Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Quad 306

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Lezárt
SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 127

Re: Quad 306

Hozzászólás Szerző: SSS »

quad írta:
2025.07.15., kedd 20:09
Köszönöm a felvilágosítást.
Csak azért kérdeztem, mert mellettem is egy 306-os zenél, amelyett én DADÁsítottam.
Szerintem már így is szuper
Hasonlo nalam, kis quad 306, meg majdnem az utolso dada kittel felujitva, eszmeletlen jol szol. Sajat szinten dadasitott 34 elofokkal is szuper, de amikor a Music Firstal szolt na az zsenialis. Ami persze nem veletlen, egy 405 fejlesztik az MF-t
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: quad »

Köszönöm a felvilágosítást.
Csak azért kérdeztem, mert mellettem is egy 306-os zenél, amelyett én DADÁsítottam.
Szerintem már így is szuper
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Magtech »

Most, hogy már tudjuk, hogy korszerű és minőségi alkatrészek felhasználásával egymást követően két menetben is megtörtént az upgrade így bizton állíthatom, hogy a Quad 306 naprakész.

A tonálisan pontos és azonnal fülbemászó hangminőségét többek között ezek a már korábban jól bevált beavatkozások magyarázzák.

Az első upgrade kivitelezője nem tudom ki. A második upgrade a Nándi nevéhez kapcsolódik (ahogyan Én szoktam mondani Nándi Audio). Nyilván nem mond semmit ez a név, de ha már kérdezted… Ma már nyugdíjas kórházi diagnosztikai műszerek karbantartásával és javításával foglalkozó műszerész mérnök. Aki már akkor megépítette a Quad 405 végfokot amikor mi még 3 kerekű biciklivel próbálkoztunk. Szóval van valamiféle rálátása a Quad 306 erősítőre is.

Melyik alkatrész vagy, hogy mi micsoda és miért van ott? Csak felhasználó vagyok és nem műszerész. Nyilván a korábbi tapasztalatokra és a neten fellelhető információkra támaszkodva született meg az az átgondolt döntés, hogy mit, miért és hogyan.

Ami biztos, hogy összevetve a végeredményt olyan kiválóságokkal, mint a First Watt SIT4, Leema Tucana II Anniversary Edition, Pass Labs INT250 amely készülékek 16-30-60 szoros szorzóval drágábbak. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ár érték arányban mindegyiktől jobb.

A hangzásban pedig tud valami olyat, ami mindegyikben benne van és így hasonló kvalitásokat is mutat.

Az erősítők keres topikban már fel is adtam, hogy keresem az előfok párját, párjait és ha van akkor meg is tartom.
A Quad 306 erősítőre tényleg érvényes az, hogy fillérekből azonnal szerethető hangú szuper hifihez lehet hozzá jutni.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

quad írta:
2025.07.14., hétf. 20:46
Ki végezte a felújítást? Mire szolgálnak azok a potik a szűrőkondik környékén? Ilyet a DADA felújításban nem láttam.
MIvel ezt én hirdettem anno és az én fényképeimen sincsenek ezek, bár megemlítettem, hogy felújított, ezért gondolom az eladásom után (ahol említettem a dadát) kerülhettek bele...

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: quad »

Ki végezte a felújítást? Mire szolgálnak azok a potik a szűrőkondik környékén? Ilyet a DADA felújításban nem láttam.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A Leema előerősítő sokkal jobban Passzol hozzá mint a korábbi nagyra becsült félvezetős Pass Labs INT250 előerősítő része. Pedig korábban már azzal is fantasztikusan szólt a kis Quad.
Csatolmányok
20250709_134540.jpg

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A helyzet fokozódik...

Van érdeklődő és többen kérték a belső fotókat az upgrade - ről.

Akkor a fotók...

A fiókban kutakodva két dolgot is találtam, egyfelől, hogy ezt Én mennyiért vettem így upgrade-lve,( 130e ) másfelől a munkát végző mester a Quad mellé adott dokumentációját. A kapcsolási rajzon ábrázolta és rögzítette az elvégzett munkákat. A doksit természetesen adom az erősítő mellé.

