Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Roksan Ojan 3 angol kuriózum

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Lezárt
SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Ugye ez csak vicc volt!
A Roksan mindenben fényévekkel jobb az általad tippelt hangsugárzóknál,ráadásul még zenél is!!!

Csak tippeltem. Annyi alapja volt , hogy egy ismerősöm Ojant cserélt ProAc-ra mert jobb volt neki. Egy malkalommal pedig mikor meghallgattunk egy Ojant , kértük, hogy lent a kocsiban van egy Spendor Prelude, szeretnénk összehasonlítani és ha jobb egy kicsivel is az Ojan , már visszük is. Nem engedték , hogy felvigyük a Prelude-t. Ojan így maradt a helyén.
Gondoltam az Sp2/2 még jobb lehet mint a kistesó így bátrabban tippeltem. Mivel van is pont elad ó és hasonló árban.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Csak tippelek , de Spendor Sp 2/2, Proac Studio 140?
Ugye ez csak vicc volt!
A Roksan mindenben fényévekkel jobb az általad tippelt hangsugárzóknál,ráadásul még zenél is!!!

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Pár éve adtam el az enyémet és meg kell mondjam, azóta is bánom!
Szintén Zsolttól vettem és hosszú évekig eszembe sem jutott csere-berélni, Rega Planet, Heed Obelisk voltak a társai,
persze a gazdasági kényszer nagy úr....

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6537

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A mamut által belinkelt fotón lévő hangsugárzónak mi vajon a típusa? VAgy egy opcionális kiegészítő ehhez?

A mamut által belinkelt is ugyanez az Ojan 3X, csak ott a gyár által hozzá javasolt Ojan 3S sub-al van kiegészítve.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A mamut által belinkelt fotón lévő hangsugárzónak mi vajon a típusa? VAgy egy opcionális kiegészítő ehhez?

Roksan Ojan 3 + Sub.jpgDrága ennyiért! Ha olcsóbb lenne, engem is érdekelne!

Egyébként korrekciózva:

Frekvenciatartomány: 20 Hz~20 KHz  ( ha jó minőségű a zenei forrás, akkor nem igényel plusz mélyládát sem, egyébként gyártottak hozzá azt is)
Max teljesítmény:300 W
Impedancia:8 ohm
Érzékenység:88 dB
A mélysugárzó tölcsér átmérője: 16 cm
Súly: 23 kg

Az álványok sokat dobnak a hangján, nő a tere, ész szebb lesz a magasa, ami nem is árt neki, mert az átlag dobozokhoz képest a magas tartománya sokkal visszafogottabb, nem rosszabb, másabb, kissé tompább, de hosszútávon hallgathatóbb! Ami még nagyon lényeges, hogy nincs dobozhangja, ami drágább dobozoknál néha előfordul.
80 - 100 W-ot minimum tudnia kell 8 ohmon az erősítőnek, különben kiröhögi az erősítőt, továbbá csak angol, vagy hasonló tudású erősítőket kedveli, nagymértékben meggyalázza az összes japán márkát.

Én is szeretem a hangját, a testvéreit hallgatom vagy 15 éve!

szaki80
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: szaki80 »

Egyébként hajtotta nálam egy 2 x 50 W-os Heed Obelisk is, de azt is kinevette! Ahogyan már előttem is írták, nem az a lényeg, hogyan tud egy doboz ordítani , hanem, hogy halkan is tud-e jól szólni. Most egy 2 x 80 W-os Heed Nexus-al hajtom, és az igazi hangja így is csak minimum 50%-os hangerőnél jön elö!
A 16 cm-ert a mélytölcsérre írtam, de az is pontosan 15,50 cm,
kerettel együtt sem éri el a 20-at, csak 19,50 cm!
Lásd a képeken (az első képnél kénytelen voltam a colostokot fél centivel balra tolni, mert nem akart megállni) :

Pont, ezért írtam, hogy a Naim Nait 5i fél hangerőnél feljebb soha nem vettem, mert ott már igazán megremegteti a levegőt a szobában, igen nagyot szól már ott. Én kis hangerőn szeretem hallgatni és a Naim nagyon passzol hozzá.  Ezért is írtam, hogy nem muszáj neki combos erősítő!

