Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Eladó: Zsolt Audio StandArt 2 hangfalpár (prototípus)

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
vita55
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Eladó: Zsolt Audio StandArt 2 hangfalpár (prototípus)

Hozzászólás Szerző: vita55 »

PéeR írta:
2025.08.29., pén. 19:53
Üdv!
Az lenne a kérdésem (-talán másban is felmerül)
A mester be tudná rakni a házba a keresztváltót?
Mekkora a közep-bassz hangszóró átmérője 18.8?
Gumi vagy hab peremes?
Köszönöm a valaszt!
Üdv PéeR!
A keresztváltónak a házba berakási lehetőségéhez nem tudok hozzászólni, szakember véleménye szükséges, én "felhasználó" vagyok.
A közép-bassz hangszóró átmérője 17,2 cm.
A peremekről is tettem fel egészen közeli képeket. Úgy tudom, ezt gumi peremesnek hívják. Az egyik a Vifa P17WG-00-06 típusú, a másik pedig ahogy leírtam cserélve lett és szintén egy Vifa aminek a pontos típusszámát nem tudom.
Szívesen küldök további képeket is bármilyen részletről, ami érdekes lehet.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: dumdum »

[/quote]
Valóban egy igazi kuriózum. A története az, hogy annak idején szerettem volna valami minőségi, jó hangú hangfalat venni. Az állami kereskedelemben nem igen hoztak be ilyeneket külföldről. Úgy értesültem, hogy a Zsolt Audionál lehet talán angol minőségi hangfalat kapni. Elmentem hát és a meghallgatás során elmondták, hogy igen, náluk lehet igazi minőségi angol dobozokat venni, de van itt még valami amit érdemes meghallgatni: rövidesen kapható lesz StandArt 2 néven egy saját tervezésű hangfal. Nos a meghallgatás annyira meggyőző volt, hogy mindenáron a hallott hangfalakat szerettem volna megvenni, Elmondták, hogy ez még csak egy prototípus, a keresztváltók a hangfalak mellett voltak kívül és a dobozokon sem volt semmilyen tábla vagy címke. Úgy emlékszem a karácsonyi ünnepek előtt voltunk és nem volt türelmem megvárni az ünnepek utáni termék megjelenést, végül is megegyeztünk, hogy megvehetem a prototípust. Így került ez hozzám. Azóta is nagyon tetszik a hangja. Feleségem szerint nem lenne szabad megválni tőle, de arra is tekintettel kell lennünk, hogy ez egy földön álló szép nagy doboz, nem lehet a polcra feltenni, szóval annak való. akinél meg van a megfelelő tér hozzá.
[/quote]

"Mivel a fiam akkoriban Németországban tanult, ott sikerült Vifa forgalmazót találnunk. Ők adták ezt a hangsugárzót, ami valóban nem azonos az eredetivel,"

Okay, ez a marketing de pontosan melyik típus került bele?
Illetve miért nem írtad le már az elején?
Elsunnyogtad simán amíg valaki rákérdezett. gondolkodik.gif
Már a B oldal forog így 60 felett...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: lacy »

vita55 írta:
2025.08.30., szomb. 12:15
Ők adták ezt a hangsugárzót, ami valóban nem azonos az eredetivel, ezt ajánlották a helyettesítésére ugyanattól a gyártótól. A hangját nagyon szépnek találom különösen például a zongora szóló egészen fantasztikusan élethű.
Hangszórót ha nem 100% egyforma ( de néha még akkor is) mindig párban cserélünk, mint pl az autóknál a féket a lengéscsillapítókat vagy a rugókat mert felemás lesz. Autónál lehet életveszélyes is, a hangszóró max másképp fog sugározni.
De mindenképpen szerencsésebb - és korrektebb - megoldás lett volna 2db egyforma újjal javítani.
Lehet hogy szépen szól de az a zongoraszóló végül is melyik hangfalon olyan élethű? gondolkodik.gif

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

Ha a hibás hangszóró megvan, az nagy előny lenne.
Ha egy hangszóró elromlik (az általában tekercs-szakadás) vagy kisebb hiba, ha megsérül a pereme vagy ennél nem de habszivacsmembrán esetén elporlad.

