Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
tommyramone
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tommyramone »

Sziasztok!

Technics SU-C800UM2 előerősítő (a 900-as széria két dobozos modellje) forrásválasztó gombja kontakthibás, tekerés közben össze-vissza ugrál.
Mivel csak cd-t és rádiót hallgatok, így csak részben zavar, de szeretném rendbe tenni. Hova érdemes vinni?

Köszönettel: Tamás

ati888
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: ati888 »

Költségesnek nem költséges, gyakorlatilag semmibe nem kerül, de nem lesz kész öt perc alatt. Nemrég javítottam egy Dual tuner programkapcsolóit, gyakorlatilag ugyanez, egy hétvégét elszórakoztam vele.
Itt egy kép a Rotel RA-313 belsejéről, a jobb oldalon van a csatornaválasztó, de nekem nem tűnik olyan nagyon összetettnek az a kapcsoló.

http://kepfeltoltes.hu/160302/Ra-313_ww ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/160302/Ra-313_2_ ... es.hu_.jpg

Más: Vettem egy Rotel RA-935BX erősítőt, ami ha be van kapcsolva kicsit zúg, de nem egyfolytában, hanem "össze-vissza". Nem tudom, hogy ez mennyire lehet normális, csináltam róla egy videót, amin 20 mp körül lehet hallani. Élőben hangosabb kicsit.

Köszi

Ati

Ombika
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Ombika »

Biztos javítható. Csak az kell eldöntened szeretnéd e még a készüléket használni, vagy sem . 

Ha normalis aron megjavithato,akkor igen! Kerdes ki az aki ert hozza,mert 2 emberrel mar nezettem es panel hibara hivatkozva visszadobtak!

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: samat99 »

Udv. Yamaha DSP-A595 erositom elromlott. Hiba jelensege, hogy bekapcsolom es pillanatra felkapcsol a kijelzo,majd kattan es ujra elsotetul. Valoszinu, hogy a kijelzo mogotti panel romlott el,ahol ,ha jol tudom processzor is van. Erre van esely javitasra vagy hagyjam a francba?
Biztos javítható. Csak az kell eldöntened szeretnéd e még a készüléket használni, vagy sem . 

Ombika
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Ombika »

Udv. Yamaha DSP-A595 erositom elromlott. Hiba jelensege, hogy bekapcsolom es pillanatra felkapcsol a kijelzo,majd kattan es ujra elsotetul. Valoszinu, hogy a kijelzo mogotti panel romlott el,ahol ,ha jol tudom processzor is van. Erre van esely javitasra vagy hagyjam a francba?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Szia!
Rendesen sikerült megmozgatnod az agytekervényeimet ezzel a ellenálláspályás dologgal.
Előre szólok,kérlek nézd el nekem a hozzáértésem hiányát.De ha jól értelmeztem a hozzászólásodat,
vennem kell egy értékben, a régi potival megegyező értékűt.
Az új poti lábkiosztásának is egyeznie kell a régiével?Vagy annak nincs szerepe?Tehát azt kérdezem,hogy az ellenálláspálya a poti tengelyén van?
Vagy hol helyezkedik el?
Esetleg valamilyen képet tudnál linkelni,hogyan képzeljem el ezt az egész átszerelést?
Ha én nem is,de a műszerész haverom biztos megtudná csinálni.Csak egy kicsivel több infó kellene.

Veszel egy ugyanolyat mint ami most van benne, csak nem motorosat, ezek az Alps potik szétszerelhetőek, szét kell csavarozni mindkettőt, a hangerőszabályzó részt pedig átteszed a régibe, így lesz egy gyakorlatilag új potid. Egyébként 50 kOhm-osat is tehetsz bele ha csak az van motorosban valamelyik alkatrészboltban.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: John »

Vegyél motor nélkülit és az ellenálláspályát tedd át a régi motoros potiba.
Szia!
Rendesen sikerült megmozgatnod az agytekervényeimet ezzel a ellenálláspályás dologgal.
Előre szólok,kérlek nézd el nekem a hozzáértésem hiányát.De ha jól értelmeztem a hozzászólásodat,
vennem kell egy értékben, a régi potival megegyező értékűt.
Az új poti lábkiosztásának is egyeznie kell a régiével?Vagy annak nincs szerepe?Tehát azt kérdezem,hogy az ellenálláspálya a poti tengelyén van?
Vagy hol helyezkedik el?
Esetleg valamilyen képet tudnál linkelni,hogyan képzeljem el ezt az egész átszerelést?
Ha én nem is,de a műszerész haverom biztos megtudná csinálni.Csak egy kicsivel több infó kellene.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Háát ,mit mondjak le vagyok nyűgözve! De sajnos ilyet sem én,sem pedig az ismerősöm,aki egyébként egy ügyes kezű"szaki",nem tudnánk készíteni.
Így marad a-reménytelen vadászat-,az eredeti gyári Alps 20komos poti után. Vagy egy ugyanilyen értékű minőségben jobb poti lesz az alternatíva.
Köszönöm szépen a segítséget minden hozzászóló segítőkész embernek!