Mammut
Isten Hozott! :)
Értékelés: -3

Hozzászólás Szerző: Mammut »

Ha drága akkor keresni kell egy olcsóbbat, szerintem elég sokat kell várj hogy találj egy újabb eladó példányt!!!
A mélysugárzó átmérője 20 centiméter!!!
Nem igényel combos erősítőt, nálam a Naim Nait 5i az 50 watt teljesítményével fél hangerőnél még soha nem volt feljebb véve! Volt amikor a kis Nad c316bee hajtotta és azzal is jól kijöttek.
Én a magas visszafogottságot nem érezem rajta, főleg nem hogy tompább lenne.
Rengeteg doboz megfordult már nálam (Heed StandArt 2/2, Epos M22, Triangle Antal ES, Kef Q7, Heed Enigma első kiadás, stb...), de mindig a Roksan maradt!
Aki eljön, meghallgatja az biztosan megveszi és széles vigyorral hallgatja otthon egymás után a a lemezeket és nem fog megválni tőle, mert örök darab!

Egyébként hajtotta nálam egy 2 x 50 W-os Heed Obelisk is, de azt is kinevette! Ahogyan már előttem is írták, nem az a lényeg, hogyan tud egy doboz ordítani , hanem, hogy halkan is tud-e jól szólni. Most egy 2 x 80 W-os Heed Nexus-al hajtom, és az igazi hangja így is csak minimum 50%-os hangerőnél jön elö!
A 16 cm-ert a mélytölcsérre írtam, de az is pontosan 15,50 cm,
kerettel együtt sem éri el a 20-at, csak 19,50 cm!
Lásd a képeken (az első képnél kénytelen voltam a colostokot fél centivel balra tolni, mert nem akart megállni) :

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Lottót ne vegyél, ha csak így megy a tippelés.
Ez egy olyan doboz amit érdemes hallgatni, ha teszik vedd meg sürgősen mert elviszik élőled és bánni fogod, hogy kihagytad,
Basszus kedvelők imádni fogják.
Nem tucat doboz, kuriózum.
Sikeres eladást.

Hallottam ilyet. Igaz régen. Tetszett.
Szintén sikeres eladást!

szaki80
V.I.P.
V.I.P.

Ezt hallottam Szolnokon pár éve?
Ha ezt, ha egy másik ugyanilyet, maradandó élmény volt, annyi biztos!

Igen, őket hallottad!

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: xilop »

Lottót ne vegyél, ha csak így megy a tippelés.
Ez egy olyan doboz amit érdemes hallgatni, ha teszik vedd meg sürgősen mert elviszik élőled és bánni fogod, hogy kihagytad,
Basszus kedvelők imádni fogják.
Nem tucat doboz, kuriózum.
Sikeres eladást.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1276

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ezt hallottam Szolnokon pár éve?
Ha ezt, ha egy másik ugyanilyet, maradandó élmény volt, annyi biztos!

Eladóvá vált nagy becsben tartott és féltett Roksan Ojan 3 angol hangsugárzóm!
Ritka hangsugárzók, hisz aki birtokol ilyet az nem igen fog megválni tőle.
Magyarországi vásárlás (Zsolt Audio), gyári doboza és a Zsolt Audio (Heed) által kifejezetten hozzá gyártott állvány is meg van hozzá.
Hatalmas tér, dinamika és részletezőképesség jellemzi!
Seas 20 cm-es mély, Seas 25 mm-es dom magas. A magas sugárzó külön leválasztva egy állványzaton, különleges kabinet kialakítás.
25 kg/darab, 92 db érzékenység, 200 Watt terhelhetőség!
A takarószövetek is meg vannak természetesen!

