Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl Studio L (890,LC2,820) 5.0
Meg kellene próbálni valahogy a helyén kezelni a dolgokat. Azzal, hogy elkezdünk egy beszélgetést a hírdetésben úgy, hogy írja már le valaki mely márkák a jobbak az árult L szériától, szerintem baromira felesleges és nem valami etikus pl az eladóval szemben. Nem arról van szó, hogy nem lehet ide írni, pro és kontra, hisz a fórumon mindenki megteheti ,nem ütközik a szabályokba, csak kicsit lehetne diplomatikusabban is.
Nem egy tesztelésről ,egyéb márkák összehasonlításáról van szó, hanem csak egy eladásról.
Ha drága ez a szett valakinek ,nem kell megvennie. Aki pedig ilyet keres ,azt biztosan fogja érdekelni. Egyszerű mint a vonatfütty.
Egyébként nekem is van véleményem. ES100 nekem is volt korábban, nem tudott felérni a régi "arany hangszórós" Studio szériához hangminőségben ,tudom, mert azt is használtam.
Viszont ezt az L szériát abszolút nem ismerem.
A mai nap legjobb hozzászólása ez volt csutkától:
"Már a látványtól is kedvet kap az ember, hogy mozizzon egyet."
Én kezdtem a beszélgetést, bár nem gondoltam, hogy ennyire elharapózik...
Mondjuk az én kérdésem NEM az volt, hogy mondjunk már jobbakat, mint ez a meghirdetett termék, hanem hogy a dícsérő/kritikai észrevételeket próbáljuk elhelyezni egy koordinátarendszerben. Ha lehet. Csak ennyi volt a célom és semmiképpen sem olyan, ami (le)minősíti a dobozokat.
-
Vendég
Nekem is volt ES100, nem szerettem. Ez igy egyben überbrutál jól néz ki, és más kategória. Szívesen meghallgatnám, és ha már ott lennék, jöhetne a pofon a dízelrönó miatt :DSemmi akadálya,gyere csak várlak.(Béke;-)))...dízelcitro;-)
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Meg kellene próbálni valahogy a helyén kezelni a dolgokat. Azzal, hogy elkezdünk egy beszélgetést a hírdetésben úgy, hogy írja már le valaki mely márkák a jobbak az árult L szériától, szerintem baromira felesleges és nem valami etikus pl az eladóval szemben. Nem arról van szó, hogy nem lehet ide írni, pro és kontra, hisz a fórumon mindenki megteheti ,nem ütközik a szabályokba, csak kicsit lehetne diplomatikusabban is.
Nem egy tesztelésről ,egyéb márkák összehasonlításáról van szó, hanem csak egy eladásról.
Ha drága ez a szett valakinek ,nem kell megvennie. Aki pedig ilyet keres ,azt biztosan fogja érdekelni. Egyszerű mint a vonatfütty.
Egyébként nekem is van véleményem. ES100 nekem is volt korábban, nem tudott felérni a régi "arany hangszórós" Studio szériához hangminőségben ,tudom, mert azt is használtam.
Viszont ezt az L szériát abszolút nem ismerem.
A mai nap legjobb hozzászólása ez volt csutkától:
"Már a látványtól is kedvet kap az ember, hogy mozizzon egyet."
Én inkább megveszem, csak ne civakodjatok tovább.
:-D
Minketten jó fej fórumosok vagytok, élvezzünk inkább ezt a remek közös hobbit, ami megadatott nekünk. :-)
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Studio Reference fix vászon 117"
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Studio Reference fix vászon 117"
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
-
Vendég
Hagyd inkább! Semmi értelme!
Vannak unatkozó nagyokosok, akik mindent jobban tudnak.
A szett eladási esélyeit nem igazán lehet rontani semmiféle hozzászólással.
Brutálisan jól néznek ki együtt. Már a látványtól is kedvet kap az ember, hogy mozizzon egyet.
Jah,igazad van.Nah haladjunk akkor tovább.Eladó továbbra is;-)Nem kell?:-)))
Felírtalak az ácsceruzámmal.Nekem van radírom!
Előre a puffin lekvárral! /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />
-
Vendég
Te most mint mindíg kimutatod a fogad fehérjét és az ostobaságodat is amivel még szánalmasabbá teszed magad!
A tudatlanság nálad tapasztalható, mert a megnyilvánulásaid nevetségesek! Egy középkatategóriásnak nevezhető rendszert akarsz feltüntetni felsőkategóriásként, ráadásul túlárazva, amit újonnan is meglehetett venni ennyiért! Ezek fényében el kellene gondolkodni a hangzási tudásodról, mert nemigazán van fogalmad a jóról!
Felírtalak az ácsceruzámmal.
Személyeskedés pont most volt itt...Fogalmad nincs erről sem
..Nah akkor lehet odébb battyogni.Máshol huhogni.Igazad van,öntelt vagyok,de te barátom tudatlan vagy.
Te most mint mindíg kimutatod a fogad fehérjét és az ostobaságodat is amivel még szánalmasabbá teszed magad!
