hol az az itt?
Bocs, azt hittem ez itt mindenki előtt ismert.
Elég régóta irkálok már ide. Igaz nem túl sűrűn, de azért átlag napi egy beírásom megvan. Ma egy kicsit aktívabb voltam. Igyekeztem kimerítő választ és képes beszámolót adni a kételyedre. Ezúton meg is köszönöm Neked, hogy közzé tehettem a kedvenc fotóim egy kis részét. Van még szépszámmal más is, de nem hinném, hogy ez pont ide való, ahol a Bodor CD modifikálásról kellene hogy follyon a diskurzus.
Ezennel én részemről ezt a beszámolót be is fejezném, átadnám a helyet a Bodor CD modifikáció témába vágó hozzászólásoknak.

Hg
LIMAR

Ui: Hát azok keresik, akiknek igényük és megfelelő anyagi hátterük is van ezen készülékek megvásárlásához.
Szerencsére még ma is vannak szépszámmal ilyen emberek.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hiszem ha látom!
Esetleg Soundlab, ha éppen az kell valakinek.

És szerencsére kell.
Minderre van igény és kereslet, különben minek lennének itt.

Hg

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hiszem ha látom!
Hangfalban előfordul vadi új Magneplanar 20.1 is, ha éppen valakinek arra van szüksége.
A háttérben megbújik a 120 kg-os félig aktív Audio Physic Kronos (a maga csekély 50.000.- Euro-s árával), 1000W-os beépített szub erősítőjével oldalanként.

Szóval van mit hallgatni és tapsztalatot gyűjteni.

Hg

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Öreg róka szavai ezek, tele részigazságokkal

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A Viktornál csak a hangfal van lebetonozva,de az lehet is,hiszen az eggyik legjobb hangfal a piacon.

Háááááát, erről azért nekem kicsit más a véleményem. De hogy le van betonozva, az biztos. Az kétségtelen, hogy meg kell mellé találni azokat a komponenseket, amikkel együtt lehet vele élni.
Neki eddig ez nem sikerült, talán majd most.
Tudod, a remény hal meg utoljára.

Rengeteg drága,és nem túl jó hangot produkáló rendszert hallottam már.

Számodra!
De nagy valószínűséggel a tulajdonosa boldogan hallgatja azt, különben nem vette volna meg.
Hogy mi a "jó" és mi a "nem túl jó", ebben a szakmában rendkívül szubjektív.
Vannak bizonyos objektív szintek, de azon belül a megszólalás megítélése már tökéletesen szubjektív.

Tökéletesen másként szól egy Martin Logan Statement (Soundlab Majestic), egy Avantgarde Trio Basshornokkal és egy Gryphon Posseidon.
Abban egyeznek, hogy valamennyi a hangátvitel csúcsát jelenti ma, de másként.
Van sok ismerősöm, aki kifutna a világból, ha valamelyikükkel együtt kéne élnie.
És mindegyik a másiktól kap hideglelést.
Akkor ez most mit jelent?
Az ég világon semmit.
Nekik egyik, vagy másik teszik - csupán ennyit.
Messzemenő következtetést levonni egyes emberek véleményéből botorság.
Mindenkinek meg kell tapasztalnia, hogy számára mi az egyedül üdvözítő megoldás.

Viktor még nem jutott el idáig, talán majd most.
Aztán majd ráun a hangfalára, cserél és borul a rendszer megint, jön az újabb cserebere, ahogy eddig szokott lenni nála. Elég egyetlen nem odaillő cuccot odavinni hozzá és beindul a lavina, ahogy eddig. Csak jól meg kell ideologizálni, hogy amit odavittél, arra szüksége van. A többi már megy magától a maga útján. Mennek lapátra a valóban értékes dolgok, kerülnek helyükre tökéletesen más, de szintén értékes cuccok, majd azok is mennek a kukába. Jó játék ez, ha valakit maga a játék érdekel és győzi is anyagiakkal.

Hg

Vendég

Tudnál nekem mutatni Bodor IC kábelt XLR csatisat?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Gábor! AZ igazán jó renszer is attól jó,hogy megtalálják az összeillő komponenseket. Rengeteg drága,és nem túl jó hangot produkáló rendszert hallottam már. A Viktornál csak a hangfal van lebetonozva,de az lehet is,hiszen az eggyik legjobb hangfal a piacon. A többi készüléket mi szállitjuk,mert nagyon úgy néz ki hogy jól muzsikálnak eggyütt.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vikibá Bodor hivő lett.
tudod,jó tartozni valahova.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vikibá!

