Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ingwar Sphis LB 180 S hangsugárzó

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Re: Ingwar Sphis LB 180 S hangsugárzó

Hozzászólás Szerző: nils »

Szia!
Nincs 70-80 cm magas, inkább kb 50cm magas és 25cm széles. Lehet amit te hallgattál az a 200-as vagy a 250-es típus. De minden más stimmel, 3 utas, csak a hátulját lehet leszedni. Én szedtem le először mert kíváncsi voltam az építés minőségére és a hangszóró készletre. Az összes hangszóró az Ingwar saját fejlesztése. És valóban gyönyörű, tiszta a hangja. Magáról a gyártóról nem sok információt találni, annyit lehet tudni róluk, hogy a 70-es években gyártottak hangsugárzókat.

"Professzionális, Württemberg minőségű berendezések. Kiemelkedő kivitelezés. A legújabb elektronikus laboratóriumi berendezésekkel fejlesztve — profi zenészek és hangmérnökök tesztelték — mérnökök és válogatott szakemberek építették — az igényes zenekedvelők számára tervezve. Minden modell 3-utas kombináció! A DIN 45500 szabványokat jelentősen túlteljesítik minden hangszórónk!"

https://www.nubert.de/media/0e/54/c6/16 ... auszug.pdf

IMG_2014.jpg
IMG_2005.jpg

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Re: Ingwar Sphis LB 180 S hangsugárzó

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

Szám alapján nem tudom pontosan beazonosítani, a másik hangfalhoz képest (amin áll) nem tűnik nagynak.
DE ha ez olyan kb 70-80 centi magas doboz, kb 30 cenit szélességgel, akkor hallottam már ilyent. Nem lehet leszedni az elejét, csak a hátulját lecsavarozni. 3 utas és elképesztően jól szól, németesen precíz, (de nem bántóan) viszont gyönyörű tiszta a hangja és széles tere van a produksziójának. Nagyon nagy up, rengetegféle retro dobozom volt, de ha igaz akkor ez egy kiemelkedő tudású, meglehetősen ritka cucc. Ha közelben laknék, már gondolkoznék rajta hogy adom be kis családomnak minekezitthonra, melyik polcon van még hely a garázsban stb. Szóval rendesen bekapcsolt a mélyen elnyomott gyűjtögető énem...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Ingwar Sphis LB 180 S hangsugárzó

Hozzászólás Szerző: nils »

Sziasztok!

Eladó egy pár nagyon ritka vintage hangsugárzó az Ingwar Sphis-től, LB 180 S modell. Ezek a hangsugárzók nemcsak időtlen retró dizájnjukkal és fa megjelenésükkel nyűgöznek le, hanem erőteljes és tiszta hangzásukkal is.
Diófa furnérral, egymás utáni sorszámmal.
A hangszórók kiváló állapotban vannak és teljesen működőképesek. A dobozon kopásnyomok és karcok láthatók. Gyönyörűen szólnak.

Technikai adatok:

Modell: LB 180 S

Teljesítmény: 40/55 watt

Impedancia: 4-8 ohm

Származási hely: Elektroakusztikai Laboratórium, Reutlingen/Württemberg

Ára: 50.000 Ft
Helyileg Pakson.
IMG_1704.jpg
IMG_1705.jpg
IMG_1706.jpg
IMG_1707.jpg
IMG_1708.jpg