A tudatlanság nálad tapasztalható, mert a megnyilvánulásaid nevetségesek! Egy középkatategóriásnak nevezhető rendszert akarsz feltüntetni felsőkategóriásként, ráadásul túlárazva, amit újonnan is meglehetett venni ennyiért! Ezek fényében el kellene gondolkodni a hangzási tudásodról, mert nemigazán van fogalmad a jóról!
Előre a puffin lekvárral! /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />
-
Csutka
Személyeskedés pont most volt itt...Fogalmad nincs erről sem
..Nah akkor lehet odébb battyogni.Máshol huhogni.Igazad van,öntelt vagyok,de te barátom tudatlan vagy.
Hagyd inkább! Semmi értelme!
Vannak unatkozó nagyokosok, akik mindent jobban tudnak.
A szett eladási esélyeit nem igazán lehet rontani semmiféle hozzászólással.
Brutálisan jól néznek ki együtt. Már a látványtól is kedvet kap az ember, hogy mozizzon egyet.
-
Vendég
Látom te egy öntelt ember vagy aki semmiféle kritikát nem visel el, viszont te minősítesz bárkit holott nem is ismersz! Semmi rosszat nem írtam, csak annyit hogy szerintem Az ES 100-nak véleményem szerint karakteresebb a hangja, ami nekem jobban bejön! Hidd el elég sok rendszer fordult meg nálam és fogalmam is van a hifi részlegről, de én személy szerint jobban szeretem a nyersebb hangzást, ezért is írtam, hogy a hangzás megítélése szubjektív, ezt minden nagy hifis elismeri, mert lehet ami neked tetszik az másnak nem! A személyeskedést meg tartsd meg magadnak és ne minősíts személyem ismerete nélkül!Személyeskedés pont most volt itt...Fogalmad nincs erről sem..Nah akkor lehet odébb battyogni.Máshol huhogni.Igazad van,öntelt vagyok,de te barátom tudatlan vagy.
Benéztem sztornó!
El kell jönni meghallgatni,akkor lehet véleményezni.
Az meg hogy egy ES100ashoz hasonlítja valaki,mindent elmond az illetőröl.Köze nincs hozzá,illetve az "L"szériát nem ismeri.
Az árról meg annyit,ha valaki ebben az ársávban jobb mozihangot mutat,akkor neki adom a szettet ingyen...
Látom te egy öntelt ember vagy aki semmiféle kritikát nem visel el, viszont te minősítesz bárkit holott nem is ismersz! Semmi rosszat nem írtam, csak annyit hogy szerintem Az ES 100-nak véleményem szerint karakteresebb a hangja, ami nekem jobban bejön! Hidd el elég sok rendszer fordult meg nálam és fogalmam is van a hifi részlegről, de én személy szerint jobban szeretem a nyersebb hangzást, ezért is írtam, hogy a hangzás megítélése szubjektív, ezt minden nagy hifis elismeri, mert lehet ami neked tetszik az másnak nem! A személyeskedést meg tartsd meg magadnak és ne minősíts személyem ismerete nélkül!
Mindig az árukhoz képest viszonyítom a kapott hangot!
Sztereóból nálam három rendszer volt ami nagyon megfogott! Az egyik, otthoni környezetben egy Dénes Péter csöves erősítővel hajtott Fostex hangszóróval építtet hangfal! A másik valamelyik Martin Logan elektrosztatikus hangfal az egyik hifishown. Az utolsó ugyancsak hifishown l'auditeur teremben volt! Sajnos nem tudom a rendszer elemei mik voltak!
Mozin inkább le sem írom pedig szerencsémre elég sok otthoni rendszert hallottam! De annyit elárulok,hogy ami Poljotnál van az nagyon közel van az eddigi legjobbhoz!
Most látom es100 is meg lett említve?! Jbl fan vagyok de azok a dobozok véleményem szerint eléggé lentebb vannak minőségben mint az l890!
Tényleg őszinte kíváncsiságból kérdezem: akik hallottákmezeket a dobozokat, és azt mondják, eszméletlen jó hangja van, azoknak mi a referencia? Mi a legjobb, amit hallottak?
Nem a lesajnálás a cél, még egyszer kihangsúlyozom, hanem a vélemények elhelyezése a magfelelő kontextusba. Olvastam a családról teszteket, általában kedvelték a dobozokat, de minden tesztbe elrejtettek egy-egy olyan (fél)mondatot, ami elgondolkodtató volt - bár összességében mindenhol jókat írtak róluk.
Én magam néhány példát azért a felsorolnék, hogy szerintem mi a jó hang. Vsaládon belül maradva mondjuk az L80T GI, vagy az L65 Jubal. Ezekre kifejezetten emlékszem, a Jubalt mondjuk akár referenciaként is jellemezném... Hallottam Everestet is, de annak a hangja nem maradt meg bennem.
Nem családon belül mondjuk a Focal Electra 927Be...
