Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Naim Nait XS sztereó integrált erősitő
350 000 Ft-ért elvihető, meghallgatható.
Egy kis olvasnivaló a What Hifiről (szabadfordításban)
A Naim Nait XS zeneileg a leginkább lebilincselő erősítő az árkategóriájában. Írja a maximális 5 csillagot odaítélő What Hifi. Természetesen sokan gondoljuk így, akik már hallottak XS-t. Nagyon szerethető erősítő. Az egyik legkedveltebb erősítő a Naim-től. Az olcsóbb 5i verzió is egy ragyogó erősítő a pénzéért, de az XS verzió egy határozott feljebblépés.
Talán különösen hangzik, de a Naim erőssége a tiszta zeneisége.
Ez az erősítő arra ösztönöz, hogy a zenei kompozíciót teljes egészében élvezd, és ne az egyes zenei elemeket analizáld külön-külön.
Nagyon jó ritmika és tonális kiegyensúlyozottság jellemzi. Hozza a zenei vibrálást és izgalmat. Ha valaki elfogult a rock vagy klasszikus zene iránt, azt is különösen boldoggá fogja tenni ez az erősítő. Ugyanakkor vokálon is brillíroz: érzékileg árnyalt, tiszta énekhangokat közvetít.
Talán az egyik legrugalmasabb erősítő: szinte minden zenei stílust szeret, nem csak a legjobb minőségű felvételekkel művel csodát, hanem a gyengébb felvételeket is élvezhetően adja át.
Ha nálad a zeneiség elsőbbséget élvez az analitikus előadásmóddal szemben, akkor ez az erősítőt élvezni fogod!
Megvan a doboza is (Penna-Poor vásárlás), becsomagolva várja az új gazdáját!
Jó, jó, ez gyenge volt, elismerem.
Egyszer volt nálam kölcsönben egy ilyen erősítő, még Koscsó Feri tukmálta rám, nagyon tetszett a hangja......
Csak a szállítás ingyenes, az erősítő nem!
De ott a pont!
Ezt a remek erősítőt ingyen szállítom Nyíregyháza - Budapest útvonalon a jövő héten (3. hét).
Ok, küldöm a címem.....
Ezt a remek erősítőt ingyen szállítom Nyíregyháza - Budapest útvonalon a jövő héten (3. hét).
A nait XS kiváló erősítő. Az enyémet egy több mint 2x ennyibe kerülő csöves erősítőbe szàmítottam be. Ekkor még a hangfalkábelem is többe került mint a nait XS. Naim kábelekkel is azonnal hallottuk hogy rendkívüli amit ez az erősítő produkál. Sokféle hangfallal hallottuk azóta, de mindig meggyőző hang. Nekem akkor elvileg visszalépés volt, de azóta sem érzem annak. Azelőtt 200 W. alatt nem is kerestem erősítőt. A 60W. naim mércével elegendő, és erről a szomszédok is meggyőznek
Hatalmas UP az erősítőnek!
Köszönjük a rendkívül tartalmas és őszinte véleményt!Nagyon meggyőző amit írtál és jómagam is elggondolkodtam azon hogy a nemrég Dynaudio Audience 52SE-ről Focus 140-re cserélt hangfalaimhoz egy Naim-et is kipróbáljak. Kérdezem a kedves fórumtársakat hogy Budapesten tud e valaki olyanról aki Dynaudio-Naim rendszerrel rendelkezik hogy fülügyre kaphassam a hiresen jó szinergiát...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Köszönöm Goldenmean! Szebben nem is lehetett volna összefoglalni!
- goldenmean
- V.I.P.

- Értékelés: 48
Tisztelt Uraim (vagy Hölgyeim)!
A hirdetés természetesen azonnal szemet szúrt mihelyt megjelent, mivel az erősítő előző tulajdonosa én voltam. Gondoltam, hogy nem is szólok bele a témába, mert ehhez az erősítőhöz most már csak a jelenlegi és a leendő tulajdonosnak van csak köze.
Viszont olvasva a hozzászólásokat, sajnos néhány sületlenséget is látok, amelyek mégis beírásra késztettek. Ezeket nem részletezném, vagy kommentálnám, mert ettől az én f...m lesz lesz nagyobb. Inkább hiszek a hiteles információátadásban, ami esetleg elősegítheti valaki számára a helyes választást. Egykori tulajdonosként is úgy érzem, hogy ez a nagyszerű készülék megérdemel ennyit.
