Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sansui S-55
- keresztes33
- Fórumlakó

- Értékelés: 65
Re: Sansui S-55
Erős jégen...
- keresztes33
- Fórumlakó

50.000 forintért továbbra is eladó ez a nagyszerű japán vintage hangfal... 
- keresztes33
- Fórumlakó

A hangját nehéz megfogalmazni, leírni, mert Zenél, képes elvarázsolni, ha nem a hifi az elsődleges szempont.
Van tér bőségesen, részletek, tisztaság... nyilván minden ízlésfüggő, de ha valaki kezdő, akkor ez lehet egy kiindulási pont. Anno az első "komoly" hangfalam, a Heybrook HB1 jut eszembe, de annak néha - a Rotel erősítő ellenére - kicsit éles volt nálam a hangja. Ennek sohasem az.
Summa summarum: meg kell hallgatni!
Ami fontos lehet: nálam nem viszi túlzásba a basszus megjelenítését, valószínűleg úgy tervezhették meg, hogy közel legyen a hátsó fal, de ez az én szobámban nem oldható meg.
Van tér bőségesen, részletek, tisztaság... nyilván minden ízlésfüggő, de ha valaki kezdő, akkor ez lehet egy kiindulási pont. Anno az első "komoly" hangfalam, a Heybrook HB1 jut eszembe, de annak néha - a Rotel erősítő ellenére - kicsit éles volt nálam a hangja. Ennek sohasem az.
Summa summarum: meg kell hallgatni!
Ami fontos lehet: nálam nem viszi túlzásba a basszus megjelenítését, valószínűleg úgy tervezhették meg, hogy közel legyen a hátsó fal, de ez az én szobámban nem oldható meg.
- keresztes33
- Fórumlakó

A hangfal immár Tolna megyében, Dombovár járásban nézhető és hallgatható meg.
A hangfal árát 50.000 forintra csökkentem.
Állvánnyal együtt (JMLab állvány) 70.000 Ft.
A hangfal árát 50.000 forintra csökkentem.
Állvánnyal együtt (JMLab állvány) 70.000 Ft.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- keresztes33
- Fórumlakó

Ha valakit érdekel ez a vintage hangfal, és a valós tudására kiváncsi, érdemes hozni saját erősítőt és forrást…
Jelenleg forrás nincs, az erősítő pedig egy alap Denon házimozi erősítő.
Jelenleg forrás nincs, az erősítő pedig egy alap Denon házimozi erősítő.
- keresztes33
- Fórumlakó

- keresztes33
- Fórumlakó

Saját képek.
Az egyik hangfal egyik hátsó sarkán kis leverődés van, a grillen látszódik a kor, meg egy kis folytonossághiány...
Egy alapos tisztítás után talán másképp nézne ki, én soha nem használtam, így nem foglalkoztam vele.
Az egyik hangfal egyik hátsó sarkán kis leverődés van, a grillen látszódik a kor, meg egy kis folytonossághiány...
Egy alapos tisztítás után talán másképp nézne ki, én soha nem használtam, így nem foglalkoztam vele.
- keresztes33
- Fórumlakó

Sansui S-55
Eladó egy ritkaság vintage Sansui S-55 hangfal hibátlan műszaki állapotban.
Korához képest (a 70-es években gyártották) esztétikailag szinte kifogástalan állapotban van, előző tulajdonosa valahol Ausztriában nagyon megvigyázta. Kis esztétikai hiba látható csak, bár engem ez egyáltalán nem zavart: a porvédők homorúak, gyári állapotban domborúak.
Volt elég hangfalam már, de amikor meghallottam ezt a hangfalat egy Marantz 2325 receiverre rákötve megszólalni, nem lehetett otthagyni - olyan hangulatot teremtettek így együtt, ami messze túlmutatott a hangfal 60 ezer forintos árán.
Amit tudott nálam, bár közel sem hozta azt minőséget, amit a Marantz erősítővel produkált, az a 80-as évek közvetlensége, amikor még valóban a Zene volt a középpontban. Koncerthangulat, buli, kifejezőerő, szinte elvarázsolja az embert, és már nem is érdekli annyira a hifi... Gyönyörű középtartomány.
És nem kellett hozzá aranyáron hangfalkábel, elég volt neki egy vékony olcsó kábel is (Hama, QED), legalábbis az én rendszeremben ezekkel jobban, hangulatosabban zenélt, mint a drága vastag kábelekkel.
Műszaki adatok:
Manufacturer: Sansui
Model: S-55
Type: Loudspeaker
Dimensions (W/H/D) 350/660/339 mm
Weight 12.4 kg net
Technical Data
Construction: 3-way loudspeaker
Chassis:
Woofer 264 mm
Tweeter 54 mm Supertweeter 50 mm
Impedance 8 Ohm
Sound pressure / efficiency 92 dB/W (at 1m)
Frequency response 29 - 21 000 Hz
Power handling maximum 85 W
(https://hifi-wiki.com/index.php/Sansui_S-55)
Egyelőre netes képek:
A hangfalak Taksonyban hallgathatók meg egy olcsó rendszerben, Hama kábellel. Csak személyes átvétel megtekintés és meghallgatás után.
Ár: 60.000 Ft, amennyiért vettem.
Korához képest (a 70-es években gyártották) esztétikailag szinte kifogástalan állapotban van, előző tulajdonosa valahol Ausztriában nagyon megvigyázta. Kis esztétikai hiba látható csak, bár engem ez egyáltalán nem zavart: a porvédők homorúak, gyári állapotban domborúak.
Volt elég hangfalam már, de amikor meghallottam ezt a hangfalat egy Marantz 2325 receiverre rákötve megszólalni, nem lehetett otthagyni - olyan hangulatot teremtettek így együtt, ami messze túlmutatott a hangfal 60 ezer forintos árán.
Amit tudott nálam, bár közel sem hozta azt minőséget, amit a Marantz erősítővel produkált, az a 80-as évek közvetlensége, amikor még valóban a Zene volt a középpontban. Koncerthangulat, buli, kifejezőerő, szinte elvarázsolja az embert, és már nem is érdekli annyira a hifi... Gyönyörű középtartomány.
És nem kellett hozzá aranyáron hangfalkábel, elég volt neki egy vékony olcsó kábel is (Hama, QED), legalábbis az én rendszeremben ezekkel jobban, hangulatosabban zenélt, mint a drága vastag kábelekkel.
Műszaki adatok:
Manufacturer: Sansui
Model: S-55
Type: Loudspeaker
Dimensions (W/H/D) 350/660/339 mm
Weight 12.4 kg net
Technical Data
Construction: 3-way loudspeaker
Chassis:
Woofer 264 mm
Tweeter 54 mm Supertweeter 50 mm
Impedance 8 Ohm
Sound pressure / efficiency 92 dB/W (at 1m)
Frequency response 29 - 21 000 Hz
Power handling maximum 85 W
(https://hifi-wiki.com/index.php/Sansui_S-55)
Egyelőre netes képek:
A hangfalak Taksonyban hallgathatók meg egy olcsó rendszerben, Hama kábellel. Csak személyes átvétel megtekintés és meghallgatás után.
Ár: 60.000 Ft, amennyiért vettem.