Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz AV8003 processzor
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
"De en nem hasznalhatok analogot mert akkor nincs eq bemeres."
Na ez nem igaz...
Pure Direct/Direct módban igaz, de sztereóban használja, próbáld ki...
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
Meg azt is el tudom kepzelni hogy a 8003-as jobb hangra mint a 7702-o.Mert minosegi kategoriaban feljebb van.Kiepitettseg es kivitel szempontjabol a csucs szeria.Inkabb csak a szolgaltatasai "elmaradottabbak".
Elvileg mindig a gyártó zászlóshajója van a legprofibban összerakva. A 7702 egy szinttel lejjebb van.
Az nagyon meglepett,hogy a 8801 új csúcs proci nem sikerült a marantznak annyira,mint a 8003 ezért én is ezt hagytam meg. Szuper hangja van! Nagyon szép mutatós darab és a legszebb,legjobb távja van,ami eddig a kezembe került. A váz és az alja rézburkolatokkal védve, még a legapróbb csavarokra is odafigyeltek. Aranyozott csatik, megépítettség, kinézete, hangja minden tekintetben High-end szintre hajaz. Ha nem volt beleturkálva és javítva kincset ér ez a proci
Oppo 105d dac jat rakotom a Marantzra rca val. Lehet rosszul tudom, h az a Marantz Dac ja. En is ugy hallotam, de a lenyeg h jobban szol ugy.
A malac DAC-ja HDMI összekötés esetén dolgozik. Analóg összekötés esetén csak átmegy rajta az analóg jel, és az Oppo DAC-ja dolgozik. Ilyen esetben a proci gyakorlatilag hangerő szabályzóként működik. Ettől függetlenül a Malac kiváló minőségű alkatrészei tehetnek hozzá pozitív irányba az Oppo hangjához.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Ha az analog aramkorok dolgoznak akkor elmeletileg azok nem erintik a dacot.
Legalabbis jobb esetben... :-)
Oppo 105d dac jat rakotom a Marantzra rca val. Lehet rosszul tudom, h az a Marantz Dac ja. En is ugy hallotam, de a lenyeg h jobban szol ugy.
Van benne valami.Analogon egyertelmuen szebben szol a 8003 .Gondolom mert feljebb van kategoriaban es jobb Dac ot raktak bele. De en nem hasznalhatok analogot mert akkor nincs eq bemeres. En moziszobamban meg iszonyu az akusztika. Ezert nem maradhatott a Primare, pedig az verhetettlen.
Mikor hazahoztam a 7702 ot elsore csalodas volt hdmi -n. Nem azert mert nem szolt jol, csak nem szolt jobban. Aztan egy par kalibralas utan jott ki a kulonbseg. De nem sok. Gondolom mindenkinek maskepen szol de a Contourokon reszletesebb,jobb a tere a 8003 nak. 7702 picivel tobb a dinamikalya, nyersebb, es tobb a melye. De ezt piciben kell elkepzelni.
Ha az analog aramkorok dolgoznak akkor elmeletileg azok nem erintik a dacot.
Legalabbis jobb esetben... :-)
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse
Meg azt is el tudom kepzelni hogy a 8003-as jobb hangra mint a 7702-o.Mert minosegi kategoriaban feljebb van.Kiepitettseg es kivitel szempontjabol a csucs szeria.Inkabb csak a szolgaltatasai "elmaradottabbak".
Van benne valami.Analogon egyertelmuen szebben szol a 8003 .Gondolom mert feljebb van kategoriaban es jobb Dac ot raktak bele. De en nem hasznalhatok analogot mert akkor nincs eq bemeres. En moziszobamban meg iszonyu az akusztika. Ezert nem maradhatott a Primare, pedig az verhetettlen.
Mikor hazahoztam a 7702 ot elsore csalodas volt hdmi -n. Nem azert mert nem szolt jol, csak nem szolt jobban. Aztan egy par kalibralas utan jott ki a kulonbseg. De nem sok. Gondolom mindenkinek maskepen szol de a Contourokon reszletesebb,jobb a tere a 8003 nak. 7702 picivel tobb a dinamikalya, nyersebb, es tobb a melye. De ezt piciben kell elkepzelni.
Ha nem lehetne javitani a kepen akkor szerinted mire valo a hdmi erosito?
Az Onkyo nagyon jo egy proci. Abba szamitottam be ezt a Marantzot. Par nap utan probakent leteszteltem es nagyon nagy meglepetesben volt reszem. Annyira, h masnap meg is vettem a fent levo 7702 -ot. Adtol meg, h olcso a 8003 nem kell gagyinak venni. Ez par eve meg a csucs gep volt.
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse
A más fajta kép pont azt jelenti.
Ha nem más fajta, akkor nincs változás.
Ha van változás, az vagy pozitív, vagy negatív!
