Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- gabika1969
- Nincs visszaút

- Értékelés: 29
- gabika1969
- Nincs visszaút

- Értékelés: 29
Erősítők javítása
Sziasztok!
Most végeztem az olvasással itt. Minden bizonnyal, sajnos!!..rajtam kívül is van és lesz néhány sorstársunk ebben az ügyben, ezért közzéteszem a történéseket.
Előzetesen ki kell fejezem köszönetemet Chefbacsi forum társnak, meg több külföldi forum tagnak.
A napokban, "karácsonyi ajándékként"
2016. január 01:...reggel bekapcs...semmi, kép van hang nincs...ezután semmi nem segített!!
Gondolhatjátok, kész voltam...az asszonytól a kávét se nagyon volt kedvem elfogadni...olvasgatni kezdtem a netet, majd ide is benéztem, hallottam már erről a programról, amit az Onkyo elindított, de reméltem engem nem ér utol soha...itt Chefbacsi-t láttam, meg mást is, hogy sikerült a HDMI board-t kicseréltetnie...
Most töltöttem ki az adatlapot, amit fel is teszek Nektek, meg azoknak, aki sajna esetleg így járnak, mit kell látniuk, biztatva Őket, lépjenek!!!
Tehát http://www.eu.onkyo....ram-118747.html
linkre bejelentkezni, majd értelemszerűen kitölteni az adatlapot és a következő képeken lévő kell látni.
Ez természetesen csak az "otthoni" ellenőrzésre jó, bár kérhetsz visszatérítést is vagy elküldheted londonba vagy az ott szereplő városokba, aki viszont "Más ország-beli" az ott lévő választási lehetőség között megtalálja az AIDA-t, mint hazai viszonteladót, márkaképviseletet és velük vegye fel a kapcsolatot.
Egy kő esett le a szívemről, mikor megláttam, hogy az Ön TX-NR616-osa részt vesz a programban, hogy azt el se lehet mondani. 2013. januárjában vettem, akkor 185.000.- forintért, most meg sehol a hang. Olyan árakat hallottam, hogy csak pislogtam....akkor ennyi? 3 éves készülék, ráadásul, tényleg ügyeltem a HDMI kábelek esetleges cseréjekor...
Na mindegy! Most várom a Hétfőt és hívom az AIDA-t, mivel a "Mentőexpedíció 3D BD50" meg ott ficánkol a HDD-n. Remélem sima ügy lesz, mert én Tőlük vettem, számla stb rendben, bár láttam az ide illő néhány kellemetlenséget bemutató hozzászólást.
Az eredményről is beszámolok, ha érdekel Titeket!! Jó, hogy itt ez a fórum
Mindenkinek BUÉK!!!
Erősítők javítása
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül ki foglalkozik Mark Levinson végfok szervizelésével (kondicsere)?
Előre is köszönöm a választ!
http://www.limar.hu
Kérdezd őket.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok, alábbiakban kérnék segítséget:
Van egy Sheerwood rx 5502 erősítő ami az este folyamán egyszer csak elszállt.
A jack dugót a laptopból az iPhone ba tettük és egyszer csak nem jelzett ki semmit a gép. Korábban kiírta, hogy AUX. Ki be kapcsoltuk, de a standby piros kis fényen kívül más nem történik vele. Kapcsol, de utána nem ír ki semmit a kijelző, hangot nem ad ki. Ötlet esetleg? Vagy egy budapesti szerelőt tudtok ajánlani? De bármilyen link, akár angol is jöhet.
Ezer hála előre is.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy Pécsen hová érdemes vinni szervizelni a Hifi elektronikákat. Jelenleg a Rotel erősítőm bemenetválasztó potméterével van gond.
Köszönöm a válaszaitokat!
Erősítők javítása
Sziasztok,
Denon 3808-al kapcsolatban érdeklődök. Elvittem vhová, ott nem is volt végül használva, hazahoztam és nem szól. Tegnap a fél napig állítgattam, de semmi. Bekapcsol, működik minden, kivéve: nem látja a bejövő jeleket és nem ad ki képet HDMI kimeneten a TV felé. Bemeneteket próbáltam: optikait, HDMI-t, sztereó analógot is, de néma. Tuner is kussol, pedig legalább sisteregnie illenék... Mikrofonos bemérés megy, olyankor a mérőjellel megszólalnak a hangszórók.