Vegyél motor nélkülit és az ellenálláspályát tedd át a régi motoros potiba.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Ilyesmire gondolok.
post-26719-0-77675600-1409410110.jpg

Háát ,mit mondjak le vagyok nyűgözve! De sajnos ilyet sem én,sem pedig az ismerősöm,aki egyébként egy ügyes kezű"szaki",nem tudnánk készíteni.
Így marad a-reménytelen vadászat-,az eredeti gyári Alps 20komos poti után. Vagy egy ugyanilyen értékű minőségben jobb poti lesz az alternatíva.
Köszönöm szépen a segítséget minden hozzászóló segítőkész embernek!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Köszönöm a segítséget, akkor ha minden igaz nem lehet annyira költséges a javítás.

Ato

Költségesnek nem költséges, gyakorlatilag semmibe nem kerül, de nem lesz kész öt perc alatt. Nemrég javítottam egy Dual tuner programkapcsolóit, gyakorlatilag ugyanez, egy hétvégét elszórakoztam vele.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Köszönöm a válaszod.Ma szétszedtük az erősítőt,rámértünk a potira,illetve a kapcsolási rajz alapján,arra jutottunk,
hogy ez egy Alps motoros 20Kohmos sztereo logaritmikus poti.Tehát, vennék bele másikat,de sajna nincs!
Körbenéztem a neten de ilyen értékűt nem találtam.Az "építeni egyet ellenállásokból"ezt,hogyan értelmezzem?

Ilyesmire gondolok.

ati888
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

"Ezekben a régi Rotelekben, emlékeim szerint, hosszúkás fémházas csúszó érintkezős kapcsolók vannak, némi kézügyességgel , kiszerelés után rendbe lehet őket tenni."

Jól emlékszel, valóban a régebbi Rotel erősítőkben és receiverekben többnyire Alps gyártmányú kapcsolókat használtak.
Nem egy ilyen megfordult a kezem között. Legutóbb pont egy barátom régi Rotel-je. A kapcsolókat a panelből történő kiforrasztás után szét kell szedni és az érintkezősorokat, valamint a csúszó érintkezőket egyenként megtisztítani. Ez, ha elektronikai gyakorlatot nem is, de némi mechanikai érzéket mindenképpen igényel.
Végezetül, hogy látható legyen miröl is van szó, a legutóbbi "műtétről" csináltam néhány képet "lelkesítőnek"

Köszönöm a segítséget, akkor ha minden igaz nem lehet annyira költséges a javítás.

Ato

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Tisztelettel köszönöm a válaszod.De nekem ilyen kellene csak 20 Kohmosban.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=442056

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Itt lehet kapni! http://www.hificollective.co.uk/catalog ... p-564.html
Tisztelettel köszönöm a válaszod.De nekem ilyen kellene csak 20 Kohmosban.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=442056

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Köszönöm a válaszod.Ma szétszedtük az erősítőt,rámértünk a potira,illetve a kapcsolási rajz alapján,arra jutottunk,
hogy ez egy Alps motoros 20Kohmos sztereo logaritmikus poti.Tehát, vennék bele másikat,de sajna nincs!
Körbenéztem a neten de ilyen értékűt nem találtam.Az "építeni egyet ellenállásokból"ezt,hogyan értelmezzem?

Itt lehet kapni! http://www.hificollective.co.uk/catalog ... p-564.html
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Sziasztok!

Tisztelettel kérném a hozzáértők segítségét.
Adott egy Nad C340-es erősítő.A probléma a következő:Általában kis hangerőn szoktam zenét hallgatni,
az erősítő bekapcsolása után -kis hangerőn-,csak a bal oldali csatorna szól.Feljebb tekerem a hangerőszabályzó potmétert,
ezután már a jobb oldali csatornából is jön hang.Visszatekerve a potit kis hangerőre mindkét csatorna szól.
Mi okozhatja a problémát?Arra gondolok,hogy talán a potméter eleje kopott?

