Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Re: Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Péter1987 »

Le szedtem a tetejét és csináltam pár képet. Így lehet az is kiderül talán ki készítette?
Kétféle cső van benne:
Tungsram ECC85
CCCP 6п41с XII-78

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

BLX írta:
2023.07.05., szer. 14:12
Ha tetszik a hangja és megtartanád, akkor érdemes lehet egy hozzáértővel átnézetni. Biztos ki lehet deríteni miért búg. Az ilyen DIY cuccoknál szintén érdemes megnézetni, hogy értinésvédelmileg mennyire van rendben.

A környékeden én nem igazán tudok szerelőt. Próbáld megkérdezni Dragonweed-et, ő arrafelé lakik, itt valahogy eléred: https://dragonweed.hu

Egyébként, ha visszaolvasol a topikban van néhány szerelő említve, most hirtelen ide rakok néhányat, akiket megkérdezhetsz, de nem a környékeden vannak:
Tunerman AVX topiktárs
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
http://soneraudio.hu/kapcsolat.html
+36 30 360 8316, Szlaukó János

Remélem sikerülni fog a projekt.
Igen már nézegettem de még egyenlőre nem írtam senkinek mert, szeretnék körbenézni hogy esetleg van-e itt valaki a közelben.

Jó lenne ha sikerülne mert, tetszik a hangja.
Köszönöm a segítséget! :smile53:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1024

Hozzászólás Szerző: BLX »

Péter1987 írta:
2023.07.04., kedd 19:45
BLX írta:
2023.07.02., vas. 20:34
Írj egy kicsit több infót, milyen erősítőt szeretnél javíttatni és mi a baja. Az egyik legjobb szakember, aki azon környéken dolgozott, nem olyan régen sajnos meghalt.
Hát ez nem jó hír sajnos. sad.gif

Amúgy egy hete van nálam majdnem és ez az első csövesem :lol: .
Ha tetszik a hangja és megtartanád, akkor érdemes lehet egy hozzáértővel átnézetni. Biztos ki lehet deríteni miért búg. Az ilyen DIY cuccoknál szintén érdemes megnézetni, hogy értinésvédelmileg mennyire van rendben.

A környékeden én nem igazán tudok szerelőt. Próbáld megkérdezni Dragonweed-et, ő arrafelé lakik, itt valahogy eléred: https://dragonweed.hu

Egyébként, ha visszaolvasol a topikban van néhány szerelő említve, most hirtelen ide rakok néhányat, akiket megkérdezhetsz, de nem a környékeden vannak:
Tunerman AVX topiktárs
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
http://soneraudio.hu/kapcsolat.html
+36 30 360 8316, Szlaukó János

Remélem sikerülni fog a projekt.

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

BLX írta:
2023.07.02., vas. 20:34
Írj egy kicsit több infót, milyen erősítőt szeretnél javíttatni és mi a baja. Az egyik legjobb szakember, aki azon környéken dolgozott, nem olyan régen sajnos meghalt.
Hát ez nem jó hír sajnos. sad.gif

Amúgy egy hete van nálam majdnem és ez az első csövesem :lol: . Egy nyugdíjas Hajdúszoboszlói bácsikától vettem. Igaz nem tudott sokat mondani róla csak annyit hogy valami zenekar hangtechnikusa csinálta?? És hogy a hangszóró kimenete 8 Ohmos és olyan 2x15v 25W teljesítményű lehet kb. Bár nem tudom ebből mennyi lehet igaz. Egy omni audio sa 12.3-al van jelenleg összekötve.
A bácsi még annyit mondott róla hogy kicsit búg de az el múlik ahogy be melegszenek a csövek. Bár egy kicsit én akkor is hallom a hangfalból ezt.
Kinézetre nagyon tetszetős de illene rendesen be fejezni az egészet. Ugye én hiányolom a feliratokat a gomboknál mert, nem jelöli semmi melyik melyik ugye. Meg én még tennék rá egy csővédő "ketrecet" is vagy hogy mondják.
Rakok pár képet róla.
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1024

Hozzászólás Szerző: BLX »

Péter1987 írta:
2023.07.02., vas. 19:29
Sziasztok! Csöves erősítő, javítással, szereléssel és építéssel foglalkozik-e valaki itt Miskolcon vagy annak a közelében? gondolkodik.gif

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! Csöves erősítő, javítással, szereléssel és építéssel foglalkozik-e valaki itt Miskolcon vagy annak a közelében? gondolkodik.gif

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: rokamester »

