Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Micromega Junior CD lejátszó

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A hangba nagyon beleszól a mechanika felfüggesztése is, nem csak az alkatrészek a panelen.  A Micromega Solo-m nagyon kifinomultan szólt és ezt részban a nagyszerű gumis felfüggesztésének/alátámasztásának köszönhette.  A Juniorban is szépen táncol a mechanika, szerintem ennek is lehet köze ahhoz, hogy jobban szól, bár én ezt nem tudom megerősíteni, mert nem hasonlítgattam Philipsekhez, a hálószobában zenélt megelégedésemre. 

A mostani Jadisban amin zenét hallgatok és amiben a barátom szavajárása szerint "óccsó TV alkatrészek" vannak, egy CDM12-es egység van, na de annak a felfüggesztése ami a lelke az egésznek az elég egyedi, a mechanika külön lapon, rugókra ültetve és a rugók belsejében szivacs csillapítás.
A haveron ezt látva az Ethos-os CD-ját ilyenre alakította (szeleprugó plusz szivacs), és az enyhén izgága hangzás nagyon jó irányba ment el az elmondása szerint.

Na de felesleges a szócséplés, ha minden igaz, viszik a gépet, szóval jegelve.
Üdv,
NL

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

A 614-el azonos (majdnem), minimális a különbség hangban. Nekem volt mindkettő. Szerethető hangú mindenevő masinák.

.............

Ebben az állapotban jó vétel!
Sikeres eladást!

Van 614-es gépem is.
A Junior hangzásban utcahosszal verné, ha még meg volna...
A 614-essel szemben 604-essel viszont pontosan megegyezik, mivel levett burkolattal egymás mellé tettem őket, hogy mi a fenéért, szól ez a két gép ennyire másképpen. De még az azonos pozícióban levő ellenállások és kondik igy egyformák voltak. 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én cáfolom, mert volt ilyenem és amiből deriválták, a Philips 604-es model is. Függetlenül attól, hogy a két gépbe belenézve nem látható semmiféle eltérés, a hangban nagyobb különbség már nem is lehetne.
Míg a Junior hangja kifinomult, részletes, nagyon teres, addig a másik gép hozza a klasszikus olcsó és kidolgozatlan Philips hangot. Szerintem a DAC chip és a kimenő OP-amp-ok a Juniorban a Micromega kívánalmai szerint válogatottak, a 604-es gépben pedig ahogy a gyári hevederből a beültetető automatába kerültek.

A 614-el azonos (majdnem), minimális a különbség hangban. Nekem volt mindkettő. Szerethető hangú mindenevő masinák.

.............

Ebben az állapotban jó vétel!
Sikeres eladást!
.

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 357

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

A Micromega alapítója Daniel Schar, aki jó barátja Mark Levinsonnak. Magának a Micromegának az egyik tevékenységi köre volt a válogatott (ha jól emlékszem nemcsak Philips) alkatrészek nagyker. értékesítése, s a Philips a nagy neveknek rajta keresztül szállította be a minőségi alkatrészeket. A legtöbb nagy amerikai high-end cégnek is beszállítója volt.

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

Ahogy látom, ennek csak annyi köze van a Micromegához, hogy azt szitázták rá a dobozra a Philips felirat helyett...de kérlek cáfold meg, ha tévedek!
Én cáfolom, mert volt ilyenem és amiből deriválták, a Philips 604-es model is. Függetlenül attól, hogy a két gépbe belenézve nem látható semmiféle eltérés, a hangban nagyobb különbség már nem is lehetne.
Míg a Junior hangja kifinomult, részletes, nagyon teres, addig a másik gép hozza a klasszikus olcsó és kidolgozatlan Philips hangot. Szerintem a DAC chip és a kimenő OP-amp-ok a Juniorban a Micromega kívánalmai szerint válogatottak, a 604-es gépben pedig ahogy a gyári hevederből a beültetető automatába kerültek.

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Ahogy látom, ennek csak annyi köze van a Micromegához, hogy azt szitázták rá a dobozra a Philips felirat helyett...de kérlek cáfold meg, ha tévedek!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Még mindig megvan....

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Vigye el valaki 15-ért, csak a helyet fogja az asztalon.... :-(

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy kicsit hozzuk feljebb. 17e Ft postával...

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Üdv!  Utánanéztem az áraknak, eléggé alulértékelte a piac ezt a Micromegát az utóbbi években.  Annyiért vettem, mint amennyiért kínáltam, de látom a neten, hogy ez magasabb, mint amit most adnak érte.  Szóval az ára postával 17000 Ft
Szerintem így beárazva már barátságos az ára és sokáig jól fog muzsikálni a jövőbeni vevőnél.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Eladó a fenti CD lejátszó.  Sokáig a hálószobában hallgattam rajta zenét, de a nagytakarítás miatt mennie kell.  Természetesen ez nem tartozik a legendás Micromegák közé, nem egy nehézsúlyú bajnok, de szép a hangja.  Hibátlanul olvassa be a CD-ket. 

Ma este próbáltam az RCA kimeneten keresztül és a koaxon át is.  Mit mondjak, a futóműve magában egy jó DAC-cal klasszisokkal jobban szól.  Ez a CD szerintem kitűnő alap lehet egy csöves kimenet beépítéséhez vagy futóműként hallgatva.  Visszagondolva az itt megfordult CD-k közül a legjobb...Pioneerok, Onkyo Integra és HK

Adok hozzá egy távot, amit egy Jadishoz kaptam, de gyakorlatilag bármelyik korabeli Philips távval beszélget pl az RD586x-ekkel.

Az árban a posta benn van.  A fejet valahogyan majd rögzítem, hogy ne csapkodjon előre-hátra, mert a szentem swing arm-os. 

Az ára 32000 Ft.

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”