Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bowers & Wilkins 704 B&W hangfal eladó Nautilus
Re: Bowers & Wilkins 704 B&W hangfal eladó Nautilus
Jövő hétig jegelve!
-
istvanbudai
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Szia,
engem beszámítással/értékegyeztetéssel érdekelne:
viewtopic.php?f=123&t=138744
Mindkettő szép és jó hangú, tökéletesen működő cucc.
Jelelj vissza kérlek, üdv:
István
engem beszámítással/értékegyeztetéssel érdekelne:
viewtopic.php?f=123&t=138744
Mindkettő szép és jó hangú, tökéletesen működő cucc.
Jelelj vissza kérlek, üdv:
István
BlackFriday alkalmából legyen az ára 220000,-Ft!!
Úgy látom jó sok infó jött össze! Én nagyon szerettem bárhol is gyártották valójában. A Made in England az eladó sorba kerülő 704-en és az azóta beszerzett 703-on is rajta van. Mind a kettőn francia nyelven is szerepel ez a felirat.
Szerintem ennek ellenére készülhetett a háza máshol is, mert a fő ill. a végső összeszerelést szokták feltüntetni. (Pl. a benne lévő kábelek akárhol is készülhettek, mint ahogy a szövet borítás sem feltétlenül angliában készült, de végül ott állt össze)
Kérésre képeket tudok még feltenni!
Szerintem ennek ellenére készülhetett a háza máshol is, mert a fő ill. a végső összeszerelést szokták feltüntetni. (Pl. a benne lévő kábelek akárhol is készülhettek, mint ahogy a szövet borítás sem feltétlenül angliában készült, de végül ott állt össze)
Kérésre képeket tudok még feltenni!
- mandi
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Hát igen, ha utána olvas az ember kiderül hogy az akkori 700-800D,800S széria dobozait ott gyártották le ahogy a korábbi 800 nautilusról is ezt olvasni. Egy szónak is 100 a vége, nagyon jó hangfal a 704 ,még egyszer sok sikert tulajának az eladáshoz.kasumi írta: ↑2019.11.21., csüt. 22:13Az egyik idézett cikkben Agerbæk szerepel mint gyártási hely. A google a "bowers and wilkins Agerbæk" kifejezés keresésre többek között az alábbi találatot adja: https://www.hifi.nl/artikel_pagina2/737 ... roces.html
Itt is említik Agerbæk-ot, de egy másik név is szerepel: Ludvigsen.
További keresés eredményeként ("Ludvigsen bowers and wilkins" címszavakra) van egy pdf találat, amit nem lehet megnyitni, de már a címe (Special requirements for the manufacture of exclusive loudspeaker) és a tartalmi előzetes ("reproduction of high frequencies, propelled B&W to the position of a world- ... Ludvigsen have acquired an excellent reputation in wood-working with CNC") is árulkodó.
Még tovább bővítve a keresést, ezúttal a "ludvigsen company denmark cnc" kifejezésre, egy - már elérhető - pdf-hez jutunk, Danish Loudspeakers 100 years címmel (https://issuu.com/danishsound/docs/loud ... ary_hig/17), ahol a következőket írják:
"Brdr. Ludvigsen and Hornslet were the two most important manufactures of complex cabinets in the world in the 1990s and into the 2000s. Almost everything for B&W, KEF, Linn, Audio Physics, Audiovector, and System Audio, just to mention a few loudspeaker companies, were manufactured in Denmark."
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 451
Az egyik idézett cikkben Agerbæk szerepel mint gyártási hely. A google a "bowers and wilkins Agerbæk" kifejezés keresésre többek között az alábbi találatot adja: https://www.hifi.nl/artikel_pagina2/737 ... roces.html
További keresés eredményeként ("Ludvigsen bowers and wilkins" címszavakra) van egy pdf találat, amit nem lehet megnyitni, de már a címe (Special requirements for the manufacture of exclusive loudspeaker) és a tartalmi előzetes ("reproduction of high frequencies, propelled B&W to the position of a world- ... Ludvigsen have acquired an excellent reputation in wood-working with CNC") is árulkodó.
Még tovább bővítve a keresést, ezúttal a "ludvigsen company denmark cnc" kifejezésre, egy - már elérhető - pdf-hez jutunk, Danish Loudspeakers 100 years címmel (https://issuu.com/danishsound/docs/loud ... ary_hig/17), ahol a következőket írják:
"Brdr. Ludvigsen and Hornslet were the two most important manufactures of complex cabinets in the world in the 1990s and into the 2000s. Almost everything for B&W, KEF, Linn, Audio Physics, Audiovector, and System Audio, just to mention a few loudspeaker companies, were manufactured in Denmark."
