Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Unison Research Unico hibrid erősítő
Re: Unison Research Unico hibrid erősítő

Privát ment
Újból eladó, ára: 199.000 Ft.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kérésre megnyitva.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Vannak érdeklődők, de még eladó ez a jóhangú erősítő.
Árát csökkentem: 214.000 Ft.
Árát csökkentem: 214.000 Ft.
Eladó ez a finom hangú Unico erősítő. Az utód Nouvo ami kb. ezt tudja, már 640.000 Ft.-ba kerül. Nagyon megkimélt készülék, harmadik tulaja vagyok.
Nekem tetsző hangfalkábelt esetleg beszámítok.
Tech. info:
Unico HYBRID STEREO AMPLIFIER
OUTPUT POWER (20 - 20000Hz/8Ω) 80 W
(20 - 20000Hz/4Ω) 140 W
OUTPUT STAGE SYMMETRICAL COMPLEMENTARY
POWER MOSFET
OUTPUT STAGE BIAS: DYNAMIC CLASS A
INPUT STAGE TRIODE
BANDWIDTH 2Hz - 80000Hz at -0.5 dB
OUTPUT IMPEDANCE 2 - 8 Ohm
VALVES 2 x ECC82 (12AU7)
MAX POWER CONSUMPTION 340W
NET WEIGHT 14 Kg / 31.5 Ibs
Nekem tetsző hangfalkábelt esetleg beszámítok.
Tech. info:
Unico HYBRID STEREO AMPLIFIER
OUTPUT POWER (20 - 20000Hz/8Ω) 80 W
(20 - 20000Hz/4Ω) 140 W
OUTPUT STAGE SYMMETRICAL COMPLEMENTARY
POWER MOSFET
OUTPUT STAGE BIAS: DYNAMIC CLASS A
INPUT STAGE TRIODE
BANDWIDTH 2Hz - 80000Hz at -0.5 dB
OUTPUT IMPEDANCE 2 - 8 Ohm
VALVES 2 x ECC82 (12AU7)
MAX POWER CONSUMPTION 340W
NET WEIGHT 14 Kg / 31.5 Ibs
Szia, pontosan nem tudom, 2002
körüli. Ez sima Unico két csővel, a Primo későbbi egy előfokcsővel, ennek az utóda a Nuovo. A Phono
bemenet biztos aktìv nem próbáltam, de van más bemenet is nem feltétlenül kell azt használni. nálam egy készülék van bekötve.
Üdv G Gy
körüli. Ez sima Unico két csővel, a Primo későbbi egy előfokcsővel, ennek az utóda a Nuovo. A Phono
bemenet biztos aktìv nem próbáltam, de van más bemenet is nem feltétlenül kell azt használni. nálam egy készülék van bekötve.
Üdv G Gy
Kedves G66! Mikori gyártású az erősítő? Nem vagyok jártas Unison Research Unico erősítők beazonosításásban, ez most "sima", vagy primo, secundo.....
Akkor ha a lenti hozzászólásokat jól értelmezem, phono nincs benne, de a bemenet aktív és használható, mint vonalszintű bemenet.
Köszönöm.
Akkor ha a lenti hozzászólásokat jól értelmezem, phono nincs benne, de a bemenet aktív és használható, mint vonalszintű bemenet.
Köszönöm.
Nekem is van Unico-m phonoval.
Nyilván van jobb phono ami nem is kerül sokba,aki viszont nem akar plussz dobozokat meg kábelkócot annak azért megteszi a beépített is. Egy normális csöves vagy tranzisztoros phono annyiba kerül még használtan is mint ez az erősítő. Olcsó vackoknak meg semmi értelme,akkor legyen inkább benne a dobozban oxt jónapot...
Nyilván van jobb phono ami nem is kerül sokba,aki viszont nem akar plussz dobozokat meg kábelkócot annak azért megteszi a beépített is. Egy normális csöves vagy tranzisztoros phono annyiba kerül még használtan is mint ez az erősítő. Olcsó vackoknak meg semmi értelme,akkor legyen inkább benne a dobozban oxt jónapot...
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Megnéztem, nincs benne szerencsére, úgysem használná senki.trane írta: ↑2019.03.11., hétf. 08:54az a bizonyos fonó-panel, sajna, nem egy nagy dobás> aki komolyan gondolja, annak tökmindegy, van-e benne vagy sem, nem fogja használni
![]()
egyébként a fedél levétele nélkül is egyszerűen meg lehet győződni a fonó-kártya ott- vagy nem-ott-létéről: 'phono' állásba kattintva a bementválasztót és jól föltekerve a hangerőt sustorgást kell hallani, ha van - ha nincs, semmit, mivel az Unico egy jel nélküli vonal-szinten töksüket erősítő
![]()
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Idézet a 6moons tesztjéből:
"The optional phono board replaces the standard AUX input and offers gain provisions for both MM (50-60dB) and MC (40-50dB) via clearly marked jumpers. +/- 10dB gain fine-tuning is possible by changing links JP102/10 on the board. MC input impedance is 100Ohm @ 440pF, the equivalent MM values are 47kOhm @ 220pf. RIAA equalization is compound passive/active, tolerance said to be within +/- 0.1dB. "
"Az opcionális phono panel a standard AUX bement helyére kerül és illeszthető MM /MC hangszedőkhöz is a egyértelműen jelölt jumperekkel..."
