Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz PM-75
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Re: Marantz PM-75
Elkelt
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Jegelés
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Köszi!
Ígéretemhez hűen ki lett belezve. A fő táp pufferek helyett bekerültek Samwha típusok, a komplett DAC modult pedig eltávolítottam belőle, az egy másik projektbe kell. Maga a végfok vagy bármi egyéb teljesen változatlan. Kívülről is ugyancsak esztétikus. Analóg erősítőként továbbra is ugyanúgy használható, mint a kibelezés előtt.
Az ára így jelentősen kevesebb, 20ezer forintot kérek érte, ha valakinek megtetszene.
Ígéretemhez hűen ki lett belezve. A fő táp pufferek helyett bekerültek Samwha típusok, a komplett DAC modult pedig eltávolítottam belőle, az egy másik projektbe kell. Maga a végfok vagy bármi egyéb teljesen változatlan. Kívülről is ugyancsak esztétikus. Analóg erősítőként továbbra is ugyanúgy használható, mint a kibelezés előtt.
Az ára így jelentősen kevesebb, 20ezer forintot kérek érte, ha valakinek megtetszene.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6216
Kérésre újranyitva. Sok sikert!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Elnézést az adminoktól, ez nem beszélgetős topic. Lezárom a hirdetést. Ha a meghirdetett áron vagy akörül érdekel valakit, akkor privátban majd megkeres. Sokkal olcsóbb nem lesz, mert akkor inkább elbontom magamnak. Egy hétig még egyben marad a polcon.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, akkor készült. Japán kézben már nem nagyon tudtak számottevően jó elvű kapcsolást építeni semelyikbe sem. Korábban a recieverek még normálisabbak voltak a 70-es években, de igazán jót még maga a névadó gyártott csöves technikából. Viszont ezek mégsem szólnak rosszul, mert a 80-90es években a japánok gyártották a legjobb alkatrészeket, és ezekből a komolyabb darabokból nem spórolták ki.cannonball írta: ↑2022.01.14., pén. 14:19Pedig ez ha minden igaz a Philips érában készült. Maga az erősítő része meg nincs pariban a korrekt táppal, vagy anno mindegyik közép-felső kategóriában jók voltak ezek, ezért érdemes kimenteni belőlük?
A végén kiderül, hogy az Accuphase p-300-ban is csak a tégla méretű trafó, meg a sörösdoboz elkók érnek valamit :-)
Az Accuphase-ed egy elég jó készülék, és igen, sokat nyom a latba, hogy jó alkatrészekből épült. Mellesleg az előző tulaj és a szevizelést végző szakember is azt a vonalat képviseli, hogy az eredetivel minél jobban megegyező, és inkább jobb, mint sem rosszabb alkatrész kerüljön bele javításkor. Így aztán a tiédbe Audio Note Kaisei kondik kerültek.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1287
Pedig ez ha minden igaz a Philips érában készült. Maga az erősítő része meg nincs pariban a korrekt táppal, vagy anno mindegyik közép-felső kategóriában jók voltak ezek, ezért érdemes kimenteni belőlük?
A végén kiderül, hogy az Accuphase p-300-ban is csak a tégla méretű trafó, meg a sörösdoboz elkók érnek valamit :-)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Azért, amiért pl egy Indel(lengyel) 200VA, 2x12V-os toroid trafó 15.392Ft újonnan, addig egy Noratel ugyanilyen toroid trafó meg 37.000Ft körül van. Mondhatni hülye aki megveszi Noratelt, mikor van harmadáron is. Nemigaz? Igen ám, csak mi van a hangjával, hogyan szól? Ha meghallgatod, kiderül, hogy nem is drága 3x annyiért. Na ezek a régi komolyabb Marantz erősítőkben lévő Bando gyártmányú trafók meg még jobbak, mint a Noratel, ilyeneket nem nagyon lehet venni az eBayen sem.cannonball írta: ↑2022.01.14., pén. 12:20Miért képvisel akkora értéket benne a trafó, és a 30 éves kondenzátorok? Mondjuk én nem bontanék szét egy rendben üzemelő készüléket, hátha valakinek megfelelő lesz, miután ennyire górcső alá került a példány :-)
A benne lévő többi cuccal ugyanez a helyzet kb.