Sziasztok,

Adott egy HK171S házimozi erősítő. Pár napja úgy döntött elég neki ennyi a megfelelő működésből, és bekapcsolás után nem történik semmi, pár perc múlva elkezd pirosan villogni az állapotjelző led. Szétszedtem, kitakarítottam, nem láttam semmi rendelleneset (égés, kidurrant kondi, elfáradt ellenállás stb.), de nem nyilván nem javult meg.
Kihez érdemes fordulni vele? Mi lehet a gond? (tudom ezt így nehéz megmondani)

derkobals
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: derkobals »

Sziasztok!
Nagyon régen jártam erre. Van egy Harman Kardon HK 6200-es erősítőm, ami egy Denon DCD 625 és kisebb Canton hangfalakkal nagyon szépen szólt vegyes, főleg jazz, klasszikus, akusztikus zenékkel. Van még egy Akg q701 is, ha el akarok mélyülni.
Most több gondom is akadt.
1. Lejátsztás közben elmegy a hang, a potméterek recsegnek, alig akar visszajönni a sztereo, szóval nagy kínlódás az egész.
Hol lehetne ezt megbízható helyen megjavíttatni?
2. Megnőttek a gyerekek, igény lenne már rá, hogy telefononról is tudjanak hallgatni a hifin zenéket. Mi lenne itt a legjobb megoldás, hogy ez is működjön és én is elporoljam a Flac gyűjteményemet. Láttam ezt a HifiBerry cuccot, használ ilyet valaki?

Minden ötletet szívesen fogadok.

Foticsávó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Foticsávó »

Sziasztok
Van egy Nad 758V1-em amiben ki lettek cserélve a modulok, azaz upgrad-elve lettek, a VM130 és a Bluos modullal. A Bluos-t sikerült megoldanom úgyhogy most már rendesen működik, de a HDMI Arc kapcsolat valahogyan dacoskodik. Felvettem a kapcsolatot a Nad supporttal is, megcsináltuk az ilyenkor kötelező upgrade köröket, mégsem javult a helyzet. A projectoromban az Arc HDMI ból megyek az erősítőbe egy teljesen új, prémiun HDMI kábellel. A projector beállítva, Arc-ra. a Nad beállítva Arc-ra és mégis minden egyes bekapcsoláskor a projectoron sokat kell an inputtal játszadozni hogy átkapcsoljon a Nad Arc-ba. Megcsináltam már azt is hogy Auto-ba tettem át az imput selector-t a Nad-en, és dedikáltam egy bemenetet neki, ott is hol bejön, hol nem. Amikor megnézek egy filmet az Arc-on keresztül, akkor meg ha át akarom kapcsolni a Nad-et pl, Cd-re, akkor nem engedi el az Arc-ot, így nem szól a választott imput. Ki kell kapcsolni az erősítőt, és újra bekapcsolva, már tudom választani a másik imputot. Van valakinek valamilyen elképzelése hogy mi lehet ez és kihez lehetne fordulni ezzel?
Köszönettel

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Re: SoundArt NIVS V3

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

plc írta:
2023.05.13., szomb. 11:54
Segítséget kérnék!
Küldene valaki egy NIVS V3 kapcsrajzot? leborulok.gif
köszönettel... :)
Hi!
Remélem lehet ide.
Ha mégsem majd törlik ;)
D'
Csatolmányok
NIVS V3.pdf
(29.66 KiB) Letöltve 103 alkalommal.

plc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26
Kapcsolat:

SoundArt NIVS V3

Hozzászólás Szerző: plc »

Segítséget kérnék!
Küldene valaki egy NIVS V3 kapcsrajzot? leborulok.gif
köszönettel... :)
A ZENE BENNED SZÓL!

csigi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: csigi »

Igen, ezen távirányító másik erősítővel, illetve fordítva, az én erősítőm másik távirányítóval... Utána okosabbak lennénk.
Köszi! :smile53:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

csigi írta:
2023.05.01., hétf. 16:07
Igazad van, az alján vannak az üzemmódváltó gombok. Magam is egyből erre gondoltam, de sajna ebből a 3db gombból egyik sem üzemel..
Érdekes.Elvileg ha az alsó "Device" gombok közül megnyomod az "A"-t akkor vezérelnie kellene az erősítőt.Próbálj kölcsönkérni valakitől egy másikat és próbáld ki azzal is, sajna jobb ötletem nincs. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

csigi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Igazad van, az alján vannak az üzemmódváltó gombok. Magam is egyből erre gondoltam, de sajna ebből a 3db gombból egyik sem üzemel..
20210325_142045.jpg
20210325_142045.jpg (335.06 KiB) Megtekintve 2441 alkalommal

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

csigi írta:
2023.05.01., hétf. 09:57
Sziasztok!

