Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Egyedi JLH 1969
Egyedi JLH 1969
Értem...
Egyedi JLH 1969
Hűha!
Hát, (tudom nem illik "hát"-tal mondatot kezdeni, de) ami a készülék építési kvalitásait illeti, a leírás nem szűkölködik a szuperlatívuszokban.
Maga a kapcsolástechnika annak idején elég sok verziót megélt. A hetvenes évek közepétől kezdődően magam is építettem néhány variációt belőle.
Az alkotóelemekből itt megvalósított áramköri topológia kísértetiesen hasonlít azon készülékek felépítéséhez, melyeket a hatvanas évek végén működő, az általam akkoriban látogatni kezdett, rádióamatőr szakkörön készített egy-egy gyengébben sikerült berendezés belsejében láttam. Végül is a készülék ettől még tökéletesen működik. Ez lehet hogy így szép és jó az "alkotó" szerint, de itt a fórumon azért akad jó pár kolléga, aki kicsit magasabb szinten műveli ezt a "sportágat".
Egyedi JLH 1969
Üdv!
Nem szeretnék beleszólni, de azért az tény hogy valóban nem lett valami szép a belső kivitelezés!
Mondom ezt szakmabeliként! Nem a légszereléssel van a gond, hanem annak kivitelezésével. Én is szereltem már légszerelve, de szeretek némi "pofát" adni a dolgoknak..
Így picit úgy néz ki mintha "ahogy esik, úgy puffan" lett volna a mérvadó! Értem én a (szerinted), miérteket, de azért nem árt szem előtt tartani a kinézetet sem!
Egyébként ez egy remek kapcsolás, elég jó hangú cuccot lehet építeni belőle, én is építettem már belőle párfélét! A hangra biztosan nem lehet panasz, Sikeres eladást!
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 159
Egyedi JLH 1969
rookakoma fórumtárs jelezte két hozzászólással előbb, hogy "nem bírja hozzászólás nélkül".
Csatlakozom hozzá: én sem .
Munkám során kb. 5 millió nyomtatott áramkört gyártását felügyeltem, pl olyan autókban is mint, McLaren, Rolls Royce, Aston Martin--Mind nyomtatott áramkörre voltak szerelve.
A légszerelés-nyomtatott áramkör vita szerintem már rég eldőlt, de a fentiek szerint vannak még vadhajtások.
Az eladó lentebb idézett érvelése egyszerűen nem igaz, és alkalmas a fórumtársak megtévesztésére:
"A nyákos kivitel hátrányai először is a hordozó lemez dielektrikuma. A levegővel nyilván nem versenyezhet. Azután a lemezre felvitt réz. Itt sajnos nem sok választásunk lehet. Sima réz, bevonva valamilyen lakkal, vagy semmivel, ez megint nem a jó hangzás felé viszi az erősítőt. Az alkatrészek közelsége és egymáshoz viszonyított szabályos elrendezése csak az végső hangra károsan ható egymásra hatást erősíti. "
A fentiekkel nem az erősítő hangját minősítem: A légszereléstől lehet jó, sőt a világ legjobbja is, de ez nem változtat a technológiai sorrendeken.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Egyedi JLH 1969
Nos azt olvasom, hogy többen is nem látják vizuálisan elég szépnek az erősítő megépítését. Gondolom a belsejére gondolnak, mert egy 45.000Ft os tömör alumínium házban van... Ezért engedtessék meg nekem, hogy anélkül, hogy vallást alapítanék elmondjam indokaimat. Nyilván egy nyákos építés szépen csokorba fogott kábelek rendezettebb, szabályosabb képet mutatnak. De vajon így van ez jól? Valóban ez az egyetlen út?
Szeretném leírni indokaimat az építés kialakítására. Amit leírok nem szent írás. Nyilván másként is lehet , de én így gondolom, sőt bizony hangban az erősítő engem igazol, legalábbis szerintem.
Először is a nyákos építés létjogosultsága vitathatatlan, mert így lehet egy áramkört olcsón sorozatban gyártani. Valamint amint írtam rendezett, szabályos, kis helyen elfér. De az indokok között nem szerepel a lényeg: Hogy így szólna jobban! Számomra pedig épp ez a lényeg. A nyákos kivitel hátrányai először is a hordozó lemez dielektrikuma. A levegővel nyilván nem versenyezhet. Azután a lemezre felvitt réz. Itt sajnos nem sok választásunk lehet. Sima réz, bevonva valamilyen lakkal, vagy semmivel, ez megint nem a jó hangzás felé viszi az erősítőt. Az alkatrészek közelsége és egymáshoz viszonyított szabályos elrendezése csak az végső hangra károsan ható egymásra hatást erősíti. Az eredmény pedig plusz szűrőáramkörök, alkatrészek kényszerű használata amelyek elnyomják a zajokat és persze mást is!
