Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz CD 84
Marantz CD 84
Elkelt; köszönöm a lehetőséget, és külön köszönöm a fórumtársaknak a hasznos észrevételeket és tanácsokat.
Marantz CD 84
Bocsánat hogy belekotyogok , ezt az előbb láttam a szomszédban:
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... kalt,15683
Igen, ez fent volt nemrég itt az AVX-en, sőt, a vaterán is. Tény, hogy nagyon ritkán fordul elő az ilyesmi.
Ismerem Bese Attilát (Alisca Orange), sokra becsülöm őt, de a a hangízlésünk eléggé eltérő. Amúgy azt a masinát régóta hirdetik; kissé túlárazta a tulaj....
Marantz CD 84
Igen, ez fent volt nemrég itt az AVX-en, sőt, a vaterán is. Tény, hogy nagyon ritkán fordul elő az ilyesmi.
Marantz CD 84
Én megállapodtam a Philips 304-nél és a Marantz CD84-nél. 304-eseknél is ugye a simában 2 db 1540-es (14 bites) DAC van, az MKII-esben pedig 1 db 1541-es (16 bites). Hogy melyik jobb? Nem tudnám megmondani. Akusztikus jellegű zenéknél inkább a 14 bites, rock alapú zenéknél meg talán a 16 bites.
Philips 960-as CD játszó talán elvétve, hébe-hóba akad, de Marantz CD94 MKII-es eléggé reménytelen várakozás. De még a sima (1 DAC-os) CD94 is nagyon ritkán fordul elő.
Igen, én is megkeveredtem: a 94-es MKII-esében van két TDA 1541A chip.
Az ebay-ről sosem vennék cd játszót. Ha a 84-est megveszik, van egy Marantz CD 5001-em, azzal kivárom, amíg itthon rábukkanok egy Marantz CD 94-re, vagy egy Philips CD 960-ra - esetleg egy Revox B225-re.... A lényeg a CDM1, vagy CDM2 mechanika, és azt követően a hang.
- TurboSteve
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Marantz CD 84
Az ebay-ről sosem vennék cd játszót. Ha a 84-est megveszik, van egy Marantz CD 5001-em, azzal kivárom, amíg itthon rábukkanok egy Marantz CD 94-re, vagy egy Philips CD 960-ra - esetleg egy Revox B225-re.... A lényeg a CDM1, vagy CDM2 mechanika, és azt követően a hang.
Marantz CD 84
Marantz CD 84
Én úgy tudom, csak a CD94 MKII-esben van 2 db DAC (ugyanez a Philips 960-as is), de hol tudsz ilyen készüléket szerezni? Ebayen több százezer Ft, viszont annyival meg nem jobb a hangja, mint amekkora az árkülönbség.
Nagyon nagy a különbség; a 94-esben két darab TDA 1541-es full 16 bites DAC van; az áramköri felépítés is más, minimumra szorított a torzítása, és gyakorlatilag fázishiba mentes. A 74-es és a 84-es azonos felépítésű, csak a távvezérelhetőség a különbség.
A cél az a hangminőség, tér és felbontás, amit a 84-es produkál, csak kicsit kevesebb keménységgel, több lágysággal, testesebb énekhanggal a középsávban. Mivel a 94-es volt ennek a sorozatnak a zászlóshajója, bízom benne, hogy annak már ilyen a hangja. Természetesen majd a meghallgatás dönt. A Philips CD 960-as azért egy opció, mert erre az alapra épül a Marantz CD 84-es. Természetesen annál is a meghallgatás dönt majd,ha.....
Marantz CD 84
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében
Nagyon nagy a különbség; a 94-esben két darab TDA 1541-es full 16 bites DAC van; az áramköri felépítés is más, minimumra szorított a torzítása, és gyakorlatilag fázishiba mentes. A 74-es és a 84-es azonos felépítésű, csak a távvezérelhetőség a különbség.
A cél az a hangminőség, tér és felbontás, amit a 84-es produkál, csak kicsit kevesebb keménységgel, több lágysággal, testesebb énekhanggal a középsávban. Mivel a 94-es volt ennek a sorozatnak a zászlóshajója, bízom benne, hogy annak már ilyen a hangja. Természetesen majd a meghallgatás dönt. A Philips CD 960-as azért egy opció, mert erre az alapra épül a Marantz CD 84-es. Természetesen annál is a meghallgatás dönt majd,ha.....
Marantz CD 84
Nekem kicsit fura
Ugyan ez a típus és tuning van és annak 3 pontos lába van amit a tuningkor kapott.
