Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Kis társaság mára is összeverődött. Meglátjuk. Vagy meghal, vagy megmarad. Válsztásom nincs. Én azért arra fogadnék, hogy megmarad.
Erősítők javítása
Na jó .... akkor keresek egy szerelőt....majd beszámolok...(ahhhh...
Erősítők javítása
Tulajdonképpen nem tudom, hogy miért is hunyászkodtam meg AA HG hozzászólására és miért is nem álltam ki a kedvelt márkám mellett. 2007 óta követem ezt a fórumot. Ha bárki kért tőlem bármit még mikor sima tagként is inkább segíteni próbáltam, mint a csomót keresni a kákán. AA HG Gondolom van jó erősítőd, így kihívlak. Az enyém már kibírta, sőt már kéri is a sört a tiéd? ....ha meg segíteni nem akarsz, akkor meg ne moderálj már, hisz a forgalmazó oldaán vagyunk. Nem vagyok pártatlan, mint ahogy agy Ferrari rajongó sem az egy Forma1-es futamon. És akkor mi van. Elite Group vagy bakker, viselkedj úgy. Azért kaptad a rangot, mert toleráns, megértő és segítőkész vagy. Egyből belém kellett állni??
Erősítők javítása
Ezt én nem értem.
Szia! Ez azt jelenti, hogy jelenleg a bérbesorolásom a béka segge alatt van és nem szeretnék vagyonokat kifizetni erősítő javításra. Köszönöm Orbán Viktor. Ezt nem kellett volna. ....De mégis, mert aki nem szól, az nincs is!
Erősítők javítása
Kb. ma délelőtt 11-től folyamatosan megy, jelenleg is zenét hallgatok róla, tök jól szól, semmi gond vele.
Erősítők javítása
Vágott virág vízben a TV-n, sör az erősítő felett az álmoskönyv szerint nem jó ómen. :-)
Ha csak kiszárítottad, az szerintem nem elég. Izopropil alkohollal le kéne mosni a panelnak azokat a részeit, ahova folyt a sörből. Légnedvesség hatására lehet a bekapcsolás után bárhol átvezetés a sör maradványai miatt. Ha bele mersz túrni a gépbe, akkor a tisztítás talán segít. Egy tiszta fogkefe segítségével finoman keféld át a panelt. ESD kefe lenne az igazi, de gondolom azt nem tartasz otthon. Arra is vigyázz, hogy mielőtt taperolod a panelt, fogj meg valami földelt fémet, hogy a száraz levegő miatt ne a panelon keresztül szikrázz. Meg vigyázz a feltöltött kondenzátorokkal is.
Máskülönben tényleg műszerész és addig ne használd.
Köszi, a takarítás része megvolt. Fél évet dolgoztam a Samsungban, a statikus elektromosságról elég sokmindent tudok, így ezt a részt is kivédtem, ami a jelen esetben már túl sokat nem használt, de azért alkalmaztam. A szárítás utáni maradványokat, lerakódásokat eltávolítottam a legapróbb részletekig. Értsdd: a tranyók lábai között is!!! elég szűk volt. Természetesen nem fémmel, és közben a "csuklópánt" rajtam volt. Amire én gyanakszon, azok a kondik, lehet, hogy valamelyik nem tölt rendesen? ...vagy esetleg egy tranyó, aminek nem stimm az előfeszítése és nem akar kapcsolni? nem tudom, sajna nem értek hozzá.
Nem szeretném szerelőhöz vinni, mert itt a környéken nincs olyan, aki ezt meg tudná csinálni, meszire meg meg idő és pénz hiányába nem vinném.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Volna egy "kis" problémám, nem tudom, hogy esetleg valaki tudna-e segíteni.
Karácsony este egy kicsit "jobban" sikerült a szokásos karaoke party mint szokott.
Adtam egy brutál pofont a cuccnak, sajna. CAV-AV2086 6.1 házimozi erősítő CAV MD-I front, CAV DP-300 suround, DP 30 front és back center, W 300 mod. passzív sub)
Utólag visszagondolva az egyik hibalehetőség az lehetett, hogy az erősítő -20 dB-en ment, keverő volt rákötve, és ahelyett, hogy az erősítőn adtam volna több hangerőt, a keverőn nyomtam fel +6 dB-ig. Ez nem tudom, hogy hiba volt-e, vagy hogy a későbbi hibához hozzájárult-e?