Igazság szerint rendkívüli önmegtartóztatás volt nem szétszedni, hanem inkább megjavítani. Szétszedve sokkal jobban lehet hasznosítani, és ezért értékesebb is nekem. Meg másnak is, mivel látható, hogy nincs áruk.
35826Re: Marantz PM-75
Ugyan az a kép csak nagyitva de teljesen mindegy. :
Mond meg privatban mennyi a belefektetett költséged.
Vidd vissza a srácnak ahonnan elhoztad az emelt összeggel vissza fogja venni és eljut egyszer hozzám a masina.
Így mindenki korrekt volt.
Kár szét bontani.
És vissza kerül hozzám.
Túl jó a hangja ahoz hogy ezt megcsináld vele.
Mond meg privatban mennyi a belefektetett költséged.
Vidd vissza a srácnak ahonnan elhoztad az emelt összeggel vissza fogja venni és eljut egyszer hozzám a masina.
Így mindenki korrekt volt.
Kár szét bontani.
És vissza kerül hozzám.
Túl jó a hangja ahoz hogy ezt megcsináld vele.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1287
Miért képvisel akkora értéket benne a trafó, és a 30 éves kondenzátorok? Mondjuk én nem bontanék szét egy rendben üzemelő készüléket, hátha valakinek megfelelő lesz, miután ennyire górcső alá került a példány :-)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Elég jól tudsz nagyítaniLarko írta: ↑2022.01.14., pén. 11:46Nem azt írtam hogy ebből te vetted ki!
Mint leírtam a gyári 1541 S1dac chip nálam.van hibasan.
A szerelő barátom forrasztotta ki mert ebben a gépben sajnos az hibás volt.
Meg is van a mai napig abban a zacskóban amiben küldt3k ehez a géphez a 2 db bemenet választó IC-t.
Másik telomban meg fogom keresni a képet.
A 2 pm75 képe meg is van igaz abból semmit nem fog látni senki ebből.
Igen te bele raktad a 1541A-t mert ebben nem volt ez fix.
Dolgoztál vele és most rendben müködik ahogy kell.
Csak az előéletét írtam le.
Az általad linkelt képet nagyitottam.
Ott a korona rajta
Ez a kép nem ugyanaz, hanem másik, de igazabol lenyegtelen.
Na akkor komplett dac modul kimászik belőle, pufferkondik kimásznak belőle, a trafót bennehagyom, kap Hitano vagy hasonló minőségi, kínai kondikat, és továbbra is eladó lesz működő, de hiányos készülékként. Töredék áron. Vagy kuka. Majd a képeket és az árat update-elem.
Nem azt írtam hogy ebből te vetted ki!
Meg is van a mai napig abban a zacskóban amiben küldt3k ehez a géphez a 2 db bemenet választó IC-t.
Ott a korona rajta
Ott a korona rajta
- Csatolmányok
-
- Screenshot_2022-01-14-11-33-32-728_com.android.chrome.jpg (799.81 KiB) Megtekintve 2110 alkalommal
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Rendben van, keresd meg. Én egyetlen képet találtam neten ennek a dac boardjarol, de ember legyen a talpán, aki megállapítja:
Mindenesetre az furcsa, hogy a gyári Marantz stock fotón, ami az audiodatabase oldalon szerepel azon sima A-s chip van.
Azt nemhiszem, hogy a DA12 miatt rakták volna bele a koronást, mert az egy jóval magasabb színvonalú készülék. Elég más a körítés a maréknyi Cerafine-nal, rezfolias kondikkal, 3 külön táppal, stb. Abban érthető a koronás chip, ahogy a PM95-ben is. Ebben azért kevésbé.