Távirányító problémával jó helyen járok?
Adva van egy Audiolab 6000A erősítő, ez "manuálisan" hibátlanul működik.
A távirányítója, viszont nem tesz semmit vele. Telefonnal megnézegettem a táv adóját, bizonyos gombok mennek, de ezek is a
CD-hez valók (track váltás, tálca kiadás, stb..). CD lejátszóm nincs, ezt nem tudom kipróbálni, tényleg viszi-e.
A hiba stabil, mindig csak ugyanazok mennek, a többi gomb soha. Ami nekem kellene ki/bekapcsolás, hangerőállítás sajnos a soha kategória.

Lehet ezzel csinálni valamit, javít ilyet valaki, vagy rendelhetek egy újat a gyártótól? Minden megoldás érdekel!
Köszönöm!
Tegyél már fel egy képet arról a távról lécci.
Szerintem rendszertávod van és át van nyomva cd módba, azért csak a cd-re vonatkozó dolgok mennek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

csigi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Távirányító problémával jó helyen járok?
Adva van egy Audiolab 6000A erősítő, ez "manuálisan" hibátlanul működik.
A távirányítója, viszont nem tesz semmit vele. Telefonnal megnézegettem a táv adóját, bizonyos gombok mennek, de ezek is a
CD-hez valók (track váltás, tálca kiadás, stb..). CD lejátszóm nincs, ezt nem tudom kipróbálni, tényleg viszi-e.
A hiba stabil, mindig csak ugyanazok mennek, a többi gomb soha. Ami nekem kellene ki/bekapcsolás, hangerőállítás sajnos a soha kategória.

Lehet ezzel csinálni valamit, javít ilyet valaki, vagy rendelhetek egy újat a gyártótól? Minden megoldás érdekel!
Köszönöm!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

sarkanyp írta:
2023.04.14., pén. 23:04
Sziasztok, Musical Fidelity M2si javításra keresek lehetőleg az ország nyugati felében (BP is) szakembert, szól szépen de ha átkapcsolok egy olyan bemenetre ahol nincsen forrás --> van egy kis sistergés (anno adott egy pattanó hangot azóta ilyen)...
Előre is köszönöm ha lenne ötlet!
FB_IMG_1681505966256.jpg
Szia!
Budapesten meg tudom nézni. Írtam privátban.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

sarkanyp

Hozzászólás Szerző: sarkanyp »

Sziasztok, Musical Fidelity M2si javításra keresek lehetőleg az ország nyugati felében (BP is) szakembert, szól szépen de ha átkapcsolok egy olyan bemenetre ahol nincsen forrás --> van egy kis sistergés (anno adott egy pattanó hangot azóta ilyen)...
Előre is köszönöm ha lenne ötlet!
FB_IMG_1681505966256.jpg
FB_IMG_1681505966256.jpg (163.12 KiB) Megtekintve 2737 alkalommal
Erősítő: Musical Fidelity M2Si; Denon DRA-700AE / CD: Denon DCD-520AE / Streamer: iFi Audio Zen Stream / DAC: Topping DX3 Pro+ / Lemezjátszó: Pro-Ject Debut 3 Esprit Carbon M2Red / Phono pre: iFi Audio Zen Phono / Hangfal: Polk Reserve R200

zlee12

Hozzászólás Szerző: zlee12 »

Tiszteletem!

Kerdes roviden:
Erosito Recap-hez keresek mesterembert vagy tanacsot esetleg silmic ii vagy nichi kondikhoz beszerzesi helyet, stb.

Pontosabban:

Adottak a kovetkezo eszkozok:

Sony TA-3120
Sony TA-3060
Sony STR-6120
Sony STC-7000
(es egyeb Sony-k ebbol a seriabol de kezdjuk ezekkel :) )

A 3060-ast leszamitva (itt ketto nagykondi mar cserelve lett ) mind az eredeti 50+ eves ELNA kondikkal muzsikalnak.

Forrasztasi tudasom egeszen stabil, de ezek a regi nyakok konnyebben szetjonnek, es egy scope-on kivul nincs eszkozom a vegeredmeny vizsgalatara, finomhangolasara valamit nem sok fogalmam van rola hogy Recap-nel hova milyen kondit erdemes rendelni.

Mivel eredetileg ELNA-volt bennuk az volt a tervem hogy SILMIC ii-re cserelek mindent de ahogy latom mar nem folytatott szeria ezert bajos a beszerzese.

Tudtok ajanlani esetleg:
- Valakit aki vallalja a teljes felujitast es megbizhato valamint nem csillagaszati arakon dolgozik?
- Beszerzesi helyet Silmic ii-re ahol meg normalis valasztek van (sok fajta kondi kell)
- Tippeket tanacsokat arra az esetre ha magam allnek neki a muveletnek?