Még csak annyit ehhez, mármint amit itt fenn emlegettem, hogy lehet, hohy ijesztően nagy nevek ezek, amivel ilyen relációban vétek dobálózni, de ezeket úgy említettem meg, hogy tudom, nem megfelelő körülmények között kontraproduktív, amit művelnek...
Szóval valaki tud segíteni ezek ismeretében hova illik elhelyezni a véleményeket (és a dobozok tudását)?
Köszönettel. Lehet akár privátban is, bem szeretném teleszemetelni a topicot, ha a tulaj nem akarja.
-
Vendég
El kell jönni meghallgatni,akkor lehet véleményezni.
Az meg hogy egy ES100ashoz hasonlítja valaki,mindent elmond az illetőröl.Köze nincs hozzá,illetve az "L"szériát nem ismeri.
Az árról meg annyit,ha valaki ebben az ársávban jobb mozihangot mutat,akkor neki adom a szettet ingyen...
Tényleg őszinte kíváncsiságból kérdezem: akik hallottákmezeket a dobozokat, és azt mondják, eszméletlen jó hangja van, azoknak mi a referencia? Mi a legjobb, amit hallottak?
Nem a lesajnálás a cél, még egyszer kihangsúlyozom, hanem a vélemények elhelyezése a magfelelő kontextusba. Olvastam a családról teszteket, általában kedvelték a dobozokat, de minden tesztbe elrejtettek egy-egy olyan (fél)mondatot, ami elgondolkodtató volt - bár összességében mindenhol jókat írtak róluk.
Én magam néhány példát azért a felsorolnék, hogy szerintem mi a jó hang. Vsaládon belül maradva mondjuk az L80T GI, vagy az L65 Jubal. Ezekre kifejezetten emlékszem, a Jubalt mondjuk akár referenciaként is jellemezném... Hallottam Everestet is, de annak a hangja nem maradt meg bennem.
Nem családon belül mondjuk a Focal Electra 927Be...
Még csak annyit ehhez, mármint amit itt fenn emlegettem, hogy lehet, hohy ijesztően nagy nevek ezek, amivel ilyen relációban vétek dobálózni, de ezeket úgy említettem meg, hogy tudom, nem megfelelő körülmények között kontraproduktív, amit művelnek...
Szóval valaki tud segíteni ezek ismeretében hova illik elhelyezni a véleményeket (és a dobozok tudását)?
Köszönettel. Lehet akár privátban is, bem szeretném teleszemetelni a topicot, ha a tulaj nem akarja.
Eszméletlen jól néznek ki! Hangjukról is csak a legjobbakat lehet mondani!
Vigyétek!
Nagy kedvencem ez a kép!
- szentesi77
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 6
Ha megbontod a szettet, akkor az LC2 center és L820 pár továbbra is érdekelne.....
-
Vendég
Nos meghallgatok ajánlatokat,vonz egy két lehetőség,ezért lehet minimálisan engedékeny vagyok.
Volt szerencsém hallani ezt a szettet! Irigylésre méltó! Akinek van rá keret,ne gondolkozzon sokat!
Philips 55PFK7179
Asus G75vw
Cambridge Audio azur 651r
Orion HS 400(Jantzen audio mod.) 5.0
SVS SB12NSD
Diy kábelek
-
Vendég
Szabad kíváncsiskodni? Mire cseréled, mert ilyen rendszert nem mindennap tesz le az ember! Nagy UP a Jbl szettnek!! Igazából nincs sok alternatíva,kiegészíteném nem kevéssel,s akkor talán egy MA silver10 szett,vagy egy B&W,de csak újakban gondolkodom.Lehet egy LCR rendszer is beleférne...még nem tudom...Egy biztos,ha megmarad sem bánom,sőt.
- jancsi-bácsi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Szabad kíváncsiskodni? Mire cseréled, mert ilyen rendszert nem mindennap tesz le az ember! Nagy UP a Jbl szettnek!!
Az audiophile világa, hangfal, erősítő, lejátszó! A zene a minden Scooter-től a szimfonikus rockig! Tarja Turunen the best!
-
Vendég
Én meg remélem, hogy a személyeskedés, fikázás, gúnyoskodás meg a sértegetés is megszünik végre itt a fórumon.
Üdv mindenkinek.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Rend lett a topikban.
Remélem nem posztolja ki megint valaki a puccos medencéjét,mert senki nem kíváncsi rá itt,a heti keresetére meg főleg nem.
Frankó a JBL banda,én is elfogadnám.Volt anno JBL studio szettem,még ennek jócskán az elődjei.
Az eladót személyesen ismerem ,sokszor találkoztunk már,nagyon korrekt ember!
-
Vendég
Üdv! Az L890 nek ugyan az a hangszóró készlete mint a jbl E 100 nak? Persze a plusz magas nélkül!Nem.Plusz a váltó is más.Ez a széria volt az LS széria elődje.Totalisan más mint az E,ES széria.Kabinetről nem is beszélve.
Üdv! Az L890 nek ugyan az a hangszóró készlete mint a jbl E 100 nak? Persze a plusz magas nélkül!