Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pointe Sima 20
Pointe Sima 20
Hát akkor megtartom, köszönöm a lehetőséget!
Pointe Sima 20
Csöveset tessék!
Pointe Sima 20
Pointe Sima 20 első tulajdonostól, egyedi távval: 329.000,-
Pointe Sima 20
Zenélni szeretne!
Pointe Sima 20
up...
Pointe Sima 20
Nofene "oregszik" a keszulek es dragul?
Ezt hívják jó befektetésnek!
Usher - Valhalla - Emotiva
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 467
- Kapcsolat:
Pointe Sima 20
söt: http://fxtop.com/en/inflation-calculato ... tual+value oldal szerint
664 Ft lett az akkori 100bol (Te tippelted az 500%-ot, vagy masik oldalrol ?)
Amikor bevezettük a Sima 20-at, akkor nekiültem és kiszámoltam, asszem az MNB oldalán találtam hozzá adatokat.
- JankoJozsi
- Újonc fórumos
- Értékelés: 4
Pointe Sima 20
Nofene "oregszik" a keszulek es dragul?
Pointe Sima 20
....Az infláció 1993 és 2013 között összesítve majdnem 500 százalékot tett ki, azaz egy átlagos termék, ami 1993-ban 100 forintba került, annak az ára 20 évvel később az ötszöröse, 500 forint volt. ...
söt: http://fxtop.com/en/inflation-calculato ... tual+value oldal szerint
664 Ft lett az akkori 100bol (Te tippelted az 500%-ot, vagy masik oldalrol ?)
Pointe Sima 20
Nekem nem az eladó készülék ára okozott meglepetést hanem az új ára ami HATSZÁZEZER forint,
Az új ár sokmindentől függ. Jelen készülék esetében a minőség azért hatalmasat ugrott. Van gyártó (nem külföldi) akinél a belépő szintű készülékek kerülnek annyiba mint a Pointe-nál a legfelső kategória. Na de eleget trollkodtunk bele a hírdetésbe. A lényeg, hogy jó és szép készülék! Vigye el valaki!
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pointe Sima 20
Nem a készülék lett 10x drágább, hanem azóta az ország gatyásodott le ennyire...
Még csak ezt sem állítanám.
A Pointe Sima első generációi 1993 környékén éppen 100,000 forintos áron kerültek forgalomba. A csöves készülékek között akkoriban ez nem számított drágának, de azért a 23 évvel ezelőtti csúcs Pioneer CD-játszót (PD-S 901) meg lehetett venni ennek a feléért. (Nekem egy 92 októberi számlám van a Pio CD-játszóról 42.000 forint értékben....)
Az infláció 1993 és 2013 között összesítve majdnem 500 százalékot tett ki, azaz egy átlagos termék, ami 1993-ban 100 forintba került, annak az ára 20 évvel később az ötszöröse, 500 forint volt.
De nem is ez a lényeg: a Sima első generációi a kilencvenes évek első felében a maguk idejében abszolút a belépő kategória erősítői voltak - lásd készülékház. A 20 éves évfordulóra épített Sima 20 semmiképpen sem a belépő kategória - a belépő Pointe erősítő 2011 óta a Pointe Amplifica volt, 300 ezer körüli bruttó áron. A Sima 20 csak a végcsöveiben (EL 84) hasonlít a 20 évvel korábbi előd modellre. Teljesen más a tápegység (pici toroid kontra méretes E-I vasmagos trafó + fojtótekercs + csöves egyenirányítás), teljesen más a kimenő trafó, mások a végcsövek (akkoriban hegyekben álló szovjet katonai csövek kontra NOS Tungsramok), mások az előfok csövek (ECC82 és ECC88 helyett ECF80 "kombinált" csövek), és akkor persze a két darabból esztergált tömör alumínium távirányítót, a szálcsiszolt, 3D gravírozott vastag alu előlapot, a tömör fém, esztergált tekerentyűket, a teljesen alu (azaz nem mágnesezhető) készülékházat még nem is említettem....
Pointe Sima 20
Én is csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. A mostani Pointe erősítőket már nem lehet a 15-20 évvel ez előtti mércével mérni. Ezek sokkal jobban megtervezett és átgondolt készülékek már mind kapcsolástechnikailag, mind dobozfelépítésben, nem is beszélve a külcsínről. Ennyiért szerintem jó árban van.