Újratervezés
A következtetéseket inkább hagyjuk meg Columbo-nak, vagy Derrick-nek, ide pedig - megtisztelve és elismerve azokat, akik hajlandóak forrásokat, referenciákat kutatni - inkább tényeket írjunk!
- gyeniko
- Törzsvendég

- Értékelés: 282
"...Viszont ha a régi 700 széria dobozát valóban Dániában gyártották volna, akkor semmiképen nem írhatták volna rá hogy " Made in England" maximum csak Assembled in England..."Rottel3D írta: ↑2019.11.21., csüt. 20:28Az biztos, hogy a jelenlegi 800 D3 szériát és a korábbi 800 Diamond (D2) szériát is kizárólag az Angliában gyártották.
Viszont ha a régi 700 széria dobozát valóban Dániában gyártották volna, akkor semmiképen nem írhatták volna rá hogy " Made in England" maximum csak Assembled in England...
800 D3 Series:
youtu.be/8RIbYVSB48Q
800 Diamond (D2):
youtu.be/8UzqJJOiVVc
A következtetéseket inkább hagyjuk meg Columbo-nak, vagy Derrick-nek, ide pedig - megtisztelve és elismerve azokat, akik hajlandóak forrásokat, referenciákat kutatni - inkább tényeket írjunk!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
- mandi
- Fórumlakó

https://www.stereophile.com/standloudsp ... index.htmlWolf68 írta: ↑2019.11.20., szer. 20:22Ezt a butaságot ki mondta neked, vagy ezt te találtad ki?700-as sorozat szekrényei a dániai B&W gyárból származtak, amely a 800-as sorozat ívelt dobozát gyártotta.
Ezzel te magad cáfold saját állításodat: Ez még "Made in England"
Először is soha nem gyártott a B&W Dániában semmilyen hangfaldobozt.
Igaz hogy a fa alapanyagot Dániából importálja a mai napig, de semmit nem gyártott vagy gyártatott ott. (Ha jól tudom, akkor a B&W saját tulajdonában van az a Dániai erdő, ahol a fakitermelés történik.)
A 800 Nautilus dobozokat először Magyarországon próbálták gyártatni (90-es évek végén), de a minőségbeli hibák miatt a B&W visszavitte Angliába a gyártást. Ahol jelenleg is folyik a 800 széria gyártása.
Ezen kívül minden gyártás a Kínában épült B&W részlegében történik. (Ez nem meglepő pl. is Apple termékek is ott készülnek és a legtöbb elektronikai termék is.)
Egyébként Up a jó kis hangfalnak!![]()
"B&W now has two factories and a dedicated R&D facility in the UK, and a cabinet-assembly plant in Denmark. "
Az biztos, hogy a jelenlegi 800 D3 szériát és a korábbi 800 Diamond (D2) szériát is kizárólag az Angliában gyártották.
Viszont ha a régi 700 széria dobozát valóban Dániában gyártották volna, akkor semmiképen nem írhatták volna rá hogy " Made in England" maximum csak Assembled in England...
800 D3 Series:
youtu.be/8RIbYVSB48Q
800 Diamond (D2):
youtu.be/8UzqJJOiVVc
800 D3 Series:
youtu.be/8RIbYVSB48Q
800 Diamond (D2):
youtu.be/8UzqJJOiVVc
), de ez nem jelenti azt, hogy marhaságokat írnak.
Kikukáztam a korábban említett cikket, a linkje: https://www.gramophone.co.uk/editorial/ ... 4-speakers
A cikk nyomtatásban 2004-ben jelent meg először, jelen időben fogalmazva írja, hogy a dániai gyárban készülnek a 700-as és 800-as szériák dobozai. Ez egybevág azzal, hogy a cég - ahogyan a Wiki írja - 2003-tól gyárt Dániában (is).
Szívesen olvasok ezzel ellentétes tartalmú referenciákat, de amíg nem sikerül ezeket ide gereblyézni, addig inkább fogadjuk el igazságnak ezt és minden mást tekintsünk városi legendának!
