Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. A segítségeteket szeretném kérni, a következő témában.
A neten, használtan vettem egy pár Alesis Elevate 5 típusú hangszórót. Jól átkúrtak vele!
A jobb oldali selyemdóm magas sugárzó, csak akkor szól, ha finoman hozzáérek. Nagyon szeretném kicseréltetni, vagy megjavíttatni!
Van rá esélyem?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Gyuri
Hívd fel Tüű Mestert (hangfaltunning nick), valszeg tud segíteni. Ha lehet, tud :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. A segítségeteket szeretném kérni, a következő témában.
A neten, használtan vettem egy pár Alesis Elevate 5 típusú hangszórót. Jól átkúrtak vele!
A jobb oldali selyemdóm magas sugárzó, csak akkor szól, ha finoman hozzáérek. Nagyon szeretném kicseréltetni, vagy megjavíttatni!
Van rá esélyem?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Gyuri
Hangsugárzók javítása
Vagy egyáltalán mit lehet csinálni vele? :'(
Ilyen szögletes zárófedéllel nem nagyon van kapható új magashangszóró, sokmindent lehet csinálni vele, végső soron javítható is, de az eredeti lengőcsévéhez hasonlót csak én csinálok egy-két darabos mennyiségben. Cserélhető másféle membránra, másféle magasra, a zárófedél megtartásával, és a hangváltó megigazításával. Így hirtelen ezek a korrektebb megoldások amik eszembe jutnak.
Esetleg használtan beszerezni egy bontottat. Nézz utána, hátha valahol valaki árul ilyet.
Hangsugárzók javítása
Ennek is gyűrött kicsit az egyik hangszórómembránja. A többi meg nem látszik a képen.
- Mekanikaru
- Újonc fórumos

- Értékelés: 5
Hangsugárzók javítása
Köszönöm szépen, írtam is az eladónak
Hangsugárzók javítása
Úgy tűnik, igazad volt. Esetleg tudsz ajánlani másik hangszórót bele? Nem nagyon találtam neten, bár nem is vagyok szaki.
Igazából ezek közép-magasak, 1500Hz az X-over.
Vagy egyáltalán mit lehet csinálni vele? :'(
Hangsugárzók javítása
Nem, neked azt tudom mondani, hogy ha a cséve sérült, akkor nem tudja normálisan javítani.
Úgy tűnik, igazad volt. Esetleg tudsz ajánlani másik hangszórót bele? Nem nagyon találtam neten, bár nem is vagyok szaki.
Igazából ezek közép-magasak, 1500Hz az X-over.
- Mekanikaru
- Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása
Ilyet sajnos nem találtam én se :S
Hangsugárzók javítása
Biztos, hogy meg tudom javítani, de nem biztos, hogy érdemes. Viszont nem nagyon ismerek ilyen méretű hangszórót amivel helyettesíteni lehetne.
- Mekanikaru
- Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása
Éppen ez is baj, hogy nem tudom, annyi biztos, hogy torzan szól.
Hangsugárzók javítása
És mi a baja azon kívül, ami látszik?
- Mekanikaru
- Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása
Elsősorban megjavíttatnám, ugyanis elég speciális hangszóró.
Mellékeltem róla egy képet.
A kérdésem most az lenne, hogy tud-e valaki olyat, aki Borsod-megyében meg tudná javítani?
Vagy esetleg ha van valakinek ilyen hangszórója, akkor az is jó lenne.
Adatai:70x70mmfuratközepek távolsága 56mmImpedanciája 4ΩTeljesítményéről csak sejtésem van: 10-15W körül lehet.
Hangsugárzók javítása
Én úgy tudom, hogy a hangszórók nem változtatják meg a tulajdonságaikat, amikor beviszik egy süketszobába, majd kihozzák onnan.
mi van tréfarépát ettél,istenem mekkora humorista van az oldalon!
Hangsugárzók javítása
Én úgy tudom, hogy a hangszórók nem változtatják meg a tulajdonságaikat, amikor beviszik egy süketszobába, majd kihozzák onnan.
Hangsugárzók javítása
A süketszobában tesztelt hangszórók jobban szólnak?
Most mint Műszaki Tanácsadó, ilyet kérdezel ? egyébként, a válaszom IGEN!
de vissza kérdeznék, egy szakmáját értő, ha meg csinálja azt a hangszórót, mennyivel lesz rosszabb, mint ha valami "hasonmást" tenne bele?
Egyébként had döntse már el a tulaj, csináltatja, vagy tetet másikat bele, ha nem lesz jó a javítás, biztosan kicserélteti.
részemről zárom az értekezést
Hangsugárzók javítása
igen, ezt úgy hívják, nem szól, így valóban másabb a hangja, de ha megjavítják, mennyivel lesz rosszabb, mintha egy másikat pakolnak bele, ami se a dobozhoz, se a hangzáshoz nem lett össze válogatva?
a Bose Acoustimass nem arról híres hogy tákolt vackokat tesz a falaiba, hanem igényesen összeválogatja süketszobában teszteli őket
A süketszobában tesztelt hangszórók jobban szólnak?
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
Hangsugárzók javítása
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l-supremo/
Autóhifi rovatvban volt, de hátha tudtok válaszolni neki.
Hangsugárzók javítása
Már azzal, hogy tönkrement, eleve más. Hát még ha megjavitjak. :-)
igen, ezt úgy hívják, nem szól, így valóban másabb a hangja, de ha megjavítják, mennyivel lesz rosszabb, mintha egy másikat pakolnak bele, ami se a dobozhoz, se a hangzáshoz nem lett össze válogatva?
a Bose Acoustimass nem arról híres hogy tákolt vackokat tesz a falaiba, hanem igényesen összeválogatja süketszobában teszteli őket
Hangsugárzók javítása
Nem, neked azt tudom mondani, hogy ha a cséve sérült, akkor nem tudja normálisan javítani.
Hangsugárzók javítása
Ha ezt nekem címezted: van benne valami, de többe kerül a lé már, mint a hús sajnos. Beadtam egy szakinak itt, próba-cseresznye. Meglátjuk, mi lesz.
Hangsugárzók javítása
Hangsugárzók javítása
Nem lehet pótolni valami általános 2,5"-os kis hangszóróval? Egyszerűbb lenne, mint a javítás.
Nos én is inkább javíttatnám, csak végső esetben cserélném, mert cserénél bár lehet hogy kap olyan méretűt és teljesítményűt, előfordulhat, hogy a hangfal hangzása más lesz tőle.
Hangsugárzók javítása
Nem lehet pótolni valami általános 2,5"-os kis hangszóróval? Egyszerűbb lenne, mint a javítás.
- Mekanikaru
- Újonc fórumos

Hangsugárzók javítása
Hello mindenki!
Van egy Bose Acoustimass 7-ből való center hangszóróm, aminek az alsó része torzít nagyobb hangerőn.
Elméletileg a probléma az az, hogy a membrán keretének a mágneshez való rögzítési pontján szétjött, és a rezonancia okozza a torzítást.
Kérdésem, hogy ki vállalná a megjavítását Miskolcon, vagy környékén?
Köszönettel, Mészáros Dávid