Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Erősítők javítása
Kenus , Köszönöm a segítséget.
Megtörtént a csere.
Feszültséget még nem mértem rajta, mert csak utólag olvastam az irásod. Azóta , külföldön vagyok, igy csak két hét mulva tudom megvizsgálni.
De, viszont bekapcsoltam, kipróbáltam, a jelenség a következő. A és B csatarnán a jobb oldal tökéletesen működik. de , viszont a bal oldal mind két csatornán torzít recseg.
Gondolom ez igy természetes , be kell állítanom a feszűltséget , ahogy irtad.Tehát, az egyik trenzisztor pár a jobb oldalt erősíti, a másik pár a bal oldalt.
A feszültség beállítással kapcsolatban, lehetséges, hogy van kiépítve erre a célra méröpont? Mintha úgy emlékeznék láttam a panelon ilyen lehetőséget, illetve a beállítás potméterrel vagy ellenállás cserével történhet?Elvileg van potméter is a panelon.Na és még egy dolog, így hogy nem egyformák a tranzisztorok , a hang minőségbe ez, nem mutatkozik majd
meg?
Üdv! Bár nem nekem szól! De a torzítás és a recsegés nem normális! A meghajtófokozatban is lehet hiba! És ha már cseréled az egyik oldalt, és nem ugyanolyanra akkor illő a másik oldalt is kicserélni és nem árt párba válogatni sem a tranzisztorokat!A nyugalmi áramot a potméterrel tudod beállítani!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Erősítők javítása
Kenus , Köszönöm a segítséget.
Megtörtént a csere.
Feszültséget még nem mértem rajta, mert csak utólag olvastam az irásod. Azóta , külföldön vagyok, igy csak két hét mulva tudom megvizsgálni.
De, viszont bekapcsoltam, kipróbáltam, a jelenség a következő. A és B csatarnán a jobb oldal tökéletesen működik. de , viszont a bal oldal mind két csatornán torzít recseg.
Gondolom ez igy természetes , be kell állítanom a feszűltséget , ahogy irtad.Tehát, az egyik trenzisztor pár a jobb oldalt erősíti, a másik pár a bal oldalt.
A feszültség beállítással kapcsolatban, lehetséges, hogy van kiépítve erre a célra méröpont? Mintha úgy emlékeznék láttam a panelon ilyen lehetőséget, illetve a beállítás potméterrel vagy ellenállás cserével történhet?Elvileg van potméter is a panelon.Na és még egy dolog, így hogy nem egyformák a tranzisztorok , a hang minőségbe ez, nem mutatkozik majd
meg?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Budapesten keresek ajanlott harman/kardon szervizt!?
Elore is koszonom!
ha házimozi, akkor: http://www.hazimoziszerviz.hu/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
"Denon PMA-540"
Amennyiben "hozzáértő" által megállapítást nyert, hogy csak a végtranzisztorok hibásodtak meg, akkor nyugodtan cserélheted őket az Általad megjelölt párossal. Viszont, ha a meghajtófokozatban is meghibásodott valamelyik alkatelem, akkor még lehet más probléma is. A csere után ha van kapcsolási rajzod, akkor a bemelegedési idő elteltével (kb. 15-20 perc) ellenőrizni kell a munkapontot a leírásban megadott feszültségértéket az ellenőrző mérőponton a javított csatornán. Ha nincs, akkor is megteheted, hogy a javítás nélküli végfokozat végtranzisztorainak egyikén megméred valamelyik emitter ellenálláson a feszültséget (ez pár millivolt) és a javított oldal munkapontját ehhez állítod. Ha az esetlegesen adódó eltérés nem jelentős (1-3 mVolt) akkor szerintem ne foglalkozz vele.
Sok sikert!
Erősítők javítása
Sziasztok!
Budapesten keresek ajanlott harman/kardon szervizt!?
Elore is koszonom!