Ár ár pedig nagyon jóóóó Számomra kissé érthetetlenül kevés ezért a készülékért. Valaki nagyon jól jár
Az ár azért ennyi, mert a fotón nem tudtam visszaadni a tetőn lévő karcokat. Tudom, ez nem mindenkinek fontos ("nem virágváza ez, hogy repedten kevesebbet fizess érte " / Rejtő Jenő), de ha 80 ezerért ment el - vagy kevesebbért, nem tudjuk - ugyanitt nemrég egy ugyanilyen kifogástalan állapotú CD 84-es, akkor nem kérhetek érte ugyanannyit. Elég tapasztalt vagyok eladásban ahhoz, hogy viszonylag jól be tudom lőni, hogy mit mennyiért _lehet_ eladni. Ennek karcos a teteje, a gyári lába sincs meg, szóval külsőleg messze van a kifogástalantól - az értéke belül van.
Ami a tüskéket illeti: volt négy darabom, azokat rátettem. Elég súlyos darab ahhoz, hogy stabilan álljon rajtuk.
Marantz CD 84
Nekem van 2 db Marantz CD84-em is, mindkettő fekete, és karcmentesek. Mindkettőt 45000 Ft-os darabáron vettem, tehát szerintem a tuning miatt ez az ár kb. reális. Volt a héten fent itt egy tuning nélküli ugyanilyen aranyszínű 80000 Ft-ért. Az az ár viszont már nagyon irreális.
Nekem kicsit fura
Ugyan ez a típus és tuning van és annak 3 pontos lába van amit a tuningkor kapott.
Ár ár pedig nagyon jóóóó Számomra kissé érthetetlenül kevés ezért a készülékért. Valaki nagyon jól jár
Marantz CD 84
A Philips CD960-as teljesen azonos a Marantz CD 94 MKII-essel. Nézd meg a neten mindkettőnek a belsejét, teljesen egyformák belülről. Mindkettőben 2 db 16 bites TDA1541-es DAC van. A sima Marantz CD94-ben csak 1 db DAC van. Marantz CD 94 MKII meg annyira ritjka, mint a fehér holló.
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében , de a 960 ne legyen. Az még egy nagyon silány hang.
Ha ezek a gépek még nem tetszenek akkor valahol máshol keresgélj ne ezek körül. Sajnos viszont árban is kicsit többet kell ráfordítani.
Marantz CD 84
Az egyetlen különbség a 84 és 94 között a dac-ban van: 1540 kontra 1541A
Hogy ez feljebb lépés-e, ez itt a kérdés...
Marantz CD 84
Értelek! Egy Philips 960-as a héten kelt el a HIFI piacon 130 ezerért. Egyik barátom vette meg.
Szeretnék feljebb lépni. A cél egy Marantz CD 94, vagy egy Philips CD 960....
- spectral
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 65
Marantz CD 84
Igazad van, de mivel a masina közel nyolc kiló, és a súlypontja erősen eltolódik a futómű felőli oldalra, a három pontos alátámasztáshoz ezek a kúpok kicsinek bizonyultak.
Nekem kicsit fura
Erősítők: Hitachi HMA 8300
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Marantz CD 84
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében , de a 960 ne legyen. Az még egy nagyon silány hang.
Ha ezek a gépek még nem tetszenek akkor valahol máshol keresgélj ne ezek körül. Sajnos viszont árban is kicsit többet kell ráfordítani.
Marantz CD 84
Ha szabad kérdezni, miért adod el?
Marantz CD 84
Ha szabad kérdezni, miért adod el?
Marantz CD 84
Szép és jó készülék...igazi kincs. De 3 pontos alátámasztás előnyösebb lenne, a hátsó kúpot betenném középre...vagy majd az új tulaj.
Igazad van, de mivel a masina közel nyolc kiló, és a súlypontja erősen eltolódik a futómű felőli oldalra, a három pontos alátámasztáshoz ezek a kúpok kicsinek bizonyultak.
Marantz CD 84
Szép és jó készülék...igazi kincs. De 3 pontos alátámasztás előnyösebb lenne, a hátsó kúpot betenném középre...vagy majd az új tulaj.
Marantz CD 84
Megvételre kínálok egy pezsgőarany színű Marantz CD 84 típusú lejátszót (Philips CDM1 futómű, 2 x TDA 1540 rézlemezborítású DAC) Takács Jenő nuvistoros tuningjával.
A teteje több helyen karcos, ami a fotókon nem igazán látszik, mert a karcok nem mélyek, de közelről eléggé feltűnő. Én lábak nélkül vettem, de a ráragasztott tüskékkel együtt adom.
A (kis sebességgel) írott cédét is lejátssza, de tudni kell erről a típusról, hogy a gyengébb minőségű felvételeket nem tolerálja (nem szépíti meg...), az igényes felvételeket viszont közel lemezjátszó minőségben adja vissza.
Táv és doboz nincs hozzá; Budapesten van, Zuglóban.
Ára, figyelembe véve az esztétikai hibát fix 65.000 Ft.