Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Deske »

Sziasztok .
Vettem egy Marantz PM17est. Megérkezett Németországbol. ugy lett feladva hogy tesztelve teljesen jol mukodik. UK ben élek. Kibontas utan vártam vele kicsit  majd összeraktam és a bal oldal csak éppen ciripel a jobb oldal mondjuk ok. Mit tegyek ? Javithato? Visszaküldjem ? vigyem szervizbe és kérjem el a szerviz arat az eladotol? szoval help please köszi 
ui: ahogy tekergettem a hangero szabalyzot olyan 50%nal egy tized masodpercre megszolalt a bal oldal is.. ez 2x elofordult.

Szia!
Szerintem a hangerőszabályzóval van probléma, talán kontakthibás.

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 78

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: jako »

Ez nem a DSP panel. 
akkor bocs

Szmötyi75
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -6

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Szmötyi75 »

Hali!
Egy kis segítség kellene.
Erositőt vennék csak nem tudom melyiket.
- Audiolab 8000 A
- Creek 4240
- Musical fidelity B1
Melyik a jobb?
Tannoy 632 elé kellene.
Köszi a segítséget.

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: samat99 »

én ezt találtam, de Magyarországra nem küldik, egyébként 7 ezer forint
.
http://www.ebay.com/itm/DENON-AVR-3808C ... Sw3ydVqxlf

Ez nem a DSP panel. 

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Sziasztok!

Nem rég vettem használtan egy Denon 3808 házimozi erősítőt. Sok jót hallottam róla, de most kiakadtam. Elment a bal hátsó csatorna és kalibrálni sem lehetett. Totelből visszakaptam, hogy javíthatalan, mert HDMI DSP panel hibás és már nem rendelhető. Lehet ilyen erősítő alkatrészt bontásból venni? Szívem megszakad érte, mert szuper kis gép és jó drága is volt. Valakinek valami ötlet?

én ezt találtam, de Magyarországra nem küldik, egyébként 7 ezer forint
.
http://www.ebay.com/itm/DENON-AVR-3808C ... Sw3ydVqxlf

BioDroid
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: BioDroid »

Sziasztok!

Nem rég vettem használtan egy Denon 3808 házimozi erősítőt. Sok jót hallottam róla, de most kiakadtam. Elment a bal hátsó csatorna és kalibrálni sem lehetett. Totelből visszakaptam, hogy javíthatalan, mert HDMI DSP panel hibás és már nem rendelhető. Lehet ilyen erősítő alkatrészt bontásból venni? Szívem megszakad érte, mert szuper kis gép és jó drága is volt. Valakinek valami ötlet?

turbodry

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: turbodry »

Valaki tud segíteni? Vettem egy jbl es90 hangfalpárt, rákötöttem egy denon avr 1610 erősítőre. Nem kapcsol be csak egy pár másodpercre az erősítő azután lekapcsol és villog pirosan a bekapcsoló gomb. Lekötöttem mindent ,de akkor is ez a jelenség. MIÉRT?
Sikerült megjavítani a hiba: az egyik végfoktápban a pufferkondi elgyengült, nem látható hiba ezért nehéz megtalálni.

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: svan »

Sziasztok,

kicsit nekem is hasonló a problémám. Marantz PM-16 jobb csatornája bekapcsolás után 3 percig néma. Utána hibátlanul működik, de félek, hogy hosszú távon ez nem válik az előnyére..

Debrecen környékén, kivel lenne érdemes átnézetni/javíttatni?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

chriscoco

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: chriscoco »

Sziasztok .
Vettem egy Marantz PM17est. Megérkezett Németországbol. ugy lett feladva hogy tesztelve teljesen jol mukodik. UK ben élek. Kibontas utan vártam vele kicsit  majd összeraktam és a bal oldal csak éppen ciripel a jobb oldal mondjuk ok. Mit tegyek ? Javithato? Visszaküldjem ? vigyem szervizbe és kérjem el a szerviz arat az eladotol? szoval help please köszi 
ui: ahogy tekergettem a hangero szabalyzot olyan 50%nal egy tized masodpercre megszolalt a bal oldal is.. ez 2x elofordult.

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítők javítása

Az Onkyo hanghiba az esetek 90% ban javítható, ha nem égetitek el, nem gányolnak bele, nem melegítik sütőben. Meg hasonló vicces videók a neten. 

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Üdv!

Adott egy Yamaha RX-V 371-es erősítő: http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha-R ... 68443.html

A hibajelenség: nem kapcsol be, a bekapcsológomb nyomogatására semmi sem történik. A biztosíték jó, a feszültség megvan rajta.

