Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Re: Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Szia,

1. Próbáld meg minél jobban helyreállítani az eredeti állapotát az alu membránnak. Törekedj a dóm alakját/merevségét minél pontosabban újra kialakítani. (pl. gömbölyű radíros végű ceruzával a dóm belső felén, túloldalt szivaccsal ellentartasz.)
Ha nincs kiszakadva, nem hiányzik belőle és nem maradt benne durva horpadás, dóm is újra megfelelő kialakítást kapott, akkor nem biztos hogy meghallod a különbséget (max csak mérni lehet). Viszont esztétikailag sosem lesz tökéletes.

2. Sajnos én vettem belőle... Puha fémezett polipropilén fólia, puhább volt mint egy szövet dóm, szinte zéró felületi merevséggel, lápafény fele fordítva áttetsző volt, mikroszkopikus lyukacskákkal. Nem szereltem be, rendeltem inkább gyárit...

tweeter dome.jpg
tweeter dome.jpg (88.76 KiB) Megtekintve 2948 alkalommal

SzobiTomi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: SzobiTomi »

Sziasztok,

kicsit visszaolvasva lattam, hog van/volt hasonlo problema B&W 3 szeria magassugarzo dome horpadas, persze nem sikerult tokeletesre kinyomkodni:S,
kerdeseim:
1, ezen allapot mennyire befolyasolja a hangzast?
2, ha az alabb linkelt alkatresz, meretileg es ellenallasban is egyezik a gyarival akkor erdemes/szabad/lehet ilyennel cserelni? (anyagaban lehet elteres, ebbol kovetkezoen hangjaban is?!)-nem rendelnek ket gyari cserealkatreszt also kozeposztalyu hangszoro araert.
https://www.aliexpress.com/item/4000180 ... 4c4dQKb2bx

koszi a tanacsokat

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Messor »

Köszönöm! :smile53:
"Most szürke és vén a világ
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

Messor írta:
2019.11.16., szomb. 09:40
Sziasztok!

Hangfalon lévő karcolás-eltávolítással foglalkozik valaki?

Konkrétan zongoralakk fekete a hangfal és egy 2 centis pár tized milliméteres karcot szeretnék eltüntetni.

Köszönettel:

M
Szia,

Kérdezz rá Pisti 80 kollégára privátban (konkrétan zongorák újrafényezésével is foglalkozik): viewtopic.php?f=158&t=38348

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Messor »

Sziasztok!

Hangfalon lévő karcolás-eltávolítással foglalkozik valaki?

Konkrétan zongoralakk fekete a hangfal és egy 2 centis pár tized milliméteres karcot szeretnék eltüntetni.

Köszönettel:

M
"Most szürke és vén a világ
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"

Elac83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Elac83 »

Szia!

Köszi! Sikerült is. A magasak szálltak el.... sad.gif

Bearing952
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 143

Re: Focal Aria 948

Hozzászólás Szerző: Bearing952 »

Elac83 írta:
2019.10.10., csüt. 10:58
Sziasztok!

Kis segítséget kérnék!

Focal Aria 948 hangfalamban elment a magas....Nem tudom, hogy a hangszóró, vagy a hangváltó a rossz. Az a baj, hogy nem tudom hogyan kell szétszedni....Valaki tud ebben segíteni?

Köszönöm előre is!
Szia!
Nem tudom még időben van-e, vagy már megoldódott.?
Én is először a magas hangszóróra tippelnék.
Kiszedése egyszerű. Ami körülötte van gumilap, az kétoldalúval van felragasztva. Azaz óvatosan alányúlva szépen leszedhető. Leszedés után már látható, hogy két csavar rögzíti, innen már egyszerű a dolog.

Kép

Kép

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 290

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Üdv mindenkinek!

Hangszóróhoz membránt hol lenne érdemes venni Budapesten?

Köszönöm!

Elac83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Focal Aria 948

Hozzászólás Szerző: Elac83 »

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék!

Focal Aria 948 hangfalamban elment a magas....Nem tudom, hogy a hangszóró, vagy a hangváltó a rossz. Az a baj, hogy nem tudom hogyan kell szétszedni....Valaki tud ebben segíteni?

Köszönöm előre is!

baaach
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: baaach »

Sziasztok!