Ár FIX 185000 Ft, semmiféle csere és beszámítás nem érdekel és az árból sem tudok engedni!

nordost
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: nordost »

Részemről megy egy Upp a dobozoknak
Patika állapot, stb, stb... ,ritka darabok.
Minőségi hangszórókészlettel.
Ezek még zenélő dobozkák.
Sok sikert az eladásban.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Drága???
Mondj ennyiért egy jobb hangsugárzót!
Üdv. Gyuri

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Egyébként korrekciózva:

Frekvenciatartomány: 20 Hz~20 KHz  ( ha jó minőségű a zenei forrás, akkor nem igényel plusz mélyládát sem, egyébként gyártottak hozzá azt is)

Az álványok sokat dobnak a hangján, nő a tere, ész szebb lesz a magasa, ami nem is árt neki, mert az átlag dobozokhoz képest a magas tartománya sokkal visszafogottabb, nem rosszabb, másabb, kissé tompább, de hosszútávon hallgathatóbb! Ami még nagyon lényeges, hogy nincs dobozhangja, ami drágább dobozoknál néha előfordul.
80 - 100 W-ot minimum tudnia kell 8 ohmon az erősítőnek, különben kiröhögi az erősítőt, továbbá csak angol, vagy hasonló tudású erősítőket kedveli, nagymértékben meggyalázza az összes japán márkát.

Drága???
Mondj ennyiért egy jobb hangsugárzót!
Üdv. Gyuri

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Ha drága akkor keresni kell egy olcsóbbat, szerintem elég sokat kell várj hogy találj egy újabb eladó példányt!!!
Nem igényel combos erősítőt, nálam a Naim Nait 5i az 50 watt teljesítményével fél hangerőnél még soha nem volt feljebb véve! Volt amikor a kis Nad c316bee hajtotta és azzal is jól kijöttek.
Rengeteg doboz megfordult már nálam (Heed StandArt 2/2, Epos M22, Triangle Antal ES, Kef Q7, Heed Enigma első kiadás, stb...), de mindig a Roksan maradt!
Aki eljön, meghallgatja az biztosan megveszi és széles vigyorral hallgatja otthon egymás után a a lemezeket és nem fog megválni tőle, mert örök darab!

Tény, hogy elég ritkán látni eladót, bár most pont van még belőle. A satöbbi dobozokat még sorolhatnád. A lényeg pedig nem az, hogy nagy hangerőn hogyan szól , hanem hogy halkan is.

szaki80
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként korrekciózva:

Mammut
Értékelés: -3

Hozzászólás Szerző: Mammut »

Drága ennyiért! Ha olcsóbb lenne, engem is érdekelne!

Egyébként korrekciózva:

Frekvenciatartomány: 20 Hz~20 KHz  ( ha jó minőségű a zenei forrás, akkor nem igényel plusz mélyládát sem, egyébként gyártottak hozzá azt is)Max teljesítmény:300 WImpedancia:8 ohmÉrzékenység:88 dB
A mélysugárzó tölcsér átmérője: 16 cmSúly: 23 kg

szaki80
V.I.P.
V.I.P.

Eladóvá vált nagy becsben tartott és féltett Roksan Ojan 3 angol hangsugárzóm!
Ritka hangsugárzók, hisz aki birtokol ilyet az nem igen fog megválni tőle.
Magyarországi vásárlás (Zsolt Audio), gyári doboza és a Zsolt Audio (Heed) által kifejezetten hozzá gyártott állvány is meg van hozzá.
Hatalmas tér, dinamika és részletezőképesség jellemzi!
Seas 20 cm-es mély, Seas 25 mm-es dom magas. A magas sugárzó külön leválasztva egy állványzaton, különleges kabinet kialakítás.
25 kg/darab, 92 db érzékenység, 200 Watt terhelhetőség!
A takarószövetek is meg vannak természetesen!

Ár FIX 185000 Ft, semmiféle csere és beszámítás nem érdekel és az árból sem tudok engedni!

Lezárt

Vissza: “Hangsugárzók”