Ami ezután következett az tette fel az i-re a pontot. Az erősítő feletti polcon kiburult egy sör, kicsi belefolyt az erősítőbe (kb. 1 dl-t kiöntöttem belőle ). Úgy vettük észre, hogy égtelenül elkezdett búgbi. Azonnal áramtalanítottam. Aznapra a bulinak annyi volt. Másnap kiszárítottam. Bekapcsolás után a bal oldalban halk sercegő hangot lehetett hallani, a jobb oldal, ahová belefolyt a sör teljesen néma volt kb 10 percig, utána lassan visszatért a hang. Kb. úgy, mintha 10 perc után egy potit szép lassan feltolnék. Innentől tökéletesen működött egész a következő kikapcsolásig. Ha újra bekapcsoltam ugyanez volt a jelenség. A következő szétszerelésnél láttam, hogy az egyik ellenállás meg van feketedve. (Ez mind a jobb oldalban) A bal oldalban megnéztem a színkódot, találtam olyan ellenállást, kicseréltem. A helyzet annyiban változott, hogy hosszú, kb 2 órás bekapcsolt állapot után, ha kikapcsolom, és kb. 1 óra múlva visszakapcsolom már megvan mind a két oldal. Hosszabb kikapcsolás, illetve teljes áramtalanítás után hogy mi történik azt még nem tudom.
Szilveszterre nagy bulit szerveztünk. Ez a cucc lett volna az elsődleges. Meg merjem vele kockáztatni?
Van még egy Onkyom, de az tutira nem viszi el az MD-I-eket. Tanácstalan vagyok. Segítsetek kérle, ha mással nem, azzal, hogy nekivágjak a bulinak, vagy ne. Köszönettel: szami
Vágott virág vízben a TV-n, sör az erősítő felett az álmoskönyv szerint nem jó ómen. :-)
Ha csak kiszárítottad, az szerintem nem elég. Izopropil alkohollal le kéne mosni a panelnak azokat a részeit, ahova folyt a sörből. Légnedvesség hatására lehet a bekapcsolás után bárhol átvezetés a sör maradványai miatt. Ha bele mersz túrni a gépbe, akkor a tisztítás talán segít. Egy tiszta fogkefe segítségével finoman keféld át a panelt. ESD kefe lenne az igazi, de gondolom azt nem tartasz otthon. Arra is vigyázz, hogy mielőtt taperolod a panelt, fogj meg valami földelt fémet, hogy a száraz levegő miatt ne a panelon keresztül szikrázz. Meg vigyázz a feltöltött kondenzátorokkal is.
Máskülönben tényleg műszerész és addig ne használd.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 213
Erősítők javítása
Még soha nem kértem ilyen dolgot, de most sajnos rászorulnék egy nagyon olcsó megoldásra. Tovább nem szeretném magyarázni, de sajnos az elmúlt évben "átestem" egy másik anyagi besorolásba.
Ezt én nem értem.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 290
Erősítők javítása
A szilveszteri buliból inkább kihagynám és műszerészel megnézetném hogy mi történt vele!!!!
Erősítők javítása
Ezt mire alapozod?
Mitől különlegesebb a CAV a "legtöbb erősítő"-nél?
Másként terjednek az elektronok benne? A sör fajlagos ellenállása megváltozik a CAV belsejében?
Komolyan.
Ezektől a megjegyzésektől kifekszem.
Örülj neki, hogy megúsztad ennyivel. De ne kreálj elméleteket. Pláne a "legtöbb erősítő" rovására.
Éreztem, hogy ezt nem kellett volna balaírnom, hisz segítséget kérek. Elnézést kérek ezért. Korábban volt hasonló esetem kenwood erősítővel és az nem élte túl, és mégegyszer bocsánat, hogy a "legtöbb" jelzőt használtam. Ez nem igaz. Engem jelenleg egy dolog érdekel, tudsz segíteni?
Erősítők javítása
Az már kiderült, hogy nem könnyű ezt a cuccot agyonütni, de azért szeretném, ha újra úgy tudnám használni, mint régen. Kérlek Titeket kedves fórumtársak, segítsetek tanácsokkal. Még soha nem kértem ilyen dolgot, de most sajnos rászorulnék egy nagyon olcsó megoldásra. Tovább nem szeretném magyarázni, de sajnos az elmúlt évben "átestem" egy másik anyagi besorolásba.
Erősítők javítása
Szerintem a legtöbb erősítő nem élte volna ezt túl.
Ezt mire alapozod?
Mitől különlegesebb a CAV a "legtöbb erősítő"-nél?
Másként terjednek az elektronok benne? A sör fajlagos ellenállása megváltozik a CAV belsejében?
Komolyan.
Ezektől a megjegyzésektől kifekszem.
Örülj neki, hogy megúsztad ennyivel. De ne kreálj elméleteket. Pláne a "legtöbb erősítő" rovására.
