Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz PM-62
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 5
Marantz PM-62
Köszönöm szépen a lehetőséget,a Marantzka meg találta új gazdiját.
A téma zárul!
Az erő legyen veletek!
A pálinka,a falusi Neo Citrán...
Marantz PM-62
Ja, benéztem a várost.
De az sincs közel.
Mindenesetre köszi, a délután 17h után nekem nem gond.
Ha délelőtt nem veszem meg a kiszemeltet akkor Hívlak!
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
A vas egyébként Kiskunfélegyházán található.
Viszont szombaton csak kb 17 óra körültől leszek otthon:-(
De utánna szeretettel várlak:-) +36 70 háromhatvankettő 3248
Marantz PM-62
Köszi a választ!
Hm, Kecskemét nekem sincs közel.
Egy telefonszámot adsz?
Itt vagy privátban.
Holnap elvileg megyek megnézni egy másik vasat.
Az közelben van, ha nem veszem meg akkor hívnálak s beszélünk.
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Gyorsan szétnéztem én is,hátha találok olyan leírást esetleg,ami jobban taglalja a műszaki adatokat.
Talán itt szétnézhettek még.:
https://hifirep.jimdo.com/amplificateur-marantz-pm-62/
Itt részletesebb talán a specifikáció,és a felépítése is az erősítőnek:-)
Egy biztos,gyönyörűen szól
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2873
- Kapcsolat:
Marantz PM-62
Szerintem bármihez jó párosítás a 100-as damping faktorral, aminek az impedancia menete nem megy extrém alacsonyra. Ez a dali sem ilyen valoszinuleg. Az ikonrol meg a rubiconrol van meresi adat a stereophile-en, azok nem gázak.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Marantz PM-62
Így van, jol olvastad. A tápokrol nem nagyon szokott adat lenni, én 150-200w körülire tippelném ránézésre. Ha nem hallgatod folyamatosan csúcsrajáratva, akkor birni fogja. Halkan jegyzem meg, hogy pl a félteljesítmény alig halkabb, mint a teljes.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Marantz PM-62
Szia!
Dali Concept 8-as frontokhoz keresek sztereó erősítőt.
Egy Onkyo DX-7511 CD játszó lenne még a társa.
A Dali 6ohmos.
Egy netes oldalon úgy olvastam hogy 8ohmon 2*80W, 6ohmon 2*100W és 4ohmon 2*120W RMS-t tud a Marantz-od.
A Dalimhoz vajon jó párosítás lenne az erősítőd?
Főleg trance és house zenéket hallgatok.
Akusztikust is néha.
Van most egy kiszemeltet, ha az nem jön össze hétvégén akkor lehet ezen is elgondolkoznék.
Neten a táojáról nem találtam adatot.
Hány W-os a tápja?
Válaszaid előre is köszönöm!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Marantz PM-62
Igen, ki van egyenlitve. Rakotheted. Bátran.
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Tehát a 6 ohmos hangfalmat nem köthetem rá dupla kábelozással?Vagy a hangváltóban már ki van egyenlítve ez a dolog?
A kérdés ismét hyperszónikus:-)
Hála a jó égnek ezekben a dolgokban nem vagyok benne,így választ sem fogok tudni adni neked.
Egy biztos,én 6 Ohmos wharfedale pacific evolution 20 tipusú hangfalakkal használtam,simán bekötve:-)
2 csatornát használtam,és sztereoban .
Jelen pillanatban pihenget,nincs bekötve sem...
- Bohi011
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Marantz PM-62
NOS:-)
A mai napon szembesültem egy kérdéssel,melyre szeretnék választ is adni,némi segítséggel.
Mivel az erősítő egyik csatornájához az van írva,hogy 1,2 8-16 ohm ,a másikhoz ,az hogy 1+2 16 ohm,az nem azt akarja jelenteni,hogy a 2 csatornára együtt hajtás esetén 16ohm-os hangfalakat kell kötni.
Kaptam ma egy nagyon szép,és tanító jellegű választ erre a kérdésre,amit engedéllyel természetesen,mellékelek.:
"Üdv! Dehogynem. Az nem azt jelenti, hogy oda csak 16ohmos köthető. Mindkettőre köthető 8ohmos, de ha mindkettőre kötsz valamit, és egyszerre be van kapcsolva az A és B kimenet is, akkor nem szabad 16ohmnal kevesebbnek lenniuk. Annyi a legyeg, hogy nem 4 erositocsatorna van, csak 2, és az A és a B is ugyanarra a 2kimenetre kapcsolodik, ha bekapcsolod. Ezáltal párhuzamos eredő ellenállásik lesz, amit ugy kell szamolni, hogy Re = R1xR2/(R1+R2). Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogyha 2db 8ohmos hangfalat parhuzamosan kapcsolsz, akkor 4ohm lesz az eredőjük. Az erősítő viszont 8ohmra van tervezve, 8ohmra tud "kitenni" maximalis jelszintnel 80w-ot. 4ohmra megprobalna 160w-ot, amitol viszont leég. Ezért van odairva, hogy ha mindket kimenetet egyszerre hasznalod, akkor 16-ot tegyel, mert ugy lesz az eredoje 8ohm. Megjegyzem félteljesítményen birja a 4ohmot is, tehat azzal sincs baj, csak nem szabad széthajtani a lelkét. Plusz még olyankor annyi van, hogy lecsökken a damping factor 100-rol 50-re. Ennek viszont olyan marhanagy jelentősége nincs. Puhábbak lesznek a mélyek egy ezrelékkel."
Tehát,ha esetleg valaki azért nem csapott le rá,mert a korábban említett félelmei vannak,annak itt a lehetőség:-) 52387-5-amplificator-marantz-pm-62-mk-ii.jpg
Tehát a 6 ohmos hangfalmat nem köthetem rá dupla kábelozással?Vagy a hangváltóban már ki van egyenlítve ez a dolog?