A mellékelt két gyönyörű SONY G3-at kaptam ajándékba egy idős rokontól, aki már kb. 20 éve nem hallgatta. Az utolsó emléke, hogy a tévére kötötte, akkor "szállt el" az egyik fele.
Bekötöttem most, és szólt mindkettő, de rémesen torzít, egy "katyvasz" az egész. Látványos sérülés csak az egyik középen van (második kép).
Kit tudtok ajánlani Budapesten és környékén egy nagy generálra?

Köszönöm
Csatolmányok
IMG_9566.JPG
IMG_9566.JPG (93.76 KiB) Megtekintve 3154 alkalommal
IMG_9565.JPG
IMG_9565.JPG (101.06 KiB) Megtekintve 3154 alkalommal
SONY TA-A1ES
SONY HAP-Z1ES
SONY CDP-X77ES
SONY MDS-JA50ES
+
KLIPSCH RP-280F

H.Atish
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: H.Atish »

puha írta:
2019.09.16., hétf. 19:59
H.Atish írta:
2019.09.16., hétf. 08:48
Sziasztok kedves fórumtársak.Egy kérdésem lenne.Tud e valaki Csongrád megyében,Vásárhely,Szeged környékén olyan embert aki hanfalak gyógyitásával foglalkozik?A páciens egy Mission mx1 -es,elhallgatott a mélyközép.Válaszotokat előre is köszönöm
Az üzenőfalra Jabba fórumtárs írta Szegeden a Kecskeméti utcai szervízt. (Csongrádi sgt. sarkától 20 méter) Én kb. 1 éve egy kommersz erősítőt vittem oda potikat tisztíttatni, átnézetni, rendben volt a dolog, majd rögtön utána tesóm kis Magnat Vector 2 dobozát vittem, mert a csipogójában elszakadt a tekercs. 1-2 hét után lett kész, nem helyben javítják, azóta elvileg rendben van. Aztán még Demők Attila jutott eszembe az Ipoly soron, nem régen ajánlottam egy barátomnak, és szépen rendbe is tette a PL-200-as gyaluját. Elvileg foglalkozik hangszóróval is, de abban nincs tapasztalatom.
Kösz szépen.Felkeresem a héten ezt a Kecskeméti utcait először.

puha
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: puha »

H.Atish írta:
2019.09.16., hétf. 08:48
Sziasztok kedves fórumtársak.Egy kérdésem lenne.Tud e valaki Csongrád megyében,Vásárhely,Szeged környékén olyan embert aki hanfalak gyógyitásával foglalkozik?A páciens egy Mission mx1 -es,elhallgatott a mélyközép.Válaszotokat előre is köszönöm
Az üzenőfalra Jabba fórumtárs írta Szegeden a Kecskeméti utcai szervízt. (Csongrádi sgt. sarkától 20 méter) Én kb. 1 éve egy kommersz erősítőt vittem oda potikat tisztíttatni, átnézetni, rendben volt a dolog, majd rögtön utána tesóm kis Magnat Vector 2 dobozát vittem, mert a csipogójában elszakadt a tekercs. 1-2 hét után lett kész, nem helyben javítják, azóta elvileg rendben van. Aztán még Demők Attila jutott eszembe az Ipoly soron, nem régen ajánlottam egy barátomnak, és szépen rendbe is tette a PL-200-as gyaluját. Elvileg foglalkozik hangszóróval is, de abban nincs tapasztalatom.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

dzsozimnemonic írta:
2019.08.18., vas. 20:58
Sziasztok! Az egyik Klipsch RF-52-es hangfalam tölcsér hangszórója tompán szól, mintha a magas hangok eltűntek volna belőle. Tudnátok ajánlani megbízható szervízt vagy szakit Budapesten?
ha teljesen eltünt a magas hang, lehet csak belül a saru csúszott le. iylen hibáról hallottam már
azt esetleg érdemes első körben megnézni, és a sarukat jobban összenyomni
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

H.Atish
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: H.Atish »

dzsozimnemonic
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dzsozimnemonic »

Sziasztok! Az egyik Klipsch RF-52-es hangfalam tölcsér hangszórója tompán szól, mintha a magas hangok eltűntek volna belőle. Tudnátok ajánlani megbízható szervízt vagy szakit Budapesten?