Ha pozitív, akkor jobb a képminőség, ha negatív, akkor rosszabb!
Ha meg a HDMI-nél tök mindegy, akkor az is, ha 10 HDMI kábelen, erősítőn, stb. megy át. Vagy úgy mégsem? Kivétel erősíti a szabályt?
Köszönöm a részletes okfejtést,teljesen igazad van.
Jelen estünkben "ront" a képen.
Ideális fel állás:
Pl:gyári blu-ray film,oppo,hdmi(aq carbon vagy up),calman műszeres beállítás.
Ezen nem segít semmilyen hd erősítő,vagy jön a placebo.
Miert gondolod, hogy egy barom!!! volt az illető, aki újonnan kifizette a vetítőért az akkori teljes vételárát?
OK, bocsi, rosszul fogalmaztam, elnézést kérek. Hajlamos vagyok annyira rákoncentrálni a fő mondanivalóra, hogy közben nem figyelek oda arra, hogy pontosan milyen szavakat használok és azoknak mi a pontos értelme. Mégegyszer elnézést kérek, próbálok fejlődni.
Az viszont igaz, hogy egy termék árcsökkenésének a jelentős részét mindig az első tulajdonos viszi el. Én a projektor árának kevesebb mint 3%-át fizettem ki érte, miközben a tervezett élettartamának a 98,7%-a még hátra volt. Ez alapján (ha csak az értékcsökkenést és élettartamot nézzük) az első tulajdonos kb. 2530-szor magasabb üzemóránkénti költség (értékcsökkenés) mellett használta ezt a gépet, mint én. Erre a számra talán már rá lehet mondani, hogy "elgondolkodtató". NEM állítom, hogy ez az élmény ne érhetne meg annyi pénzt valakinek (óránként) amennyibe az első tulajdonosnak ez végül került, de szerintem én sem csináltam teljes butaságot amikor megvettem a gépet használtan. És ezt a véleményt legalább 2530 érvvel alá is tudom támasztani! :-)))
A jelen topic-ban hirdetett Marantz géppel ugyanez a helyzet. Ez egy NAGYON komoly gép és valaki durván többet fizetett ki érte újonnan, mint amennyiért itt és most hirdetik. Aki ennyiért megveszi, nagyon jól jár vele, hiszen ugyanazt az élményt kapja töredék pénzért.
VEGYÉTEK, VIGYÉTEK!!! ENNYIÉRT AJÁNDÉK!!!!
Attól,hogy "más fajta" képet prudukál az átkötögetések miatt,az nem jelenti azt,hogy "jobb" képminőséget kapsz!
A más fajta kép pont azt jelenti.
Ha nem más fajta, akkor nincs változás.
Ha van változás, az vagy pozitív, vagy negatív!
Ha pozitív, akkor jobb a képminőség, ha negatív, akkor rosszabb!
Ha meg a HDMI-nél tök mindegy, akkor az is, ha 10 HDMI kábelen, erősítőn, stb. megy át. Vagy úgy mégsem? Kivétel erősíti a szabályt?
Attól,hogy "más fajta" képet prudukál az átkötögetések miatt,az nem jelenti azt,hogy "jobb" képminőséget kapsz!
Sajnos az emberek 90%-a,egyébként is a valóságtól teljesen elrugaszkodó,túl szaturált,túl élesitett,a kontrasztott és fényerőt helytelenűl beállított képet nézik,mert ez tetszik nekik,de ez attól még nem a "valós és helyes" kép beállítás!
Egy Calman műszer segítségért kiabálna ezektől a képektől:)
Egy szó mit száz,remek a procid,de arra amire megépítették,és nem a képminőség javítására.
Ennek azért nézz utána!
Nagyon egyszerű dolog.
Az OPPO-ban van egy darbee video processzor.
Ezt meg lehet venni külön is.
Ez szerinted (elvonatkoztatva attól, hogy sokan szidják) - valamit változtat a képen, vagy ez is tök mindegy?
Ezen kívül rengeteg video processzor létezik, de maradjunk ennél.
A Marantz nem csúcs, de Anchor Bay video processzort tartalmaz.
Ha az előbbinél elfogadod, hogy a video processzor valamit tesz a kép-jellel, akkor ezt továbbgondolva - már miért ne lehetne jobb, vagy éppen rosszabb a képminőség.
Én ebben az esetben azt tartom valószínűnek, hogy a Marantz procija a darbee szemcsésségét lehet kicsit tompította és ezáltal jobbnak lehetett érzékelni a képet.
A legtöbb erősítő sajnos rengeteget ront a képminőségen, ha a Marantz csak nem ront rajta, akkor az már OK!
Minden szavadal egyetertek. Sajnos ennyire jol nem tudtam megfogalmazni Darbe tenyleg ront a kepen. A sima eu szebb simabb kepet produkal.