Természetesen kihúzkodás áramtalanítva történt, esetleges elnyomkodás miatt reseteltem is, és a bemeneteket hozzárendeltem a megfelelő helyekre.
Mi lehet a baja? Valami proci hiba így derült égből? Ha az, akkor mennyibe kerülhet a javíttatása? De analóg sztereó (CD) bemeneten sem szólal meg sztereó módban, akkor is használ vmi processzort?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Erősítők javítása
Sziasztok!
Onkyo erősítővel kapcsolatban, illetve valószínűleg DSP panel problémával kihez érdemes fordulni? Árban mire lehet számítani?
Üdv.
Erősítők javítása
"A hangerőt rá sem tettem,úgy recsegett"
Amit leírtál, már ez is egy fontos kiidulási támpont.
Már mint, hogy "letekert" hangerő szabályozónál is hallható a jelenség. A legtöbb Sansuinál a hangerő potméter közvetlenül a végfok elött van.
Így elképzelhető, hogy valami munkaponti ingadozás produkálja az Általad említett jelenséget, ami a jobb oldali végfokozat kimenetén (ez maga a készülék jobb oldali hangsugárzó csatlakozója) változó nagyságú egyenfeszülség megjelenését okozza és az ez által keltett zajt hallod a jobb oldal hansugárzódból. Ez lehet olyan hangjelenség, mint mikor egy elemmel, azt nekiérintgetve a hangsugárzó kábel csatlakozóinak, vizsgálod a hangsugárzó helyes polarítását. Ennek erőssége (hangossága) pedig az alkalmazott elem kapocsfeszültségétől függ. Mondjuk ebben az esetben egy másfél Voltos elem bőven megfelelő. Itt viszont a hansugárzóra jutó egyenfeszültség ennek sokszorosa is lehet, ezért okosan tetted, hogy nem kísérleteztél tovább a dologgal és megóvtad a hansugárzót.
Én azért udvariasan megkérdezném tőlük, hogy az előző javítás alkalmával (amennyiben a hiba ugyan ez, vagy hasonló volt) milyen problémát találtak, illetve mit javítottak, vagy cseréltek a készülékben?
Sok sikert a javíttatáshoz!
Köszönöm ezt fogom tenni. Csak bosszantó hogy kiadtam a javitásra 20000-et és ugyanaz a hibája,mint az első "javitásnál" ????? üdv. és köszi
Erősítők javítása
"A hangerőt rá sem tettem,úgy recsegett"
Amit leírtál, már ez is egy fontos kiidulási támpont.
Már mint, hogy "letekert" hangerő szabályozónál is hallható a jelenség. A legtöbb Sansuinál a hangerő potméter közvetlenül a végfok elött van.
Így elképzelhető, hogy valami munkaponti ingadozás produkálja az Általad említett jelenséget, ami a jobb oldali végfokozat kimenetén (ez maga a készülék jobb oldali hangsugárzó csatlakozója) változó nagyságú egyenfeszülség megjelenését okozza és az ez által keltett zajt hallod a jobb oldal hansugárzódból. Ez lehet olyan hangjelenség, mint mikor egy elemmel, azt nekiérintgetve a hangsugárzó kábel csatlakozóinak, vizsgálod a hangsugárzó helyes polarítását. Ennek erőssége (hangossága) pedig az alkalmazott elem kapocsfeszültségétől függ. Mondjuk ebben az esetben egy másfél Voltos elem bőven megfelelő. Itt viszont a hansugárzóra jutó egyenfeszültség ennek sokszorosa is lehet, ezért okosan tetted, hogy nem kísérleteztél tovább a dologgal és megóvtad a hansugárzót.
Én azért udvariasan megkérdezném tőlük, hogy az előző javítás alkalmával (amennyiben a hiba ugyan ez, vagy hasonló volt) milyen problémát találtak, illetve mit javítottak, vagy cseréltek a készülékben?
Sok sikert a javíttatáshoz!
Erősítők javítása
"Volna egy Sansui rádiós erösitő,az R csatorna sistereg,volt javitva, de kis idő mulva a jelenség ujra elöjött."