Nekem egyébként teljesen mindegy mi van benne gyárilag, én még egyetlen készülékből sem szedtem ki S1-es chipet és cseréltem át simára. Ahogy ebből sem, ebbe is csak betettem. Ha valaki bebizonyítja, hogy eredetileg ezekben koronás dac van, akkor leveszem a hirdetést, ugyanis ebben a készülékben akkor 3 értékes dolog van: a trafó, a pufferkondik és a dac modul. Ha ebből az egyik nem gyári, akkor okafogyott a hirdetés. Azért azt megjegyezném, hogy én már a legelső hozzászólásban betettem képet a bekerült dac chipről, szóval a vádaskodás azthiszem nem állja meg a helyét.
Azt nemhiszem, hogy a DA12 miatt rakták volna bele a koronást, mert az egy jóval magasabb színvonalú készülék. Elég más a körítés a maréknyi Cerafine-nal, rezfolias kondikkal, 3 külön táppal, stb. Abban érthető a koronás chip, ahogy a PM95-ben is. Ebben azért kevésbé.
Nekem egyébként teljesen mindegy mi van benne gyárilag, én még egyetlen készülékből sem szedtem ki S1-es chipet és cseréltem át simára. Ahogy ebből sem, ebbe is csak betettem. Ha valaki bebizonyítja, hogy eredetileg ezekben koronás dac van, akkor leveszem a hirdetést, ugyanis ebben a készülékben akkor 3 értékes dolog van: a trafó, a pufferkondik és a dac modul. Ha ebből az egyik nem gyári, akkor okafogyott a hirdetés. Azért azt megjegyezném, hogy én már a legelső hozzászólásban betettem képet a bekerült dac chipről, szóval a vádaskodás azthiszem nem állja meg a helyét.
Az összes 75ös 1541 S1essel volt szerelve gyárilag.
Oka:
A marantz Da 12 Da felépítése van benne és bele raktak az s1est emiatt..
Az hogy itthon ezt kiszedegetik és 1541A rá cserélik szajkozzák hogy ez van a database szerint benne az annak nézzen a szemébe akinek eladta A dacra cserélve.
Csak hogy sokan értsék miért fontos ez.
1541 A dac darab ára használtan 5-7 ezer forint.
Egy S1 pedig 40-50 ezer!!!
A gép piaci árának fele!
Magyarisztánban a nepperek kicserélik.
Erősítő elad A daccal piaci áron amin vagy keresett vagy ha nem is majd az S1 úgyis hozzá a pénzt.
8db 75ösöm volt.
Mind S1 dacos volt.Ez nem véletlen.
Képet megkeresem hogy lásd gyárilag az van a panelen ami erről és a másikról készült természetesen.
Az erősítő nem gányolt 2 új db IC van rajta újra cserélve mert az analóg oldalt nem lehetett váltani.
Vadi új gyári ic-k mind a 2.
Az egyik az analóg oldalé a másik pedig a dac hoz tartozik..
Ez a masina donor volt egy szép és tökéletes darabhoz
Ez meg működik csak szegény nem olyan mint ami nálam piac képes.
A databasekat bújni kevés de viszont meg védi az embert az S1 vs A kicserélése miatt.
De mindenkit meg kell nyugtassak a pm75 egy szériában készült módosítás nélkül mind s1essel jött ki.
Amiben nem az van azt a vevőt átverték kicserélték.
Neked ezt sütemény tudni kéne mert ahogy írtad volt 5 dbod.
Azokban is S1nek kellett lennie minden körülmények között.
Lehet még kéne nézni hogy kik árultak a forumon s1 dac chipeket magában.
És utánna nézni hogy hol is kerültek ki a pm75ösökböl a s1esek.
Magyarország kicsi és nem nehéz utánna kutatni hol csúszik el a dolog.
Én megkeresem a gyári állapotban ezt a 75öst meg a másikat és kérni lehet hogy az általam csatolt s1 kép az ebből a 75bol jött ki mer szar.Nem ad hangot.
