Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Sziasztok. Sony Ta-F707ES integrált a beteg. A jelenség: 20% körüli eltérés a kimeneteken hangerőben a jobb és bal oldal között. Gyakorlatban: a balansz el van tolódva, másban nincs hiba (leszámítva a forrásváltót, ahol egy tisztítást-kenést kell eszközölni, mert melegen nem találja meg a gyakran használt forrásokat forrás váltásánál, dolgozik-dolgozik a kis villanymotor, de nem "kattan be").

Jelenleg már szerelőnél van, zöld utat adtam a javítására, annyit azért már most lehet tudni, hogy valami passzív alkatrész fáradhatott el, leginkább kondira gyanakszik a mester, csak elég időigényes kideríteni....

Mivel ez az erősítő elég rendesen meg van rakva Elna for Audio kondikkal, azt kértem tőle, hogy típusazonossal javítsa. Ő azt mondta, hogy nem tudja vállalni azt, hogy berendel egy darab kondit a valahonnan (ha az a baja és egyáltalán gyártják még), ha ilyen gond van, azonos értékekkel rendelkező jó minőségűvel pótolja....

Mennyire mondható tipikusnak az ilyen hiba? Általában mi szokta okozni? Fog-e változni a hangja a javítás után?

Örülnék neki, ha nem lenne változás, de fel vagyok rá készülve, hogy ha igen, akkor következő lépésben olyan helyre viszem, ahol tudják ezt vállalni, csak szeretném már, ha funkcionálisan teljes értékű lenne - illetve kicsit rettegek, hogy nehogy 30 ilyen passzív alkatrészt kelljen cserélni és cseréljen a szaki lelkesen hellyel-közzel azonos kínaiakra (ha jól sejtem, azok az erősítők, amiknek jó hangja van, általában és többek között az alapvetően is jó minőségű, de azon belül is minél szűkebbre szabott tűréshatárú, összeválogatottnak mondható alkatrészektől lesz jó hangjuk).

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Sziasztok,képen lévő alkatrészt vásárolnék,ezt egy rizsszem izzóra kell ráhúzni.Csak ilyen érdekel,aminek az alja peremes.Köszönöm ha segítetek.
Hasonló van, szükségmegoldás ha nem találsz pont olyat.:https://www.google.hu/search?q=m%C5%B1s ... Kd_OKlZurM:

Vagy.:https://cromax.hu/muszerfal_vilagitas_i ... 2001_15808

Solyom35
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Solyom35 »

Sziasztok,képen lévő alkatrészt vásárolnék,ezt egy rizsszem izzóra kell ráhúzni.Csak ilyen érdekel,aminek az alja peremes.Köszönöm ha segítetek.

Jymrus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Jymrus »

Sziasztok,

Van egy DENON AVR-X2100W erősítőm amely költözést követően(gyári dobozban becsomagolva sérülés mentesen költözött) minden egyes digitális bementen( HDMI, Digitális audio kábel) elveszti a jelet egy pillanatra. Megszakad a hangzás. Erősítő menüjében figyeltem az aktuális állapotot, hibajelenségkor a DTS szignál átvált a megszakadás idejére "ismeretlen szignálra".

A jelenség fenn áll ECO módban is. Próbáltam az internet kapcsolatot is áthidalni ethernet kábelre, de akkor is jelentkezett a hiba.
Hozzávetőlegesen 75-80 másodpercenként szakad meg a hangzás egy pillanatra.

Amennyiben valaki találkozott hasonló hibajelenséggel kérem ossza meg.

Köszönettel,
Üdv!

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Segítségeteket kérem, egy olyan szerelőt keresnék aki egy

JVC RC-70M vintage kazettás rádiót rendbeszedne. Működik, de egy takarítás, a magnó részben szijcsere ráférne.

Budapesten , ha lehet

Szép vas  nekem is volt egy sharp 739 zém,szívesen segítek,van mechanikai fonom olajam ilyenhez bpén lakok,és vannak forrásaim alkatrészhez is,persze ha ép van

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Segítségeteket kérem, egy olyan szerelőt keresnék aki egy

JVC RC-70M vintage kazettás rádiót rendbeszedne. Működik, de egy takarítás, a magnó részben szijcsere ráférne.