- gyeniko
- Törzsvendég

Valóban bárki (akár te isSwordfish76 írta: ↑2019.11.21., csüt. 18:50A "wikivel" csak az a baj, (ha jól tudom) hogy bárki szerkesztheti, de ez itt már tényleg off.gyeniko írta: ↑2019.11.21., csüt. 18:17A Wiki-n ezt találtam, hogy stílusos legyek: YOU (ALL) BE THE JUDGE!mandi írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:48
ezt korábban több helyen olvastam én is, de szerintem ez valami elírásból szárnyra kapott pletyka szintű dolog lehet:D
A lényeg hogy a hangfalaid nagyon jó dobozok, a 600as sorozatokhoz képest nagy előrelépés lehet a Bowers szeretőknek. Reális-jó áron árulod állapotát is figyelembe véve
Sok sikert az eladáshoz !
"2000s
In 2002 B&W moved its Worthing production, warehousing and head office to a new £7 million location on a former landfill site in Dale Road, Worthing. A second plant was built in Bradford.
B&W took over its own production factory for cabinets Agerbæk, Denmark in 2003. In the same year, the Bradford location was left for new premises in Cleckheaton, West Yorkshire. In 2005, Bowers & Wilkins replaced its top-of-the-line N800 range with the new 800D range. The most publicised change was the introduction of diamond dome tweeters on some models[9] 2005 also saw B&W receive the Queen's Award for Innovation for the tube-loaded drivers on the 800's.[10] The EISA Award for European High End Audio Component of the Year is awarded to the 803D. The PV1 receives the European Home Theatre Subwoofer of the year 2005–2006 award. The XT series introduced aluminium as a speaker cabinet material."
A 704-es bárhol is készült, egy jó hangsugárzó én is ilyet használok.
Sikeres értékesítést!![]()
Kikukáztam a korábban említett cikket, a linkje: https://www.gramophone.co.uk/editorial/ ... 4-speakers
A cikk nyomtatásban 2004-ben jelent meg először, jelen időben fogalmazva írja, hogy a dániai gyárban készülnek a 700-as és 800-as szériák dobozai. Ez egybevág azzal, hogy a cég - ahogyan a Wiki írja - 2003-tól gyárt Dániában (is).
Szívesen olvasok ezzel ellentétes tartalmú referenciákat, de amíg nem sikerül ezeket ide gereblyézni, addig inkább fogadjuk el igazságnak ezt és minden mást tekintsünk városi legendának!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
- Swordfish76
- V.I.P.

- Értékelés: 374
A "wikivel" csak az a baj, (ha jól tudom) hogy bárki szerkesztheti, de ez itt már tényleg off.gyeniko írta: ↑2019.11.21., csüt. 18:17A Wiki-n ezt találtam, hogy stílusos legyek: YOU (ALL) BE THE JUDGE!mandi írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:48ezt korábban több helyen olvastam én is, de szerintem ez valami elírásból szárnyra kapott pletyka szintű dolog lehet:DJakot írta: ↑2019.11.21., csüt. 09:31Szia! Ezt egy angol hifi oldalon találtam: “The cabinets for the 700 series come from the B&W factory in Denmark which makes the curved boxes for the 800 Series. The technology developed for the 800 helped to create the 700s' curved one-piece front baffled and top plate, adding strength and providing a solid platform for the tweeter, which is 'free-mounted' in a pod and uses a Nautilus-style tapered tube behind the driver to offer better control.” A gramophone oldalon ami klasszikus zenékkel és hangtechnikával foglalkozik!
A lényeg hogy a hangfalaid nagyon jó dobozok, a 600as sorozatokhoz képest nagy előrelépés lehet a Bowers szeretőknek. Reális-jó áron árulod állapotát is figyelembe véve
"2000s
In 2002 B&W moved its Worthing production, warehousing and head office to a new £7 million location on a former landfill site in Dale Road, Worthing. A second plant was built in Bradford.
B&W took over its own production factory for cabinets Agerbæk, Denmark in 2003. In the same year, the Bradford location was left for new premises in Cleckheaton, West Yorkshire. In 2005, Bowers & Wilkins replaced its top-of-the-line N800 range with the new 800D range. The most publicised change was the introduction of diamond dome tweeters on some models[9] 2005 also saw B&W receive the Queen's Award for Innovation for the tube-loaded drivers on the 800's.[10] The EISA Award for European High End Audio Component of the Year is awarded to the 803D. The PV1 receives the European Home Theatre Subwoofer of the year 2005–2006 award. The XT series introduced aluminium as a speaker cabinet material."
A 704-es bárhol is készült, egy jó hangsugárzó én is ilyet használok.