Azt kell értékelni, ha valaki olyan erősítőt és cd lejátszót csinál, ami felveszi a versenyt

Azt hiszem, ezt eddig is értékeltem. Mindig is elismeréssel nyilatkoztam a Bodor elektronikákról. Jó látni a piacon egy igényes kivitelű, kitűnő minőségű magyar terméket. Olyant, ami nem csak bel-, hanem kültartalommal is bír.

ami a mai piacon lévő drága gépek meg se közelíti!!

Azért ez a megállapításod csak a saját rendszeredben történt meghallgatásokra alapul, ugye?
Tudod, még a "nagy" rendszereknek is van saját hangjuk, amibe valami vagy illeszkedik, vagy nem.
A tiedbe ezek szerint ezek a gépek illeszkednek.
Örömmel hallom tőled, hogy végre elégedett vagy.
És ez a lényeg, a többi nem számít.

Hg

Vendég

Vikibá Bodor hivő lett.

Vendég

Gábor! Igazad van, az aktív hangfal, ha jól sikerűlt megépíteni, tényleg verhetetlen. Aztán jön a multiamplifikálás,ez lesz Viktorunknál. Szerintem elég kontroll alatt lesz az a pöttöm hangfal. A lényeg mindig a leges leges leg végén van,mikor is a gazda hátradől,mosolyog,és boldogan hallgatja a kedvenc lemezeit./aztán jöhet az upppgrade/

Gábor! Igazad van, az aktív hangfal, ha jól sikerűlt megépíteni, tényleg verhetetlen. Aztán jön a multiamplifikálás,ez lesz Viktorunknál. Szerintem elég kontroll alatt lesz az a pöttöm hangfal. A lényeg mindig a leges leges leg végén van,mikor is a gazda hátradől,mosolyog,és boldogan hallgatja a kedvenc lemezeit./aztán jöhet az upppgrade/
HG!!

Azt kell értékelni, ha valaki olyan erősítőt és cd lejátszót csinál, ami felveszi a versenyt az aktiv hangfalakkal!! Bodoraudio megcsinálta, nincsenek vad rezgések, döngések, torzítások, csak is a tiszta zene, élethű hangtömeggel és megszólalással!

"dcs már rég eladtam" annyira régen azért nem volt, összehasonlítottuk a két gépet, és azóta még jobb lett az idő múlásával!!! Nem is értem ebből a kis lapod dobozkából hogy tud ilyen jó hang kibújni, ami a mai piacon lévő drága gépek meg se közelíti!!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DCS már rég eladtam,

Akkor honnan tudod, hogy a most elkészült CD jobb nála?
Emlékezetből?

az állványom pedig grand prix (monaco) amit jó állványnak tartok és eszem ágám sincs eladni!!

Majd eljön az ideje annak is.

A kábeleket majd meglátjuk, mikor az új rendszer összeáll, mert 2db új stereo B. referenc végfokot használva 6db xlr, és 4db hangfalkábel lesz bekötve

A Bodor erősítőhöz egyértelműen a Bodor kábel a legjobb.
Tudod, rendszerszinergia.

mivel az egglestonwork (savoy) bi-wire van szerelve

Aktívban sokkal jobb lenne!
Minden hangszóró külön végfok, aktív váltó.
Nem is tudod, miről mondasz le egy passzív rendszer hallgatásakor.
Az aktív egy más világ.
Ott minden hangszóró tökéletes kontrol alatt van, a váltó földágában folyó áramok nem befolyásolják a másik szekció átvitelét, a tranziens torzítások egy nagyságrenddel alacsonyabbak is lehetnek. A hangfalat szabadon hozzá lehet illeszteni a szobához, nem kell kínlódni a tologatással, szobaakusztikával, mélyhengerekkel, meg ilyen hifis huncutságokkal.

Áááá..., szerintem csakis az aktív meghajtás lenne a megfelelő számodra.

Hg

Vendég

Hogy mindenki tisztában legyen az erőviszonyokkal , ez a music hall tuningolt cd lejátszó sokkal jobb mind a dcs torony, és az árát is figyelembe veszük, nincs miről beszélni!
Vikibá!!!