https://6moons.com/audioreviews/unisonr ... unico.html
"The optional phono board replaces the standard AUX input and offers gain provisions for both MM (50-60dB) and MC (40-50dB) via clearly marked jumpers. +/- 10dB gain fine-tuning is possible by changing links JP102/10 on the board. MC input impedance is 100Ohm @ 440pF, the equivalent MM values are 47kOhm @ 220pf. RIAA equalization is compound passive/active, tolerance said to be within +/- 0.1dB. "
"Az opcionális phono panel a standard AUX bement helyére kerül és illeszthető MM /MC hangszedőkhöz is a egyértelműen jelölt jumperekkel..."
https://6moons.com/audioreviews/unisonr ... unico.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
A katalógusban is benne van, hogy ehhez készülékhez és még több Unico erősítőhöz opcionális a Phono kártya, amitdragonweed írta: ↑2019.03.10., vas. 17:21Közben utánanéztem úgy tűnik nincs benne (lehetőség sem phono kártyát betenni). Bár jelölve van mint bemenet, de az csak arra vonatkozik, hogy oda lehet csatlakoztatni a lemezjátszó előerősítőt
a megfelelően előkészített helyre lehet beszerelni. Amúgy már itt a fórumon is volt ilyen, ebben viszont nincsen.
Saját képek, ez a gép. Minden ilyen erősítőre rá van írva a Phono, de én úgy tudom, hogy külön "kártyát" kell beletenni az előkészített helyre. Mivel nekem nincs lemezjátszóm, nem is néztem, nem is tudom, kívülről nem látom, meg akitől vettem évekkel ezelőtt ő se mondta, azért írtam, hogy nincs.
Nem akarok beleokoskodni de:
4 szemmel nézve van gnd meg Phono felirat is sőt bemenetválasztón is leolvasható a Phono...
Vagy ez nem ez a gép?
4 szemmel nézve van gnd meg Phono felirat is sőt bemenetválasztón is leolvasható a Phono...
Vagy ez nem ez a gép?

Szia, nincs benne.Smart845 írta: ↑2019.03.10., vas. 14:11Üdv!G66 írta: ↑2019.03.10., vas. 09:28Unison Research Unico hibrid erősítő kifogástalan, karcmentes állapotban, gyári dupla dobozával, fa távkapcsolójával eladó. Előfokában 2db. Telefunken ECC82 dolgozik, végfoka FET-es. Belenyúlásmentes készülék, kifogástalan működéssel. Hangja selymes-részletező, óriási térrel, nagyon szép hangszínekkel. Távirányítója rádióhullámmal működik, így kb. 10m sugarú körben bárhonnan lehet vezérelni a hangerőt. Örök darab, a mostani Unico széria megjelenése is teljesen ilyen, letisztultan elegáns.
Ára: 219.000 Ft.
06 30 3774 284
gonczgyorgy@chello.hu
Veszprém
Phono van benne?
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Üdv!G66 írta: ↑2019.03.10., vas. 09:28Unison Research Unico hibrid erősítő kifogástalan, karcmentes állapotban, gyári dupla dobozával, fa távkapcsolójával eladó. Előfokában 2db. Telefunken ECC82 dolgozik, végfoka FET-es. Belenyúlásmentes készülék, kifogástalan működéssel. Hangja selymes-részletező, óriási térrel, nagyon szép hangszínekkel. Távirányítója rádióhullámmal működik, így kb. 10m sugarú körben bárhonnan lehet vezérelni a hangerőt. Örök darab, a mostani Unico széria megjelenése is teljesen ilyen, letisztultan elegáns.
06 30 3774 284
gonczgyorgy@chello.hu
Veszprém
Phono van benne?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Unison Research Unico hibrid erősítő
Unison Research Unico hibrid erősítő kifogástalan, karcmentes állapotban, gyári dupla dobozával, fa távkapcsolójával eladó. Előfokában 2db. Telefunken ECC82 dolgozik, végfoka FET-es. Belenyúlásmentes készülék, kifogástalan működéssel. Hangja selymes-részletező, óriási térrel, nagyon szép hangszínekkel. Távirányítója rádióhullámmal működik, így kb. 10m sugarú körben bárhonnan lehet vezérelni a hangerőt. Örök darab, a mostani Unico széria megjelenése is teljesen ilyen, letisztultan elegáns.
06 30 3774 284
gonczgyorgy@chello.hu
Veszprém
06 30 3774 284
gonczgyorgy@chello.hu
Veszprém
- Csatolmányok
-
- res 1.jpg (607.97 KiB) Megtekintve 3627 alkalommal
-