Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Hurby
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Re: Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Hurby »

Hello srácok...
Kérném a segítségeteket..
Van egy Marantz pm-66se erősítő..m.
Kellene hozzá 4-es RCA aljzat...ha tud valaki azt megköszönném!!!
Csatolmányok
IMG_20180622_133432[145]000.jpg
IMG_20180622_133432[145]000.jpg (3.97 MiB) Megtekintve 3949 alkalommal

remény
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: remény »

Üdv!
Nem rég vettem egy Harman Kardon HK970 -es erősítőt.Minden szép és minden jó,csupán a bemeneteket saját magától elkezdte váltogatni,valamit ha kikapcsolom,hajlamos saját magától bekapcsolni. Távirányítókban nincs elem,de ki is vittem a melléképületbe a biztonság kedvéért.Több konnektorban is próbáltam,tápkábeleket cseréltem,de ugyan az a jelenség megmaradt,elkezdi léptetni a bemenetet magától. Van esetleg valakinek ötlete mi lehet ez? Javítható?
Köszönöm.

Czira
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Czira »

Van valakinek infója arról hogy az arcán g osztályos erősítoknek gyakran előforduló hibája hogy recseg vmelyik oldal illetve el is hallgat?
Privátba..

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: heineken »

Nekem most javítottàk meg a két Rel Q400 as szubomat a totelnél...többen elvéreztek vele az országban,egyedül ők tudták megcsinálni.Nem volt egyszerű,de hibátlanul elkészültek.Már csak azért is javaslom,mert a szervízvezető,anno ezt a márkát szervízelte. ;)
Salgótarjánban van egy szaki,aki még ért hozzá,jófogáson hírdeti magàt rel kapcsolási rajzokkal.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Sziasztok!

REL T5 szub erősítőjének javításához keresnék szakit, tudtok valakit ajánlani? Totel kézenfekvő, de már egyszer pórul jártam náluk, ha nem muszáj, nem erőltetném őket.
Köszi, Speedy
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Peteerh

Sony STR-GX315 furcsaság

Hozzászólás Szerző: Peteerh »

Sziasztok!
Van egy Sony STR-GX315-ös sztereó erősítőm.
Az előlapi panelen van egy GoldCap (5.5V,0.22F) kondenzátor ami a rádióadók tárolásáért felel, és ennyi év után cserére szorul. Ezt meg is tudom oldani, nem is ez a lényeg.
Na emiatt az elöregedett kondi miatt sokszor van az hogy a gombok össze vissza működnek. Pl ha tuner módban rányomok az 1-esre akkor bejön a 2-es rádió adó. Ugyanez volt amikor párszor megnyomtam a PTY(Programme Type) gombot, az egyik nyomásnál halványabb lett a kijelző.
Tuner módban az RDS adó neve felett ott vannak a következő feliratok: Stereo, Tuned és a csatorna helye(A1,A2 stb)
Na miután halványabb lett a kijelző, azóta ezek a feliratok kb 5 másodperc elteltével eltűnnek és csak a rádió neve marad a kijelzőn.
Van user manualom is az erősítőhöz de egyáltalán nem írnak erről a dologról.
Többször is volt ilyen hogy a gombok mást csináltak mint a funkciójuk, így a kijelző mód is sokszor változott, így tehát láttam hogy 4 kijelző mód van:
1. Alap fényerő és a feliratok ott vannak a rádió neve felett (Stereo, Tuned)
2. Alap fényerő és a feliratok 5mp után eltűnnek.
3. Gyenge fényerő és a feliratok ott vannak a rádió neve felett (Stereo, Tuned)
4. Gyenge fényerő és a feliratok 5mp után eltűnnek

Itthon 3 ilyen erősítők van és mindháromnál tapasztaltam már ezt
Arra lennék nagyon kíváncsi hogy vajon milyen gomb kombinációval lehet ezeket a kijelző módokat váltogatni? Ugyanis sokat kerestem erről de sehol nem találtam rá választ.
Képekben mellékelem a két kijelző módot.

Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!

Kijelző felirattal: https://drive.google.com/file/d/1-s1hw8 ... p=drivesdk

Kijelző felirat nélkül: https://drive.google.com/file/d/148-Cuu ... p=drivesdk

Martin1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Martin1 »

Sziasztok!
Van egy NAD C350-es erősítőm. Az a hibajelenség hogy hidegen bekapcsolás után torzít enyhén, (az jobb csatornán vettem észre, lehet hogy a másik is) a hiba néhány perc használat múlva megszűnik. Merre kell keresni a hibát, vagy lenne valaki, aki vállalná a javítását. 15 éves a készülék, első tulajdonosa vagyok, soha nem volt még megbontva sem. (Félek, nehogy végleg megadja magát)
Előre is kösz.
DIY Streamer (Volumio) -> Hegel H70 -> Dynaudio Contour 1.1

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

charg25 írta:
2019.03.21., csüt. 10:36
Sziasztok!

