Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo D 500
Re: Jamo D 500
Egy szimpatikus fórumtársnál dolgoznak tovább.
Én is köszönöm az okosítást, most már csak az agyalás maradt :)
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólásokat!
Nálam előbb Marantz SR 7010, majd Marantz processzor, végfok kombó hajtotta ezeket a hangfalakat.
Nagyon komoly teljesítményre képesek, nem véletlen a THX minősítés.
Igaz az, hogy smallra kell állítani,(eleve 80 Hz-től indulnak hasonlóan a többi zárt hangfalhoz lásd M&K) ezért is írtam, hogy kell alájuk egy combosabb sub.
Így azonban fergeteges produkcióra képesek.
Továbbra is makulátlan állapotban, becsomagolva várják, hogy ismét dolgozhassanak.

Nálam előbb Marantz SR 7010, majd Marantz processzor, végfok kombó hajtotta ezeket a hangfalakat.
Nagyon komoly teljesítményre képesek, nem véletlen a THX minősítés.
Igaz az, hogy smallra kell állítani,(eleve 80 Hz-től indulnak hasonlóan a többi zárt hangfalhoz lásd M&K) ezért is írtam, hogy kell alájuk egy combosabb sub.
Így azonban fergeteges produkcióra képesek.

Továbbra is makulátlan állapotban, becsomagolva várják, hogy ismét dolgozhassanak.
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 63
Lásd kivel van dolgod, adok neked néhány szempontot, már csak azért is, mert olvasgatod az audioholics fórumait és ez az én szememben "jó pont". Röviden annyit, hogy megértem és helyeslem az óvatosságodat, de több szempontot is érdemes figyelembe venni, ezek a következők:Vaker írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:47...
Ld. aáírásomban: :) Onkyo TX-NR656
Természetesen nem az ohm alapján választok, de ebben az esetben pont ez az, ami visszatart. Nem értek a fizikához, de utánaolvasva az jött le nekem, hogy magasabb hangerőn sérülhetnek/"megsülhetnek" a hangszórók, ha nem megfelelő erősítővel hajtja az ember. Az enyémnél a megengedett impedancia: 6 - 16 ohm.
...
Pl itt beszélnek erről:
https://forums.audioholics.com/forums/t ... er.107646/
"No mid level receivers can realistically handle a true 4 ohm speaker. The risk is damaging the speaker, most commonly frying tweeters if you expect higher listening levels."
1) az erősítőd megadja 3 ohm-ra is a teljesítményt "(Dynamic Power (*)*IEC60268-Short-term maximum output power 240 W (3 Ω, Front)", tehát a gyártó is tesztelte rá, nem félbolond módon kezelve a rendszert nyugodtan rá lehet kötni 4 ohmos hangfalakat is;
2) fontos a behangosítandó szoba mérete (minél kisebb annál jobb);
3) nem szabad egyik hangfalat sem large-ra állítani, így kisebb a teljesítményfelvétel, az erősítő kevésbé erőlködik, több tartalék marad benne;
4) fontos a kezelt hangfalak száma (az erősítőd 7 hangfalat tud kezelni a leírás szerint, ha csak 5 hangfallal hajtod, akkor megint marad benne tartalék);
5) fontos a felhasználási szokás (minél kevésbé tekered fel a hangerőt, annál kevésbé terheled az erősítőt);
6) az erősítőnél be tudod állítani, hogy milyen mélyre menjenek le a hangszórók (crossover), minél magasabb értéket adsz meg, annál kevésbé terheled az erősítőt, mert a mélyeket utána az aktív erősítőre küldi.
Összegezve - ha csak ezt az 5 hangfalat akarod használni kb. 20-25 nm szobában, rendesen paraméterezve és nem ész nélkül feltekerve a hangerőt, akkor nem lesz belőle probléma, viszont az erősítő jó szellőzését biztosítanod kell, mert jobban fog melegedni, mint könnyebben hajtható hangfalak esetén.
Ezt is olvasd el (Rover 623 hozzászólását), mert így rájössz, hogy 8 ohm-os hangfal nem létezik, sőt 6 ohm-os sem és 4 ohm-os sem...
https://prohardver.hu/tema/hazimozi_ero ... 1-160.html
Ld. aáírásomban: :) Onkyo TX-NR656fcsfelix írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:00Nem tudom milyen erősítőd van, de ezek az ohm adatok csak tájékoztató jellegűek. Ez a hangfal minden házimozi erősítővel tökéletesen működik, a tieddel is jól fog, ne aggódj. Ne ohm alapján válassz hangfalat, mert nem ez a lényeg!
Ezért az árért ez egy nagyon jó hangú szett, amit minden normális házimozi erősítő tökéletesen ki tud szolgálni.![]()
Természetesen nem az ohm alapján választok, de ebben az esetben pont ez az, ami visszatart. Nem értek a fizikához, de utánaolvasva az jött le nekem, hogy magasabb hangerőn sérülhetnek/"megsülhetnek" a hangszórók, ha nem megfelelő erősítővel hajtja az ember. Az enyémnél a megengedett impedancia: 6 - 16 ohm.
https://www.onkyo.com/manual/txnr656/adv/en/001.html
Pl itt beszélnek erről:
https://forums.audioholics.com/forums/t ... er.107646/
"No mid level receivers can realistically handle a true 4 ohm speaker. The risk is damaging the speaker, most commonly frying tweeters if you expect higher listening levels."
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Nem tudom milyen erősítőd van, de ezek az ohm adatok csak tájékoztató jellegűek. Ez a hangfal minden házimozi erősítővel tökéletesen működik, a tieddel is jól fog, ne aggódj. Ne ohm alapján válassz hangfalat, mert nem ez a lényeg!
Ezért az árért ez egy nagyon jó hangú szett, amit minden normális házimozi erősítő tökéletesen ki tud szolgálni.

NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
Nekem sajnos erősítőt is cserélni kellene hozzá a 4 Ohm miatt kár, mert érdekelt volna :(
Senki nem csap le rá?
Ár-értékben verhetetlen!
Dobozában pihen mindegyik, várják a lehetőséget.
Ár-értékben verhetetlen!
Dobozában pihen mindegyik, várják a lehetőséget.

Oda merem állítani 2-3x-os árú HIFI-s hangfalszett ellenében egy jó SUB-bal biztosan nem vall szégyent mozin.
Abszolút feleségbarát, kis helyen elfér a falon, vagy polcon, nem érzékeny az elhelyezésre.
Az egyforma hangszórókészlet miatt teljesen egységes hangzáskép.
Abszolút feleségbarát, kis helyen elfér a falon, vagy polcon, nem érzékeny az elhelyezésre.
Az egyforma hangszórókészlet miatt teljesen egységes hangzáskép.

Jó cucc, nekem 3 db LCR + 2 db SUR + 2 db S404 + 1 SUB 660 (a subot nem volt könnyű beszerezni, s olcsó se volt) van, mozira csak ajánlani tudom, állvány se kell a LCR + SUR-nak, feldobod a falra és ok, sőt úgy az igazi. Kár, hogy az én LCR és SUR-jaim nem ilyen szépek, mondjuk én inkább hallgatom, mint nézegetem, de ami szép az szép.
A szett 5 db LCR-ből áll vagy 3 db LCR + 2 SUR?
ja látom, 5 db LCR...
ja látom, 5 db LCR...
Ezt meg tudom erősíteni, hallottam őket.

Boldog karácsonyt!
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Egy elérhetőséget kérlek küldj privátban.
Köszönöm szépen!
Köszönöm szépen!
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
KEF R900 + R300 + R600c
Egy jó mélynyomóval fergeteges mozit tudnak csinálni.
Azonos hangszórókészlet, a zárt rendszer miatt nem érzékeny az elhelyezésre, akár falra is.
Igény esetén Inakustik Referenz LS 602 és Sinus Live kábeleket is tudok hozzá adni.

Azonos hangszórókészlet, a zárt rendszer miatt nem érzékeny az elhelyezésre, akár falra is.
Igény esetén Inakustik Referenz LS 602 és Sinus Live kábeleket is tudok hozzá adni.
Jamo D 500
JAMO D 500 5 db-os szett.
2018.03 havi hazai vásárlás.
1 tulajdonostól, megkímélt (bejáratott) állapotban eladó.
Dobozok, zsákok megvannak.
Max. törölgetésből származó microkarcokkal.
THX Select 2 minősítés.
https://www.jamo.com/products/d500lcr
A szett ára 299.000 Ft.
Helyileg Gyöngyös.
2018.03 havi hazai vásárlás.
1 tulajdonostól, megkímélt (bejáratott) állapotban eladó.
Dobozok, zsákok megvannak.
Max. törölgetésből származó microkarcokkal.
THX Select 2 minősítés.
https://www.jamo.com/products/d500lcr
A szett ára 299.000 Ft.
Helyileg Gyöngyös.
- Csatolmányok
-
- IMG_20201215_164800.jpg (4.42 MiB) Megtekintve 3750 alkalommal
-
- IMG_20201215_164939.jpg (4.46 MiB) Megtekintve 3750 alkalommal
-
- IMG_20201215_164958.jpg (5.03 MiB) Megtekintve 3750 alkalommal
-