Budapesten , ha lehet

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: manman12 »

sziasztok !! ezt a kérdést nem tudom hol felrakni !! van egy NAD series 20
stereo ampfilter 3020 as erösitö aminek a magasa recseg mit lehet tenni ijenkor mit kell nèzni rajta válaszokat elöre is köszönőm !

ha poti akku kontakt, ha  a gép akkor ott valami forszem hiba van ,nekem volt az akain ilyen jelenség,pl:mikkor megkocogtattam akkor reccsent,de néha magától is  öntudatra ébredt,akár milyen hangosan szolt.  vigyáz vele mert ez nagy reccsenés és repül  a magas a hsz ben.Inkább szerviz

geri30
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: geri30 »

sziasztok !! ezt a kérdést nem tudom hol felrakni !! van egy NAD series 20
stereo ampfilter 3020 as erösitö aminek a magasa recseg mit lehet tenni ijenkor mit kell nèzni rajta válaszokat elöre is köszönőm !

-szabi-
Értékelés: 1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: -szabi- »

Hi

Tanácsot kérnék, Pioneer vsx-828k erősítő HDMI csatlakozásai a tegnapi dörgés-villámlás közepette tönkrementek.
Szervizre lenne szükségem ami jegyzőkönyvet, szakvéleményt is ki tud állítani a javításról vagy javíthatatlanságról.
Elsősorban Veszprém-Fehérvár lenne jó.
Előre is köszönöm.

Üdv
szabi

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Alul van méretezve, csak azért, hogy ne tartson örökké. Nem ritka jelenség manapság.
Szevasz. Gerjedés miatt melegedett. Viszont lerajzoltam.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Jani81 »

Sziasztok, tud valaki segíteni itt végfok építésben illetve akár bérépítés is érdekelne. 
Üdv. 
Jani

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

Tibcsy83!
Nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed, de nekem volt ugyan ilyen gondom. Ott a védelem relé érintkezőit kellett megtisztítani, azóta is rendben működik.

Tibcsy83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Tibcsy83 »

Üdv

Lenne egy Jungson JA-66 erősítőm amit itt a fórumon vásároltam jó pár éve már, sajnos a jobb csatorna néha "szakadozik" ha állítom a hangerőt vagy megkocogtatom a készülékházat bárhol, vissza visszajön, van hogy hetekig nem csinálja, van hogy az őrületbe kerget mint most, általában alacsony hangerőn csinálja Pl filmeknél rendkívül zavaró ha csend van és most elegem van, biztos hogy az erősítő a ludas mert cserélgettem az RCA-kat a hangfalkábeleket is, minden bemenetet kipróbáltam már és mindig a jobb csatorna. Nos szeretném segítségeteket kérni egy megbízható szerelő elérhetőségét, Sopronban van az erősítő, de doboza, mindene megvan ha postázni kell.
Előre is köszönöm

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Azt azért szeretném tudni, mitől lódult meg az áram ezen az ellenálláson.
Alul van méretezve, csak azért, hogy ne tartson örökké. Nem ritka jelenség manapság.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Azt azért szeretném tudni, mitől lódult meg az áram ezen az ellenálláson.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tiszteletem!

Keresem a muse model 160 végfok kapcsolási rajzát. Nincs sok kedvem kergetni
a nyák-on a vonalakat és lerajzolni. Egy 22 ohmos ellenállás kissé megégette
maga alatt a panelt.

Tegyél be nagyobb Watt értékűt és emeld feljebb a paneltól, legyen alatta egy kis levegő.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Erősítők javítása

Tiszteletem!

Keresem a muse model 160 végfok kapcsolási rajzát. Nincs sok kedvem kergetni

a nyák-on a vonalakat és lerajzolni. Egy 22 ohmos ellenállás kissé megégette

maga alatt a panelt.

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tibi9703 »

Sziasztok!

A Denon AVR 2113 erősítőm HDMI kimenete nem működik (nem volt áramtalanítva miközben a kábel ki, majd be lett dugva), Debrecen környékén lenne esetleg valaki, aki tudna vele foglalkozni? Esetleg egy árajánlat is jól jönne, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!

