Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pioneer HPM 1100 hangfal különlegesség eladó
Nem vitték el közben!
Új ára: 420.000 Ft
De most ajándék Kimber 8TC hangfalkábellel! (2 x 3 méter)
További Szép Estét!
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Ha valaki kifizet érte 400 ezret, akkor aznap az egy 400 ezres hangfal. Az első erősítőmön (Orion Orister) még volt "ajánlott fogyasztói ár" címke. De azt se annyiért adtam el.
Kívánom, hogy valaki örömét lelje benne, és legyen mindkét fél elégedett. Csak ez számít.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
https://retrofuturistahifista.blog.hu
Jogos!
:-)
A leendő vevő válaszáig jegelve van a történet!
Szép Estét! : )
Szerencsénk, hogy csak kevesen rendelkeznek ilyen közgondolkodással.
Akkor hajrá...
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Ez a hangfal majd akkor lesz közel fél millás, ha valaki leteszi érte a pénzt, amire én itthon a kicsinél is kevesebb esélyt látok...
Szerencsénk, hogy csak kevesen rendelkeznek ilyen közgondolkodással.
Miért nem lehet körbefotózni egy közel fél millás hangfalat, ami ráadásul különlegesség kategóriában van hirdetve, teljességgel érthetetlen....minden képért könyörögni kell?
Ez a hangfal majd akkor lesz közel fél millás, ha valaki leteszi érte a pénzt, amire én itthon a kicsinél is kevesebb esélyt látok...
Miért nem lehet körbefotózni egy közel fél millás hangfalat, ami ráadásul különlegesség kategóriában van hirdetve, teljességgel érthetetlen....minden képért könyörögni kell?
Itt a saját kép! További Szép Estét!
Így pörög a topic, és a topicgazdának se híre, se... ???
Tel: 30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.
Vaktában írogatunk, mert az eladó innen vette a fotót. Szóval, hogy az értékesítésre kínált hangfal milyen, az csak a tulaj tudja...
http://audiokarma.org/forums/index.php? ... 00.272737/
Pffffff-((
- Scazon
- Újonc fórumos

- Értékelés: 11
Kergess utópiát, és vegyél Utópiát, még véletlenül se adj esélyt egy régi nagy vasnak. (Örülök, hogy neked nem jelent gondot 450000Ft kifizetése!)
Vaktában írogatunk, mert az eladó innen vette a fotót. Szóval, hogy az értékesítésre kínált hangfal milyen, az csak a tulaj tudja...
http://audiokarma.org/forums/index.php? ... 00.272737/
Nem a membránszél javításáról, vagy eredetiségéről volt szó, ha kicsit is figyeltél volna, akkor rájössz, hogy magáról a hangszóróról beszéltem, ugyanis azt a Pioneer úgy alkotta meg annak idején, és szabadalmaztatta "PG" jelzéssel, ami a hangszóró membrán anyagára utal, hogy rendkívül merev (a dugattyúszerű működés érdekében, minimalizálva a parcionális rezgéseket), ugyanakkor különlegesen könnyű legyen, és ezt sajnos csak úgy tudta elérni, hogy maga a membrán törékenyebb lett mint a tojáshéj, de a hangja az kárpótolja ezt a "kis" esetlegességet. Pont a membránszél cseréjekor történik a legtöbb baleset ezekkel a mélyekkel, olyannyira, hogy mára, jó hogyha minden tizedik ilyen hangsugárzóban van eredeti mély, eredeti "polymergraphite" membránnal.
Szóval, ha ez, amit most itt árulnak, (annyiért - amennyiért) eredeti méllyel rendelkezik, akkor ez a hangsugárzó páros mindenféleképpen egy különleges kuriózum. Az ár meg az eladó dolga. Maximum csak sajnálkozhatok, és gondolom sokan mások is, hogy "lőtávolon" kívül van. Sikeres eladást kívánok az eladónak.
A membránszél is a hangszóró része... Ismerem a PG membránokat, huszonx éve is volt nekem...
Félreérted, én is sikeres eladást kívántam, de tartok tőle, hogy ennyiért "csak" árulni fogja, nem eladni...
