Az első mondatban olvasható kijelentés felkeltette az érdeklődésemet, a tisztánlátás érdekében kerestem a neten kapcsolási rajzokat a két modellhez és összehasonlítottam őket.viri írta: ↑2022.02.13., vas. 19:07Nekem az 1000-es monoblokkok voltak jó pár évig, az elvileg két 800-as. Én nagyon szerettem, nem válogatós, mindenevő jó csöves hang volt. Az enyém nem volt túl csövezve, orosz Mullard, JJ 802 s meg 803 s még Dörmögi ajánlására, és mégis tudott nagyon finom is lenni, meg odacsapni is, nem egy szirupos egyenhang volt. Ezt a konkrét darabot nem hallottam, de gondolom ugyan ez lehet, legfeljebb teljesítményben van különbség, a monók 50W voltak, ez meg talán 35W lehet?
Konklúzió röviden: nem igaz.
Részletesebben:
A series 800-ban oldalanként (mk verzió fgv-ben) 3,5 - 4,5*, míg az 1000-ben 7,5 cső dolgozik,
ebből teljesítmény cső a 800-ban oldalanként 2, míg az 1000-ben 4 db,
az utóbbiból elméletileg következő dupla teljesítményhez kevéssé valószínű, hogy ugyanaz a kimenő transzformátor került, mint a fele akkora teljesítményűhöz.
* Az ECC kezdetű csövek jelölésében a CC azt jelenti, hogy 2 db trióda van egy csövön belül.