Van egy erősítőm, aminek az RCA csatlakozóit meg kellene tisztítanom.
Milyen módszert ajánlotok?
Gázosok által használt rézcső tisztító filc, vész esetén mosogató dörzsszivacs, súlyos esetben finom fémgyapot.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

bezdany
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: bezdany »

bezdany írta:
2019.04.24., szer. 09:44
Hello!

Adott egy NAD d3020 aminek a végfok része gyengélkedik. Budapest Vác környékén kit ajánlotok javításhoz?

Köszi!

Nem D sima 3020 a menő manóról lenne szó.

bezdany
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: bezdany »

Hello!

Adott egy NAD d3020 aminek a végfok része gyengélkedik. Budapest Vác környékén kit ajánlotok javításhoz?

Köszi!

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Sziasztok!

Van egy erősítőm, aminek az RCA csatlakozóit meg kellene tisztítanom.
Milyen módszert ajánlotok?

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Igazán nincs mit, neked mindig szívesen segítek, segítőkész, megbízható ember vagy.! :smile53:

hm74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: hm74 »

trane írta:
2019.03.14., csüt. 22:49
hm74 írta:
2019.03.04., hétf. 17:31
...Amikor bekapcsolom rendben elindul és szól, de néha elmegy a hangja általában csak az egyik csatornán, néha a másikon is, teljesen véletlenszerűen. Néha el se megy teljesen, csak recseg és vissza-vissza jön.
Ez a probléma megoldódik, akkor ha feltolom a hangerőt. Tehát kicsit megkakaózom, utána hiba nélkül megy amíg ki nem kapcsolom. Ha újra indítom, ismét így csinál. Mi rakoncátlankodhat benne?
valszeg a relé> vedd le a (relé) tetejét, dörzsöld át az érintkezőpontokat nagyon finom csiszolópapírral, tisztítsd meg alaposan a felületeket és a belsőt, ne maradjon dörzsölvény a relében sehol, rakd rá a tetejét, és minden bizonnyal megoldódott a gondod leborulok.gif
Köszönöm a jó tippet! Jó lett az erősítő. leborulok.gif
A relé volt rossz valóban, de nem csak tisztítás, hanem csere lett belőle. Csúnyán bezöldült a réz felület, az volt a gond. Tisztás közben meg valami baki történt és szakadás lett a tekercsben, így ki kellett dobnom.

Köszönöm Dragonweed és Pedo fórumtársaknak is a segítséget!

krisz.v

Hozzászólás Szerző: krisz.v »

Köszi az infót! közben megnéztem, és tényleg a nyákon nem vezet sehova a 3. láb forrasztása. Ezt hamarabb is megnézhettem volna...A behelyezést valahogy megoldom majd. Üdv,
kenus írta:
2019.03.14., csüt. 22:41
Kenwood KA-660
Ezek ugyanolyan elektrolit kondenzátorok, mint bármelyik más darab, amit az időtájt,vagy manapság gyártanak.
A különbség csak annyi, hogy alulnézetben a harmadik láb (az egyenlő szárú háromszög csúcsa) csupán a jobb mechanikai
rögzítést szolgálja. Problémád csak azzal lesz, hogy az új kondenzátorok kivezetései más lábtávolságúak mint az eredeti daraboké, így meglehetősen nehézkes a cseréjük anélkül, hogy új lyukakat kelljen fúrnod a nyomtatott áramköri panelba.
Ezek a lyukak viszont valószínűleg nem esnek egybe a régebbi forrasztási helyekkel, igy nem adnak megfelelő tartást sem.
Ezért ezeket az új kondenzátorokat valahogy ( akár szilikonnal, vagy más, mondjuk két komponensű kötőanyaggal ) a panelhoz kell majd rögzítened.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: kenus »

Kenwood KA-660
Ezek ugyanolyan elektrolit kondenzátorok, mint bármelyik más darab, amit az időtájt,vagy manapság gyártanak.
A különbség csak annyi, hogy alulnézetben a harmadik láb (az egyenlő szárú háromszög csúcsa) csupán a jobb mechanikai
rögzítést szolgálja. Problémád csak azzal lesz, hogy az új kondenzátorok kivezetései más lábtávolságúak mint az eredeti daraboké, így meglehetősen nehézkes a cseréjük anélkül, hogy új lyukakat kelljen fúrnod a nyomtatott áramköri panelba.
Ezek a lyukak viszont valószínűleg nem esnek egybe a régebbi forrasztási helyekkel, igy nem adnak megfelelő tartást sem.
Ezért ezeket az új kondenzátorokat valahogy ( akár szilikonnal, vagy más, mondjuk két komponensű kötőanyaggal ) a panelhoz kell majd rögzítened.

krisz.v

Hozzászólás Szerző: krisz.v »

Sziasztok!

