Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cambridge Audio azur 650R S

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Lezárt
meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: meszeske69 »

Köszi mindenkinek az érdeklődést !

Már az új gazdinál muzsikál tovább végfokként !

konkolit
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: konkolit »

7.1 directben próbáltad? Azzal házimozi végfoknak még használható lenne.

Sziasztok!

5 csatornás végfokot keresek az UMC-1 után. A  direct in mód működik?
Ha igen, engem érdekel!

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Többek is érdeklődtek priviben milyen állapotú az erősítő, ezért tettem fel két képet.

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tekintettel az előzményekre már csak 40 ezer az erősítő!
Sima sztereo erősítőnek vagy / a szívem szakad meg/ alkatrésznek eladó !
Szerintem nem kell a hozzáértőknek részletezni milyen műszaki tartalmat rejt a burkolat !
Mondjuk én nem bontanám meg és akinek van egy kis műszaki érzéke vagy szervízes kapcsolata az szerintem még egy simán összehozhat belőle egy jó kis házi mozit!
Ha lenne egy donor amiből a panelt át lehetne tenni akkor meg tökéletes lehetne a szerkezet!

Stifler
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Stifler »

Pedig emlékeim szerint 1-2 éve elég nagy hype volt körülöttük 
Erősen túl volt misztifikálva a téma,hiszen ugyanolyan árban bőven lehetett olyan hangot kapni,viszont megbizhatósága és tartóssága,na meg az esetleges javithatósága  kérdéses.

LZoltán
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: LZoltán »

A direkt sztereó beállításban hogyan működik? Csak a cd vonalbemenetet erősítí és csak a front hangszórókimeneten jelenik meg a jel? Vagy a surround hangszórókimenetek is működnek, de ugyanaz a jel jelenik meg mindegyiken balance állítási lehetőség nélkül?

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: Thunder »

csak direct stereoban működik hibátlanul.

7.1 directben próbáltad? Azzal házimozi végfoknak még használható lenne.
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos ezek ilyenek,enyém is hasonlóképpen járt,és még egy kollégáé is.Nem egy megbizható darab.

Pedig emlékeim szerint 1-2 éve elég nagy hype volt körülöttük 
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ez a hibajelenség már akkor is fennállt amikor bevitted a szervizbe vagy csak azután jött elő, hogy az 5 hónapig tartó "babrálásból" visszakaptad?
Hdmi biztos hogy rossz volt , de optikain nem emlékszem hogy csinálta volna .
Egyébként mneg van a véleményem a márkaszervíz munkájáról. Semmilyem munkalapot nem adtak a szerelésről és egyfolytában azon rugóztak hogyan használtam az erősítőt !
Miután nem találtak rajtam fogást azt feszegették hogy olyan érzékenyek ezek az erősítők hogy még a sztatikai feltöltődésből eredő elektremos kisülés is tönkreteheti.
Szerintem inkább azon kellene elgondolkodniuk hogy miként lehet egy több szászezer forintos elektromos berendezés úgy megépítve hogy nem old le túlmelegedésnél !!?
Ja és milyen szervízhálózata van egy ilyen állítólag ( általam is nagyra tartott ) márkának hogy hónapokig kell várni egy panelcsere végeredményre !!
No mindegy ! Én már anyagilag meg egyébként is belefáradtam. Egyébként egy nagyobb műszaki érzékkel felvértezett emberkének szerintem még lehetne egy jó kis erőlködőt kihozni belőle!

Stifler
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Stifler »

Kedves Mindenki!

Sajnos némiképp módosítanom kell az eredeti információkat az erősítővel kapcsolatban.
Mivel a szervízben félretájékoztattak így tévesen azt írtam hogy optikai és koax kábelen átmegy a jel.
Hát nem ! Most teszteltem le és több órás használat után kiderült hogy csak diect sztereoban működik hibátlanul.
Egyéb esetekben teljesen rapszódikusan 1-2 perc vagy 15-20 perc után pici kattanás után elmegy a hang és ha átkapcsolom bármely módba azonnal visszajön.
Kicsit dünös is vagyok mert annak ellenére hogy 5-hónapig pihent a márkaszervízben még korrekt tájékoztatást sem kaptam milyen állapotban van az erősítő ! Ez azért kicsit elgondolkodtat Cambridge legyen-e a következő házimozi erősítőm ???!!