Azt még ide írom,csak most jutott eszembe,hogy a jelenség nem mindig tapasztalható.Tehát van amikor bekapcsolás után kis
hangerőn a bal oldali csatornán is van jel.Nem lehet,hogy valamilyen áramköri elem kavar be?Egyértelműen leszűkíthető a
jelenség a potméter meghibásodására?

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Szerintem csak simán gyenge az együtt futása. Meg kell nézni az értékét és kell bele venni egy jó minőségűt, vagy építeni egyet ellenállásokból, az biztosan jó lesz.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: kenus »

"Ezekben a régi Rotelekben, emlékeim szerint, hosszúkás fémházas csúszó érintkezős kapcsolók vannak, némi kézügyességgel , kiszerelés után rendbe lehet őket tenni."

Jól emlékszel, valóban a régebbi Rotel erősítőkben és receiverekben többnyire Alps gyártmányú kapcsolókat használtak.
Nem egy ilyen megfordult a kezem között. Legutóbb pont egy barátom régi Rotel-je. A kapcsolókat a panelből történő kiforrasztás után szét kell szedni és az érintkezősorokat, valamint a csúszó érintkezőket egyenként megtisztítani. Ez, ha elektronikai gyakorlatot nem is, de némi mechanikai érzéket mindenképpen igényel.
Végezetül, hogy látható legyen miröl is van szó, a legutóbbi "műtétről" csináltam néhány képet "lelkesítőnek"

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Hello!

van egy régi, 70-es évek körüli Rotel erősítő, aminek a csatornaválasztója kontaktos (legalábbis ezt írja az eladó). mennyire komoly hiba lehet ez? könnyen javítható?

Köszi

Ati

Ezekben a régi Rotelekben, emlékeim szerint, hosszúkás fémházas csúszó érintkezős kapcsolók vannak, némi kézügyességgel , kiszerelés után rendbe lehet őket tenni. Jobb azért, ha nem ez az első találkozás hasonló kapcsolókkal.

ati888
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

Hello!

van egy régi, 70-es évek körüli Rotel erősítő, aminek a csatornaválasztója kontaktos (legalábbis ezt írja az eladó). mennyire komoly hiba lehet ez? könnyen javítható?

Köszi

Ati

Izur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Izur »

Az avr gomb után kezeli az erősítőt. Ha bemenetet választasz, akkor csak azt kezeli + hangerő. A távirányítót is reset el ted? Ha lehet, akkor tedd azt is meg.. Megtettem, ment neki a reset és köszönöm működik.

Izur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

Az avr gomb után kezeli az erősítőt. Ha bemenetet választasz, akkor csak azt kezeli + hangerő. A távirányítót is reset el ted? Ha lehet, akkor tedd azt is meg.

samat99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: samat99 »

Sziasztok! Olyan problémám volna hogy a HK avr 245-öm távirányítója csak a rádiót kezeli ( hangerő , csatornák miegymás ) maradéktalanul, de ha átrakom hdmi-eszközre vagy analóg (cd, dvd ) eszközre akkor csak magán a készüléken állítható a hangerő, kodolás, stb. A távirányíton tudok bemenetet eszközt váltani (tape, cd, dvd stb..) Elnyomtam vmit? Reset megvolt...
 Az avr gomb után kezeli az erősítőt. Ha bemenetet választasz, akkor csak azt kezeli + hangerő. A távirányítót is reset el ted? Ha lehet, akkor tedd azt is meg. 

Izur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

Sziasztok! Olyan problémám volna hogy a HK avr 245-öm távirányítója csak a rádiót kezeli ( hangerő , csatornák miegymás ) maradéktalanul, de ha átrakom hdmi-eszközre vagy analóg (cd, dvd ) eszközre akkor csak magán a készüléken állítható a hangerő, kodolás, stb. A távirányíton tudok bemenetet eszközt váltani (tape, cd, dvd stb..) Elnyomtam vmit? Reset megvolt...

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Sziasztok!

Tisztelettel kérném a hozzáértők segítségét.
Adott egy Nad C340-es erősítő.A probléma a következő:Általában kis hangerőn szoktam zenét hallgatni,
az erősítő bekapcsolása után -kis hangerőn-,csak a bal oldali csatorna szól.Feljebb tekerem a hangerőszabályzó potmétert,
ezután már a jobb oldali csatornából is jön hang.Visszatekerve a potit kis hangerőre mindkét csatorna szól.
Mi okozhatja a problémát?Arra gondolok,hogy talán a potméter eleje kopott?

Szerintem csak simán gyenge az együtt futása. Meg kell nézni az értékét és kell bele venni egy jó minőségűt, vagy építeni egyet ellenállásokból, az biztosan jó lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”