Szerintem ajánld fel a Ferinek egy az egyben cserére.
Te is jól jársz, mert ráfizetés nélkül jobb hanghoz jutsz és ő is, mert talán veszteség nélkül ki tud majd szállni a DCS-ekből, sőt még talán keres is rajta valamicskét.

Én ugyanezt felajánlanám neki a végfokáért is cserébe.
Te is megszabadulsz egy olyan darabtól, ami alulmaradt az összehasonlításban, ő meg talán annyiért el fogja tudni adni, amennyibe neki van egy saját erősítője.

Ha jól tudom, Feri kábelt is fejleszt és az állványa is kitűnő. (nálam volt a kábele, mondhatom tényleg jó darab - fontold meg, nem fogod megbánni)
Egy szerintem egy Bodor erősítő megérdemel már egy normális kábelt és állványt is.
Az állványa, meg a Finite Elemente ólommal csillapított változata. Figyelemre méltó darab.

A Feri meg csak megszabadul valahogy a jelenlegi kábeleidtől, meg állványodtól.

És tudod, egy üzlet akkor jó, ha mindkét fél elégedett.

Hg

HG!!

DCS már rég eladtam, és más használja, az állványom pedig grand prix (monaco) amit jó állványnak tartok és eszem ágám sincs eladni!! A kábeleket majd meglátjuk, mikor az új rendszer összeáll, mert 2db új stereo B. referenc végfokot használva 6db xlr, és 4db hangfalkábel lesz bekötve,mivel az egglestonwork (savoy) bi-wire van szerelve

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Gábor! Csak viccelt,nem kell mindent szó szerint érteni,a sorok közt olvasva van a lényeg eldugva.

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hogy mindenki tisztában legyen az erőviszonyokkal , ez a music hall tuningolt cd lejátszó sokkal jobb mind a dcs torony, és az árát is figyelembe veszük, nincs miről beszélni!
Vikibá!!!

Szerintem ajánld fel a Ferinek egy az egyben cserére.
Te is jól jársz, mert ráfizetés nélkül jobb hanghoz jutsz és ő is, mert talán veszteség nélkül ki tud majd szállni a DCS-ekből, sőt még talán keres is rajta valamicskét.

Én ugyanezt felajánlanám neki a végfokáért is cserébe.
Te is megszabadulsz egy olyan darabtól, ami alulmaradt az összehasonlításban, ő meg talán annyiért el fogja tudni adni, amennyibe neki van egy saját erősítője.

Ha jól tudom, Feri kábelt is fejleszt és az állványa is kitűnő. (nálam volt a kábele, mondhatom tényleg jó darab - fontold meg, nem fogod megbánni)
Egy szerintem egy Bodor erősítő megérdemel már egy normális kábelt és állványt is.
Az állványa, meg a Finite Elemente ólommal csillapított változata. Figyelemre méltó darab.

A Feri meg csak megszabadul valahogy a jelenlegi kábeleidtől, meg állványodtól.

És tudod, egy üzlet akkor jó, ha mindkét fél elégedett.

Hg

Vendég

Elkészült a music hall cd játszó átépítésének egy újabb szakasza,mely főleg a tápegységet érintette,azon belűl is a digitális tápot/főként a szervó/,mely komoly javulást hozott a készülék hangjában.Mától meghallgatható a bemutatótermünkben.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Elkészült a music hall cd játszó átépítésének egy újabb szakasza,mely főleg a tápegységet érintette,azon belűl is a digitális tápot/főként a szervó/,mely komoly javulást hozott a készülék hangjában.Mától meghallgatható a bemutatótermünkben.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Nagyon rizikós,én nem bonyolódnék bele,főleg a javításába nem.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: tothn »

Szia BodorAudio, Kedves Feri! 
Szereztem egy SCD 777est VSE LEvel 6 és Kerns Moddal, de kiment benne a ROM csip, kérdezném, hogy elvállalod-e a javítását?

Szia! Ki mondta hogy az ment benne tönkre,és csak az?

Ja ja jó kérdés, az eladója, aukciós oldalon hírdetik, sok feedbeackje van sztem hihető.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szereztem egy SCD 777est VSE LEvel 6 és Kerns Moddal, de kiment benne a ROM csip, kérdezném, hogy elvállalod-e a javítását?

Szia! Ki mondta hogy az ment benne tönkre,és csak az?

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: tothn »

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

A többi terméküket nem ismerem csak látásból ,a cd-jük alapból sem rossz ,de feljavítva igazán jó vétel

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”