Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sonus Faber Extrema

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

JÉG .
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

venator
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: venator »

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ma már sokszor nem egyszerű hozzájutni a SF "régi" vonalához, így érdemes alaposan megfontolni, ha valaki egy valóban unikális monitort szeretne. Sajnos Extrema-t nem hallottam, de Stradivari-t igen, nagy élmény volt. Ahogy - tudom, ezért lehet sokan megmosolyognak- de nekem mai napig élmény, ha le tudok ülni valóban nyugodt körülmények között zenét hallgatni a nagyságrendekkel szerényebb képességű Concerto-m, vagy Grand Piano-m elé. Valahogy örök darabok, még mindig élmény hallgatni őket. Sok sikert kívánok az eladáshoz!
SF Grand Piano Home, SF Concertino Home, Krell KAV 400xi, Lumin T2, Oppo UDP 203, AQ Gibraltar, AQ Fire, Lessloss Reference, Isotek GII Sigmas; MZ/X switch és PSU, Synology DS 918+

Vulpes76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: Vulpes76 »

Sokféle Sonus Fabert hallottam már szólni, sajnos az Extrema eddig csak vágy maradt. "Legendákat" hallottam már róluk, kiváló hangfalnak tartják őket!  Mindig is megfogott az olasz hangfalak hangzás és formavilága, és az Extrema is fenséges!  Ez is a nagyon ritka alkalmak egyike, azt gondolom érdemes rá lecsapni, mert akinek van most lehetősége és elmulasztja, biztos nagyon fájni fog érte a szíve!

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber Extrema

Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat !

Nem akarom túldicsérni ezt a monitort, de el kell még azt mondanom nektek , hogy őt megelőzően egy pár új Stradivarim volt, 
ami csak azért érdekes mert utánuk nem vártam jobbat ,-többet az Extremak méretei miatt sem a ca 55 nm es szobában. 
Azonban ezt totálisan megcáfolta az Extrema, sőt szvsz ez egy sokkal komolyabb, mégjobb hangszerhűséggel bíró monitor.

Ez talán mai napig innovativ zárt konstrukció a hátra sugárzó nagy - változtatható csillapítású - passziv sugárzójával, hűtőbordáival együtt.
Bármilyen hihetetlen de állványos monitor ellenére lemegy 40 HZ ig.
Összesen ha jól tudom - de javítsatok ki ha nem igy van -   2000 db készült belőle.

A Sonus Faber mostani rangsorában is az új limitált számon űrtechnologiával ,karbonszálas konstrukcióval készült Ext3ma  
https://www.av-online.hu/hangfal/sonus- ... ngfal_1205) kivételezett helyen áll. 
Ezt a 60.000,-€ / pár / ára is sugallja. 

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

mókamiki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: mókamiki »

Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner   <<<<< >>>>>   Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700

Codi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: Codi »

Annyit hozzátennék - ha ajkamici nem bánja - , hogy soha nem adtam volna el, ha nem kerülök a csöves / tranzisztoros erősítő válaszút elé.

Ugyan 88dB/W/m (2.83V) az érzékenysége, de csöves erősítővel nem tudja kifutni magát (New Audio Frontiers 2x25W). A csöves meghajtást pedig nem tudtam elengedni...

Aki ebben gondolkodik, annak végállomás tud lenni egy legalább 100 W-os A - A/B osztályos erősítővel.

Arról ne is beszéljünk, hogy az országban megkockáztatom - nincs több - 3-4 párnál. (a AVX Béláét nem számolva :-) )

Eredeti állapotú, nagyon jó hanggal, dobozaival, ami ma már önmagában is kuriózumnak számít.

Aki megteheti - ne habozzon, mert ilyen 10 éven belül nem bukkan fel ismét....

Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.

Fater666
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 105

Sonus Faber Extrema

Hozzászólás Szerző: Fater666 »

Egy korábbi kép .
Gyönyörű. 

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber Extrema

Egy korábbi kép .

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber Extrema

Eladová vált egy gyönyörű állapotban lévő régi verziós Sonus Faber extrema monitor-hangsugárzó pár.
Eredetileg vazze majd Codi  fórumtársé volt, tőle vettem.

2 pár állványt is adok hozzá. Egy eredetinek mondott Sonus faber állványt és egy HUB Audio által a pontos gyári méretekre legyártott tölthető állványt.
A monitorok eredeti duppla kartondobozai is megvannak !
Szállításban a súlyok miatt  ( 40 kg / monitor, 60 kg / állvány ) nem tudok segíteni.

Irányár : 2.0 millió Ft.

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”