Utólagos elnézést hogy tévesen írtam az első hirdetési szövegemet !

Összefoglalva tehát :
Van egy 2013.04 havi magyarországon vásárolt Cambridge Audio Azur 650R S ( ezüst) erősítő amely karcmentes de csak direct stereoban működik hibátlanul.
Elvileg hdmi panelhibás . Két szervizet is megjárt de elvéreztek rajta a szakik .Panelcserét javasoltak amely költségeit én már nem vállalom be.(kb. 100 ezer).
Ha valakit érdekel ezek után sima erősítőként vagy alkatrésznek eladó.
Hozzáértő szakemberek talán még meg is tudják javítani . Privátban megmondom hová ne vigyétek !!

Sajnos ezek ilyenek,enyém is hasonlóképpen járt,és még egy kollégáé is.Nem egy megbizható darab.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -6

Hozzászólás Szerző: Qualitas »

Ez a hibajelenség már akkor is fennállt amikor bevitted a szervizbe vagy csak azután jött elő, hogy az 5 hónapig tartó "babrálásból" visszakaptad?

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Mindenki!

Sajnos némiképp módosítanom kell az eredeti információkat az erősítővel kapcsolatban.
Mivel a szervízben félretájékoztattak így tévesen azt írtam hogy optikai és koax kábelen átmegy a jel.
Hát nem ! Most teszteltem le és több órás használat után kiderült hogy csak diect sztereoban működik hibátlanul.
Egyéb esetekben teljesen rapszódikusan 1-2 perc vagy 15-20 perc után pici kattanás után elmegy a hang és ha átkapcsolom bármely módba azonnal visszajön.
Kicsit dünös is vagyok mert annak ellenére hogy 5-hónapig pihent a márkaszervízben még korrekt tájékoztatást sem kaptam milyen állapotban van az erősítő ! Ez azért kicsit elgondolkodtat Cambridge legyen-e a következő házimozi erősítőm ???!!

Utólagos elnézést hogy tévesen írtam az első hirdetési szövegemet !

Összefoglalva tehát :
Van egy 2013.04 havi magyarországon vásárolt Cambridge Audio Azur 650R S ( ezüst) erősítő amely karcmentes de csak direct stereoban működik hibátlanul.
Elvileg hdmi panelhibás . Két szervizet is megjárt de elvéreztek rajta a szakik .Panelcserét javasoltak amely költségeit én már nem vállalom be.(kb. 100 ezer).
Ha valakit érdekel ezek után sima erősítőként vagy alkatrésznek eladó.
Hozzáértő szakemberek talán még meg is tudják javítani . Privátban megmondom hová ne vigyétek !!

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Elég alternatív az ötlet, de erre pont jó lehet ez a CA erősítő, főleg ilyen áron.
Kapod a 6 végfokot, bekalibrálni a hleyes szinteket egymáshoz, segít a mozis software benne,
ÉS kapod a 6 csatorna hangerőállítását is  egyben mellé, nem kell az egész mutatvány elé még egy előerősítő vagy szabályzó.
Ráadásul a Cambridge az egyik leginkább zeneibb mozierősítő.
(Nekem is 650R van, nem zúg a venti, azért nem kell izgulni, de mégis zúgni kezdene az adott példányban, az orvosolható.
Kommersz méretű venti, PC-s ventik közt biztos lehet találni hasonló teljesítményű, halk pörgettyűt pl. Artic F8 Pro kemény 1300Ft.)

Amire még rákérdeznék, ha döglött is a HDMI, analóg videó kimeneten el lehet érni az OSD menüt azért?