Oka:
A marantz Da 12 Da felépítése van benne és bele raktak az s1est emiatt..
Az hogy itthon ezt kiszedegetik és 1541A rá cserélik szajkozzák hogy ez van a database szerint benne az annak nézzen a szemébe akinek eladta A dacra cserélve.
Csak hogy sokan értsék miért fontos ez.
1541 A dac darab ára használtan 5-7 ezer forint.
Egy S1 pedig 40-50 ezer!!!
A gép piaci árának fele!
Magyarisztánban a nepperek kicserélik.
Erősítő elad A daccal piaci áron amin vagy keresett vagy ha nem is majd az S1 úgyis hozzá a pénzt.
8db 75ösöm volt.
Mind S1 dacos volt.Ez nem véletlen.
Képet megkeresem hogy lásd gyárilag az van a panelen ami erről és a másikról készült természetesen.
Az erősítő nem gányolt 2 új db IC van rajta újra cserélve mert az analóg oldalt nem lehetett váltani.
Vadi új gyári ic-k mind a 2.
Az egyik az analóg oldalé a másik pedig a dac hoz tartozik..
Ez a masina donor volt egy szép és tökéletes darabhoz
Ez meg működik csak szegény nem olyan mint ami nálam piac képes.
A databasekat bújni kevés de viszont meg védi az embert az S1 vs A kicserélése miatt.
De mindenkit meg kell nyugtassak a pm75 egy szériában készült módosítás nélkül mind s1essel jött ki.
Amiben nem az van azt a vevőt átverték kicserélték.
Neked ezt sütemény tudni kéne mert ahogy írtad volt 5 dbod.
Azokban is S1nek kellett lennie minden körülmények között.
Lehet még kéne nézni hogy kik árultak a forumon s1 dac chipeket magában.
És utánna nézni hogy hol is kerültek ki a pm75ösökböl a s1esek.
Magyarország kicsi és nem nehéz utánna kutatni hol csúszik el a dolog.
Én megkeresem a gyári állapotban ezt a 75öst meg a másikat és kérni lehet hogy az általam csatolt s1 kép az ebből a 75bol jött ki mer szar.Nem ad hangot.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nos én annyit tudok, amennyit szétszedve a javítás közben láttam. Minden hozzáférhető panel eredeti és forrasztatlan volt. A bemenetválasztót nem néztem, majd megnézem. Ez a gép soha életében nem volt S1-es chippel szerelve tudomásom szerint, ez a tipust bemutató audiodatabase oldalon is látszik:
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-75-e.html
A vezetékezés sem tűnt úgy, mint amihez bárki is nyúlt volna bármikor. Valóban olcsó volt, de tekintve, hogy sem a digitális rész nem működött és még iszonyatos zaja is volt, ezen utólag egyáltalán nem csodálkoztam. Garanciát nem adtak rá egy percet sem, nem is vártam mást, sejtettem hogy nem lesz hibátlan. Szokásom venni bontásra különféle japán gyártású készülékeket, ezt is alapvetően bontásra vettem, de aztán annyira eredetinek, hibátlannak és belenyúlásmentesnek tűnt, hogy nem volt szívem szétbombázni, inkább a javítás mellett döntöttem. Megfordult nálam korábban vagy 3-4példány, talán 1db volt, ami hasonlóan gyárinak tűnt.
Megnézem a bemenetválasztó panelt. Ha az gányolt, akkor bontás lesz a vége.
Addig jég.
https://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-75-e.html
A vezetékezés sem tűnt úgy, mint amihez bárki is nyúlt volna bármikor. Valóban olcsó volt, de tekintve, hogy sem a digitális rész nem működött és még iszonyatos zaja is volt, ezen utólag egyáltalán nem csodálkoztam. Garanciát nem adtak rá egy percet sem, nem is vártam mást, sejtettem hogy nem lesz hibátlan. Szokásom venni bontásra különféle japán gyártású készülékeket, ezt is alapvetően bontásra vettem, de aztán annyira eredetinek, hibátlannak és belenyúlásmentesnek tűnt, hogy nem volt szívem szétbombázni, inkább a javítás mellett döntöttem. Megfordult nálam korábban vagy 3-4példány, talán 1db volt, ami hasonlóan gyárinak tűnt.