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Meghagyom az 50000.-árat :-)
Remélem valaki befogadja szegény kis sztereomat.
HTPC cserebere is érdekelhet:-)
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Akciós hétvégi Ár.:50000.-
Ez csakis a hétvégére vonatkozik!
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Továbbra is várja új gazdáját,eme remek szerkezet.
Elcsomagolva,szépen,nyugodtan:-)
Esetleg szeretnéd vásárlás előtt meghallgatni?
Semmi probléma,megoldható.
Pont van egy HTPC-d,amit szívesen elcserélnél?
Semmi probléma,megoldható:-)
Írjatok bátran
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Ha esetleg valakinek tetszik eme remek szerkezet,ne sajnálja telefont,és csergesse meg:-)
Komolyra fordítva a szót,mint írtam is korábban,csere-bere is érdekelhet.
Esetleg alku...
Szegénykém,csak árválkodik,amióta hazajött az AVR.
Valaki felvidíthatná otthonába fogadhatná
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
NOS:-)
A mai napon szembesültem egy kérdéssel,melyre szeretnék választ is adni,némi segítséggel.
Mivel az erősítő egyik csatornájához az van írva,hogy 1,2 8-16 ohm ,a másikhoz ,az hogy 1+2 16 ohm,az nem azt akarja jelenteni,hogy a 2 csatornára együtt hajtás esetén 16ohm-os hangfalakat kell kötni.
Kaptam ma egy nagyon szép,és tanító jellegű választ erre a kérdésre,amit engedéllyel természetesen,mellékelek.:
"Üdv! Dehogynem. Az nem azt jelenti, hogy oda csak 16ohmos köthető. Mindkettőre köthető 8ohmos, de ha mindkettőre kötsz valamit, és egyszerre be van kapcsolva az A és B kimenet is, akkor nem szabad 16ohmnal kevesebbnek lenniuk. Annyi a legyeg, hogy nem 4 erositocsatorna van, csak 2, és az A és a B is ugyanarra a 2kimenetre kapcsolodik, ha bekapcsolod. Ezáltal párhuzamos eredő ellenállásik lesz, amit ugy kell szamolni, hogy Re = R1xR2/(R1+R2). Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogyha 2db 8ohmos hangfalat parhuzamosan kapcsolsz, akkor 4ohm lesz az eredőjük. Az erősítő viszont 8ohmra van tervezve, 8ohmra tud "kitenni" maximalis jelszintnel 80w-ot. 4ohmra megprobalna 160w-ot, amitol viszont leég. Ezért van odairva, hogy ha mindket kimenetet egyszerre hasznalod, akkor 16-ot tegyel, mert ugy lesz az eredoje 8ohm. Megjegyzem félteljesítményen birja a 4ohmot is, tehat azzal sincs baj, csak nem szabad széthajtani a lelkét. Plusz még olyankor annyi van, hogy lecsökken a damping factor 100-rol 50-re. Ennek viszont olyan marhanagy jelentősége nincs. Puhábbak lesznek a mélyek egy ezrelékkel."
Tehát,ha esetleg valaki azért nem csapott le rá,mert a korábban említett félelmei vannak,annak itt a lehetőség:-)
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
A hétvégén,kicsit leporoltam a bakelit szférát
Liszt, Erkel, Tchaikovsky, Dvorak, Chopin, Brahms - Hooked On Our Classic Klasszikusok Popritmusban
Eme lemezzel kezdtem,de egyszerűen nem akartam abbahagyni a hallgatást.
Nem vagyok túl nagy komolyzene fan,de most valahogy máshogyan szólaltak meg a hangszerek,mint a korábbi technikáimon.
Kimagasló dinamika,csengő cin,és akkor a fúvósokról még nem is beszéltünk.
Eszembe jutottak a katona évek is,hisz a lemez egyik fele magyar klasszikusokat is felvonultat... ,mint indulók.
A McIntosh egyik referencia lemezén hallottam korábban Dvořák Újvilág szimfóniájából részletet,na ez is rajta van ezen a lemezen,kicsit felpörgetve.
No a Marantznak ez sem jelentett gondot.Betöltötte a teret az igazi koncert élmény.
Továbbra is ajánlom,és ELADÓ
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Ne sajnáld,hisz egy jó kis kirándulás.... :-)
"Rendszerbe" kötve hallgatható :-)
Persze Te tudod.
Ha esetleg lejátszód van (komolyabb) hozd bátran...
Marantz PM-62
Kiskunfélegyháza,eme nemes erősítő fellelhető helye :-)
Kicsit messze van tőlem. Sajna. De még gondolkodom,hogy elmegyek megnézni.
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Kiskunfélegyháza,eme nemes erősítő fellelhető helye :-)
Marantz PM-62
Helyileg merre található?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Marantz PM-62
Egy kis adalék: Maradt még a környezetemben PM62-es, nemreg egy Tannoy Turnberry-vel probaltuk. Azt nem mondom, hogy nem hallottam még jobb erősítőt, de meg kell valljam, igazán jól teljesít magas szegmensben lévő hangfalakkal is. Ráadásul a Turnberry nem az a fajta, ami elmaszatolgatja a részleteket, mindent hallani. Szóval bár már rég nem az enyém, de még most is bátran ajánlom, tényleg jó cucc, és nevetségesen olcsó ahhoz képest, amit tud.
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn
Marantz PM-62
Hozzuk picit feljebb
Akinek fontos a külcsín,a belbecs mellett,annak itt a tökéletes választás
Egy kis videó a kezelőfelületről:
- tasmanadék
- Lefelé a lejtőn