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Volt HPM-700-asom, nagyon nagyon jó hangfal volt. Azóta is bánom hogy eladtam. Ez itt valóban egy ritka és jó állapotú hangfal, és tényleg kivételes hangú hangfal.
Sajnos ha a mélysugárzó membránja ha eltörik, szinte semmit nem ér a hangfal pár. Mélysugárzót, membránt beszerezni hozzá szinte reménytelen. Kicsit orosz rulett kategória. Az ár mindig annyi amit megadnak érte, nem amennyiért hirdetik.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Kergess utópiát, és vegyél Utópiát, még véletlenül se adj esélyt egy régi nagy vasnak. (Örülök, hogy neked nem jelent gondot 450000Ft kifizetése!)
Ez már lejárt lemez. Közel fél millió forintért nem nézegetni akarok egy hangfalat hanem gondtalanul hallgatni, és nem attól félni, mikor esik szét végleg az eredeti mély sugárzó.
No részemről vége.
Mindig, mindennél van jobb!
Nekem nem, de ennyiért már micro utopia-t lehet kapni. Pöttyet jobb hanggal, szebb külsővel, ééésss nem porladó membránszéllel.
Kíváncsian várom ez mennyiért megy el.
- Adamskyy
- Törzsvendég

- Értékelés: 435
Sajnos majdnem mindegyik membránszéle elporlad,amit általában ki is cserélnek és csak utána értékesítenek,ahogyan ezt is,de még így eredeti hangszórókkal is csak nyomott áron ment el.
http://vintagehifi.audio/index.php?topic=2623.0
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Maximum csak sajnálkozhatok, és gondolom sokan mások is, hogy "lőtávolon" kívül van.
Nekem nem, de ennyiért már micro utopia-t lehet kapni. Pöttyet jobb hanggal, szebb külsővel, ééésss nem porladó membránszéllel.
Kíváncsian várom ez mennyiért megy el.
Mindig, mindennél van jobb!
Leszögezném: Kívánom, hogy ennyiért valaki megvegye..... de:
Itt látható ( a Sold fülön) egy nagyobb merítés a közelmúltban hirdetett (nem eladott!) ilyen hangfalak tekintetében egy aktuális lista. (nem megyek bele, hogy melyik milyen állapotú, eredeti/javított, stb.):
https://www.hifishark.com/search?q=hpm+1100
Egyik sincs 1500$.. Pedig a világ szerencsésebb/tehetősebb feléről származik a hirdetések többsége.
Eredeti - javításmentes - mély pedig nincsen ezekben, a habszél, max 15-20 évet bírt ki eredetileg is, és akkor nagyon szerencsés volt a tulaj. (40$ a repair kit.)
Peace.
Nem a membránszél javításáról, vagy eredetiségéről volt szó, ha kicsit is figyeltél volna, akkor rájössz, hogy magáról a hangszóróról beszéltem, ugyanis azt a Pioneer úgy alkotta meg annak idején, és szabadalmaztatta "PG" jelzéssel, ami a hangszóró membrán anyagára utal, hogy rendkívül merev (a dugattyúszerű működés érdekében, minimalizálva a parcionális rezgéseket), ugyanakkor különlegesen könnyű legyen, és ezt sajnos csak úgy tudta elérni, hogy maga a membrán törékenyebb lett mint a tojáshéj, de a hangja az kárpótolja ezt a "kis" esetlegességet. Pont a membránszél cseréjekor történik a legtöbb baleset ezekkel a mélyekkel, olyannyira, hogy mára, jó hogyha minden tizedik ilyen hangsugárzóban van eredeti mély, eredeti "polymergraphite" membránnal.
Szóval, ha ez, amit most itt árulnak, (annyiért - amennyiért) eredeti méllyel rendelkezik, akkor ez a hangsugárzó páros mindenféleképpen egy különleges kuriózum. Az ár meg az eladó dolga. Maximum csak sajnálkozhatok, és gondolom sokan mások is, hogy "lőtávolon" kívül van. Sikeres eladást kívánok az eladónak.
