Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Rega Ela mk1
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Rega Ela mk1
Elkelt
Egy szimpatikus forumtársunkhoz került egy mai meghallgatás után ahol nagyon jól állta a sarat előkelő társaságban.
Állta? Győzött!
Köszönöm még egyszer a hallgatózást!
Rega Ela mk1
Elkelt
Egy szimpatikus forumtársunkhoz került egy mai meghallgatás után ahol nagyon jól állta a sarat előkelő társaságban.
Rega Ela mk1
Mostantól 65e Ft és csak személyes átvétel.
Ha valakinek erősítője sincs akkor van egy kiváló állapotú Denon CD-m, erősítőm, RDS tunerem ill. kazettás deck-em is amivel összerakható egy kezdő cucc jutányos áron.
Rega Ela mk1
Ma voltam NoNaim fórumtársunknál és többek között meghallgattam ezt a kis ékszerdobozt.
Gyönyörű állapotban lévő TL állódoboz, Royd mélyközéppel, felépítéséből adódóan kicsit több
méllyel, mint az én régi Royd Eden hangsugárzóm.
Kisebb szobákba nagyszerű választás, valami angol erősítővel, pl. Ion, finom hang, talán
nem metálrajongóknak találták ki, de olyat úgy sem hallgatok!
Köszönöm Gyuri az méltató szavakat. Azt ugyan elhallgatta, hogy hozott egy olyan olyan gyilkos felvételt amitől besokalt még ez az egyébként tényleg nem döngő doboz is de szerintem mindketten tudjuk, hogy ami azt lesugározza annak az árcédulája sem szerény.
Valóban én is úgy gondolom, hogy egy kis Ion erősítővel akár 3x/xpack-el még jó páros lehet. max kb 20nm-ig. Ha vakinek nagy az asszony faktora (szépség, szobába tehetőség is számít) akkor pedig tényleg ajánlom mert szép fa színű dobozok.
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 390
Rega Ela mk1
Ma voltam NoNaim fórumtársunknál és többek között meghallgattam ezt a kis ékszerdobozt.
Gyönyörű állapotban lévő TL állódoboz, Royd mélyközéppel, felépítéséből adódóan kicsit több
méllyel, mint az én régi Royd Eden hangsugárzóm.
Kisebb szobákba nagyszerű választás, valami angol erősítővel, pl. Ion, finom hang, talán
nem metálrajongóknak találták ki, de olyat úgy sem hallgatok!
- underattack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
Rega Ela mk1
Vigye már el valaki, a szívem hasad meg, hogy nincs rá épp fölös keretem - szerintem a legjobb ár/érték arányú eladó doboz jelenleg a fórumon.
Rega Ela mk1
70e és kizárólag személyes átvétel BP XVIII. kerület.
Rega Ela mk1
még itt van ...
Rega Ela mk1
előre
Rega Ela mk1
Nagyon szimpi ez a cucc, de sajna mindenhol azt olvasom, hogy inkább relatíve kisebb szobába ajánlott, nekem meg 30nm...
Most nézem, hogy a dobozok színe (a fa rész) sem egyforma. Nem lehet, hogy eredetileg ez nem egy pár volt?
Most láttam vettem észre ezt a bejegyzést fa rész különbözőségéről. Ha valaki megnézi az eredetileg is mellékelt linken a részletes képeket láthatja, hogy még a fa erezet mintája alapján is egy pár nem pedig különböző. A fényerő csal ezért látszik néhol az egyik világosabbnak.
ár mostantól 75e
-
Vendég
Rega Ela mk1
Namost salaca alábbi linkje alapján az itten hirdetett hangfal az biza' nem is Mk I-es, hanem legalább 1.25-ös, mivel nem "fully fluted cabinet", azaz teljesen bordázott, hanem csak félig bordázott a doboz, ami a link tanulsága szerint az Mk I-et követő szériák jellemzője.
Ez nem legalább, hanem pontosan az 1.25. A következő verziók már nem Royd, hanem Rega mélyközéppel szereltek.
Rega Ela mk1
Namost salaca alábbi linkje alapján az itten hirdetett hangfal az biza' nem is Mk I-es, hanem legalább 1.25-ös, mivel nem "fully fluted cabinet", azaz teljesen bordázott, hanem csak félig bordázott a doboz, ami a link tanulsága szerint az Mk I-et követő szériák jellemzője.
Rega Ela Mk I (fully fluted cabinet):
-
Vendég
Rega Ela mk1
A Cyrus akár szeretheti is, ki kellene próbálni. Leírást itt találsz az Ela-változatokról.
Rega Ela mk1
Nálam egy 1.5 szól 35nm-en, 3.6m belmagassággal, mögöttük pedig nyitott a helyiség a belépő folyosóra (újabb 8-10 nm). Semmi probléma belőle, sőt, mióta elpakoltam mögüle, azóta jobban megnyílt. Minél erősebb nagyvassal hajtod, annál szebb lesz, és kell neki némi tér, hogy kiteljesedjék. Eddig legjobb a most nálam vendégeskedő Accuphase p-300-zal volt. Szerintem érdemes lecsapni rá (némi alkuval), és erősítővel lehet egy darabig feljebb lépkedni mellette.
Akkor az bukta, mert egy Mission Cyrus 1-em van, ami 25W, és nem terveztem az erősítő csereberét.
AZ 1.5 az nagyobb is, vagy valami mást takar a pont5?
-
Vendég
Rega Ela mk1
Nagyon szimpi ez a cucc, de sajna mindenhol azt olvasom, hogy inkább relatíve kisebb szobába ajánlott, nekem meg 30nm...
Most nézem, hogy a dobozok színe (a fa rész) sem egyforma. Nem lehet, hogy eredetileg ez nem egy pár volt?
Nálam egy 1.5 szól 35nm-en, 3.6m belmagassággal, mögöttük pedig nyitott a helyiség a belépő folyosóra (újabb 8-10 nm). Semmi probléma belőle, sőt, mióta elpakoltam mögüle, azóta jobban megnyílt. Minél erősebb nagyvassal hajtod, annál szebb lesz, és kell neki némi tér, hogy kiteljesedjék. Eddig legjobb a most nálam vendégeskedő Accuphase p-300-zal volt. Szerintem érdemes lecsapni rá (némi alkuval), és erősítővel lehet egy darabig feljebb lépkedni mellette.
Rega Ela mk1
Rega Ela mk1
Eladó egy szép fa színű eredeti Ela mk1 hangfalpár. Kifogástalan műszaki és szép esztétikai állpotban.
Az esetleges kérdéseket megelőzve az egyetlen említésre méltó esztétikai eltérés a két bass driver papírmebránjának a színe. Hozzám már így került így nem tudom az okát de biztosíthatom a leendő vásárlót, hogy eredeti modifikálatlan mk1 driverek vannak benne, egyformán szólnak tehát semmi hallható különség nincs a két oldal között.
A dobozok egyébként nagyon szobabárátak, nem kényesek az elhelyezésre, a TL rendszer kapcsán elég mélyre mennek de nem boomosak még falközelben sem. Hasonló mint az Royd Apex talán egy kicsit még melegebb is a hangja.
Sajnos ezzel a párral most posta nem jön szóba ezért személyes átvétel szükséges. (Pestlőrinc, BP XVIII)
Ár 80 e Ft
részletes képek itt
https://www.flickr.com/photos/58045749@ ... 268006158/