Javítható, vagy kuka, szerintetek? Ha javítható, akkor hova kellene vinni?

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Helló.http://www.eu.onkyo.com/en/customer-ser ... 18747.html
Próbáltad már? Nekem is így lett kicserélve. Ha Magyarországon lett vásárolva és jó a széria szám akkor díjmentes kicserélik. Szép napot.

Köszi utánanézek. Üdv

Chefbacsi
Értékelés: -2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Chefbacsi »

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.

Adott egy onkyo tx-sr876 erősítő és engem is elért a jól ismert hdmi hiba!
Egy megbízható szervízre lenne szükségem!
Ki mit ajánl.Kinek mi a tapasztalata?
A segítséget előre is köszönöm

Helló.http://www.eu.onkyo.com/en/customer-ser ... lPróbáltad már? Nekem is így lett kicserélve. Ha Magyarországon lett vásárolva és jó a széria szám akkor díjmentes kicserélik. Szép napot.

Vasparipa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Vasparipa »

Szia Robi!
Nem is tudtam, hogy foglalkoznak ilyesmivel!
Mindenképp felhívom őket, hogy mit mondanak. Egyébként ahogy nézem, itt vannak tőlünk 5 percre gyalog  
Azt megírnád nekem (mondjuk PÜ-ben, mert már nem ide tartozik), hogy érted azt, hogy kicsi az erősítő a dobozokhoz? Teljesítményben? Vagy az érzékenysége nem stimmel? Nem tervezem egyébként, hogy hasonló kategóriában veszek másik erősítőt. Ha vásárlásig fajul a dolog, akkor 1-2 kategóriával feljebb nézek, de köszönöm szépen a tippet. 
Balázs

Igen,teljesítményben .

Chefbacsi
Értékelés: -2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Chefbacsi »

Sziasztok!

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Sziasztok!

Haartja
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Haartja »

http://www.fehervargsm.hu/www-fehervarg ... NT-LETTUNK
Szia !
A tulaj saját erősítőt is épített ,a boltba megtekintheted ,ha még megvan.Korrekt pasi keresd meg vagy hívd fel telefonon valószínűleg tud segíteni.
De  a hangsugárzódhoz kicsi ez az erősítő ,volt nekem is de inkább polchangsugárzókat hajtott meg szépen. Denon Pma 560 javaslok ebben az árkategóriában.Sokkal jobb erősítő ,hosszú évek során nekem ez vált be a legjobban .Pedig volt egy pár erősítőm,ettől drágábbak is.Most is van tartalékba 2 db (tudom egy kicsit túlzás,de én nagyon szeretem a hangját)
Üdv :Robi

Szia Robi!
Nem is tudtam, hogy foglalkoznak ilyesmivel!  
Mindenképp felhívom őket, hogy mit mondanak. Egyébként ahogy nézem, itt vannak tőlünk 5 percre gyalog  
Azt megírnád nekem (mondjuk PÜ-ben, mert már nem ide tartozik), hogy érted azt, hogy kicsi az erősítő a dobozokhoz? Teljesítményben? Vagy az érzékenysége nem stimmel? Nem tervezem egyébként, hogy hasonló kategóriában veszek másik erősítőt. Ha vásárlásig fajul a dolog, akkor 1-2 kategóriával feljebb nézek, de köszönöm szépen a tippet. 
Balázs
Minden elb*szott dolog úgy kezdődik, hogy "azt hittem..."

Vasparipa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Vasparipa »

Kedves Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni. Denon PMA 320A erősítőmet szeretném átnézetni ill. javíttatni (talán modifikálni is), mivel az idő vasfoga már csámcsogott rajta picit. A probléma mibenlétét részletesen leírtam egy hozzászólás keretein belül, az idevágó topikban. Többek egybehangzó véleménye alapján feltételezhető, hogy a hiba az erősítőben van, goodman fórumtárs pedig ajánlotta, írjak ide, hátha érkezik segítség.
Tehát Székesfehérvár ~100km-es sugarú környezetében lenne szükségem egy munkájára igényes, megbízható, hozzáértő emberre (vállalkozásra?), aki átnézné az én kis erősítőmet, esetleg gondolkodom a gyári fix kábel helyett egy IEC aljzat beépítésén, valamint a szorítós hangsugárzó-terminálok banándugóssá cserélésén, persze nem az erősítő árát sokszorosan ráköltve.
Bármilyen megoldás érdekelne, ahogy munkaidőmmel összeegyeztetve belefér, kocsival abszolút mobil vagyok, fórumot, üzeneteket olvasom.
Az építő hozzászólásokat, segítséget előre is köszönöm!