Megnézem a bemenetválasztó panelt. Ha az gányolt, akkor bontás lesz a vége.
Addig jég.
Egyszer volt hol nem volt.....
Na akkor mível a gép elő élete általában fontos itt a fórumon és meg hurcolnak itt embereket egy távirányító miatt is ,így kicsit tisztázom a gép elő életét.
A hirdetésben nagyon sok dolog pontatlan.
Kezdem az elején.
Gyárilag alapból 1541 s1 koronás daccal szerelt de ezt hagyjuk későbbre mert jelentősége van.
Tudom és látom milyen irányba megy el a piac és az Avx is.Nagyon nagyon sok hirdetett terméket ismerek nagyon közelről a magyar piacon mert sok esetben valami miatt köthetö hozzàm régebbrol.
Az avxen is nem egyszer cserél itt gazdát olyan dolog ami enyém volt de nem kezdek el pofazni mert sok ember más színben tünne fel utánna..Nem szeretek bele szólni más dolgába csak szeretném a gép előéletét tisztázni.
Kezdem akkor.
A gép eredeti első magyar tulajdonosa én volnék .
Eredetileg a masinát komplett szettben vásároltam Svájcban húzós covid időszak alatt.
Nem volt alkalmam kipróbálni helyben ezért elhoztam.
Az erősitö több sebből vérzett de szólt.
Karcos volt már akkor is a teteje eléggé viszont a készülék egyéb része hibátlanok voltak.
Itthon hallottam hogy a dac oldal sehogy se akar szólni.
Vettem itthon egy hibásnak hirdetett Pm75öst amit itt a fórumon is árultak.
Digital oldal nem szólt.
Jött az ötlet lesz 2 ből 1.
Kiderült hogy annak a gépnek annyi baja volt a bemenet választó IC (2 db van a board panelen) már cserélve volt az egyik.De rosszat cserélték ki.
A most hirdetett erősitőből át került ez a panel és a másik tökéletes volt így.
Viszont az karcokkal.küzdött így burkolati elemek arra kerültek át bele értve a le nyíló előlapot a hangerő gombot,fedlapot.
Volt egy hibátlan gép.
Ez meg kpata hibás boardot.A board viszont nem teljesen volt egyforma!Kiderítettem egy philips dfa888 boardját kapta meg ami sok alkatrészben eltért minőségileg meg a nyák lap színe se volt ugyan az.
A most hirdetett erősítő így egy donor maradt.
Rendeltem hozzá 2 db IC-t ami felelős a dologért.
Az cserélve lett de a dac rész továbbra se szólalt meg.
Az eredeti dac itt is szinten 1541 S1 volt.
Mivel kiderült hogy a 1541 s1 dac chip elhalálozott benne így kiszerelésre került kapott helyette egy precíziós foglalatot ha később lesz 1541A dac belerakhato legyen.
A gép rendben müködött csak kicsit zajos volt gondolom a jelzett test pont miatt oda még nem jutottam el hogy orvosoljam.
És már nem is volt alkalmam.
A gépet egyébb okokból el ajándékoztam egy barátomnak.
Napokon belül meghirdette jófogáson árat most nem mondok mennyiért de maradjunk annyiban hogy olcsón.
Az tény hogy az erősítő többi része eredeti.
És nagyon jó hangja van a a másik 75öshoz képest is analóg bemeneten.
A board panel ami a bemenetválasztasért felel dfa 888 és javított.
A dac részen a tápkockák cserélve.
Burkolat nagy része nem ehez a masinához tartozik.
Nekem nem volt pofám így eladni mert donor volt csak fel lett támasztva.
A 1541 S1 dac csíp pedig a mai napig meg van a rendelt ic-k csomagolasában.