Véleményem szerint ez egy igen kiváló készülék, minden fellelhető tulajdonságával együtt. Valóban egy pár Focus 140-es társaságában zenélt nálam huzamosabb időn át. Nem tagadom, ez az összeállítás a mai napig is hiányzik nekem. Az eladás oka túlnyomórészt(sajnos) anyagi eredetű volt, ha tehetném, az XS-t megvenném még egyszer(és a Dyno-t is). Az ok másik része a rendszer jelentős egyszerűsítése, és aktívra váltás volt. Ebből a mai napig a forrás(Mac) és az meghajtás meg is valósult, de az aktívak (jó ideje) alkatrész formájában várják a kivitelezést. Erre vannak is konkrét terveim és az anyagi ráfordítás sem lenne már számottevő. Mindössze az idővel állok hadilábon, ahogy sokan mások.
Visszatérve a Naim-re: nem ez volt az első komolyabb vasam, de azok közül valóban az első, amelyikkel akármeddig ellennék. Figyelem! Hifis témakörben ritkán születik ilyen vélemény!
Hogy némi objektivitással is éljek, az előfok része az bizony világbajnok konstrukció. Ettől olyan jó ez a gép, ezt számos saját objektív és szubjektív próba bebizonyította számomra. Ami a végfokot illeti, Fapaci egykori véleményével egyet kell hogy értsek, miszerint a hang kissé hatásvadász, de ettől még nagyon szerethető. Ha a végfoka is annyira jó lenne mint az előfoka, ez a gép kapásból hozná a 2 M Ft-os ársáv hangi átlagát. Egy Sony TA-F6B végfokát is rákötöttem anno az XS előfokára és kissé ugyan, de érezhetően jobb volt a Sony végfoka(ez még megvan). A kettő együtt valóban makulátlan hangot produkált.
A lényeg mindenesetre az, hogy az XS-nél nagyon jó az összhatás, és a Focussal is jó összhangban zenéltek.
Nem akarok hangzatos nagy szavakat használni, de én így visszatekintve is gazdagabbnak érzem magam attól, hogy egy ilyen kvalitású erősítőt használhattam. Az egész addigi hifizés értelmetlennek tűnt. A feleségem azonnal kiszúrta, hogy ez egy más, jól hallgatható hang. Abszolút igaza volt, természetesen nekem is feltűnt. A Naim általában véve is megosztó, talán a külleme miatt, a design régebben nekem sem volt annyira szimpatikus, de élőben az XS teljesen jó, a hangja pedig felülír minden kétséget. Ez egyébként szerintem egy jól eltalált középkészülék. Van aki legyint rá, mert többet, vagy mást is megengedhet magának, de tudom, hogy sokunknak egy ilyen masina nem kis kiadás. Teljesen egyetértek a jelenlegi tulajdonos véleményével, miszerint innen továbblépni igen zsebbenyúlós történet lenne. Én nevén is nevezem a gyereket: kb. 1 M Ft-os ársávban kellene keresgélni... Nekem mindenesetre szívem csücske lett ez a készülék.
Ami a Dynokat körül lengi meghajthatóság és egyéb tekintetben, számomra javarészt nem tűnik helytállónak. Valóban vannak kisebb hiányosságaik, de ezekre valódi rálátása szerintem csak keveseknek van. Ahol értelme van ezeket elemezni, az a pro audio, de itt minket most ez nem érint.
Az XS, annak ellenére, hogy a max. teljesítménye 60W, a dampig faktora is inkább alacsony, egyáltalán nem bizonyult erőtlennek, sem kis- sem pedig nagy hangerőn. Állítom ezt 3 féle Dyno használata után úgy, hogy a legjobbakat még csak nem is hallottam... A leírt tapasztalatokat éves nagyságrendű saját használatok szülték, nem csupán bemutatótermi hallgatózások, vagy fórumvélemények(sokszor "vak vezet világtalant" stílusban, egymást hülyítve).
Adva a tényszerűségnek is:
Eddigi Dynok: A52, A52SE, Focus 140
Erősítők: Sony TA-F6B, Primare A20 MkII, Quad 909, , Naim Nait XS, Technics SE-C 01(jelenleg ezt használom, szintén kiváló darab)
Persze ezeken kívül számos hasonló, vagy alacsonyabb kategóriájú erősítőt és hangsugárzót birtokoltam már. Természetesen vannak bemutatótermi tapasztalataim is, de ezekkel mindig érdemes inkább következetesen és óvatosan bánni.