Sikeres értékesítést!
"2000s
- gyeniko
- Törzsvendég

A Wiki-n ezt találtam, hogy stílusos legyek: YOU (ALL) BE THE JUDGE!mandi írta: ↑2019.11.21., csüt. 12:48ezt korábban több helyen olvastam én is, de szerintem ez valami elírásból szárnyra kapott pletyka szintű dolog lehet:DJakot írta: ↑2019.11.21., csüt. 09:31Szia! Ezt egy angol hifi oldalon találtam: “The cabinets for the 700 series come from the B&W factory in Denmark which makes the curved boxes for the 800 Series. The technology developed for the 800 helped to create the 700s' curved one-piece front baffled and top plate, adding strength and providing a solid platform for the tweeter, which is 'free-mounted' in a pod and uses a Nautilus-style tapered tube behind the driver to offer better control.” A gramophone oldalon ami klasszikus zenékkel és hangtechnikával foglalkozik!
"2000s
- mandi
- Fórumlakó

ezt korábban több helyen olvastam én is, de szerintem ez valami elírásból szárnyra kapott pletyka szintű dolog lehet:DJakot írta: ↑2019.11.21., csüt. 09:31Szia! Ezt egy angol hifi oldalon találtam: “The cabinets for the 700 series come from the B&W factory in Denmark which makes the curved boxes for the 800 Series. The technology developed for the 800 helped to create the 700s' curved one-piece front baffled and top plate, adding strength and providing a solid platform for the tweeter, which is 'free-mounted' in a pod and uses a Nautilus-style tapered tube behind the driver to offer better control.” A gramophone oldalon ami klasszikus zenékkel és hangtechnikával foglalkozik!
Szia! Ezt egy angol hifi oldalon találtam: “The cabinets for the 700 series come from the B&W factory in Denmark which makes the curved boxes for the 800 Series. The technology developed for the 800 helped to create the 700s' curved one-piece front baffled and top plate, adding strength and providing a solid platform for the tweeter, which is 'free-mounted' in a pod and uses a Nautilus-style tapered tube behind the driver to offer better control.” A gramophone oldalon ami klasszikus zenékkel és hangtechnikával foglalkozik!
Ezt a butaságot ki mondta neked, vagy ezt te találtad ki?700-as sorozat szekrényei a dániai B&W gyárból származtak, amely a 800-as sorozat ívelt dobozát gyártotta.
Ezzel te magad cáfold saját állításodat: Ez még "Made in England"
Először is soha nem gyártott a B&W Dániában semmilyen hangfaldobozt.
Igaz hogy a fa alapanyagot Dániából importálja a mai napig, de semmit nem gyártott vagy gyártatott ott. (Ha jól tudom, akkor a B&W saját tulajdonában van az a Dániai erdő, ahol a fakitermelés történik.)
A 800 Nautilus dobozokat először Magyarországon próbálták gyártatni (90-es évek végén), de a minőségbeli hibák miatt a B&W visszavitte Angliába a gyártást. Ahol jelenleg is folyik a 800 széria gyártása.
Ezen kívül minden gyártás a Kínában épült B&W részlegében történik. (Ez nem meglepő pl. is Apple termékek is ott készülnek és a legtöbb elektronikai termék is.)
Egyébként Up a jó kis hangfalnak!
Bowers & Wilkins 704 B&W hangfal eladó Nautilus
Eladóvá vált szeretett Bowers & Wilkins 704-es hangfalpárom. A B&W 704 szokatlan formájú: a hátsó fal magasabb és keskenyebb mint az elülső oldalán, a teteje pedig ívelt, és a Nautilus sorozat csúcsmodelljeiből kölcsönözött szabadon álló fémes hangszóró alapjául szolgál.
700-as sorozat szekrényei a dániai B&W gyárból származtak, amely a 800-as sorozat ívelt dobozát gyártotta. A 800-ra kifejlesztett technológia elősegítette a 700-as hajlított, egyrészes, elferdített felső lapjának létrehozását, növelve az erőt, és szilárd platformot biztosítva a hangszóró számára, amely „szabadon van felszerelve” a hüvelybe, ami Nautilus stílusú kúpos anyagot használ.
Ez még "Made in England" nem az azóta gyártott egyszerű lakk kockák, melyek már sajnos a távolkeleten készülnek.
Nagyon szép a hangja, rendszerbe kötve meghallgatható!
Van szépséghibája is, ami a hangzást nem befolyásolja!