Erősítő: harman/kardon HK 3270 RDS
Hangafal: Cerwin-Vega! E-310
Erősítők javítása
Sziasztok! Segitseget szeretnek kérni. Egy denon PMA-540-es erösitöről lenne szó.
Elszállt az egyik csatorna végfok tranzisztor párja. Sajnos kapott egy kimeneti zárlatot.
Egy sanken tranzisztor párról lenne szó 2SA1187 és 2SC2838. A problémám az, hogy ilyet nem igazán találni sehol. De viszont tudnék szerezni,
2SA1494, 2SC3858-as part. Ezek nagyobb teljesitményüek mint az én eredeti tranyóim. Igy esetleg tudnám helyettesíteni ezekkel? Ugy tudom, hogy a tranyók híd kapcsolásban vannak, a különböző parameter tranzisztorok nem okoznak igy problémát?
Válazokat elöre is köszönöm.
- robi12ster
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Erősítők javítása
Sziasztok. Van egy kis problémám egy házimozi erősítővel. Egy Elta 8807avs erősítő, nem komoly, de megelégszem vele. Egyszer a input helyett output -ra dugtam be az audio rca kábelt. Egyből észrevettem, de valami kiment benne. Azóta a subwoofer és audio kimenetei csak zúgnak. A hangfal kimenetei jók. Mert van 5 csiptetős kimenete ami jó maradt, ez erősített. Van 2 rca kimenete audio out és sw, ezek csak zúgnak. Próbálatlan megcsináltatni, de hozzá sem nyúlnak,mert nincs a neten rajz róla. Nem tud valaki Mátészalka Debrecen Nyíregyháza körzetében olyan embert aki megcsinálná? Köszi.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Erősítők javítása
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék hogy, milyen tisztító/kontakt spray használjak balansz poti tisztításához.
A hiba recsegés, és biztosan csak poros. Egyszer már tisztítottam levegő spray-vel és 2 évig rendben volt. Valami olyan anyagot keresek ami garantáltan nem marja meg a szénréteget.
Nekem van ilyen szprém,pesti vagy megoldható,ha nem Wolf tk 460 Érintkező tisztító,oxidoldó hatású és jó kúszóképeség
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Erősítők javítása
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék hogy, milyen tisztító/kontakt spray használjak balansz poti tisztításához.
A hiba recsegés, és biztosan csak poros. Egyszer már tisztítottam levegő spray-vel és 2 évig rendben volt. Valami olyan anyagot keresek ami garantáltan nem marja meg a szénréteget.
Mindig, mindennél van jobb!
- Cronenberg
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Erősítők javítása
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Erősítők javítása
Üdv az Uraknak!
Hasonló problémával jártam Bese Attilánál, ismeri a problémát, korrekt ár, munka, ajánlom!
http://www.retroaudio.hu/
Erősítők javítása
Köszönöm a gyors tippet és segítséget.
Ilyen relét hol lehet beszerezni marantz-hoz? Lomexben kapható ilyesmi?
Ezt csak pontos típus ismerete után lehet megmondani. Lehet, hogy valamelyik Takamisawa relé, de lehet, hogy DEC.
Ennek az erősítőben tudsz utánanézni fizikailag.
Onkyo Integra A807 (megjavítva, de még tunning előtt áll)
Canton Chrono 509 DC
Philips CD723 (analóg és tápköri módosítással)
Összekötőkábel: Oehlbach 9021 ice blue
Hangfalkábel: Oehlbach 1017 reference
Denon PMA-860 - a garázsban.
Kramer XL VI - több, mint negyed évszázados + BOSS MT2 /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Xiaomi Redmi 3s B20-szal.
- Cronenberg
- Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása
Köszönöm a gyors tippet és segítséget.
Ilyen relét hol lehet beszerezni marantz-hoz? Lomexben kapható ilyesmi?
Erősítők javítása
Üdv!