Minden esetre, másnak is jó vétel lehet szerintem, ennyiért, ha "640R"-nek tekintjük.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

Maradjunk abban, hogy ennek a konkrét példánynak a megvásárlásához kértem tanácsot a fórumlakóktól  a felhasználási cél megjelölésével.

Szerintem kár sokat rágódnod. Azt gondold meg, hogy ennyi pénzért kapsz-e 6 csatornás végfokot, aminek csatornánként tudod szabályozni a hangerejét?

LZoltán

A kérdésed itt kb olyan, mint a piacon a zöldséget áruló nénit megkérdezni, hogy nála vannak-e a legszebb zöldségek. Hát persze, hogy ő árulja azokat.
Lefordítva, hát persze, hogy a CA650R alkalmas lesz neked multiamplifikálásra. Sőt ... jobban is fog szólni, mint 6 monoblokk (én tuti ezt válaszolnám a kérdésedre)

Maradjunk abban, hogy ennek a konkrét példánynak a megvásárlásához kértem tanácsot a fórumlakóktól  a felhasználási cél megjelölésével.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

A téma amit feldobtál nem éppen a hirdetésbe vágó.
Azt gondolom, hogy vannak olyan szakmai topikok ezen a fórumon, ahol talán meg is találod a választ a kérdésedre, vagy ha felteszed a kérdést, hamarabb kapsz választ rá. Érdemes körülnézni.

A kérdésed itt kb olyan, mint a piacon a zöldséget áruló nénit megkérdezni, hogy nála vannak-e a legszebb zöldségek. Hát persze, hogy ő árulja azokat.
Lefordítva, hát persze, hogy a CA650R alkalmas lesz neked multiamplifikálásra. Sőt ... jobban is fog szólni, mint 6 monoblokk (én tuti ezt válaszolnám a kérdésedre)

Bocsánat a cinizmusomért, de ez volt az első gondolatom.
Technikailag kivitelezhető, amit szeretnél, a balancot pedig ne úgy képzeld el, mint a sztereó erősítőknél, mert itt minden kimenetet egyenként korrigálhatsz (ezt nagyjából az összes házimozi erősítő tudja). Konkrétan ezt az erősítőt még nem hallottam, de a CA sztereó erősítői közül járt néhány nálam, egy most is itt van, és marad is egyenlőre.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Hozzászólás Szerző: Tul »

Minimál-költségvetésben gondolkozva szerintem érdekes lehet ez az erősítő számodra. Több mozis CA-t hallottam már, végül meg is maradt a legkisebb, pedig többnyire sztereózom, de valami csodás hangja van AVR-ekhez mérten. Sőt.. Én csak javasolni tudom, ha szűkös a keret.

Véletlenül láttam meg ezt a hirdetést. Zenecentrikus vagyok, a házimozi sohasem érdekelt. Viszont már régen izgatnak a multiamplifikált rendszerek és most ez nagyon is aktuális alternatíva lett számomra. (Egy sztereó hangdobozpárban a hangszórókat külön végfokok hajtják.) Ehhez két vagy három sztereó végfokra lenne szükségem. Minimálköltségvetésben gondolkodom, tehát nem drága valódi végfokokban, hanem használt kedvező árú integrált sztereó erősítőket használnék, amelyeken van végfokbemenet, vagy amelyekre könnyen preparálható. A másik lehetőség egy házimozi erősítő.
Nos megnéztem ennek az erősítőnek a hátlapját a neten és találtam rajta három pár számomra alkalmasnak látszó vonalbemenetet és három pár hangszórókimenetet. (Plusz szubbasszus és center, de az számomra értelmetlen funkció.) Annyit azért tudok a házimoziról, hogy a front, surround és sbl/sbr (vagy mi a szösz) közötti a balance beállítható. Tehát, mondjuk a front bemenetre rákötöm a középtartomány, a másik kettőre pedig a mély és magastartomány vágott jelét, - persze ehhez előtte kell egy crossover - akkor a balance segítségével illeszteni tudom egymáshoz a hangszórókat hatásfokban. 
Amennyiben amit eddig leírtam nem így van, akkor írjátok meg!
Szóval már régóta kacérkodnék egy házimozi erősítővel multiamplifikálás céljára, de eddig visszatartot az az audiofil körökben közkeletű vélekedés, hogy a házimozi erősítők végfokjai pocsék hangminőségűek egy sztereó audiofil erősítőhöz hasonlítva. Ami nem tetszik még, az a ventillátor, ami egyrészt jó, másrészt viszont zúg. Veszélyes hátrány még, hogy bonyolult, és ha elromlik, mindhárom "sztereó" végfokomtól egyszerre búcsúzom, ami igencsak fájdalmas esemény volna.
Mindent összevetve véleményeket várnék azoktól, akik mindkét pályán fociznak és véleményt tudnak alkotni arról, hogy érdemes volna-e ebbe az utcába begyalogolnom, vagy vegyek inkább a szetereó erősítő halmazt. Ha érdemes házimozi irányban lépnem, akkor valami azt súgja, hogy ez az erősítő érdekes lehet. Mindenesetre a HDMI rész elromlása miatt - tulajdonosa nagy bánatára - éppen felajánlja magát. Üdv!