Na akkor mível a gép elő élete általában fontos itt a fórumon és meg hurcolnak itt embereket egy távirányító miatt is ,így kicsit tisztázom a gép elő életét.
A hirdetésben nagyon sok dolog pontatlan.
Kezdem az elején.
Gyárilag alapból 1541 s1 koronás daccal szerelt de ezt hagyjuk későbbre mert jelentősége van.
Tudom és látom milyen irányba megy el a piac és az Avx is.Nagyon nagyon sok hirdetett terméket ismerek nagyon közelről a magyar piacon mert sok esetben valami miatt köthetö hozzàm régebbrol.
Az avxen is nem egyszer cserél itt gazdát olyan dolog ami enyém volt de nem kezdek el pofazni mert sok ember más színben tünne fel utánna..Nem szeretek bele szólni más dolgába csak szeretném a gép előéletét tisztázni.
Kezdem akkor.
A gép eredeti első magyar tulajdonosa én volnék .
Eredetileg a masinát komplett szettben vásároltam Svájcban húzós covid időszak alatt.
Nem volt alkalmam kipróbálni helyben ezért elhoztam.
Az erősitö több sebből vérzett de szólt.
Karcos volt már akkor is a teteje eléggé viszont a készülék egyéb része hibátlanok voltak.
Itthon hallottam hogy a dac oldal sehogy se akar szólni.
Vettem itthon egy hibásnak hirdetett Pm75öst amit itt a fórumon is árultak.
Digital oldal nem szólt.
Jött az ötlet lesz 2 ből 1.
Kiderült hogy annak a gépnek annyi baja volt a bemenet választó IC (2 db van a board panelen) már cserélve volt az egyik.De rosszat cserélték ki.
A most hirdetett erősitőből át került ez a panel és a másik tökéletes volt így.
Viszont az karcokkal.küzdött így burkolati elemek arra kerültek át bele értve a le nyíló előlapot a hangerő gombot,fedlapot.
Volt egy hibátlan gép.
Ez meg kpata hibás boardot.A board viszont nem teljesen volt egyforma!Kiderítettem egy philips dfa888 boardját kapta meg ami sok alkatrészben eltért minőségileg meg a nyák lap színe se volt ugyan az.
A most hirdetett erősítő így egy donor maradt.
Rendeltem hozzá 2 db IC-t ami felelős a dologért.
Az cserélve lett de a dac rész továbbra se szólalt meg.
Az eredeti dac itt is szinten 1541 S1 volt.
Mivel kiderült hogy a 1541 s1 dac chip elhalálozott benne így kiszerelésre került kapott helyette egy precíziós foglalatot ha később lesz 1541A dac belerakhato legyen.
A gép rendben müködött csak kicsit zajos volt gondolom a jelzett test pont miatt oda még nem jutottam el hogy orvosoljam.
És már nem is volt alkalmam.
A gépet egyébb okokból el ajándékoztam egy barátomnak.
Napokon belül meghirdette jófogáson árat most nem mondok mennyiért de maradjunk annyiban hogy olcsón.
Az tény hogy az erősítő többi része eredeti.
És nagyon jó hangja van a a másik 75öshoz képest is analóg bemeneten.
A board panel ami a bemenetválasztasért felel dfa 888 és javított.
A dac részen a tápkockák cserélve.
Burkolat nagy része nem ehez a masinához tartozik.
Nekem nem volt pofám így eladni mert donor volt csak fel lett támasztva.
A 1541 S1 dac csíp pedig a mai napig meg van a rendelt ic-k csomagolasában.
- Csatolmányok
-
- IMG_20211210_202712.jpg (2.86 MiB) Megtekintve 2231 alkalommal
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Oldallap gyárilag ezen nem volt, nem tettek mindegyikre. Táv pedig nincs, de gyakorlatilag bármelyik Marantz/Philips távval megy. Többnyire még mostani Marantz házimozi erősítők távjával is. Nekem SR 5009 volt régebben, azzal ment például.
Az ára 120.000Ft
Szia!