Lehet, hogy ez egy elterjedtebb hibajelenség a sztereó erősítőknél, mert nekem is szinte ugyanezeket a tüneteket produkálja hetente 1-2 alkalommal (napi használatban van).
Nekem is csak kisebb hangerőnél megy el a bal oldal (pár óra után, ha ugyanazon a hangerőn hallgatom) és ha ezt követően növelem a hangerőt, akkor visszaáll az eredeti állapotra a hibás oldal is.
Először csak elkezd halkabban szólni a bal oldal, majd egy idő után már recsegve szól, de van amikor teljesen el is hallgat, ha nem változtattok közben a hangerőn.
Kb. egy hónapja tapasztaltam, de még nem találtam megoldást a hibára.
Nekem egy 21 éves marantz PM 16 van, ami még egyszer sem volt komolyabban tisztítva, bemérve.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Neked és macmelon-nek is:
Az első képen mintha látnék kimeneti relét. Ez okozhat ilyen tünetet. Nem feltétlenül csak ez, de nekem hasonló gondom volt (Onkyo A807). A hangfalválasztó kapcsolóra gyanakodtam, és eljutottam a reléig. És a relé volt a bűnös. Az egyiket ( kicseréltem, a másikat (A) kitisztítottam, azóta szépen működik, nem recseg, csak szól, szépen.
Elsőnek biztosan ezt nézném meg.
Az a807-be való relé ~800Ft/db volt (plusz postaköltség).
A hangerőpoti is ludas lehet, azt jó mindőségű kontakt spray-vel azért lehet orvosolni (bár sokan nem javasolják ezt a megoldást).
Onkyo Integra A807 (megjavítva, de még tunning előtt áll)
Canton Chrono 509 DC
Philips CD723 (analóg és tápköri módosítással)
Összekötőkábel: Oehlbach 9021 ice blue
Hangfalkábel: Oehlbach 1017 reference
Denon PMA-860 - a garázsban.
Kramer XL VI - több, mint negyed évszázados + BOSS MT2 /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Xiaomi Redmi 3s B20-szal.
- Cronenberg
- Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása
Üdv!
Lehet, hogy ez egy elterjedtebb hibajelenség a sztereó erősítőknél, mert nekem is szinte ugyanezeket a tüneteket produkálja hetente 1-2 alkalommal (napi használatban van).
Nekem is csak kisebb hangerőnél megy el a bal oldal (pár óra után, ha ugyanazon a hangerőn hallgatom) és ha ezt követően növelem a hangerőt, akkor visszaáll az eredeti állapotra a hibás oldal is.
Először csak elkezd halkabban szólni a bal oldal, majd egy idő után már recsegve szól, de van amikor teljesen el is hallgat, ha nem változtattok közben a hangerőn.
Kb. egy hónapja tapasztaltam, de még nem találtam megoldást a hibára.
Nekem egy 21 éves marantz PM 16 van, ami még egyszer sem volt komolyabban tisztítva, bemérve.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Erősítők javítása
Kedves Szakértő Urak!
Adott egy Cambridge Audio Topaz AM10-es erősítő. A következő hibajelenséget produkálja:
- Kis hangerőn (nem extrém kicsin, hanem olyanon, amit még használ az ember a mindennapokban) az egyik oldal eltűnik, csak némi zörej hallatszik (mintha megpróbálná recsegve kiadni a megfelelő hangokat, de alig sikerül valami).
- Ahhoz, hogy ez előálljon, a megfigyelésem szerint vagy elég alacsonyra le kell venni a hangot, vagy mute-olni kell, és utána áll elő.
- Viszont, ha ezek után az ember felcsavarja a hangerőt, majd visszahalkítja, akkor (többnyire) javul a hiba, de csak az adott alkalomra, és könnyen előáll újra.
+ Nagyobb hangerőn semmi jelét nem hallom hibának (de ez persze lehet az én gyengeségem).