Visormail
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Visormail »

Üdv! Nekem csak egy center előlapját kellene újra selymeztetni. Jelenleg kit ajánlanátok erre?
TAG McLaren AV32R+Rotel RSX-1550, Jamo Concert 9 C 95 II+Jamo C 9 CEN II+Jamo E430, Harman/Kardon HKTS 200

kripo100
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: kripo100 »

Sziasztok!

Rottel3D: Teljesen igazad van a rákereseést illetően! Mivel régebben már javított nekem B30-sból Vifa hsz-t így fel sem merült a rákeresés....

Egyébként a javítás szép lett a habszélekkel együtt... Én nem hallom, hogy a hangjában lenne valami nem oda illő. Persze a doboz új csatikat és belső bélelést is kapott. Így számomra az eredmény kielégítő lett, bár a selyemre nem kerültek vissza a fém logók, ahogyan kértem.

Bocsi, hogy csak most jelentkeztem... Nyár van :)
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

kripo100 írta:
2019.07.14., vas. 12:10
A hsz-k és a selyem is visszaérkeztek a nem kis tortúrát követően. Az új dobozukban zenélnek...
A javítás a tortúrától eltekintve hogyan sikerült?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

kripo100 írta:
2019.07.14., vas. 12:10
A hsz-k és a selyem is visszaérkeztek a nem kis tortúrát követően. Az új dobozukban zenélnek...
Hangszóró javítás előtt elég lett volna rákeresni a nevére (Pázmándi László, P.László :smile51: ) ebben a topicban, az egész tortúrától megkímélhetted volna magad....

kripo100
V.I.P.
V.I.P.

nightzone
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: nightzone »

Köszönöm, rákérdezek de igazából Bp-n érdekelt volna szakember, elvinni/küldeni nem tudom.
tanczi írta:
2019.06.24., hétf. 14:56
nightzone írta:
2019.06.23., vas. 10:35
Sziasztok! Budapesten tudtok szakembert aki egy ilyen JBL hangszórót tudna javítani: https://edigital.hu/ipod-dokkolo-hangsz ... te-p180575? Az áramot felveszi, de nem szólal meg. Szerelő ismerősnél volt már de nem járt sikerrel, ezért gondoltam megkérdezem itt hátha. Az ára nem túl olcsó (újonnan pláne), és hátha lehet javítani (vagy max ár alatt odaadom nálam hozzáértőbb vállalkozó kedvűnek). Köszönöm!
Ha m ég aktuális a hangfaljavítás, akkor Tüű Károly, Érden.
Érd.: +36702813249

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

nightzone írta:
2019.06.23., vas. 10:35
Sziasztok! Budapesten tudtok szakembert aki egy ilyen JBL hangszórót tudna javítani: https://edigital.hu/ipod-dokkolo-hangsz ... te-p180575? Az áramot felveszi, de nem szólal meg. Szerelő ismerősnél volt már de nem járt sikerrel, ezért gondoltam megkérdezem itt hátha. Az ára nem túl olcsó (újonnan pláne), és hátha lehet javítani (vagy max ár alatt odaadom nálam hozzáértőbb vállalkozó kedvűnek). Köszönöm!
Ha m ég aktuális a hangfaljavítás, akkor Tüű Károly, Érden.
Érd.: +36702813249
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

nightzone
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: nightzone »

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

kripo100 írta:
2019.06.21., pén. 10:21
BLX írta:
2019.06.15., szomb. 11:55
kripo100 írta:
2019.06.15., szomb. 11:20
Telefonon 1 alkalommal sikerült elérnem amikor is ugyanez az ígéret hangzott el a postázással kapcsolatban, utánna 3x is kerestem és a telefont sem vette fel.

Sajnos a tények makacs dolgok s az írott szöveg mögötti szándékot elég nehéz magyarázni (25 év rendőrségi múlttal - bü. nyomozó - hidd el tudom, h mit írok)...

Ezért is írtam ide ahol rövid 12 év alatt s jó pár üzlettel a hátam mögött még nem sikerült ilyen hozzáállásba és üzleti inkorrektségbe belefutnom.

Ha olvassa - és remélem olvassa is - remélem az igazat (47 emailt elég nehéz cáfolni) fogja reagálni...