Egyik hangfal jobb oldalán vannak szállítási karcok. Lefotóztam, hogy lehessen látni. Amúgy csak egészen közelről feltűnő. Ugyan ezen hangfalon a magas sugárzó dómján van még optikai nyom, ami szintén nem zavarja a hangzást (beszakadva, komolyabban sérülve nem volt, hangszóróssal megnézettem).
Évek óta nálam vannak, csak szereztem egy 703-as párt.
Ára a hibái miatt 250eFt Ebay-en legutóbb 320eFt-nyi euróért kelt el egy ilyen.
Számom: 30/5470574
700-as sorozat szekrényei a dániai B&W gyárból származtak, amely a 800-as sorozat ívelt dobozát gyártotta. A 800-ra kifejlesztett technológia elősegítette a 700-as hajlított, egyrészes, elferdített felső lapjának létrehozását, növelve az erőt, és szilárd platformot biztosítva a hangszóró számára, amely „szabadon van felszerelve” a hüvelybe, ami Nautilus stílusú kúpos anyagot használ.
Ez még "Made in England" nem az azóta gyártott egyszerű lakk kockák, melyek már sajnos a távolkeleten készülnek.
Nagyon szép a hangja, rendszerbe kötve meghallgatható!
Van szépséghibája is, ami a hangzást nem befolyásolja!
Egyik hangfal jobb oldalán vannak szállítási karcok. Lefotóztam, hogy lehessen látni. Amúgy csak egészen közelről feltűnő. Ugyan ezen hangfalon a magas sugárzó dómján van még optikai nyom, ami szintén nem zavarja a hangzást (beszakadva, komolyabban sérülve nem volt, hangszóróssal megnézettem).
Évek óta nálam vannak, csak szereztem egy 703-as párt.
Ára a hibái miatt 250eFt Ebay-en legutóbb 320eFt-nyi euróért kelt el egy ilyen.
Számom: 30/5470574
Re: Bower&Wilkins 704 keresi új gazdáját
Mivel közeledik a karácsony legyen az új ára 250eFt!
Re: Bower&Wilkins 704 keresi új gazdáját
Valóban szépen szól, de lehet egy kicsit alkuképes az ár!
Bower&Wilkins 704 keresi új gazdáját
Eladó Bowers & Wilkins 704-es hangfalpár! Nagyon szerettem, de sikerült egy 703-ast beszereznem. Aki ismeri a típust, annak nem kell bemutatnom szerintem!
Sajnos az egyik hangfalon van pár esztétikai hiba. A házán néhány szállítási karc (jobb oldalán, így nekem az volt a jobb oldali és a fal mellett volt, így egyáltalán nem lehetett látni, amúgy hozzám már így került évekkel ezelőtt), a másik ami viszont sajnos nem olyan régen keletkezett az a magas sugárzó enyhe benyomódása. Hangszórós javította, megtörve, szakadva nincs! Hangján nem hallani, hangszórós jókat mondott, de nagyon bánt! Ellenben utána is még használtam, semmit nem lehet hallani ebből.
Ára éppen ezért 290eFt
Nem gyakran bukkan fel ilyen, ebay-en legutóbb 350eFt-ért láttam.
Akit komolyan érdekel, az kérem telefonon keressen, mert az üzenetet sokszor késve veszem észre. 30/5470574
Kecskeméten lehet kipróbálni rendszerbe kötve! Pestre csak akkor viszem fel, ha biztos a megvétel!
Sajnos az egyik hangfalon van pár esztétikai hiba. A házán néhány szállítási karc (jobb oldalán, így nekem az volt a jobb oldali és a fal mellett volt, így egyáltalán nem lehetett látni, amúgy hozzám már így került évekkel ezelőtt), a másik ami viszont sajnos nem olyan régen keletkezett az a magas sugárzó enyhe benyomódása. Hangszórós javította, megtörve, szakadva nincs! Hangján nem hallani, hangszórós jókat mondott, de nagyon bánt! Ellenben utána is még használtam, semmit nem lehet hallani ebből.
Ára éppen ezért 290eFt
Nem gyakran bukkan fel ilyen, ebay-en legutóbb 350eFt-ért láttam.
Akit komolyan érdekel, az kérem telefonon keressen, mert az üzenetet sokszor késve veszem észre. 30/5470574
Kecskeméten lehet kipróbálni rendszerbe kötve! Pestre csak akkor viszem fel, ha biztos a megvétel!