Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, történt egy kis baleset itthon (egy ital a polcon felrobbant), aminek következtében a pioneer vsx-520-em kikapcsolt. Ez nem pont felette volt, hanem egy polccal arrébb felül, szóval egyenesen nem kapott folyadékot, max egy kevés belespriccelődhetett..
Ment még egy pár percig, ezért nem is tűnt fel nekem, majd elnémult és azóta se kapcsol be.

Bp-n hol tudnám bevizsgáltatni és szerintetek menthető-e?

http://www.pioneer-budapest.hu-nak már írtam egy mailt, de 22 napja képtelenek voltak válaszolni.
Garis készülékek esetében szakszervíz!Egyébb esetekben müszerész!
Lehet hogy csak valami védelem, lehet hogy reszetelni kellene (már ha lehet)?
Esetleg kapcsolódó fórumokat kellene olvasgatni... hátha másnal is előfordúlt már ilyen...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Zirowe
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Zirowe »

Sziasztok, történt egy kis baleset itthon (egy ital a polcon felrobbant), aminek következtében a pioneer vsx-520-em kikapcsolt. Ez nem pont felette volt, hanem egy polccal arrébb felül, szóval egyenesen nem kapott folyadékot, max egy kevés belespriccelődhetett..
Ment még egy pár percig, ezért nem is tűnt fel nekem, majd elnémult és azóta se kapcsol be.

Bp-n hol tudnám bevizsgáltatni és szerintetek menthető-e?

http://www.pioneer-budapest.hu-nak már írtam egy mailt, de 22 napja képtelenek voltak válaszolni.

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: pooly73 »

Sziasztok
Debrecenben tudtok esetleg olyan szakit akihez elvihetném a Sony motyómat ?

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kenus »

"Pioneer A-119 Sztereó erösitö"

Szerencséd van. Ennél a készüléknél a bemenetválasztást mechanikus kapcsolóval oldották meg.
Amennyiben többi bemeneten hibátlanul működik, akkor két lehetőség van.
Vagy maga a bemenethez tartozó csatlakozóaljzat (RCA) forrasztása kontakthibás, vagy maga a bemenetválasztó kapcsolónak az ehhez tartozó szegmense nem érintkezik rendesen. Kontakt kenő és tisztítóanyaggal való kezelése ideig-óráig működőképessé teheti. Végleges megoldást csak az alaplapból (NYÁK S1 pozíció) történő kiforrasztás utáni szétszerelés és gondos tisztítás ad.

aprilia racing
Értékelés: -1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: aprilia racing »

Sziasztok!

Van egy Pioneer A-119 Sztereó erösitöm a Dat/Tape1 bemenetre ha rá kötöm hangositáskor recseg a 2hangfal hanszórója, de van mikor nem recseg hanem halkan szól mind a kettö hangfal.
A többi bemeneten meg hibátlanul müködik mindent néztem.
Nem volt még javitva mióta meg van az erösitö. Csak kontakt hiba lehet vajon a baja?
Elöre is köszönöm a segitséget!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Zalaegerszeg
Keresd meg Takács Attilát a Lőrinc barát utca Gasparich felőli végén.  Kinn a TV szerelés cégér a kapun. Gond nélkül megcsinálja. Az összes DIY cuccomat ő csinálta és minden lomomat ő szervizeli. Ráadásul láthatsz nála egy szép Audio Note rendszert. :-)
Én holnap délelőtt viszem hozzá az erősítőmet a hangerőszabályzót reszelni.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: franz »

Zalaegerszeg

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Köszönöm a hsz eket, de ennek én nem tudok nekiesni.
Tudtok szakít ajánlani?

Helyileg merre vagy?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Köszönöm a hsz eket, de ennek én nem tudok nekiesni.
Tudtok szakít ajánlani?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Az első számú gyanúsított a hangszóró relé - eloxidálódtak az érintkezői. Ügyes kezű ember szétszedi és felpolírozza az érintkezőket. A fotó közepén látható a relé, a hűtőborda előtt.

Üdv: TJ.