Az ilyen, vagy hasonló esetekben nem a hiba kijavítása a nehéz, hanem annak pontos okát, az azt előidéző aktív, vagy akár passzív alkatrészt megtalálni. Behatárolni azt a fokozatot, ahol a "sistergés" keletkezik. Ez néha meglehetősen időigényes feladat, főlegakkor, ha az Általad említett jelenség nem is minden pillanatban áll fenn, hanem csak néha, időnként jelentkezik. Ha a "sistergés" folyamatosan jelen van, akkor kicsit egyszerűbb megtalálni az okát. Amennyiben ez a zaj jelen van attól függetlenül, hogy melyik bemenet van kiválasztva, akkor a tuner részt nem kell vizsgálgatni.
Kezdetnek érdemes első lépésként a két végerősítő fokozat bemeneteit felcserélni. Ha a hiba (a sistergés) továbbra is a jobb oldalról jelentkezik, akkor a hibás alkatrész, vagy hibás beállítás, valószínűleg a jobb oldali végfokozatban keresendő. Amennyiben a hiba átmegy a másik csatornára, akkor annak oka, az azt megelőzendő jobb oldali előfokozatban van.
Időigényes, macerás dolog, de a hiba helyének behatárolása után még eltart egy jó darabig, mire a kicserélendő alkatrészt, a hiba valódi forrását megtalálja az ember. Ezek után kijavítani úgyszólván már semeddig sem tart.
Egy gyakorlott, alap mérőkészülékekkel rendelkező műszerésznek ez szerintem nem okoz gondot.
Köszönöm a kimeritő választ.Másodszor fogom visszavinni a céghez a gépet. Rosszul mondtam, nem sistereg, hanam erösen serceg, rögtön lekellett kapcsolnom, nehogy még a hangfal is beadja a kulcsot.Ahangerőt rásem tettem,ugy recsegett
Erősítők javítása
"Volna egy Sansui rádiós erösitő,az R csatorna sistereg,volt javitva, de kis idő mulva a jelenség ujra elöjött."
Az ilyen, vagy hasonló esetekben nem a hiba kijavítása a nehéz, hanem annak pontos okát, az azt előidéző aktív, vagy akár passzív alkatrészt megtalálni. Behatárolni azt a fokozatot, ahol a "sistergés" keletkezik. Ez néha meglehetősen időigényes feladat, főlegakkor, ha az Általad említett jelenség nem is minden pillanatban áll fenn, hanem csak néha, időnként jelentkezik. Ha a "sistergés" folyamatosan jelen van, akkor kicsit egyszerűbb megtalálni az okát. Amennyiben ez a zaj jelen van attól függetlenül, hogy melyik bemenet van kiválasztva, akkor a tuner részt nem kell vizsgálgatni.
Kezdetnek érdemes első lépésként a két végerősítő fokozat bemeneteit felcserélni. Ha a hiba (a sistergés) továbbra is a jobb oldalról jelentkezik, akkor a hibás alkatrész, vagy hibás beállítás, valószínűleg a jobb oldali végfokozatban keresendő. Amennyiben a hiba átmegy a másik csatornára, akkor annak oka, az azt megelőzendő jobb oldali előfokozatban van.
Időigényes, macerás dolog, de a hiba helyének behatárolása után még eltart egy jó darabig, mire a kicserélendő alkatrészt, a hiba valódi forrását megtalálja az ember. Ezek után kijavítani úgyszólván már semeddig sem tart.
Egy gyakorlott, alap mérőkészülékekkel rendelkező műszerésznek ez szerintem nem okoz gondot.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül ki foglalkozik Mark Levinson végfok szervizelésével (kondicsere)?
Előre is köszönöm a választ!
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Tisztelt fórumtársak. Volna egy Sansui rádiós erösitő,az R csatorna sistereg,volt javitva, de kis idő mulva a jelenség ujra elöjött. Létezik hogy egy hires hazai cég nemtudja megjavitani??????????????? Üdvözlettel egy öreg hifis. Ha valaki hozzátudna szolni megköszönném.
Erősítők javítása
Sziasztok,
Onkyo házimozi erősítonek a hdmi hibáját lehet javitani? Tx sr 805, egyelőre csak kontaktos mukodik tökéletesen. Csak tudni akarom mire szamitsak majd. A kimenő részéről van szó persze. Komplett hdmi panelt kell cserélni? Vagy más megoldás is van? És pénzben mennyi lenne kb? Köszönöm.