A hdmi-is erősítők a hd hangok(dts hd,stb) kezelésére lettek ki fejlesztve,semmi esetre sem a kép minőségének javítására!
Ennek azért nézz utána!
Látod most teljesen jól fogalmaztál,ha "közé" rakod akkor ronthat a képminőségen,de semmi esetre sem "javít"...
Van aki "látja,hallja",na ezt hívják
"Placebo effektusnak",főleg ha még melletted van 2-3 ember akik ugyan ebben szenvednek és egy "sashoz és denevérhez" hasonlít a szemük,fülük.
Nagyon egyszerű dolog.
Az OPPO-ban van egy darbee video processzor.
Ezt meg lehet venni külön is.
Ez szerinted (elvonatkoztatva attól, hogy sokan szidják) - valamit változtat a képen, vagy ez is tök mindegy?
Ezen kívül rengeteg video processzor létezik, de maradjunk ennél.
A Marantz nem csúcs, de Anchor Bay video processzort tartalmaz.
Ha az előbbinél elfogadod, hogy a video processzor valamit tesz a kép-jellel, akkor ezt továbbgondolva - már miért ne lehetne jobb, vagy éppen rosszabb a képminőség.
Én ebben az esetben azt tartom valószínűnek, hogy a Marantz procija a darbee szemcsésségét lehet kicsit tompította és ezáltal jobbnak lehetett érzékelni a képet.
A legtöbb erősítő sajnos rengeteget ront a képminőségen, ha a Marantz csak nem ront rajta, akkor az már OK!
Látod most teljesen jól fogalmaztál,ha "közé" rakod akkor ronthat a képminőségen,de semmi esetre sem "javít"...
"Placebo effektusnak",főleg ha még melletted van 2-3 ember akik ugyan ebben szenvednek és egy "sashoz és denevérhez" hasonlít a szemük,fülük.
Ha letezne itt a placebo. Akkor miert van az h a sokkal dragabb, Onkyon, Pioneeren, Primaren nem latok javulast sot valamelyiken romlik is a minoseg. Pedig annyi penzert mar bekapcsolhatna a placebo. Vagy a kacsabol kihozott 200000- ert kabelt, vaktesztre ,nem csak hdmit, de megis az olcsobb fapaci megette oket.
A projektorommal elégedett vagyok, főleg mivel egy barom pontosan annyit fizetett érte a gyártónak, amennyiért a 64 négyzetméteres lakásunkat vettük akkoriban a XI. kerületben. Én viszont neki csak 40 kiló téliszalámi árát fizettem ki érte, mégis ugyanazt a képet élvezhetem, várhatóan még vagy kétszer annyi ideig. Azt gondolom, hogy ez egy jó projektor és elleszek vele egy darabig.Miert gondolod, hogy egy barom!!! volt az illető, aki újonnan kifizette a vetítőért az akkori teljes vételárát?Ezek szerint számodra, mindenki egy barom, aki új műszaki vagy akár egyébb dolgokat meg vesz vagy meg tud venni?
Érdkes világnézeted van. Gondolom akkor azok is barmok, akik milliókat szurkolnak le egy általad is tervezhetett csillagászati látcsőért?
Mielőtt félreértenéd a szavaimat, én is szeretek jóáron vásárolni használt cuccokat, a rendszerem java része is ilyen, de ettől függetlenül nem tartom kicsit sem baromnak azokat, akik megtehetik, hogy új dolgokat vásároljanak. Sőt inkább tisztelem őket, mert valamit nagyon jól csinálnak az életben, hogy ezt megtehetik
Bocs az Off miatt.
Nagy UP a Marantznak!
Latom neked sincs.Pedig volt egy par hdmi erositom, van benne tapasztaltom.Adtol h egy erositot pasttrouth rak raksz adtol beg tud rontani a kepminosegen. Hiaba nem nyul csak a hangokhoz.
Tudom h muszeresen nem kimutathao, de van aki latja es halja van aki nem.
Erre mondtam meg az elejen, h meno vita. Sosincs vege.
Miért kell megint a " vallásos hit ereje " dolgot erőltetni egy olyan témában amit bárki könnyedén ki tud próbálni, csak rá kell szánni egy pici időt ha ez valakit tényleg érdekel ?
Persze ez rászánt időt és utánajárást von magával és az emberek jelentős részének kényelmesebb egy fórumot elolvasni mint saját maga érdekében a saját ízlése szerint
utánamenni a dolgoknak. Amit egyszerűen ki tudsz próbálni az nem vallási kérdés, az ott kezdődik amire nincs lehetőség összehasonlítani. Az hogy ki mit hall meg és utána
mennyire értékeli vagy nem, és ha jobbnak tartja arányosnak tartja-e a felmerülő költségeket az megint egyénenként változó. Hagyjuk meg az embereknek hogy saját maguk
kipróbálhassák és eldönthessék hogy nekik mi tetszik, abban a rendszerben amit valószinű azért raktak össze mert nekik az tetszik a saját ízlésüknek megfelelően, ami másoknak
irritáló és hallgathatatlan is lehet.