LZoltán

Véletlenül láttam meg ezt a hirdetést. Zenecentrikus vagyok, a házimozi sohasem érdekelt. Viszont már régen izgatnak a multiamplifikált rendszerek és most ez nagyon is aktuális alternatíva lett számomra. (Egy sztereó hangdobozpárban a hangszórókat külön végfokok hajtják.) Ehhez két vagy három sztereó végfokra lenne szükségem. Minimálköltségvetésben gondolkodom, tehát nem drága valódi végfokokban, hanem használt kedvező árú integrált sztereó erősítőket használnék, amelyeken van végfokbemenet, vagy amelyekre könnyen preparálható. A másik lehetőség egy házimozi erősítő.
Nos megnéztem ennek az erősítőnek a hátlapját a neten és találtam rajta három pár számomra alkalmasnak látszó vonalbemenetet és három pár hangszórókimenetet. (Plusz szubbasszus és center, de az számomra értelmetlen funkció.) Annyit azért tudok a házimoziról, hogy a front, surround és sbl/sbr (vagy mi a szösz) közötti a balance beállítható. Tehát, mondjuk a front bemenetre rákötöm a középtartomány, a másik kettőre pedig a mély és magastartomány vágott jelét, - persze ehhez előtte kell egy crossover - akkor a balance segítségével illeszteni tudom egymáshoz a hangszórókat hatásfokban. 
Amennyiben amit eddig leírtam nem így van, akkor írjátok meg!
Szóval már régóta kacérkodnék egy házimozi erősítővel multiamplifikálás céljára, de eddig visszatartot az az audiofil körökben közkeletű vélekedés, hogy a házimozi erősítők végfokjai pocsék hangminőségűek egy sztereó audiofil erősítőhöz hasonlítva. Ami nem tetszik még, az a ventillátor, ami egyrészt jó, másrészt viszont zúg. Veszélyes hátrány még, hogy bonyolult, és ha elromlik, mindhárom "sztereó" végfokomtól egyszerre búcsúzom, ami igencsak fájdalmas esemény volna.
Mindent összevetve véleményeket várnék azoktól, akik mindkét pályán fociznak és véleményt tudnak alkotni arról, hogy érdemes volna-e ebbe az utcába begyalogolnom, vagy vegyek inkább a szetereó erősítő halmazt. Ha érdemes házimozi irányban lépnem, akkor valami azt súgja, hogy ez az erősítő érdekes lehet. Mindenesetre a HDMI rész elromlása miatt - tulajdonosa nagy bánatára - éppen felajánlja magát. Üdv!

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Mindenki !
Elado karcmentes de hdmi panelhibás erősítőm.
Szakszervízben bevizsgáltattam de a javításra nem akarok jelenleg költeni!
Végfokként használható és optikai vagy coax kábelen működik a jelátvitel.
Irányár 70 ezer Ft.
Esetleg fent említett panel vagy "donor erősítő " olcsón érdekel !

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”