Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tuningolt Preludium B31
Re: Tuningolt Preludium B31
Köszönöm az észrevételeket, a témát zárom.
- miczo
- Újonc fórumos
- Értékelés: 12
Ahogy a fotókon látszik a két membrán sem ugyanolyan. A hullámos paramű cseréltnek tűnik (annak ellenére hogy kb 3 helyen be van törve), a másik még eredeti. A porvédővel ugyanez a helyzet. Egy normális felújítás kellene mindkettőre, membráncserével is, bár azt nem tudom mennyire lenne rentábilis egy ilyen doboznál.
A "hangja hibátlan" csak annyit tesz, hogy kis hangerőn nem hallod a torzításcsúcsokat a frekvenciamenetben, a névleges teljesítmény 60%-ánál meg lehet hogy már beszakadna a membrán. Szóval ezt csak méréssel lehetne megmondani, ott viszont szépen látszanak az ilyen fajta problémák. Ragasztás előtt a kosárról/membránról azért a régi ragacsot illett volna tisztességesen eltávolítani. Ne haragudjon senki, de nekem mindkét hsz. peremezése elég igénytelen tömegmunkának tünik, kár értük.
A "hangja hibátlan" csak annyit tesz, hogy kis hangerőn nem hallod a torzításcsúcsokat a frekvenciamenetben, a névleges teljesítmény 60%-ánál meg lehet hogy már beszakadna a membrán. Szóval ezt csak méréssel lehetne megmondani, ott viszont szépen látszanak az ilyen fajta problémák. Ragasztás előtt a kosárról/membránról azért a régi ragacsot illett volna tisztességesen eltávolítani. Ne haragudjon senki, de nekem mindkét hsz. peremezése elég igénytelen tömegmunkának tünik, kár értük.
Kár volt így felraknod ide.
Szerintem mindkettőt újra kellene peremezni,aztán megpróbálni megint az eladást.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5011
A nagyítást tüzetesebben megnézve úgy tűnik, hogy a nem hullámos perem is textil.
Sajnos más is látszik.
A hullámos peremű membránja legalább két helyen meg van törve és a másiknak is nehéz élete lehetett.
A ragasztások pedig: mind a széleknél, mind a porvédőknél; nos, keresem a szavakat...
Sajnos más is látszik.
A hullámos peremű membránja legalább két helyen meg van törve és a másiknak is nehéz élete lehetett.
A ragasztások pedig: mind a széleknél, mind a porvédőknél; nos, keresem a szavakat...

Nem tudom már melyik-melyik volt. De a hangja hibátlan.
Akit zavar a különbség az ismét újraperemeztetheti, ennek az árát (kb. 5 ezer Ft) elengedem.
Tehát 38 ezerért vihető.
Akit zavar a különbség az ismét újraperemeztetheti, ennek az árát (kb. 5 ezer Ft) elengedem.
Tehát 38 ezerért vihető.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Pázmándi is javít vászonszéllel és akkor ebből a Vifából ismét egy jó hangszóró lesz.
Az nem hézag, hanem az eredeti habszél kívülről van ráragasztva a membránra. A régi ragasztó helyét látod hézagnak.
Remélem, nem gond, hogy beleszóltam. :)
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Gondolom a Bese féle az "textil" membrán széllel készült? (Ha jól tudom Bese dolgozik "textillel", Pázmándi pedig ezt a verziót nem preferálja.)megabor írta: ↑2018.11.18., vas. 20:50Akkor még egyszer leírom röviden:
Besénél volt Pesten mind a kettő, az egyiket megcsinálta, de beázott a műhelye és megkért, hogy vigyem el, nem tud vele foglalkozni. A másikat elküldtem Pázmándinak Mezőkövesdre, meg is csinálta. Csak utólag derült ki, hogy nem egyforma a két perem.
Amelyiken hab membránszél van ott miért van hézag a membrán széle és a fekete bevonat között?
Egyébként te hallasz bármilyen különbséget vagy "kibillent" hangképet a két doboz között?
Akkor még egyszer leírom röviden:
Besénél volt Pesten mind a kettő, az egyiket megcsinálta, de beázott a műhelye és megkért, hogy vigyem el, nem tud vele foglalkozni. A másikat elküldtem Pázmándinak Mezőkövesdre, meg is csinálta. Csak utólag derült ki, hogy nem egyforma a két perem.
Írtam választ, de valamiért nem jelent meg.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Re: tuningolt Preludium B31
Lehet tudni, hogy ki peremezte újra a jobb és ki a bal oldali hangszórót?
- parasound2
- Törzsvendég
- Értékelés: 51
A mélyközepek két különböző szervizben lettek peremezve.
- Csatolmányok
-
- DSC05024.JPG (1.87 MiB) Megtekintve 1884 alkalommal
-
- DSC05023.JPG (2.42 MiB) Megtekintve 1884 alkalommal
Tudnal a melyközepekrol kicsit jobb kepet feltenni?
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Tuningolt Preludium B31
Eladó egy Preludium B31 hangfalpár. Szép állapotú, gyönyörű hangú darabok. Minden hangsugárzójuk eredeti. Belső kábel Van den Hul M.C.- F.T.12-re cserélve, mélyközép szakember által újraperemezve, csatlakozók aranyozott banándugósra cserélve, belső csillapító anyag is cserélve. Az alján csavarnyomok találhatók és az egyik előlap hálóján van egy fél centis szakadás. Egyik sem látszik a valóságban.
Csere, beszámítás nem érdekel.
Személyes meghallgatás ill. átvétel Aszódon.
Ár: 43000 Ft
Érd.: megabor@hotmail.com
30 562 4935
Csere, beszámítás nem érdekel.
Személyes meghallgatás ill. átvétel Aszódon.
Ár: 43000 Ft
Érd.: megabor@hotmail.com
30 562 4935
- Csatolmányok
-
- DSC05018.JPG (1.69 MiB) Megtekintve 1970 alkalommal
-
- DSC05019.JPG (1.87 MiB) Megtekintve 1970 alkalommal
-
- DSC05020.JPG (1.59 MiB) Megtekintve 1970 alkalommal
-
- DSC05022.JPG (761.2 KiB) Megtekintve 1970 alkalommal