Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Gali »

Szia!

A trafó az 50Hz-es hálózati frekvenciától (és annak felharmonikusaitól) "zümmög". Akkor szokott ilyet csinálni, ha nem elég feszes a tekercselése. Műgyantával szokás kiönteni a közepét; ettől talán megszűnik, de ha a külső felén lazább a tekercselés, akkor ez sem segít.

Üdv
Balázs

Sok erősítőnél láttam hogy egy serleg alá van téve a toroid, gondoltam esetleg ezt is meglehetne úgy csinálni utólag...
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

tebalazs
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tebalazs »

Itt is felteszem a kérdést:
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom

Szia!

A trafó az 50Hz-es hálózati frekvenciától (és annak felharmonikusaitól) "zümmög". Akkor szokott ilyet csinálni, ha nem elég feszes a tekercselése. Műgyantával szokás kiönteni a közepét; ettől talán megszűnik, de ha a külső felén lazább a tekercselés, akkor ez sem segít.

Üdv
Balázs

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Gali »

Itt is felteszem a kérdést:
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

ferga
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: ferga »

Hello!

Segítséget kérnék!. Onkyo tx-ds 484-es erősítőm Center hangfalánál 1-1,5 óra használat után azt vettem észre, hogy néha pár másodpercre elmegy a magas, majd visszajön. Mi lehet a hiba? Köszi előre is a segítséget.

ÜdV: Viktor

Szupernova

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Szupernova »

Rossz a kapcsoló. Nemrég javítottam egy Rotel erősítőt, azonos hibaképe volt.

Köszönöm a választ! Visszavittem az erősítőt az eladónak és ott meg szólt rendesen. Borzasztó ciki volt, de nem mertem még egyszer otthon próbálgatni, így visszaadta a pénzt. Gyakorlatilag mindent megpróbáltunk, de nem hozta újra elő azt a hibát, amit nálam.Nagyon korrekt volt az eladó.

tebalazs

Erősítők javítása

ÚJ Jungson JA66C erősítőmet tegnap egy órát próbálgattam. Ha a tone gomb ki van kapcsolva, akkor mind a két hangfal működik. A tone gomb megnyomása után csak az egyik hangfal szól. Ott tudom csak a magasat és a mélyet állítani. Mi lehet a gond?

Rossz a kapcsoló. Nemrég javítottam egy Rotel erősítőt, azonos hibaképe volt.

tebalazs

Erősítők javítása

Sziasztok!

A NAD 3020-ammal kapcsolatban azt vettem észre, hogy amikor ki avagy bekapcsolom, akkor a hangsugárzó mélyei nagyon kilengenek.
vm69 kollega azt javasolta, nézessem meg valakivel, mert okozhat a későbbiekben problémát.

Tud valaki javasolni egy olcsó korrekt hozzáértőt?

Előre is köszönöm!

Szia!

Ha jól tudom, ezek az erősítők nem tartalmaznak a kimeneten hangszóró védő relét. Amennyiben ez a hiba csak az utóbbi időben jött elő, akkor valószínűleg egy-két kondenzátor száradt ki, de kétlem, hogy új korában teljesen kopp mentes volt a be-kikapcsolás. Amúgy nem kell aggódni miatta, a mélyhangszóróidnak nem lesz ettől semmi baja, a magasokat kell inkább félteni, de amíg hangváltó van az erősítő és a hangszóró közt, addig azoknak sem lesz bajuk.

Üdv
Balázs

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

Sziasztok!

A NAD 3020-ammal kapcsolatban azt vettem észre, hogy amikor ki avagy bekapcsolom, akkor a hangsugárzó mélyei nagyon kilengenek.
vm69 kollega azt javasolta, nézessem meg valakivel, mert okozhat a későbbiekben problémát.

Tud valaki javasolni egy olcsó korrekt hozzáértőt?

Előre is köszönöm!

Szupernova

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Szupernova »

ÚJ Jungson JA66C erősítőmet tegnap egy órát próbálgattam. Ha a tone gomb ki van kapcsolva, akkor mind a két hangfal működik. A tone gomb megnyomása után csak az egyik hangfal szól. Ott tudom csak a magasat és a mélyet állítani. Mi lehet a gond?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3161

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Sziasztok!