Összegzésképpen: aki a "hifis végkifejlet" felé közelít és anyagi csőd nélkül tudja vállalni a választását, az feltétlenül tegyen egy próbát ezzel az erősítővel, de mindenképp kellő átgondoltsággal!
(Egyébként nem állok kapcsolatban az eladóval, az mindenképp a leendő tulaj dolga)
Üdv: gm
Hogy témánál maradjunk,az 5i ettől függetlenül nagyon tetszett,számomra nehezen felejthető,gondolom azért az Xs jobb nála.
Off vége!
Hogy témánál maradjunk,az 5i ettől függetlenül nagyon tetszett,számomra nehezen felejthető,gondolom azért az Xs jobb nála.
Off vége!
Mert a dyno érzéketlen, és ahhoz, hogy jó dinamikus hangot tudjon kiadni, igen combos erősítő kell. Nem véletlen, hogy sorra adják elfele a diyokat egy ideje.
Kérdezném! Volt Neked Dynód?
Az 5i valószínűleg nagyon kevés egy C2 hajtásához. Nem csoda hogy nem jöttek ki jól egymással...
No de ne offoljuk szét a topikot...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
- ZsolioAudio
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 18
Nekem az 5i nem tudta rendesen meghajtani a Dynot.
Mert a dyno érzéketlen, és ahhoz, hogy jó dinamikus hangot tudjon kiadni, igen combos erősítő kell. Nem véletlen, hogy sorra adják elfele a diyokat egy ideje.
Wiim Ultra, Topping D70S, Naim Supernait, Vienna Acoustics Mozart Grand, HiDiamond D3, Naim Nac-a5
melyiket ?
mekkora szobaban ?
mit ertessz ez alatt ? hangeröt ? "fulladozott" ? dinamika levagva ? ....
c2 és mindent.
melyiket ?
mekkora szobaban ?
c2 és mindent.
melyiket ?
mekkora szobaban ?
Így én nem tudom, de Audience 40-el ideális párosítás volt egy 5i. Ha hiszünk abban, hogy van Dynaudio hang és Naim hang... akkor...
Így én nem tudom, de Audience 40-el ideális párosítás volt egy 5i. Ha hiszünk abban, hogy van Dynaudio hang és Naim hang... akkor...
Azt hallottam valakitől hogy Dynaudio Focus 140-el (ilyet birtokolok) nagyon jó barátságban van de a Naim sajátos designja valahogy nem az én ízlésvilágom.
Azt hallottam valakitől hogy Dynaudio Focus 140-el (ilyet birtokolok) nagyon jó barátságban van de a Naim sajátos designja valahogy nem az én ízlésvilágom.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Még nem próbáltam Dynaudioval, biztosan passzolnak, ha olvastad. Viszont próbáltam már Sonus Faber Electra Amator II hangfallal és Audio Research CD-vel és nagy barátságban zenéltek.
Nekem nagyon bejön, nyilván ezért is vásároltam meg
Szolid, nem fényes, sötétben nem is látszik, mert beleolvad a sötétségbe Csak a Naim felirat pompázik zöld színben, a hangerőállítón egy zöld pötty és a bemenet választó zöld kis karikája ...
Igen nagyon jó kis erősítő, de sajnos mostanában nincs nálam kihasználva. Hozzá illő forrásom sincs jelenleg. Így semmi értelme, hogy itt legyen árván a polcon, ezért gondoltam meghirdetem, valaki nagyobb hasznát vehetné.
Valószínűleg valami olcsóbb rendszer lesz helyette, mert nem hogy feljebb lépni nem tudok, jelenleg hozzá illő forrásom sincs.
Az XS2 amúgy sem lenne előrelépés, mivel a hangja szinte ugyanaz. Minimális a különbség. Előrelépés innen az már nagyon zsebbenyúlós történet. Már aminek van is értelme...
Szóval itt árválkodik szegény, az utóbbi egy évben, jó ha havonta 1-2 alkalommal volt bemelegítve, akkor is csak filmnézéshez használtam, nem minőségi anyagot kapott. De már nagyon igényelné, ezért bízom benne, valaki pont egy ilyen jó erősítőt keres
Biztos nagyon zenei darab.Jókat lehet olvasni róla.Mi lesz helyette?XS2?