Ha az eladó ennyiért hirdeti ez az Ő dolga, két eset lehetséges vagy eladja vagy nem, szerintem ez az Ő magánügye, kár ezen nyilvánosan rágódni.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Leszögezném: Kívánom, hogy ennyiért valaki megvegye..... de:
Itt látható ( a Sold fülön) egy nagyobb merítés a közelmúltban hirdetett (nem eladott!) ilyen hangfalak tekintetében egy aktuális lista. (nem megyek bele, hogy melyik milyen állapotú, eredeti/javított, stb.):
https://www.hifishark.com/search?q=hpm+1100
Egyik sincs 1500$.. Pedig a világ szerencsésebb/tehetősebb feléről származik a hirdetések többsége.
Eredeti - javításmentes - mély pedig nincsen ezekben, a habszél, max 15-20 évet bírt ki eredetileg is, és akkor nagyon szerencsés volt a tulaj. (40$ a repair kit.)
Peace.
- boza
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 40
Szia !
Az ESS AMT Rock-monitorok meg vanak még, vagy már elkeltek ?
Jelenleg 1 darabot hirdetnek 300$-ért, kicserélt mélynyomóval : http://www.ebay.com/itm/292034144298?rmvSB=true
és 1 párt 500$-ért felemás közepekkel : http://www.ebay.com/itm/232254342637?rmvSB=true
Az Ebay keresője nekem nem hozott fel a közelmúltban eladott HPM 1100-at
Ennyit a tényekről, illetve a posztoddal inkább az a tényt igazoltad, hogy soha nem vettél még semmit Amerikából (de valószínűleg Európából sem).
Wow! Már megint itt tartunk, hogy valaki előás egy 2011-es aukciót és azt úgy adja elő, hogy az a cucc annyiért "szokott" elkelni.
Ha megfigyeled jobban, akkor észre lehet venni, hogy abban az 500 $-osban sem eredeti a mély, a színe hasonló, a bordázata eltérő, a porvédőt azt meg áttehették az eredeti membránról. Üdv.
a szabály nyilván nem tiltja, hogy vki annyit kérjen a cuccáért amennyit szeretne, de sajnos tény, hogy ez egy 70-90ezres doboz...
Azt hiszem nemrég 290$-ért láttam ebay-en! Ez tényleg nem offolás, vagy a biznisz rontása! Inkább segítség, hogy el is tudd adni és ne jöjjenek a fikázó posztok!
Sok sikert!
Jelenleg 1 darabot hirdetnek 300$-ért, kicserélt mélynyomóval : http://www.ebay.com/itm/292034144298?rmvSB=true
és 1 párt 500$-ért felemás közepekkel : http://www.ebay.com/itm/232254342637?rmvSB=true
Az Ebay keresője nekem nem hozott fel a közelmúltban eladott HPM 1100-at
Ennyit a tényekről, illetve a posztoddal inkább az a tényt igazoltad, hogy soha nem vettél még semmit Amerikából (de valószínűleg Európából sem).
http://www.lauritz.com/en/auction/pione ... /i2129369/
Külföldön ez kb. 250 EUR-ért szokott gazdát cserélni.
Wow! Már megint itt tartunk, hogy valaki előás egy 2011-es aukciót és azt úgy adja elő, hogy az a cucc annyiért "szokott" elkelni.
Long Live Rock 'n' Roll !
Az a hangfal, amit az ebay-en 299$ -ért árulnak, annak nem eredetiek a mély sugárzói, márpedig ez a hangfal csak akkor érték, ha az eredeti "polymergraphite" membránú 40cm-es mély van benne, ha már cserélték valami másra, akkor gyűjtői szempontból a "kuka" kategóriát képviseli, mert szinte lehetetlen beszerezni az eredeti mély sugárzót.
Én egy eredeti állapotban lévő kisebb HPM-900-t láttam elkelni 200000Ft.-nak megfelelő $-ért, tehát ezek a 80-90ezer forintos hozzászólások csak a hozzá nem értésről tanúskodnak!
Szerintem érdemesebb lenne ezzel az e-bay-en próbálkozni. Ez itt egy szegény és kicsi ország, icipici hifi piaccal... A különlegességekre itt nem igazán van fizetőképes kereslet. Még ha valakinek kellene is, biztosan nem tud érte annyit fizetni, mint egy szerencsésebb országba született fültárs...