A teljesség igénye nélkül csak így hirtelen:
- Vishay szűrőkondik ( azokat a korábbi tulajdonosoknak köszönöm)
- Wima kondik
- Rubicon kondik
- IC -ék
- Resistorok
- Diódák
- stb...

Amikről olvashatunk itt a papíron.
Szóval ez a Quad tényleg napra kész.

Ma tettem egy próbát és a Leema Tucana II Anniversary Edition Integráltjának az előerősítő kimenetére kötöttem. A Leema előerősítő része tiszta A osztályban van előfeszítve. Ennek megfelelően a két Angol elképesztő összhangban, hihetetlen felbontással csodálatosan szinergikusan muzsikált. Lehengerlő volt a kis Quad a Leema előerősítővel együtt működve.

Az átgondolt ajánlatokat privátban és vagy telefonon kérem. 0630 310 3048
Az első aki foglalóz az viszi.

Köszönöm, hogy elolvastad.
Csatolmányok
1000003567.jpg
1000003551.jpg
1000003547.jpg

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az előzményekben megtalálható a belső fotó.
Elnézést a képek sorrendjét és a szövegbe való beszúrását ( elszúrtam ) ... leborulok.gif

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: -CB- »

....ez nem a Quad belseje :-)

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A képek.
Csatolmányok
20250709_130801.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az előzményben és annak az előzményeiben foglalt, hozzászólásokat és dicséreteket csak megerősíteni tudom.

viewtopic.php?f=32&t=205521&p=2888325&h ... 6#p2888325

A Quad 306 nálam a Conrad Johnson PV10 AL előfokkal párosítva csodálatos szinergiában zenélt.
A CJ előfok bizonyos okokból sajnos visszakerült az előző tulajdonosához és így azt a helyet, ahol eddig ez a szuper páros lakott elfoglalta egy nagy soundbar.

Sokáig keresgéltem mire olyan integrált erősítőt találtam, ami több tekintetben is és részben tudta feledtetni a kis 4,5 kg -os Quad 306 nyújtotta zenei élményt és persze a rendelkezésre álló elhelyezési lehetőségnek is megfelelt.

Megtaláltam.

A Leema Acoustics jelenleg is futó zászlóshajó integráltja a 18 kg - os nagyon komoly megépítettségű dupla trafós és tisztán Angliában tervezett és gyártott Leema Tucana II Anniversary Edition integrált erősítője, ami most éppen 6044 £ angol fontba kerül.

A Quad 306 még a Tucana mellett is néhány tekintetben kiválóan állta a sarat.

Szóval aki nem akar sok pénzt költeni egy végfokra de egy igazán jó hangot szeretne annak ez egy igazi Best Buy. Vishay és Wima kondikkal frissítve pedig még hosszú évekig örömet szerez a zenekedvelőknek. A 2*50 Watt 8 Ohm-on bőven a szoba hangerő felett van és 4 Ohm-on ez már 2*70 Watt.
Táp kábelt adok a végfok mellé.
Bemelegedve is csak 36-40 fok a hűtőborda. Kíméli az amúgy is új kondikat és sokak szerint a legjobban sikerült végfok, amit ugye szintén még Britanniában terveztek és gyártottak.

Ár érték arányban a verhetetlen szó még mindig nem elégséges annak a pontos kifejezésére, amit ez a végfok valójában képvisel.

Magtech
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Quad 306

Quad 306 végfok eladó.

Ára: legyen egy 100-as 1000.- esekben.

Képek később.

A felújításban, kondenzátor cserékben, karbantartásban és minden a műszaki állapotát érintő beavatkozásban, frissítésben NEM kell gondolkodnia a leendő új tulajdonosnak, mert minőségi alkatrészek felhasználásával ( pl: Vishay szűrő kondik) mindezeken túl van ez a remek hangú szuper kis erősítő.

Érdeklődni privátban és vagy telefonon.
0630 310 3048

Budapesten lakik.
Szállításban segíthetek.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Lezárt

Vissza: “Sztereó erősítők”