Kérdésem nyilván, hogy mi lehet a hiba oka. De leginkább az, hogy merre induljak a javíttatással? (Sajnos az elektronikai képzettségem meglehetősen alapfokú, pl. forrasztással már nem próbálkoznék ilyen finom alkatrészeknél, így szerviz lesz a megoldás).
Nagyon köszönök bármilyen véleményt vagy tanácsot!
Erősítők javítása
Tényleg nagyon rendes tőled (igazából teljesen el vagyok képedve, hogy manapság létezik ilyen ember), de hiába is kapnék kölcsön töled végfokot mozizni csak nem tudnék mert hiányozna az a három csatorna amire a Carver-t használtam. Holnap felhívom a javítót akit ajánlottál és kisírok egy gyors javítást. Mindenféleképpen jár egy hatalmas danke neked
Erősítők javítása
Nagyon aranyos vagy de nem fogadhatom el. Azért nagyon szépen köszönöm, rendes tőled!
Sztem kölcsönbe el lehet fogadni, csak hozd vissza
Aludj rá egyet, a többit esetlegesen privátban.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Nagyon aranyos vagy de nem fogadhatom el. Azért nagyon szépen köszönöm, rendes tőled!
Erősítők javítása
Köszönöm szépen tanczi, sajnos 6 hét betegácsiban vagyok és a sztereó végfokom amit használtam vissza kérte a gazdája, az én végfokom még nem készült el ennek pedig a lent jelzett baja van ezért az idő most kiemelten fontos volna nekem. De egy telefonhívást megeresztek hétfőn feléjük, hátha ki tudok sírni egy kis elsőbbséget tekintettel a speckó helyzetemre
Ha kell, én tudok adni kölcsön egy sztereó végfokot, mert van felesben
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Köszönöm szépen tanczi, sajnos 6 hét betegácsiban vagyok és a sztereó végfokom amit használtam vissza kérte a gazdája, az én végfokom még nem készült el ennek pedig a lent jelzett baja van ezért az idő most kiemelten fontos volna nekem. De egy telefonhívást megeresztek hétfőn feléjük, hátha ki tudok sírni egy kis elsőbbséget tekintettel a speckó helyzetemre
Erősítők javítása
Kedves Urak!
A Carver AV-405 ös végfokom ...
Bp-n minden régebbi sztereó erősítő (+ végfok, előfok) javítására az Alisca Orange-t / Bese Attilát javaslom.
Nem villámgyorsak, viszont nem is drágák.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Kedves Urak!
A Carver AV-405 ös végfokom egyik front csatornája bekapcsolásnál halk kondenzátor fel töltődős hangot produkál és nagyon enyhén torzan szól! Már így vettem, engem nem zavart mert csak három csatornáját használtam de most el szeretném adni és szeretném gatyába rázatni a jelenséget, hogy ne 1000Ft-ot kapjak érte.
Esetleg érez valaki a Budapesten vagy környékén ingerenciát a javítására természetesen a megfelelő javadalmazást biztosítok!
A motyót oda viszem és el is hozom ha kész egy kérésem van: SOS
Köszönöm szépen válaszotokat!
Két kép a belsejéről (úgy emlékszem, hogy a bal szélső csatorna gyengélkedik):
- yesname
- Nincs visszaút

- Értékelés: 13
Erősítők javítása
Erősítőből zaj hallatszik viszonylag alacsonyabb frekvencián (nem a hangszórókból). Még nem kaptam szét, de szerintem a toroid trafó zajong. Csak a trafócsere segíthet?
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier
Erősítők javítása
Hali, van egy erositom, aminek a bass gomjaval hiaba akarom modositani a mely tartomanyt, semmi sem tortenik. A tobbi gomb mukodik. Nem vettem eddig eszre, mert mindig direct modban hagytam a gepet. Ez mennyire sulyos problema, illetve ennek hosszadalmas a javitasa?
Primare I22; Elac FS 147; Pro-Ject Dac Box S2; Vertere Pulse-Xmini