Eredeti távirányító és oldallapok is megvannak?
Mi lenne az ára?
Üdv,
Eredeti távirányító és oldallapok is megvannak?
Mi lenne az ára?
Üdv,
Tuner: Sony ST-SA-5ES
CD: Sony CDP-XA555ES, CDP-XA50ES, CDP-X505ES, CDP-X707ES
SACD: Sony SCD-XA777ES
MiniDisc: Sony MDS-JB980QS, MDS-JA333ES, MDS-JA555ES, MDS-JA50ES
DAT: Sony DTC-77ES, DTC-2000ES, Tascam DA45HR
Deck: Sony TC-K970ES, TC-K990ES
Elő+végfok integrált: Sony TA-E80ES + TA-N80ES
Erősítő: Sony TA-FA777ES
Turntable: Technics SL-1200MK4 (japan vers. 78 rpm) +AudioTechnika AT-440MLb
Kábelek: VDH silver, Magnum, The First Ultimate, Integration
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Kivettem a rendszerből, készítettem a hátuljáról is egy fotót:
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Marantz PM-75
Nos eladóvá vált egy Marantz PM-75 erősítő. Ezt az erősítőt 1989-1990-ig gyártották. Az akkori zászlóshajó, a PM-95 kistestvére, designban nagyon hasonlítanak egymásra, azért ez egy szerényebb kivitel. Több érdekessége is van a típusnak, ezek a következők:
- Beépített TDA1541 dac modullal rendelkezik, ami a saját véleményem szerint a mai napig az egyik legjobb hangú megoldás, én is ilyet használok külön készülékben. Van egy választható spdif vagy toslink bemenet, plusz ezen felül még két spdif bemenet.
- Szinte teljeskörűen távirányítható. Hangerő, bemenetválasztás, némítás, ezek mind működnek távirányítóval, de akár hálózati lejátszóval összekötve telefonos appbol is.
- Elvisel 2ohmos terhelést is. Alapból 125W a teljesítménye csatornánként, 2ohmon 220W leadására képes.
- Beletették az akkor elérhető igazán jó alkatrészeket. A főpufferek csavaros! kivezetésű, komoly Elna for Audio típusok, de mindenhol máshol is csak Elna kondenzátorokat építettek be. A hangja ettől igazán folyékony és magával ragadó, de egyben dinamikus és részletező is. A táptrafóval sem spóroltak, az magában is egy érték.
- Nagyonsok kapcsolót kiváltottak elektronikus megoldással, így pl a bemenetválasztó borzasztó kontakthibás meghibásodása ennél nem várható.
- 100dB/2.83V érzékenységű hangfallal sincs szinte semmilyen zaja a nagyobb teljesítménye ellenére, az akkori mezőnyben ez szintén példás
Nem működott a DAC része, amikor hozzámkerült, ezért ennek utánajártam. Annyi problémája volt csak, hogy hiányzott belőle a TDA1541 chip, helyette egy foglalat volt beforrasztva. Sejtésem szerint valaki kicserélte a gyári alapchipet S1-es koronás típusra, azzal hallgatta, de aztán sajnálta azzal adni, így végül kiszedte a foglalatból. Meghagytam a jó minőségű foglalatot, és betettem egy eredeti, ugyanolyan korú chipet, ami egy másik, korabeli készülékből származik. Nagy becsben lehetett tartva, a foglalatot is igényesen tették bele. Volt még egy oxidált földelőfül, ami a ház jelföldelését biztosítja, így kicsit brummos volt, természetesen ezt is megjavítottam.
Ami igazán kivételes az erősítőben, hogy az összes többi része teljesen gyári, eredeti, soha semmi nem volt benne cserélve. Még soha senki nem égette le, nem bontotta szét, de szerintem még csak nem is volt tartósan hangosan hallgatva, mert még a kimeneti relé is tökéletesen teszi a dolgát, pedig az ilyen korú japán gépekben szinte mindíg cserélni kell őket.