Volna egy kis problémám. Bekapcsolás után az erősítőm kb. egy mp-ig erős zizegő, bürrögő hangot ad, aztán ez a hang elhallgat és az erősítő minden akadály nélkül használható.
Ez volna a koppanásgátló hibája? Abszolút nem értek a dologhoz.
Nagy a baj? Mire számíthatok?
Az erősítő: NAD 3020

üdv

Első egyszerű tippem, hogy a hálózati kapcsoló kontaktusai kezdenek beégni...

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

pt66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -32

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: pt66 »

Sziasztok!

Volna egy kis problémám. Bekapcsolás után az erősítőm kb. egy mp-ig erős zizegő, bürrögő hangot ad, aztán ez a hang elhallgat és az erősítő minden akadály nélkül használható.
Ez volna a koppanásgátló hibája? Abszolút nem értek a dologhoz.
Nagy a baj? Mire számíthatok?
Az erősítő: NAD 3020

üdv

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1171

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: 4you »

Köszi, én is ezt gondolom ,csak szebben szólhat,főleg egy jófajta tápkábellel. Annyira a szívemhez nött, kár lenne eladni. Már csak egy szakit kellenne találnom.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6590

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok, kérdésem a következő! Van e értelme egy Marantz pm 7200-es erősítőt átalakítani, hogy cserélhető legyen a tápkábelje?

Ha alapból tetszik a hangja és még egy jó darabig meg akarod tartani,akkor mindenképpen megéri.Egy jó tápkábellel még javíthatsz rajta.Én 2 cd játszómba és tunerembe építettem eddig IEC aljzatot,és nem jelentett gondot az eladásnál sem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

party80
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: party80 »

Van egy szaki Szarvason mint utóbb kiderült!

party80
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: party80 »

Sziasztok!

Szarvas 50 km-es körzetében tud vki egy megbízható szakit , végfokot kéne javítani!

Előre is köszönöm!

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1171

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: 4you »

Sziasztok, kérdésem a következő! Van e értelme egy Marantz pm 7200-es erősítőt átalakítani, hogy cserélhető legyen a tápkábelje?
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

tebalazs

Erősítők javítása

Ajánlom magam, a legtöbb problémán tudok segíteni. http://www.vegfok.hu

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Kellene nekem egy elérhetőség, végfok bemérés, javításhoz.

Köszi.

Zatar
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Zatar »

Kalmiék nézték,hogy milyen IC kell bele.

Köszi, akkor rákérdezek nála, hátha emlékszik még..

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok!

Adott egy Jungson JA66C, ami távosra lett átalakítva. Sajnos a mégsem lehet a távirányítóval kezelni, mert a vevő nem működik.
Tudja valaki hol tudnám ezt megjavíttatni Budapesten?

Kalmiék nézték,hogy milyen IC kell bele.

Zatar
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Zatar »

Sziasztok!

Adott egy Jungson JA66C, ami távosra lett átalakítva. Sajnos a mégsem lehet a távirányítóval kezelni, mert a vevő nem működik.
Tudja valaki hol tudnám ezt megjavíttatni Budapesten?

sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: sigi »

lécci lécci ajánljatok egy budapesti szervízt/szakit aki erősítőjavítással foglalkozik.

Új vagyok ezen a fórumon

(Pioneer A80 erősítőnek a bal csatornájában halk, esetleges sercegő hangok vannak)

eladásra szánom az erősítőt, ezért ha valakit érdekelne megvételre ezzel a hibával szintén keressen meg nyugodtan.

Köszönöm!

jatta

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: jatta »

Sziasztok,
Creek 4040S3 erősítőmben kellene toroid trafót cserélnem (primer oldali zárlat->1A os bizti kiold), de a trafón semmi adatot nem találtam . Ha valaki tudna segíteni a főbb paraméterek megadásában, nagyon megköszönném!
Tippem: 100 VA, 2x24V , 90x40 /1,2kg - kereskedelmi forgalomban kapható méretekben.
válaszokat előre is köszi!!

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Egy Philips DFA888 erősítővel kapcsolatban kérnék egy kis tanácsot. Jobb csatorna hibátlanul szól, de a bal csatorna 2 másodpercenként kihagy majd visszajön. Ezt csinálja folyamatosan. Válaszotokat előre is köszönöm.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3161

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Vagy a tápegység, vagy valamelyik végerősítő meghibásodott - többet ne kapcsold be, hanem vidd szervizbe!

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”