Én cserélném finder 55.12.9.024.0000-ra. Egy jó darabig nem lenne gond.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2962

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tunerman »

hát eljött a pillanat h ezt az amúgy nagy ívben került topikba jöjjek segítséget kérni

úgy tűnik a technics sa-5360 típusú vintage erősítőmből valami elszálló félben van.

tapasztalás:
bal oldali hangfalaknál hol perfekt a hang, basszus, minden, aztán egyszer csak lehalkul, van h recsekteti a hangfalakat.

kipróbáltam A és B hangfalkimenetet is, de mindkettőnél ez jelentkezik.
(korábban egy vidi hangfallal csinálta ezt és akkor ráfogta h a hangfal hibája, érdekesség h azóta már egy sonyra tettem rá és azzal nincs ez a hiba, ráfogtam arra h mivel ingadozott a technicsnél is a hiba, hol előjött hol nem, úgy vettem h mákom van és nem jött elő többé)

...de most már úgy vagyok vele h kidobni nem akarom, javíttatnám, átnézetném.

tudtok ajánlani valakit aki segíthet ebben?

Az első számú gyanúsított a hangszóró relé - eloxidálódtak az érintkezői. Ügyes kezű ember szétszedi és felpolírozza az érintkezőket. A fotó közepén látható a relé, a hűtőborda előtt.

Üdv: TJ.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: samat99 »

Az a baj,hogy véges a keret max 40000.- lenne a cserére viszont ezeket a régi cumókat ismerem, bár ezeket is inkább utánnaolvasás után, szívem szerint inkább maradnék ezeknél a retro cuccoknál.

Az a baj,hogy véges a keret max 40000.- lenne a cserére viszont ezeket a régi cumókat ismerem, bár ezeket is inkább utánnaolvasás után, szívem szerint inkább maradnék ezeknél a retro cuccoknál.
Sok jó retró cucc van. Van egy típus melyet nem sokan ismernek, Dual Class A 1460 műszeres. Nagyon jó gép, főleg akusztikus zenére. Sokszor áron alul lehet hozzá jutni. Vagy újabbként Yamaha Rx397 Áron fölül szól.  És mérföldkővel jobb mint a sony. Nadnak is van pár 25 ezres erősítője, illetve a Harman kardon, AB osztályú végfokai, sajnos a melegedés miatt hamar öregszenek. És ezek csak széria erősítők. A Duált már sokan el akarták vinni tőlem, meghallgatás után, de nem adom .

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Erősítők javítása

Egyértelmű, hogy nem. Keress másik végfokot. Egy ez fetes öszvér a múltból. Kb 10W ig nem torzít.

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Erősítők javítása

Merre van a motyó helyileg?
Berettyóújfalu, Debrecentől 37 Km

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: study »

hát eljött a pillanat h ezt az amúgy nagy ívben került topikba jöjjek segítséget kérni

úgy tűnik a technics sa-5360 típusú vintage erősítőmből valami elszálló félben van.

tapasztalás:
bal oldali hangfalaknál hol perfekt a hang, basszus, minden, aztán egyszer csak lehalkul, van h recsekteti a hangfalakat.

(korábban egy vidi hangfallal csinálta ezt és akkor ráfogta h a hangfal hibája, érdekesség h azóta már egy sonyra tettem rá és azzal nincs ez a hiba, ráfogtam arra h mivel ingadozott a technicsnél is a hiba, hol előjött hol nem, úgy vettem h mákom van és nem jött elő többé)

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... A9kdoktor/
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Akkor valószínű, hogy ismét szerelőnél kötünk ki.

Merre van a motyó helyileg?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: samat99 »

Mindenképpen szerelőnél kötsz ki, hiszen nincs felszerelésed a javításához.
Csak most olyan szervizbe kell vinned, ahol orvosolják is a problémát.
Kérdés, megéri-e?

Egyértelmű, hogy nem. Keress másik végfokot. Egy ez fetes öszvér a múltból. Kb 10W ig nem torzít.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Mindenképpen szerelőnél kötsz ki, hiszen nincs felszerelésed a javításához.
Csak most olyan szervizbe kell vinned, ahol orvosolják is a problémát.
Kérdés, megéri-e?

Ne keverjük!

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Erősítők javítása

40Hz-es jelet a bemenetére és szkóppal/multiméterrel pontról pontra mérni az erősségét. Ugyan ezt 1kHz-el is eljátszani, és összevetni!