Koszonom mindenkinek a posztra szant idot!

Tisztelettel:
Zoli

audiofill
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Szia!
Inkább itt nézd meg (nem néztem van-e pont 822G):
https://no.rs-online.com/web/c/passive- ... 4292180742

Itthon a Condrad-nál szokott lenni/volt régen.
Az Aliexpress-es erősen esélyes, hogy hamisítvány lesz, de ha nincs más egy próbát megér (a tranzisztorok, kondenzátorok nagyrészt semmirevalóak).
[/quote]

Üdv. Köszi a választ. A Conrad-nál kérdeztem, ott nincsen. A linken sem találtam. Nem tudom mi a szerepe a 822G-nek, a 50KAX2-ból van több helyen, csak mivel nem értek hozzá ezért nem tudom, hogy érdemes rendelni vagy a teljes számsornak meg kell egyeznie.

seban24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: seban24 »

Sziasztok,
Lehet nem jó topikba írok, De vettem egy csöves fejhallgató erősítőt. És néha hallok valami sercegést benne, cseréltem csöveket , kábeleket mindent stb de nem múlik , szerintem valamelyik forrasztás mehetett el vagy kezd felengedni. Nem tudtok valami csöves erősítő doktort aki profi a szakmába és át tudná nézni kompletten az egészet ?
Köszi

klacinak

Hozzászólás Szerző: klacinak »

audiofill írta:
2023.02.28., kedd 21:28
Üdv. Kis segítség kellene. Emotiva előfok hangerő potméter tekerés közben serceg. A típusa ami rá van írva Alps 822G 50KAX2. Itthonról honnan lehet beszerezni, ha kapható? Esetleg alin láttam, de nem tudom, hogy az mennyire megbízható. Előre is köszi a segítséget.
Szia!
Inkább itt nézd meg (nem néztem van-e pont 822G):
https://no.rs-online.com/web/c/passive- ... 4292180742

Itthon a Condrad-nál szokott lenni/volt régen.
Az Aliexpress-es erősen esélyes, hogy hamisítvány lesz, de ha nincs más egy próbát megér (a tranzisztorok, kondenzátorok nagyrészt semmirevalóak).

audiofill
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Üdv. Kis segítség kellene. Emotiva előfok hangerő potméter tekerés közben serceg. A típusa ami rá van írva Alps 822G 50KAX2. Itthonról honnan lehet beszerezni, ha kapható? Esetleg alin láttam, de nem tudom, hogy az mennyire megbízható. Előre is köszi a segítséget.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Sziasztok!

Nem pont sztereó erősítő javítás, de van egy Auna Connect 150 smart rádiónk, aminek a javításához keresek valakit.

PXL_20221130_121939407.jpg
PXL_20221130_121939407.jpg (258.1 KiB) Megtekintve 3382 alkalommal

A készülék jól lejátszik mindent, amit kell (internet rádió, FLAC USB-ről, FM).
A probléma, hogy a hangja nagyon halk és teljesen mosott, semmi magas és közép, csak egy mély motyogás hallatszódik mintha a szomszéd TV-jét hallanám. Egyszóval a hangja megmakkant.

Hozzáteszem, előfordult olyan is 1-2 pillanatra, amikor kitisztult a hang, pl amikor elsőnek bekapcsoltam, mikor hozzám került. De pár másodperc után mosott lett.

Először is utánanéztem a firmware-nek, illetve írtam a chip gyártó supportnak (Frontier Smart Radio ). Megnézték, és megerősítették, hogy a rádión lévő firmware már a legújabb, s nincs rá újabb frissítés már. Illetve hogy mivel minden módban rossz az audio, ezért valszeg hardver hibáról van szó.

Mivel régi készülékről van szó és garancia sincs már rajta, a gyártóhoz nem lehet fordulni. Nyitottam nekik (Auna Multimedia) is ticketet, de nem válaszoltak.

Én aztán annyira szétszedtem, hogy ránéztem a nyákra, de különösebb kondi kifolyát nem látok, vagyis amik vannak rajta, nem tudom, hogy kifolyások-e vagy csak a normál ragasztás vagy szigetelés rajta.

PXL_20221130_121526919.jpg
PXL_20221130_121526919.jpg (298.23 KiB) Megtekintve 3382 alkalommal
PXL_20221130_121533154.jpg
PXL_20221130_121533154.jpg (292.84 KiB) Megtekintve 3382 alkalommal

Valaki meg tudná nézni? Szeretnénk ha működne.

Köszönettel
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1388

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Csak meg kell kérni, hogy NE alakítsa át teljesen ! :kapdelm:

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”