Nekem nem az eladó készülék ára okozott meglepetést hanem az új ára ami HATSZÁZEZER forint,
Pointe Sima 20
Régebben én is majdnem vettem egy ilyen régebben kiadott csövest használtan hatvanezerért árulták,
nagyon sokat fejlödött a cég,föleg árban most a tizszerese az uj ára,persze tudom hogy ebben sok uj dolog van,de azért a tizszeres ár emelés az elég durva.
Nem a készülék lett 10x drágább, hanem azóta az ország gatyásodott le ennyire...
- Pointe
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pointe Sima 20
Régebben én is majdnem vettem egy ilyen régebben kiadott csövest használtan hatvanezerért árulták,
nagyon sokat fejlödött a cég,föleg árban most a tizszerese az uj ára,persze tudom hogy ebben sok uj dolog van,de azért a tizszeres ár emelés az elég durva.
Pointe Sima 20
Szia! Szerintem ha azt nézzük, hogy milyen hangminőséget kapni hasonló árszínvonalon, ahhoz képest elfogadható az ára. Lehet, hogy drágának tűnik a Sima 20 az elődjeihez képest, de ennek sokkal elegánsabb a megjelenése mint az elődjeinek. A mart és szálhúzott al. előlap és távirányító, stabilabb fémház, stb. jól megdobja a költségeket. Üdv: BI
Én is csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. A mostani Pointe erősítőket már nem lehet a 15-20 évvel ez előtti mércével mérni. Ezek sokkal jobban megtervezett és átgondolt készülékek már mind kapcsolástechnikailag, mind dobozfelépítésben, nem is beszélve a külcsínről. Ennyiért szerintem jó árban van.
- merleg1023
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Pointe Sima 20
Szia! Szerintem ha azt nézzük, hogy milyen hangminőséget kapni hasonló árszínvonalon, ahhoz képest elfogadható az ára. Lehet, hogy drágának tűnik a Sima 20 az elődjeihez képest, de ennek sokkal elegánsabb a megjelenése mint az elődjeinek. A mart és szálhúzott al. előlap és távirányító, stabilabb fémház, stb. jól megdobja a költségeket. Üdv: BI
Rendszer: Spendor SP100, Norma REVO IPA 140, Meridian 203 DAC, Marantz CD62, VdH Friest, Kimber 8TC, KENWOOD KD-990, Audio Technika OC9/III, KFKI VLS_T40.30, Indiscret phono.
Pointe Sima 20
Pointe Sima 20
Focal Chorus 826W-vel.
Üdv
- merleg1023
Pointe Sima 20
Kedves István!
Köszönöm az érdeklődést, nem búg, nem zúg, zajtalan. Szívesen látom megfülelésére.
Üdv!
Köszönöm a gyors választ! Milyen hangsugárzókon lehetne meghallgatni az erősítőt? (Mert már ismerem a Sima 20 hangját, csak nekem egy olyan példány kéne, amely nem búg.) Kb. 2 hét múlva tudnék menni Veresegyházára, ha még addig meg lesz az erősítő. Köszönettel: István
Rendszer: Spendor SP100, Norma REVO IPA 140, Meridian 203 DAC, Marantz CD62, VdH Friest, Kimber 8TC, KENWOOD KD-990, Audio Technika OC9/III, KFKI VLS_T40.30, Indiscret phono.
Pointe Sima 20
Kedves István!
Köszönöm az érdeklődést, nem búg, nem zúg, zajtalan. Szívesen látom megfülelésére.
Üdv!
- merleg1023
Pointe Sima 20
Up!
Jó reggelt kívánok!
Érdeklődöm, hogy teljesen zajtalan-e a készülék, mindkét csatornán is? Jel nélkül (persze bekapcsolva), a hangsugárzókhoz közel hajolva, hallható-e valamilyen búgás, vagy zaj?
Köszönettel: István
Pointe Sima 20
Up!
Pointe Sima 20
Keveset "futott", abszolút újszerű állapotú jószág egyedi távval.
330-ért valaki...?
Pointe Sima 20
Bizony! Én is tapasztalatból beszélek!
Pointe Sima 20
@K/L
...sőt, köszönöm szépen!