viri írta: ↑2021.01.11., hétf. 22:03Én úgy jártam a Besével tízen éve, hogy egy Nakamichi 582-est vittem hozzá, mert nem tudtam felvételt készíteni a magnóval, minden más oké volt. Visszakaptam azzal, hogy sajnos nem tudta megcsinálni. Ezzel nem is lenne gond, de otthon derült ki, hogy nem akar kinyílni a kazetta fészek. Nézegetem, hát kiderült, hogy olyan trehányul tették fel az előlapot, hogy amiatt nem nyílt. Leszereltem, megigazítottam, máris nyílt, viszont se lejátszani, se pörgetni, konkrétan elrontották az egyébként működő Nakát. Eladtam alkatrésznek.sutemenyx írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:49Szervizek oké...Alex_Aston írta: ↑2021.01.11., hétf. 13:30
Ha jól sejtem, 15+ éves a cucc?
Jó eséllyel a végfok IC "elengedett", csak vissza kell rakni a helyére. Nálam is ez volt a 19 éves Marantz esetében. Vissza kell "ragasztani" a helyére, és kész. Meg egy kontakt kezelést érdemes elvégezni az egész gépen.
Ajánlott helyek:
Totel szerviz - XIV. ker.
Szekonet szerviz XI. kerület
Alisca Orange - XII. kerület - bár ő inkább a "komolyabb" cuccokra van tudtommal ráállva, de meg lehet kérdezni, mert tuninggal is foglalkozik.
Alisca Orange-ben történnek érdekes dolgok. Egy eredetileg 20.000USD árú, de még most is használtan 5-6.000USD-t érő erősítőt gond nélkül átkendácsoltak értéktelen piacos alkatrészekből épített vacakká:
viewtopic.php?f=32&t=151082
Az elég biztos, hogy én oda semmit sem vinnék. Tuningra meg végképp nem.
Egy barátom végfokát úgy próbálták megjavítani, hogy minden kondit kicserélték rajta, de nem javult meg, mondhatni kísérleteztek, de nem jött be.
Bár most itt olvasom, hogy valakinek bevált, én ismeretségi körben nem szoktam ajánlani, viszont a Krahling Zolit bármikor, mind műszerezettségben, mind szakértelemben ott van, nála max. az idővel lehet elcsúszni, de nála sosem volt kóklerkedés. Ebben a Totel Bt. sem lenne rossz, de árban is a Zoli jobb.
A Zoli nekem több éve nem tud megjavítani egy Meridian cd-játszót. Már utaltam neki pénzt alkatrészre is mert több mint egy évig emiatt nem fogott hozzá. Már fel sem hívom mert úgysem lesz kész soha. Lehet már kidobta....