Moderátornak : köszi az áthelyezést!
Sajnálom. Nem hangzik túl jól.

Mi lenne ha felhívnád a Hangszóró 2000 Kft-t?
http://hangszoro.net/elerhetoseg
Nekik is bedolgozik P.L., fent van a neve az oldalukon. Hátha tudnak vele kommunikálni, hogy rendezze a dolgot.

Ha visszaszerezted a hangszórókat és még szükséges a javítás, esetleg próbáld meg Marosi Istvánt, tel: 06 20 943 8336‬

Good luck.
Sziasztok!

Annyi fejlemény az ügyben: igértet kaptam a héten arra, hogy csütörtökön postára lesz adva a csomi... Felhívtam a helyi postát röviddel ezelőtt s nem volt semmilyen csomi a nevemere. :smile30:

Fentiek után beszéltem a H2000-vel szfhárvári telefonon, ahol megértést és jószándékot kaptam segítségűl s a többit meglátjuk.

Itt szeretnék helyre igazítani egy dolgot, mely alaposan félreérthető: Én nem a H2000-t bíztam meg s velük semmilyen üzleti kapcsolatom és vitás kérdésem nincsen. Helytelenül jelöltem meg a címet, mert a honlapon P.L. külső segítőként szerepel azaz http://hangszoro.net/elerhetoseg s nem azonos a céggel...

A H2000-től és a vezetjétől is elnézést és bocsánatot kérek itt írásban is (szóban már megtettem), mert a cím alkalmas lehet arra, hogy téves színben tüntesse fel a céget!

Az ominuzos tévedésem javítását PM!-ben kértem a moderátortól.
Remélem sikeresen megoldódik az ügy.
Majd számolj be.
:goodluck:

kripo100
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2019.06.15., szomb. 11:55
kripo100 írta:
2019.06.15., szomb. 11:20
Telefonon 1 alkalommal sikerült elérnem amikor is ugyanez az ígéret hangzott el a postázással kapcsolatban, utánna 3x is kerestem és a telefont sem vette fel.

Sajnos a tények makacs dolgok s az írott szöveg mögötti szándékot elég nehéz magyarázni (25 év rendőrségi múlttal - bü. nyomozó - hidd el tudom, h mit írok)...

Ezért is írtam ide ahol rövid 12 év alatt s jó pár üzlettel a hátam mögött még nem sikerült ilyen hozzáállásba és üzleti inkorrektségbe belefutnom.

Ha olvassa - és remélem olvassa is - remélem az igazat (47 emailt elég nehéz cáfolni) fogja reagálni...

Moderátornak : köszi az áthelyezést!
Sajnálom. Nem hangzik túl jól.

Mi lenne ha felhívnád a Hangszóró 2000 Kft-t?
http://hangszoro.net/elerhetoseg
Nekik is bedolgozik P.L., fent van a neve az oldalukon. Hátha tudnak vele kommunikálni, hogy rendezze a dolgot.

Ha visszaszerezted a hangszórókat és még szükséges a javítás, esetleg próbáld meg Marosi Istvánt, tel: 06 20 943 8336‬

Good luck.
Sziasztok!

Annyi fejlemény az ügyben: igértet kaptam a héten arra, hogy csütörtökön postára lesz adva a csomi... Felhívtam a helyi postát röviddel ezelőtt s nem volt semmilyen csomi a nevemere. :smile30:

Fentiek után beszéltem a H2000-vel szfhárvári telefonon, ahol megértést és jószándékot kaptam segítségűl s a többit meglátjuk.

Itt szeretnék helyre igazítani egy dolgot, mely alaposan félreérthető: Én nem a H2000-t bíztam meg s velük semmilyen üzleti kapcsolatom és vitás kérdésem nincsen. Helytelenül jelöltem meg a címet, mert a honlapon P.L. külső segítőként szerepel azaz http://hangszoro.net/elerhetoseg s nem azonos a céggel...

A H2000-től és a vezetjétől is elnézést és bocsánatot kérek itt írásban is (szóban már megtettem), mert a cím alkalmas lehet arra, hogy téves színben tüntesse fel a céget!

Az ominuzos tévedésem javítását PM!-ben kértem a moderátortól.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”