Mindezek miatt úgy döntöttem – nem először és nem ma-, hogy légszereléssel építkezem. Így a levegő dielektrikuma már egy komoly lépés a jobb végeredményhez. Ezen kívül így lehetőségem van a vezetők anyagát messzemenően kiválasztani. Kiváló ezüsttel bevont réz szálat használhatok. Ezen kívül az alkatrészek kicsit „vad” beépítése csökkenti azok egymásra hatását. Ezt szándékosan alakítom így, nem szabad szabályosan rakni őket! Sőt a legtöbb helyen úgy alakítottam az alkatrészek helyét, hogy anyagában tudjam összekötni őket, így csökkentve a forrasztások és az alkatrészek közötti vezetők számát! Amiből szintén hangban profitálok. Azon kívül a képen látható, hogy a föld ág szigeteletlen. Ez szándékos. Ugyanis az egyetlen központi földpontnál , ami egyben az erősítő geometriai középpontja is, össze van kötve a készülék fém házával, sőt ide csatlakozik be a hálózati védőföldelés is. (Ezt nyákosban megint csak nehéz lenne kialakítani.) Így nincs értelme szigetelni, főként, hogy a hang szempontjából az lenne az ideális, ha egyáltalán nem szigetelnénk, de ez persze butaság. Ezért a pozitív ág szigetelt. De mivel légszereléssel építkeztem itt is megválaszthattam az anyagot. A pvc a legrosszabb. Nos ebben az erősítőben teflon bevonatú sodrott, ezüstözött, Belden márkájú, nagy tisztaságú, réz kábelezés van! A vezetékek nincsenek szorosan egymáshoz fogva és nem futnak párhuzamosan! Ez is szándékos! Mindez eredménye képen a zajokat szűrő és gerjedéseket kompenzáló áramköri elemekből elhagyhattam és így is nem lehet hallani, hogy az erősítő be van kapcsolva, pedig A osztályú és teljes erővel működik!
Ezen építés hangban kárpótolja az építőt. Ezt így a legjobb, persze szerintem.
Egyedi JLH 1969
21 hours ago, bitrograde said:
Én még láttam építés közben, gyönyörű munka. Sajnos, meghallgatni még idő hiányában még nem sikerült. Csak az eladó első csövesét volt alkalmam fülvégre kapni, az messze a várakozásaimon felül teljesített.
Kívánnék sok sikert a gyors eladáshoz, de akkor már nem fogom hallani!!!
Elnézést nem bírom ki, hogy ne írjak.
A hangját nem vitatom, biztos fantasztikusan teljesít, de a "gyönyörű munkát" nem látom.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen az, ami szerinted nem szép munka?
Vagy milyen jelzőt használnál arra ami szép munka?
Egyedi JLH 1969
Ez meg micsoda? Ezt nézni is szörnyű, szerintem nem menne át egy villamos biztonságtechnikai mérésen és nem azért, mert ez nem villamos
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Egyedi JLH 1969
Én még láttam építés közben, gyönyörű munka. Sajnos, meghallgatni még idő hiányában még nem sikerült. Csak az eladó első csövesét volt alkalmam fülvégre kapni, az messze a várakozásaimon felül teljesített.
Kívánnék sok sikert a gyors eladáshoz, de akkor már nem fogom hallani!!!
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Egyedi JLH 1969
Eladóvá vált a címben említett saját magam által épített új, John Linsley Hood 1969 erősítőm.
Az audiofile erősítők építése a hobbim, sajnos, hogy újabbat építhessek ezt a „gyermekem” el kell adnom. Az egész erősítő új! Az erősítő kizárólag direkt audio alkalmazásokba gyártott, új, kiváló minőségű, tehát drága alkatrészekből áll. A csatlakozóktól az ezüstözött forrasztó ónig. Kapcsolása természetesen, tisztán „A” osztályú. Felépítése teljesen független Dual-mono! A megépítés a legjobb eredmény érdekében légszereléssel történt. A végtranzisztorok ebben a kapcsolásban az egyik legjobb, gyors, BDY73 típusúak. Két év teljes körű garanciát vállalok a munkámra. De emberöltőre terveztem. Az építésnél törekedtem minden a jelet „csócsáló” áramkör elhagyására. Ennek egy rendkívüli hangzásvilág lett az eredménye. Itt fontos megemlítenem, hogy hangerő szabályzót is el kellett hagynom, mivel még a kiváló potméterek is elrontják az erősítő zeneiségét - próbáltam, tudom miről írok, a különbséget prezentálni tudom! ... Szerencsére a mai számítógépről vezérelt kiváló DAC-ok korában ez nem jelent problémát.
Ajánlom elsősorban a minden áramkört nélkülöző széles sávú hangfalakhoz! Az erősítő elsősorban ezekhez készült. Ilyen párosítással tudja megmutatni képességeit. Meghallgattuk sokszázezres több utas hangfalakkal is. Az erősítő hangját, gyors, erőteljes, részletgazdag mély tartomány, romantikus hangzásvilág jellemzi, sok levegővel, élettel. Én elsősorban csöves erősítőt építek, ezeket vettem alapul. Ezekkel szemben ennek az erősítőnek nincs semmi szégyenkeznivalója. Már a legelső hangoknál megmutatja audiofile kvalitásait. Bár mindenki legalább ilyet hallgathatna otthon. Sajnos azonban ennek ára van. Én 200.000Ft-ot kérek az erősítőért. Kizárólag személyes átvétellel, Pécsen. Olyanoknak ajánlom akik már sok erősítőt cserélgettek mert mindig „hiányzott valami”. Ilyen készüléket nem vesz az ember minden nap ezért kérem az érdeklődő privátban keressen, kérem jöjjön el, hallgassa meg széles sávú FOSTEX 206 társaságában és ha tetszik akár viheti is.
Mivel képet nem tudok ide beszúrni (nem jelenik meg a gémkapocs ikon.) az alábbi linken lehet megnézni őket.
https://1drv.ms/f/s!AqgRPdhS0MMiwwDJiMhoXyMQhC01