Szerinted hány hifista/házimozis tesztel kábeleket vakteszttel? Szerintem nem sok. Aki meg esetleg veszi a fáradtságot és közzéteszi, jó eséllyel megkapja hogy nem elég jó a szeme / füle. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elképzelhetetlennek tartok némi különbséget, de sokan pofára esnének.
Eladótól bocsánat, hogy én is beszálltam az OFF-ba, valószínűleg úgyis törölve lesz.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Ez a processzor egyébként teljesen rendben van, volt szerencsém ilyet hallani aki nem akar egy csomó fityfiritty funkciót csak korrekt hangot az nem fog vele rosszul járni.
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Ismerek embert (személyesen) aki kalibrálás után műszerrel újra megnézte a vetített kép összes paraméterét, hogy lássa mi változik a projektor képén a HDMI kábel (nagyon drágára) cserélése után. Az eredmény: semmi. Elméletileg sem változhat semmi, mivel a digitális átvitelt pont erre találták ki. Persze a vallásos hit erejével nem számoltak a mérnökök. A HDMI-n átvitt hang minősége ugyanez a történet. Semmilyen műszer nem mutat különbséget .. de hát a vallás erős dolog. Ha ellenőrizni akarod a vallásos hited érvényességét, kérj meg valakit, hogy cserélgesse a kábelt de Neked NE mondja meg, hogy mikor melyiken megy át a jel. Ő minden körben írja fel, hogy melyik kábel volt használva, Te meg azt, hogy melyikre tippelsz. Ha 10 esetből legalább 8-szor meg tudod mondani, hogy melyik kábel "szólt" akkor van értelme a további beszélgetésnek. Addig viszont a vallás feszül a tudománynak, ami értelmetlen.
Egyébként tök érdekes, hogy ezeddig SENKI nem vállalkozott egy ilyen kísérletre ... de miért? Mert nem akarja tudni, hogy a vallása igaz dolgokat állít-e? Fura.
A képfeldolgozó processzor semmit nem csinál amikor csak "pass through" módban megy, kivéve hogy leszedi a hang bitstream-et az adatfolyamról és a maradékot továbbküldi. Ha processzálást bekapcsolsz, akkor persze ez megváltozik, de ha jó a projektor akkor erre nincs szükség.
A projektorommal elégedett vagyok, főleg mivel egy barom pontosan annyit fizetett érte a gyártónak, amennyiért a 64 négyzetméteres lakásunkat vettük akkoriban a XI. kerületben. Én viszont neki csak 40 kiló téliszalámi árát fizettem ki érte, mégis ugyanazt a képet élvezhetem, várhatóan még vagy kétszer annyi ideig. Azt gondolom, hogy ez egy jó projektor és elleszek vele egy darabig.
Miért kell megint a " vallásos hit ereje " dolgot erőltetni egy olyan témában amit bárki könnyedén ki tud próbálni, csak rá kell szánni egy pici időt ha ez valakit tényleg érdekel ?
Persze ez rászánt időt és utánajárást von magával és az emberek jelentős részének kényelmesebb egy fórumot elolvasni mint saját maga érdekében a saját ízlése szerint
utánamenni a dolgoknak. Amit egyszerűen ki tudsz próbálni az nem vallási kérdés, az ott kezdődik amire nincs lehetőség összehasonlítani. Az hogy ki mit hall meg és utána
mennyire értékeli vagy nem, és ha jobbnak tartja arányosnak tartja-e a felmerülő költségeket az megint egyénenként változó. Hagyjuk meg az embereknek hogy saját maguk
kipróbálhassák és eldönthessék hogy nekik mi tetszik, abban a rendszerben amit valószinű azért raktak össze mert nekik az tetszik a saját ízlésüknek megfelelően, ami másoknak
irritáló és hallgathatatlan is lehet.
A legtöbb hd erősítő nem visz át csak sztereo hangot?
Hd erősítők digitális jelet erősítenek?
Ezeket már nem szeretném kommentelni,mert úgy látom fogalmad nincs egy erősítő működéséről,a képminőség "javítását" pedig tényleg hanyagoljuk.
Bocs az off-kért,sikeres eladást kívánok.
Latom neked sincs.Pedig volt egy par hdmi erositom, van benne tapasztaltom.Adtol h egy erositot pasttrouth rak raksz adtol beg tud rontani a kepminosegen. Hiaba nem nyul csak a hangokhoz. Tudom h muszeresen nem kimutathao, de van aki latja es halja van aki nem.
Erre mondtam meg az elejen, h meno vita. Sosincs vege.