Ha valaki szeretné tudni milyennek álmodták meg eredetileg ezt a típust, akkor ez egy nagyszerű alkalom.
Az eleje hibátlan, karcmentes, ahogy az oldalai is. A tetején előfordulnak azért -gondolom húzgáltak rajta néha másik készülékeket-, de nem vészes, összességében szép állapotú darab.
Tekintve, hogy gyári, eredeti, nem szétberhelt példány, így az árát a távirányító hiánya ellenére 120ezer forintban határozom meg. Igazság szerint sajnálom is eladni.
Helyileg Budapest, XV. kerület, Pestújhely.
Postáról is lehet szó, bár jobban örülnék, ha a leendő vevő meghallgatná itt vásárlás előtt.
- Beépített TDA1541 dac modullal rendelkezik, ami a saját véleményem szerint a mai napig az egyik legjobb hangú megoldás, én is ilyet használok külön készülékben. Van egy választható spdif vagy toslink bemenet, plusz ezen felül még két spdif bemenet.
- Szinte teljeskörűen távirányítható. Hangerő, bemenetválasztás, némítás, ezek mind működnek távirányítóval, de akár hálózati lejátszóval összekötve telefonos appbol is.
- Elvisel 2ohmos terhelést is. Alapból 125W a teljesítménye csatornánként, 2ohmon 220W leadására képes.
- Beletették az akkor elérhető igazán jó alkatrészeket. A főpufferek csavaros! kivezetésű, komoly Elna for Audio típusok, de mindenhol máshol is csak Elna kondenzátorokat építettek be. A hangja ettől igazán folyékony és magával ragadó, de egyben dinamikus és részletező is. A táptrafóval sem spóroltak, az magában is egy érték.
- Nagyonsok kapcsolót kiváltottak elektronikus megoldással, így pl a bemenetválasztó borzasztó kontakthibás meghibásodása ennél nem várható.
- 100dB/2.83V érzékenységű hangfallal sincs szinte semmilyen zaja a nagyobb teljesítménye ellenére, az akkori mezőnyben ez szintén példás
Nem működott a DAC része, amikor hozzámkerült, ezért ennek utánajártam. Annyi problémája volt csak, hogy hiányzott belőle a TDA1541 chip, helyette egy foglalat volt beforrasztva. Sejtésem szerint valaki kicserélte a gyári alapchipet S1-es koronás típusra, azzal hallgatta, de aztán sajnálta azzal adni, így végül kiszedte a foglalatból. Meghagytam a jó minőségű foglalatot, és betettem egy eredeti, ugyanolyan korú chipet, ami egy másik, korabeli készülékből származik. Nagy becsben lehetett tartva, a foglalatot is igényesen tették bele. Volt még egy oxidált földelőfül, ami a ház jelföldelését biztosítja, így kicsit brummos volt, természetesen ezt is megjavítottam.
Ami igazán kivételes az erősítőben, hogy az összes többi része teljesen gyári, eredeti, soha semmi nem volt benne cserélve. Még soha senki nem égette le, nem bontotta szét, de szerintem még csak nem is volt tartósan hangosan hallgatva, mert még a kimeneti relé is tökéletesen teszi a dolgát, pedig az ilyen korú japán gépekben szinte mindíg cserélni kell őket.
Ha valaki szeretné tudni milyennek álmodták meg eredetileg ezt a típust, akkor ez egy nagyszerű alkalom.
Az eleje hibátlan, karcmentes, ahogy az oldalai is. A tetején előfordulnak azért -gondolom húzgáltak rajta néha másik készülékeket-, de nem vészes, összességében szép állapotú darab.
Tekintve, hogy gyári, eredeti, nem szétberhelt példány, így az árát a távirányító hiánya ellenére 120ezer forintban határozom meg. Igazság szerint sajnálom is eladni.
Helyileg Budapest, XV. kerület, Pestújhely.
Postáról is lehet szó, bár jobban örülnék, ha a leendő vevő meghallgatná itt vásárlás előtt.