Tv: Sony 65 af9 oled
Av: Audia Flight fl3s
Fr: Canton reference jubilee
Ce: dynaudio x28
Sr: Canton reference 9dc
dac: ps audio the stellar gain dac
play: egreat a11
hidiamond kábelek
Av: Audia Flight fl3s
Fr: Canton reference jubilee
Ce: dynaudio x28
Sr: Canton reference 9dc
dac: ps audio the stellar gain dac
play: egreat a11
hidiamond kábelek
- John
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 42
Erősítők javítása
"Adott egy Nad C 320-as erősítő".....
Ennél a készüléknél a bemeneti forráskiválasztás relékkel történik. Az általad említett jelenség csak abban az esetben fordulhat elő, ha a CD bemenetet kiválasztó relé folyamatosan aktív, vagyis bekapcsolt állapotban van attól függetlenül is, ha egyéb, más bemenet lett éppen kiválasztva. Ha ez így van, akkor viszont a kapcsolási rajz alapján a CD bemenetet jelző zöld LED-nek is folyamatosan világítania kell egy időben a másik kiválasztott bemenet LED-jével együtt. Ha másik bemenetek kiválasztásakor a CD bemenet zöld ledje kialszik, tehát a készülékben az RL32 alkatrész pozíciószámmal jelölt relé nem kap vezérlést, ennek ellenére a CD bemenetre kötött "forrás" továbbra is szól, akkor a relé mechanikailag meghibásodott (beragadt). Ha pedig a CD LED minden esetben folyamatosan világít, akkor a Q59 alkatrész pozíciószámmal jelölt tranzisztort kell cserélni.
Ennyi. Sikeres javítást!
Nagyon szépen köszönöm a választ,illetve a segítséget.
Ahogy időm engedi szétszedem a készüléket, és beszámolok a fejleményekről.
Erősítők javítása
"Adott egy Nad C 320-as erősítő".....
Ennél a készüléknél a bemeneti forráskiválasztás relékkel történik. Az általad említett jelenség csak abban az esetben fordulhat elő, ha a CD bemenetet kiválasztó relé folyamatosan aktív, vagyis bekapcsolt állapotban van attól függetlenül is, ha egyéb, más bemenet lett éppen kiválasztva. Ha ez így van, akkor viszont a kapcsolási rajz alapján a CD bemenetet jelző zöld LED-nek is folyamatosan világítania kell egy időben a másik kiválasztott bemenet LED-jével együtt. Ha másik bemenetek kiválasztásakor a CD bemenet zöld ledje kialszik, tehát a készülékben az RL32 alkatrész pozíciószámmal jelölt relé nem kap vezérlést, ennek ellenére a CD bemenetre kötött "forrás" továbbra is szól, akkor a relé mechanikailag meghibásodott (beragadt). Ha pedig a CD LED minden esetben folyamatosan világít, akkor a Q59 alkatrész pozíciószámmal jelölt tranzisztort kell cserélni.
Ennyi. Sikeres javítást!
- John
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 42
Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,a következő jelenséggel kapcsolatban.
Adott egy Nad C 320-as erősítő.A cd bemenetére van kötve a
cd játszóm.Bekapcsolás után a zöld led egyből a cd bemenet választó
gomb felett világít.Indítom a cd játszót zene szól eddig minden oké.
Átkapcsolok egy másik bemenetre pl:aux tuner,tape...a zene továbbra
is szól.ahelyett,hogy elnémulna.Ha másik bemenetre kötöm a cd játszót,
ott minden normálisan működik.
Valaki esetleg tapasztalt hasonló problémát Nad erősítővel?
Relé,Ic,kondi vagy valami kontakt hiba?
Erősítők javítása
Ahogy a képen is látható, ilyen billenő kapcsolós, nem tudom jobban mondani.
Peckesen állt egészen máig, most meg lötyög, lafog mint a varázsló kabát ujja.
Erősítők javítása
Egy típusszám, vagy fotó azért segítene.
Anélkül a megnyugtatás: Minden javítható kivéve ami nem!
Az erősítő amiről írtam, Technics SE-9011:
Erősítők javítása
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni az alábbihoz.
Erősítő beltér portalanításhoz levettem a fedlapot és az előlapot.
Ehhez le kellett húznom a műanyag kezelőgombot a fém tartójáról, OFF állásból ON állásra kattintottam a végerősítő gombját, ok.