Minden esetben lehet javíttatni. Tekercszakadás esetén nem szól, ilyenkor a szakember újratekercseli.
Ha jó a szakember, akkor igyekszik hasonló rézszállal tekercselni.

Audiofil hifiben nem méretazonosra, de másra cseréljük (még ha a gyártó ugyanaz is).
Hanem pontosan típusazonosra cserélni vagy javíttatni kell (ebben az esetben az első, hogy ugyanaz a hangszóró legyen teljesen!

Úgy lenne az igazi, egységes hangkép.

Ha megvan egy fiók mélyén akár, akkor az nővelné az eladási esélyt!

vita55

Red75 írta:
2025.08.29., pén. 22:14
Nekem az eredeti 1 és 2 volt, de ennek a hangszórói egyikre sem hasonlítanak. Ha eredeti prototipus, akkor ez kuriózum.
Valóban egy igazi kuriózum. A története az, hogy annak idején szerettem volna valami minőségi, jó hangú hangfalat venni. Az állami kereskedelemben nem igen hoztak be ilyeneket külföldről. Úgy értesültem, hogy a Zsolt Audionál lehet talán angol minőségi hangfalat kapni. Elmentem hát és a meghallgatás során elmondták, hogy igen, náluk lehet igazi minőségi angol dobozokat venni, de van itt még valami amit érdemes meghallgatni: rövidesen kapható lesz StandArt 2 néven egy saját tervezésű hangfal. Nos a meghallgatás annyira meggyőző volt, hogy mindenáron a hallott hangfalakat szerettem volna megvenni, Elmondták, hogy ez még csak egy prototípus, a keresztváltók a hangfalak mellett voltak kívül és a dobozokon sem volt semmilyen tábla vagy címke. Úgy emlékszem a karácsonyi ünnepek előtt voltunk és nem volt türelmem megvárni az ünnepek utáni termék megjelenést, végül is megegyeztünk, hogy megvehetem a prototípust. Így került ez hozzám. Azóta is nagyon tetszik a hangja. Feleségem szerint nem lenne szabad megválni tőle, de arra is tekintettel kell lennünk, hogy ez egy földön álló szép nagy doboz, nem lehet a polcra feltenni, szóval annak való. akinél meg van a megfelelő tér hozzá.

vita55

A hangszórókról teszek fel egészen közeli képeket. Az egyik hangszórót egy költözés során történt sérülés miatt kicseréltettük. Az eredeti hangszórók Vifa P17WG-00-06 típusúak voltak. A csere kapcsán megkérdeztem a Vifa ügyfélszolgálatot, hova fordulhatok beszerzésért. Ők a Music Tools Bt-hez irányítottak, akiket nem sikerült elérnem. Mivel a fiam akkoriban Németországban tanult, ott sikerült Vifa forgalmazót találnunk. Ők adták ezt a hangsugárzót, ami valóban nem azonos az eredetivel, ezt ajánlották a helyettesítésére ugyanattól a gyártótól. A hangját nagyon szépnek találom különösen például a zongora szóló egészen fantasztikusan élethű.
Csatolmányok
Az első hangszóró szemből közelről
Az első hangszóró szemből közelről
A másik hangszóró szemből közelről
A másik hangszóró szemből közelről
Az első hangszóró pereme közelről
Az első hangszóró pereme közelről
A másik hangszóró pereme egészen közelről
A másik hangszóró pereme egészen közelről

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

sssggg írta:
2025.08.29., pén. 21:40
A két mélyközép mintha nem lenne azonos típus, vagy nem jól látszik?
Valóban. És még csak nem is sikerült normálisan beszerelni. sad.gif
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Szgaborsz6
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Szgaborsz6 »

sssggg írta:
2025.08.29., pén. 21:40
Teljesen egyértelműen látszik, hogy a 2 mélyközép sugárzó nem egyforma. Az egyiknek 2x akkora a porvédője mint a másiknak, és szerintem a kosár is más.
Üdv, Zoli