Adott egy Kenwood KA-660 erősítő, 1985-ös gyártású, így gondoltam kicserélem az elko-kat. Sajnos nem néztem meg előre a táp kondikat, amik a kép szerinti 3 lábúak. Vettem hozzá a képen bal oldali standard 2 lábú kondikat. Ezekkel ki lehet váltani valahogy a gyári 3 lábú kondikat, vagy ez valami nagyon spec kondenzátor?
IMG_20190314_201752.jpg
IMG_20190314_201752.jpg (5.56 MiB) Megtekintve 3437 alkalommal

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Pedo »

A kolléga nem írta, de a 4700uF puffer kondikat ki cserélte újra.

hm74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kép

hm74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Micromega Tempo1 erősítőmnél a következő jelenség tapasztalható:
Amikor bekapcsolom rendben elindul és szól, de néha elmegy a hangja általában csak az egyik csatornán, néha a másikon is, teljesen véletlenszerűen. Néha el se megy teljesen, csak recseg és vissza-vissza jön.
Ez a probléma megoldódik, akkor ha feltolom a hangerőt. Tehát kicsit megkakaózom, utána hiba nélkül megy amíg ki nem kapcsolom. Ha újra indítom, ismét így csinál. Mi rakoncátlankodhat benne?

kenus
V.I.P.
V.I.P.

Wexxtor4 írta:
2019.03.02., szomb. 23:44
Wexxtor4 írta:
2019.03.02., szomb. 20:52
Sziasztok a mainap folyaman vettem egy macaudio 1000w 4 csatornas erositot de valamiert elfustolt megneztem a kondik meg a tekercs el egett. Arra vagyok kivancsi hogy javithato-e ? Kép
Ertem en de javithato ha ki fustolt?
Szervusz!
Mivel a képen látható áramkör diszkrét (cserélhető) elemekből épül fel, a hibás alkatrész, vagy alkatrészek cseréjével a készülék újra működőképes lesz. Minden probléma orvosolható, csak idő, na és persze pénz kérdése.
Az első lépésben be kell határolni a hiba forrását, ami jelen esetben lehet a készülék tápegysége, ami az akkumulátor kapocsfeszültségéből előállítja azt a plusz-mínusz tápfeszültséget (valahol 2x25és 2x50 Volt között) amiről a készülék áramkörei (bemeneti és szabályozó egységek, valamint a látszólag négy darab teljesítmény erősítő) működnek, vagy pont az említett teljesítmény erősítők valamelyike hibásodott meg a megengedettnél nagyobb terhelés miatt. Ezt egy elektronikai áramkörök javításban járatos műszerész, vagy mérnök simán megoldja. Csak az a kérdés, hogy célszerű-e, magyarul a javítás költsége, aminek legjelentősebb része a reá fordított időre eső költség. A képet elnézve az alkatrészek költsége nem lehet túl számottevő. Esetleg elektronikai javításokkal foglalkozó szervizeknél érdemes érdeklődnöd az óradíjjakról.
Aztán ez alapján már magad is könnyen döntést hozhatsz.

Wexxtor4

Hozzászólás Szerző: Wexxtor4 »

Wexxtor4 írta:
Sziasztok a mainap folyaman vettem egy macaudio 1000w 4 csatornas erositot de valamiert elfustolt megneztem a kondik meg a tekercs el egett. Arra vagyok kivancsi hogy javithato-e ? Kép
Ertem en de javithato ha ki fustolt?

kenus
V.I.P.
V.I.P.

Wexxtor4 írta:
Az Általad közölt képen csak az látható, hogy az erősítő kapcsolóüzemű tápegység részének transzformátorát, szűrőkondenzátorait, és pár egyéb alkatrészét, a rezgésmentesítés céljából egy fekete színű, száradás után kikeményedő, műgyanta szerű anyaggal rögzítették.

Wexxtor4

Hozzászólás Szerző: Wexxtor4 »

Csatolmányok
951498E8-8205-4952-9E24-8D2D3F23AE63.jpeg
951498E8-8205-4952-9E24-8D2D3F23AE63.jpeg (2.74 MiB) Megtekintve 3174 alkalommal

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: midian82 »

Sziasztok
Tudom nem sztereo téma de van egy régebbi Onkyo Sr605 erősítőm ,és egy ideje nem ad hdmi jelet se kép se hang .
Tudnátok esetleg valakit aki segítene ez ügyben ?

scapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: scapa »

berenyizs írta:
2019.02.14., csüt. 15:48
Sziasztok!
Minap feltünt, hogy a NAD S300 Dual Mono integrált erősítőnk bekapcsolva, de bemeneti jel nélkül búg / zúg.
Tápkábel elvileg fázishelyesen van / volt bedugva, megfordítottam, kicseréltem másik tápkábelre, változatlanul búg / zúg.
Tanácsokat, ajánlásokat kérek szépen.
Szia!

Gyakori hiba az s300-nál.. szerintem nem véletlen, hogy az S300 alapjául szolgáló Gryphon Tabu Century -ben C-core trafók vannak.. csak az drágább volt mint a toroid és valahol meg kellett fogni a költségeket.. (a Tabu minimum dupla annyiba került mint az s300).. egyébként külföldi fórumok alapján jellemzően a trafók felfüggesztése öregszik el és ez okozza a búgást.. a trafók függőleges rögzitése miatt érzékenyebb a gumi öregedésekre.. de beszámoltak olyan esetről is amikor trafót kellett cserélni.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”