Majd azt veszem észre hogy a vízszintes ON állásból egyszer csak lefittyen OFF-ba és mikor hozzányúltam elkezdett ellenállás, kattanás nélkül lazán járni.
Hálózatra kapcsoltam és semmi.
Nem emlékszem semmi óvatlan mozdulatra, pedig történhetett, hogy lehetett ezt hazavágni nem értem.
Lényeg hogy javítható és ha igen ki tudna segíteni ebben?
Jó lenne ha tudnátok olyat ajánlani ahol generálozás is van, átnézés, kontakt spray -es átfújogatást is lehet kérni.
Remélem jön megnyugtató válasz h javítható és nem egy kuka kapcsolón megy el az egész...
Egy típusszám, vagy fotó azért segítene.
Anélkül a megnyugtatás: Minden javítható kivéve ami nem!
Erősítők javítása
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Onkyo Integra A8450, aminek a 4 állású kimenet választó kapcsolója kontakt hibás. Off, A, B, A+B állások, és beállítva bármelyik kimenetet a jobb-bal csatorna hangereje nem egyezik, változik, vagy meg is szaggat, sajnos nagyon zavaró, nálam megüti a használhatatlan kategóriát.
Használtan vettem, úgy olvastam (már csak utólag) hogy ez típushiba... már ha lehet annak nevezni egy ilyen koros erősítőnél.
Lehet-e javítani, vagy ha cserére szorul, hol lehet beszerezni ilyen kapcsolót (csak annyit látok rajta, hogy ALPS, made in Japan, PAT P)? Úgy láttam egyébként a belső egységesen poros, belenyúlás mentes.
Ha már szétszedtem, kitisztítanám, és cserélném a cserére javasolt alkatrészeket - ha van ilyen.
Szeretettel várok minden nemű információt, linket, akármit, jöhet olyan emberek elérhetőség is, aki javítást vállal. Én akartam megcsinálni, de valahogy nem jutott még rá idő, az ünnepek alatt meg nem tudok majd semmit megvenni hozzá...
Segítségeteket előre is köszönöm, üdvözlettel:
Attila
Erősítők javítása
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni az alábbihoz.
Erősítő beltér portalanításhoz levettem a fedlapot és az előlapot.
Ehhez le kellett húznom a műanyag kezelőgombot a fém tartójáról, OFF állásból ON állásra kattintottam a végerősítő gombját, ok.
Majd azt veszem észre hogy a vízszintes ON állásból egyszer csak lefittyen OFF-ba és mikor hozzányúltam elkezdett ellenállás, kattanás nélkül lazán járni.
Hálózatra kapcsoltam és semmi.
Nem emlékszem semmi óvatlan mozdulatra, pedig történhetett, hogy lehetett ezt hazavágni nem értem.
Lényeg hogy javítható és ha igen ki tudna segíteni ebben?
Jó lenne ha tudnátok olyat ajánlani ahol generálozás is van, átnézés, kontakt spray -es átfújogatást is lehet kérni.
Remélem jön megnyugtató válasz h javítható és nem egy kuka kapcsolón megy el az egész...
Erősítők javítása
Üdv!
Ezúton szeretném megköszönni jakó- nak egy júniusi hozzászólását!!!
Csak egy proji volt az erősítőmön, most csatlakoztattam egy tv- t is, és közben sikerült egy off beállítást on- ra kapcsolnom.
El is szálltak a hd hangok, még a sima dd- t és dts- t sem kezelte normálisan, a sírás határán voltam, kezdtem szervízt keresgélni, és a nem létező pénzemet számolgatni.
Ekkor "jött" az említett hsz.
Örök hála!
Erősítők javítása
Sziasztok .
Vettem egy Marantz PM17est. Megérkezett Németországbol. ugy lett feladva hogy tesztelve teljesen jol mukodik. UK ben élek. Kibontas utan vártam vele kicsit majd összeraktam és a bal oldal csak éppen ciripel a jobb oldal mondjuk ok. Mit tegyek ? Javithato? Visszaküldjem ? vigyem szervizbe és kérjem el a szerviz arat az eladotol? szoval help please köszi
ui: ahogy tekergettem a hangero szabalyzot olyan 50%nal egy tized masodpercre megszolalt a bal oldal is.. ez 2x elofordult.
Szia!
Szerintem a hangerőszabályzóval van probléma, talán kontakthibás.