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Nekem az eredeti 1 és 2 volt, de ennek a hangszórói egyikre sem hasonlítanak. Ha eredeti prototipus, akkor ez kuriózum.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: sssggg »

szaki80
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: szaki80 »

Ez egy Standard 1 doboz, ez a fajta vifa mélyközép is a Standart 1-ben használta Zsolt. A magas sugárzó az már kérdéses, mert az nem az ami annó az egyes szériában használt
A Standard 2-es teljesen más hangszóró készlettel készült, a magas is alumínium dóm vifa volt.
Volt StandArt 1, 1 pro, 2, 2 pro és 2/2 dobozon is, szóval az összes a Zsolt Audio StandArt családból.

PéeR
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: PéeR »

Üdv!
Az lenne a kérdésem (-talán másban is felmerül)
A mester be tudná rakni a házba a keresztváltót?
Mekkora a közep-bassz hangszóró átmérője 18.8?
Gumi vagy hab peremes?
Köszönöm a valaszt!

vita55

Eladó: Zsolt Audio StandArt 2 hangfalpár (prototípus)

Eladó egy különleges StandArt 2 hangfal pár, a Zsolt Audio egyik legendás típusának prototípusa.
  • Első tulajdonos vagyok – közvetlenül a gyártótól vásároltam, még az ünnepek előtt, nem várva a széria indulását.
  • Különlegessége: a keresztváltók ennél a darabnál még külön külső dobozban kaptak helyet.
  • Tartozékok: 3 acél tüskén álló eredeti fém lábak.
  • A dobozokon gyárilag nem volt felirat, így egyszerű címkéket készítettem a hátoldalra.
Hangzás
A StandArt 2 egyik legnagyobb erőssége a zeneiség és az érzelmek közvetítése, különösen klasszikus zenén és akusztikus műfajokon.
Idézetek a szakmai sajtóból:
  • HiFi Magazin teszt:
„…ha új hangdobozt kéne vennem, hát az egész mostani mezőnyből ezt választanám. És mindenki emelje meg a kalapját, mert eddig ez a legjobb magyar gyártmányú hangsugárzó!”
„Feltétlen ajánlásunkat élvezi még két artista a felsőbb kategóriából: a JPW AP2 és a StandArt 2. Mindkettő főleg komolyzenei magasságban csillogtatja erényeit az aktrasztikus dzsessz trapézain…”
  • AudioWorld 2016 – Nagy Gábor Pál:
„Jól emlékszem, egyszer a Krúdy-ban, a pincében hallgattam ezt a rendszert, a Nexus elő-végfokot egy StandArt 2-vel, egy Zorán lemezzel. Egészen megdöbbentő volt, ahogy ez a páros közvetíteni tudta a Zorán énekében megbújó érzelmeket. Az érzelem közvetítés képessége a zene reprodukció legmagasabb foka… Ez pedig azt jelenti, hogy a dolog kiállta az idő próbáját, minőség és értékállónak is bizonyult egyszerre.”
Állapot: dohányfüst- és állatmentes környezetből, a korának megfelelő esztétikai állapotban.
Ár: 90 000 Ft
Helyszín: Pomáz
Átvétel: személyesen, meghallgatással kipróbálható.
Csatolmányok
Szemből a 2 hangfal a 2 keresztváltóval
Szemből a 2 hangfal a 2 keresztváltóval
A hátsó oldal a csatlakozásokkal
A hátsó oldal a csatlakozásokkal
Csatlakozások a külső keresztváltóval
Csatlakozások a külső keresztváltóval
A külső keresztváltó külön dobozban
A külső keresztváltó külön dobozban
Tüskék a fém talpazatban
Tüskék a fém talpazatban

Válasz küldése