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Sziasztok
Én is segítségért esedezem.
Vettem nemrég egy Sony TA-F461R tipusú erősítőt.
Kipróbáltam, és mindamellett, hogy gyönyörű magasai, és részletező hangja van, viszont dinamika, mélyhang jóformán semmi.
Loudness bekapcsolva, bass kopra tekerve, és még akkor is olyan basszusszegény hogy az elképesztő.
Uccu neki eltepertem egy szaki bácsihoz, aki 2 nap múlva azt mondta , hogy rengeteg forrasztási hibát talált benne, ami éppenséggel ezt a hibát is produkálhatja. Spuri haza kipróbálás, ugyanaz, kipróbáltam CD játszóval, Lemezjátszóval, két fajta hangszóróval, és ugynaz a selejt hang.
Van-e esetleg valakinek valami tippje, hogy esetleg mit lehetne rajta pickálni, vagy esetleg találkozott-e ilyen problémával, amire lett megoldás.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget , előre is.
Üdvözlettel
Jakus Pál

40Hz-es jelet a bemenetére és szkóppal/multiméterrel pontról pontra mérni az erősségét. Ugyan ezt 1kHz-el is eljátszani, és összevetni!

pooly73
Fórumlakó
Fórumlakó

Erősítők javítása

Sziasztok
Én is segítségért esedezem.
Vettem nemrég egy Sony TA-F461R tipusú erősítőt.
Kipróbáltam, és mindamellett, hogy gyönyörű magasai, és részletező hangja van, viszont dinamika, mélyhang jóformán semmi.
Loudness bekapcsolva, bass kopra tekerve, és még akkor is olyan basszusszegény hogy az elképesztő.
Uccu neki eltepertem egy szaki bácsihoz, aki 2 nap múlva azt mondta , hogy rengeteg forrasztási hibát talált benne, ami éppenséggel ezt a hibát is produkálhatja. Spuri haza kipróbálás, ugyanaz, kipróbáltam CD játszóval, Lemezjátszóval, két fajta hangszóróval, és ugynaz a selejt hang.
Van-e esetleg valakinek valami tippje, hogy esetleg mit lehetne rajta pickálni, vagy esetleg találkozott-e ilyen problémával, amire lett megoldás.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget , előre is.
Üdvözlettel
Jakus Pál

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

tapasztalás:

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Sziasztok.

Távgyógyászatban kérnék némi segítséget, leginkább arra vonatkozóan, hogy merre indulunk és mennyi pénzzel...

Az áldozat egy régebbi szériás Yamaha házimozi erősítő. A hibajelenség pár éve jelentkezett egy áram-kimaradást követő visszaálláskor, de nem különösebben foglalkoztak vele idáig. Megpróbálom viszonylag tömören körülírni:

bármikor, amikor forrásváltás van, vagy bármilyen beállítás kapcsolása, azaz valami olyan művelet az erősítőn, ami a kimenetek lenémításával járna, a szub csatornája (és csak a szubé) némítás helyett kap egy nagy impulzust, mely konkrétan egy dübbenés formájában jelentkezik.

Hagyták így ezt menni pár évig, és mostanra oda jutott szegény kis szub, hogy a kapcsolóáramköre beadta a kulcsot. Hogy ezért-e, vagy amúgy is gyenge pont volt, azt nem lehet tudni, de ez egy 25 ezres mutatvány volt, amit én úgy gondoltam, nem lenne jó megismételni...

Egy szó mint száz: a szub csatornája dübben egyet, amikor némítani kellene. Ez a probléma.

Még valami. Más liga, mert autóhifi, viszont a jelenség pontosan ugyanez volt nálam egy Pioneer fejnél. Ott egy 5.000- Forint körüli némítóáramköri IC cseréje megoldotta a dolgot.

A kérdés tehát az, hogy ilyen árkategóriában számoljunk, vagy a kis szub javításának 25 eres árszintjén?

Köszönöm előre is, ha valaki esetleg útba tud igazítani.

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: zebra405 »

Köszönöm az ajánlást,bizalomgerjesztő a foglalat,de sajnos nekem nem jó,mert úgy nézem nem panelba forrasztható.
De már kinéztem amit meg is fogok rendelni.

Köszi mindenkinek a segitséget!

Üdv
Gábor

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”