Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Hifi club

Moderátor: Bodoraudio

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

persze ez nem Új hisz az ***** is csinálja de ott nulla a látogatottság.
itt garantált a siker.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Jó ötlet, támogatom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hifi club

Hozzászólás Szerző: AVX »

Van egy ötletem,amihez ez a Hifi Klub nagy segítséget tudna adni.
Azt tervezem,hogy csinálunk egy AVX internetes hifis újságot.
Folyamatosan lennének tesztelések és termékbemutatók.
Ferinél is lehetne teszteléseket csinálni.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... js%C3%A1g/

A kereskedők jelenleg elég sok pénzt fizetnek ki a nyomtatott sajtóban megjelenő hírdetésekért.
Ezek hatékonysága szinte nulla.
Itt az idő,hogy átvegye a helyüket az internet.
Az AVX a legolvasottabb hifis fórum.Ez tény.
Tegnap este 1334-en voltak itt egyidőben.

Hozzuk össze közösen Mo. első internetes hifis újságját.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hifi club

Hozzászólás Szerző: Klang »

Nekem sem ismeretlen Phil Collins,sőt voltam concertjén is,csápoltam is-de engem a hangja érdekelt (és Kodálytól tudjuk hogy az emberi hangnál nincs szebb és sokrétübb) elsősorban. Tudom hogy kiváló dobos, kiváló a zenekara -ezt meg is hallgattam,de csak emiatt sohasem hallgatnám.

Ajánlom mindenkinek meghallgatásra  őket:http://www.amazon.de/2Cellos/dp/B0050R27BS
A két tehetséges Horvát fiatal ember kb 2 éves munkásságát- csellotol az elektromos cselloig- érdemes végigkisérni. A külömbség még MP3-ban is átjön. Mindenki eldöntheti melyik a neki tetsző
nekem a hagyományos cselló.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hifi club

Hozzászólás Szerző: kalmi »

A hozzászólásom, nem a Te filozófiád ellen irányult.
Én csak arra gondoltam, hogy pusztán az alsóbb regiszterek kiterjesztése, nem feltétlen egyenlő, a testes megszólalással. Több sub/sat rendszeren, sőt, két csatornán is megfigyelhető, hogy egy szimpla kisfrekvenciás kiterjesztés után is vékony maradt a hangkép. Ellenpélda is akad bőven. Akár itt, a fórumon is hirdetett ESL 57-es sem az aljáról híres, viszont a megszólalás testessége, mondanám, hogy utánozhatatlan.

Nyilván a balansz a lényeg, önmagában hiába terjesztjük ki az alsó határfrekit, ha fentebb meg aránytalanul magasan hagyjuk a közepes sávokat. Enyhén egyenletesen eső átvitelre kell törekedni, különben sosem lesz hosszú távon kellemes, maximum pár percig "hatásos".

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hifi club

Hozzászólás Szerző: bege »

Szerinted én hol kötök megalkuvást?
A hozzászólásom, nem a Te filozófiád ellen irányult.
Én csak arra gondoltam, hogy pusztán az alsóbb regiszterek kiterjesztése, nem feltétlen egyenlő, a testes megszólalással. Több sub/sat rendszeren, sőt, két csatornán is megfigyelhető, hogy egy szimpla kisfrekvenciás kiterjesztés után is vékony maradt a hangkép. Ellenpélda is akad bőven. Akár itt, a fórumon is hirdetett ESL 57-es sem az aljáról híres, viszont a megszólalás testessége, mondanám, hogy utánozhatatlan.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne. Persze megalkuvást, mindig lehet kötni. Szerinted én hol kötök megalkuvást?

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifi club

A jóból sosem elég....

Ez igaz! Ha, tényleg jó!

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifi club

Nem tartom magamat izléstelennek, csak van egy alapvető igényem a minőségre, és ehhez hozzátartozik a zene teste. Olyan zenéket szeretek hallgatni, aminek az alapja a jó minőségű és megfelelően mélyre menő hang. Nem bírok vékonyan és kukorékolva megszólaló kis dobozkákat hallgatni, ugyanakkor sosem használtam szubot, mindig sima 2.0-s rendszeremből szeretem kihozni a lehetőségeket.
Mindig azzal jönnek, hogy menjek el egy hangversenyre üljek le középre, aztán tegyek fel otthon egy lemezt és hallgassam meg. Én meg azt mondom menjetek el egy Phil Collins koncertre, álljatok meg a küzdőtér közepén, aztán menjetek haza és kapcsoljátok be ugyanezt a koncert felvételt vékony hangú hangfalaitokon. Alapvetően ennyi. Én nem hallgatok Kiállítás képeit, ti meg... vagy ti hallgattok pl Phil Collins-t???
Nem bonyolult ez, csak tisztában kell lenni mi az a teljes spektrumú átvitel, azaz 100 Hz alatt is van élet, csak van akit nem érdekel.

Jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne. Persze megalkuvást, mindig lehet kötni.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Hifi club

Hozzászólás Szerző: violin »

Szerintem is bővelkedik mélyben de kalmit ismerve mondta klang hogy lehet hogy keveselné.
A jóból sosem elég....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Nem tartom magamat izléstelennek, csak van egy alapvető igényem a minőségre, és ehhez hozzátartozik a zene teste. Olyan zenéket szeretek hallgatni, aminek az alapja a jó minőségű és megfelelően mélyre menő hang. Nem bírok vékonyan és kukorékolva megszólaló kis dobozkákat hallgatni, ugyanakkor sosem használtam szubot, mindig sima 2.0-s rendszeremből szeretem kihozni a lehetőségeket.
Mindig azzal jönnek, hogy menjek el egy hangversenyre üljek le középre, aztán tegyek fel otthon egy lemezt és hallgassam meg. Én meg azt mondom menjetek el egy Phil Collins koncertre, álljatok meg a küzdőtér közepén, aztán menjetek haza és kapcsoljátok be ugyanezt a koncert felvételt vékony hangú hangfalaitokon. Alapvetően ennyi. Én nem hallgatok Kiállítás képeit, ti meg... vagy ti hallgattok pl Phil Collins-t??? 
Nem bonyolult ez, csak tisztában kell lenni mi az a teljes spektrumú átvitel, azaz 100 Hz alatt is van élet, csak van akit nem érdekel.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Sajnos amire idáig ezt mondta,az úgy is volt.
ízlések és pofonok...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hifi club

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem is bővelkedik mélyben de kalmit ismerve mondta klang hogy lehet hogy keveselné.
Sajnos amire idáig ezt mondta,az úgy is volt.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Pont ezt hallgatom....vinyl-en.....de szerintem van elég mély a zenében....
(Deutsche Grammophon)

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Hifi club

Hozzászólás Szerző: violin »

Ennek ellenére  Neked nem tetszene,mert biztosan" kevés "lenne a mélye.   De ezek a zenék már csak ilyenek .(Mussorszkij -Ravel: Egy kiállitás képei -Kievi nagykapu)

Pont ezt hallgatom....vinyl-en.....de szerintem van elég mély a zenében....
(Deutsche Grammophon)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifi club

Ennek ellenére  Neked nem tetszene,mert biztosan" kevés "lenne a mélye.   De ezek a zenék már csak ilyenek .(Mussorszkij -Ravel: Egy kiállitás képei -Kievi nagykapu)
Azért annyit hozzátennék, hogy a mennyiségi kérdésen túl, nekem, minőségbeli gondjai azért vannak! Ezen a problémán, jelen esetben csak egy irreálisan nagy értékű beavatkozás módosítana. Ki is próbáltam, azt mondom, hogy működik is. De ettől, vannak elegánsabb megoldások is.

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Végre olyan ember kezébe adtátok, aki ért hozzá. Ideje volt.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Ez a Pagrus féle doboz ?
nem

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hifi club

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ez a Pagrus féle doboz ?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifi club

Csatlakozom Néhai kollégához, nem írom le újra amit Ö már leírt.
Én is gratulálok Begének ehhez a munkához ami számomra meglepően, elég hamar elkészült.
Különösen akkor értékes az eredmény ha belegondolunk, hogy az "abból főzünk ami a spejzban van"
volt a jelenlegi alapállás, ezért ebben még további komoly potenciált érzek. (bár nem biztos, hogy
szükséges bármilyen változtatás, ez így is kerek egész.)

tempomusic
Egyetértek veled. Valószínű, lehetne még rajta dolgozni. Jelen esetben kb. ennyi idő állt rendelkezésre. Egyébként szerintem, a további fejlesztés iránya, új megközelítést igényel, amiben szerencsére Feri is egyetért.

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hifi club

Én is a tegnap hallgattam és nekem is nagyon tetszett a végeredmény. A Begének sikerült az összhangzattant teljesíteni, eltünt a tipikus  BR hang,nincs forszírozott magas,egységes a kép
Gratula!

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hifi club

Hozzászólás Szerző: tempomusic »

Csatlakozom Néhai kollégához, nem írom le újra amit Ö már leírt.
Én is gratulálok Begének ehhez a munkához ami számomra meglepően, elég hamar elkészült.
Különösen akkor értékes az eredmény ha belegondolunk, hogy az "abból főzünk ami a spejzban van"
volt a jelenlegi alapállás,  ezért ebben még további komoly potenciált érzek. (bár nem biztos, hogy
szükséges bármilyen változtatás, ez így is kerek egész.)

tempomusic

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Hifi club

Hozzászólás Szerző: nehai »

Fülügyre kaptam az új váltót kapott Presence dobozt, nos gratulálni szeretnék Begének mert nagyon jól sikerült a váltó. A mélytartomány példás, pincéig megy és kiváló felbontású, a középsáv-magas sáv is tiszta, pontos, precíz, nagy dinamika a pincétől a padlásig, tér mélység is kiváló, nagyon jól elkülönülő hangszerek stb.

Ja kérem és ez még egy deszka váltó, "tescos" drótokkal, a végleges felállásra nagyon kíváncsi leszek, szinte biztos, hogy egy új szintre fog megérkezni a Presence hangsugárzó.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hifi club

Ki az a Kulcsár Tamás?
Egy idősebb úr akinek hobbija a kábel készítés.

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”