Erősítők javítása
Ja.... még annyit, ma kb. 6 órája megy minden gond nélkül, mindenféle forrásról, amit fogadni tud, minden gond nélkül. Nem merem kikapcsolni . Szerintem a legtöbb erősítő nem élte volna ezt túl. Bízom benne, hogy ez igen. Kérlek segítsetek. Láma vagyok hozzá. Köszönettel: szami
Erősítők javítása
Sziasztok!Volna egy "kis" problémám, nem tudom, hogy esetleg valaki tudna-e segíteni.Karácsony este egy kicsit "jobban" sikerült a szokásos karaoke party mint szokott.Adtam egy brutál pofont a cuccnak, sajna. CAV-AV2086 6.1 házimozi erősítő CAV MD-I front, CAV DP-300 suround, DP 30 front és back center, W 300 mod. passzív sub)Utólag visszagondolva az egyik hibalehetőség az lehetett, hogy az erősítő -20 dB-en ment, keverő volt rákötve, és ahelyett, hogy az erősítőn adtam volna több hangerőt, a keverőn nyomtam fel +6 dB-ig. Ez nem tudom, hogy hiba volt-e, vagy hogy a későbbi hibához hozzájárult-e?Ami ezután következett az tette fel az i-re a pontot. Az erősítő feletti polcon kiburult egy sör, kicsi belefolyt az erősítőbe (kb. 1 dl-t kiöntöttem belőle ). Úgy vettük észre, hogy égtelenül elkezdett búgbi. Azonnal áramtalanítottam. Aznapra a bulinak annyi volt. Másnap kiszárítottam. Bekapcsolás után a bal oldalban halk sercegő hangot lehetett hallani, a jobb oldal, ahová belefolyt a sör teljesen néma volt kb 10 percig, utána lassan visszatért a hang. Kb. úgy, mintha 10 perc után egy potit szép lassan feltolnék. Innentől tökéletesen működött egész a következő kikapcsolásig. Ha újra bekapcsoltam ugyanez volt a jelenség. A következő szétszerelésnél láttam, hogy az egyik ellenállás meg van feketedve. (Ez mind a jobb oldalban) A bal oldalban megnéztem a színkódot, találtam olyan ellenállást, kicseréltem. A helyzet annyiban változott, hogy hosszú, kb 2 órás bekapcsolt állapot után, ha kikapcsolom, és kb. 1 óra múlva visszakapcsolom már megvan mind a két oldal. Hosszabb kikapcsolás, illetve teljes áramtalanítás után hogy mi történik azt még nem tudom.Szilveszterre nagy bulit szerveztünk. Ez a cucc lett volna az elsődleges. Meg merjem vele kockáztatni?Van még egy Onkyom, de az tutira nem viszi el az MD-I-eket. Tanácstalan vagyok. Segítsetek kérle, ha mással nem, azzal, hogy nekivágjak a bulinak, vagy ne. Köszönettel: szami
Erősítők javítása
Aliscában nem vállalnak házimozi erősítő javítást, mert nincs alkatrészük.
Következő próba Sekon Kft. lesz.
- rajmond87
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Erősítők javítása
koszonom a gyors valaszt ! megprobalom !
udv : rajmond87
Erősítők javítása
Udv !
Onkyo TXNR807 erositonel a szokasos HDMI panel hiba mutatkozik..tudna valaki segiteni hol javitjak ezt a jelenseget ?
elore is koszonom..
Sekon bt. Hazimoziszerviz.hu asszem, de Google segít
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- rajmond87
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Erősítők javítása
Udv !
Onkyo TXNR807 erositonel a szokasos HDMI panel hiba mutatkozik..tudna valaki segiteni hol javitjak ezt a jelenseget ?
elore is koszonom..
Erősítők javítása
És ő kicsoda? Felhasználók között nem találom.
Retroaudio.hu - Alisca Audio, VII. ker. Bese Attila
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
És ő kicsoda? Felhasználók között nem találom.
Erősítők javítása
Igen,Budapest.
Köszi.
Erősítők javítása
Két ünnep között ki, hol vállal javítást?
Azt jó lenne tudni, melyik városban (ha Bp, akkor alisca)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Két ünnep között ki, hol vállal javítást?
Erősítők javítása
Olyan, mintha a tuner is szólna egyszerre a forrással. Minden bemenettel ezt csinálja? Ha tunert kapcsolsz és állomásra hangolsz, akkor is csinálja?
Korábban felötlött bennem is, de nem próbáltam. Most már ezt is leteszteltem.
Bár antennám nincs, ideiglenesen beálltam én annak
Tuneren is ugyanaz van. Amíg nem jön be a zavar, tisztán szól. Ill. a konkrétan beállított állomás nem hallatszik át, hanem csak simán zajos lesz a tévéadás.
Erősítők javítása
Olyan, mintha a tuner is szólna egyszerre a forrással. Minden bemenettel ezt csinálja? Ha tunert kapcsolsz és állomásra hangolsz, akkor is csinálja?