Van egy pc-hez használt régi Wangine HVA-8030 erősítőm, ilyen:

Egyik napról a másikra a bemenetválasztókat nem tudom használni. Ha benyomom valamelyik választó gombot, a felette lévő led halványan világít, de ennyi.
Esetleg valaki nem tud ajánlani egy szombathelyi, esetleg fehérvári szerelőt, aki javítaná?
Belenéztem én is, kontaktokat, biztiket, kábelcsatikat ellenőriztem, de semmi...

Bonyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Bonyi »

Sziasztok!Debrecenhez minél közelebb keresnék egy szakit! Sony TA-F110-ben valószínűleg egy nyák ki lett sütve a trafónál de legalábbis kontaktos lett a forrasztás( Lsd képen pirossal) hála "hozzáértő" haveromnak. Ha be akarom kapcsolni akkor felvillan a fény a bekapcsoló gomb felett, de ki is alszik azonnal.

Mondtam neki hogy hallgathatatlan lett mert valószínű a bemenetválasztó poti elcsesződött, recseg-sistereg hol az egyik oldal szól hol a másik és ha kicsit tekertem rajta de még nem kattintottam át máshova akkora megjavult a dolog. Na aszondja erre: majd ő megcsinálja nekem. A drága lelkemnek az is kihívás volt hogy szétszedje, elkezdett kókányolni leakarta forrasztani a kékkel jelzett lapot csak nem nagyon sikerült neki..

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Sziasztok!

Nem találtam hirtelen ennek megfelelőbb topicot, bár amiről kérdezni akarok, az inkább erősítő "feljavítás" lenne. Nem mintha alapjáraton nem tetszene a hangja, de ha aránylag kis pénzből lehet javítani rajta, akkor lehet belevágnék.
Egy NAD C320BEE-ről lenne szó, amihez találtam egy ilyen DIY projektet:
http://www.ebay.com/itm/NAD-C320BEE-pre ... SwSlBYy5xD

Szerintetek érdemes tenni egy próbát?

Köszönöm!

Van ott több probléma is amit orvosolni lehetne!  Van benne lehetőség de olcsón nem igazán!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Sziasztok!

Nem találtam hirtelen ennek megfelelőbb topicot, bár amiről kérdezni akarok, az inkább erősítő "feljavítás" lenne. Nem mintha alapjáraton nem tetszene a hangja, de ha aránylag kis pénzből lehet javítani rajta, akkor lehet belevágnék.
Egy NAD C320BEE-ről lenne szó, amihez találtam egy ilyen DIY projektet:
http://www.ebay.com/itm/NAD-C320BEE-pre ... SwSlBYy5xD

Szerintetek érdemes tenni egy próbát?

Köszönöm!

Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: karesz41 »

Sziasztok!
Micromega tempo 1 kapcsolási rajzban tud esetleg valaki segíteni?
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Üdv Mindenkinek!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy van egy Pioneer LX60-as erősítőm,és az a hibajelensége az,hogy random lefagy olyankor nem érzékel semmit.
Hálózati csatlakozót ki kell húzni majd újra visszakapcsolni,van mikor 1 hónapig jó aztán meghülyül.
Esetleg valaki futott már ebbe a problémába?
Szerviz ajánlást is fogadok,valszeg az lesz a vége.

Válaszokat köszönöm!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Lenne egy onkyo tx-sr607 -es erősítőm aminek egyszer csak elment a kép a kijelzőjéről és soha vissza sem jött.
Minden más funkciója hibátlanul üzemel az OSD is,csak a kijelzőn nincs semmi.
Hogyan és hol tudnám megcsináltatni?Miskolci vagyok igy a pestre juttatása kicsit körülményes lenne.
Megérné egyáltalán csináltatni??

Mielőtt szakembert keresel, szerintem vedd le a burkolatot és nézd meg, hogy a kijelző kábelcsatlakozása nem jött-e szét.  Mozgasd meg, hátha csak ennyi.
Én karácsonyra vettem egy Tivoli audio szettet elég nyomott áron, mert az eladó szerint a CD néha megy néha nem.  Csak ennyi volt a probléma, hogy összetoltam a táp csatlakozóját.  A tervező okosan fejjel lefelé lógatta és szépen csúszott szét az évek alatt.
Aztán, ha nem ez, akkor is lehet, hogy nem kap tápellátást a kijelző.  Ezt majd egy szaki megcsinálja.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”