http://www.fehervargsm.hu/www-fehervarg ... NT-LETTUNK
Szia !
A tulaj saját erősítőt is épített ,a boltba megtekintheted ,ha még megvan.Korrekt pasi keresd meg vagy hívd fel telefonon valószínűleg tud segíteni.
De  a hangsugárzódhoz kicsi ez az erősítő ,volt nekem is de inkább polchangsugárzókat hajtott meg szépen. Denon Pma 560 javaslok ebben az árkategóriában.Sokkal jobb erősítő ,hosszú évek során nekem ez vált be a legjobban .Pedig volt egy pár erősítőm,ettől drágábbak is.Most is van tartalékba 2 db (tudom egy kicsit túlzás,de én nagyon szeretem a hangját)
Üdv :Robi

Haartja
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Haartja »

Kedves Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni. Denon PMA 320A erősítőmet szeretném átnézetni ill. javíttatni (talán modifikálni is), mivel az idő vasfoga már csámcsogott rajta picit. A probléma mibenlétét részletesen leírtam egy hozzászólás keretein belül, az idevágó topikban. Többek egybehangzó véleménye alapján feltételezhető, hogy a hiba az erősítőben van, goodman fórumtárs pedig ajánlotta, írjak ide, hátha érkezik segítség.
Tehát Székesfehérvár ~100km-es sugarú környezetében lenne szükségem egy munkájára igényes, megbízható, hozzáértő emberre (vállalkozásra?), aki átnézné az én kis erősítőmet, esetleg gondolkodom a gyári fix kábel helyett egy IEC aljzat beépítésén, valamint a szorítós hangsugárzó-terminálok banándugóssá cserélésén, persze nem az erősítő árát sokszorosan ráköltve.
Bármilyen megoldás érdekelne, ahogy munkaidőmmel összeegyeztetve belefér, kocsival abszolút mobil vagyok, fórumot, üzeneteket olvasom.
Az építő hozzászólásokat, segítséget előre is köszönöm!
Minden elb*szott dolog úgy kezdődik, hogy "azt hittem..."

Vendég

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

igen akkor elképzelhető hogy samat99 fórumtársnak lesz igaza
Akkor szerelő 

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Kivettem az elemeket, ígyis felmegy a hangerő magától 
igen akkor elképzelhető hogy samat99 fórumtársnak lesz igaza

Vendég

Erősítők javítása

bocs akkor félre értettelek, így viszont már nagyobb lehet a gond, de ez már nem az én "tudásomat" meg haladja, talán szakértőbbek többet tudnak mondani erről.
Kivettem az elemeket, ígyis felmegy a hangerő magától 

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Távirányítóra reagál. Erősítőn lévő hangerőszabályzó nem reagál egyáltalán.
bocs akkor félre értettelek, így viszont már nagyobb lehet a gond, de ez már nem az én "tudásomat" meg haladja, talán szakértőbbek többet tudnak mondani erről.

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Erősítők javítása

Az erősítőkben ritka a független infra kezelése, hangerőt és az infrát is a CPU kezeli. A hangerő impulzusokkal működik és annak egymásutánisága a le és a fel meghatározása. Tehát érdekes a baj, a tekerőgomb tápja vagy érintkezése okozhat ilyet, de elég véletlenek egybeesésének lehet az eredménye. 

Vendég

Erősítők javítása

ha jól értem akkor a távirányítóra nem reagál, de saját magától viszont felmegy a hangerő fullra?
ha így van, akkor valószínűleg az infra panel haldoklik, nekem egy tv-vel volt így, nézte az asszony az adást, amikor fogta magát és csatornákat váltott, és ott meg levette a hangerőt teljesen, az asszony azt hitte én hülyéskedek, de amikor a távkapcsolóból is ki lett véve az elem, és akkor is ezt produkálta, akkor hitte el, hogy nem én hülyítem. na erre mondta a szerelő, hogy infra panel csere. lehet hogy nálad is ez lehet a baj, azért vedd ki a távból az elemet, ha akkor is ez van, akkor panel, ha nem, akkor lehet a távirányítón ragadt be a gomb, vagy el "taknyosodott" a panel, meg kell takarítani

Távirányítóra reagál. Erősítőn lévő hangerőszabályzó nem reagál egyáltalán.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”