Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Micromega Junior CD lejátszó
A hangba nagyon beleszól a mechanika felfüggesztése is, nem csak az alkatrészek a panelen. A Micromega Solo-m nagyon kifinomultan szólt és ezt részban a nagyszerű gumis felfüggesztésének/alátámasztásának köszönhette. A Juniorban is szépen táncol a mechanika, szerintem ennek is lehet köze ahhoz, hogy jobban szól, bár én ezt nem tudom megerősíteni, mert nem hasonlítgattam Philipsekhez, a hálószobában zenélt megelégedésemre.
A mostani Jadisban amin zenét hallgatok és amiben a barátom szavajárása szerint "óccsó TV alkatrészek" vannak, egy CDM12-es egység van, na de annak a felfüggesztése ami a lelke az egésznek az elég egyedi, a mechanika külön lapon, rugókra ültetve és a rugók belsejében szivacs csillapítás.
A haveron ezt látva az Ethos-os CD-ját ilyenre alakította (szeleprugó plusz szivacs), és az enyhén izgága hangzás nagyon jó irányba ment el az elmondása szerint.
Na de felesleges a szócséplés, ha minden igaz, viszik a gépet, szóval jegelve.
Üdv,
NL
A 614-el azonos (majdnem), minimális a különbség hangban. Nekem volt mindkettő. Szerethető hangú mindenevő masinák.
.............
Ebben az állapotban jó vétel!
Sikeres eladást!
Van 614-es gépem is.
A Junior hangzásban utcahosszal verné, ha még meg volna...
A 614-essel szemben 604-essel viszont pontosan megegyezik, mivel levett burkolattal egymás mellé tettem őket, hogy mi a fenéért, szól ez a két gép ennyire másképpen. De még az azonos pozícióban levő ellenállások és kondik igy egyformák voltak.
Én cáfolom, mert volt ilyenem és amiből deriválták, a Philips 604-es model is. Függetlenül attól, hogy a két gépbe belenézve nem látható semmiféle eltérés, a hangban nagyobb különbség már nem is lehetne.
Míg a Junior hangja kifinomult, részletes, nagyon teres, addig a másik gép hozza a klasszikus olcsó és kidolgozatlan Philips hangot. Szerintem a DAC chip és a kimenő OP-amp-ok a Juniorban a Micromega kívánalmai szerint válogatottak, a 604-es gépben pedig ahogy a gyári hevederből a beültetető automatába kerültek.
A 614-el azonos (majdnem), minimális a különbség hangban. Nekem volt mindkettő. Szerethető hangú mindenevő masinák.
.............
Ebben az állapotban jó vétel!
Sikeres eladást!
.
- Vikunya
- Fórumlakó
- Értékelés: 357
A Micromega alapítója Daniel Schar, aki jó barátja Mark Levinsonnak. Magának a Micromegának az egyik tevékenységi köre volt a válogatott (ha jól emlékszem nemcsak Philips) alkatrészek nagyker. értékesítése, s a Philips a nagy neveknek rajta keresztül szállította be a minőségi alkatrészeket. A legtöbb nagy amerikai high-end cégnek is beszállítója volt.
Ahogy látom, ennek csak annyi köze van a Micromegához, hogy azt szitázták rá a dobozra a Philips felirat helyett...de kérlek cáfold meg, ha tévedek!
Én cáfolom, mert volt ilyenem és amiből deriválták, a Philips 604-es model is. Függetlenül attól, hogy a két gépbe belenézve nem látható semmiféle eltérés, a hangban nagyobb különbség már nem is lehetne.
Míg a Junior hangja kifinomult, részletes, nagyon teres, addig a másik gép hozza a klasszikus olcsó és kidolgozatlan Philips hangot. Szerintem a DAC chip és a kimenő OP-amp-ok a Juniorban a Micromega kívánalmai szerint válogatottak, a 604-es gépben pedig ahogy a gyári hevederből a beültetető automatába kerültek.
Ahogy látom, ennek csak annyi köze van a Micromegához, hogy azt szitázták rá a dobozra a Philips felirat helyett...de kérlek cáfold meg, ha tévedek!
Még mindig megvan....
Vigye el valaki 15-ért, csak a helyet fogja az asztalon.... :-(
Egy kicsit hozzuk feljebb. 17e Ft postával...
Üdv! Utánanéztem az áraknak, eléggé alulértékelte a piac ezt a Micromegát az utóbbi években. Annyiért vettem, mint amennyiért kínáltam, de látom a neten, hogy ez magasabb, mint amit most adnak érte. Szóval az ára postával 17000 Ft
Szerintem így beárazva már barátságos az ára és sokáig jól fog muzsikálni a jövőbeni vevőnél.
Eladó a fenti CD lejátszó. Sokáig a hálószobában hallgattam rajta zenét, de a nagytakarítás miatt mennie kell. Természetesen ez nem tartozik a legendás Micromegák közé, nem egy nehézsúlyú bajnok, de szép a hangja. Hibátlanul olvassa be a CD-ket.
Ma este próbáltam az RCA kimeneten keresztül és a koaxon át is. Mit mondjak, a futóműve magában egy jó DAC-cal klasszisokkal jobban szól. Ez a CD szerintem kitűnő alap lehet egy csöves kimenet beépítéséhez vagy futóműként hallgatva. Visszagondolva az itt megfordult CD-k közül a legjobb...Pioneerok, Onkyo Integra és HK
Adok hozzá egy távot, amit egy Jadishoz kaptam, de gyakorlatilag bármelyik korabeli Philips távval beszélget pl az RD586x-ekkel.
Az árban a posta benn van. A fejet valahogyan majd rögzítem, hogy ne csapkodjon előre-hátra, mert a szentem swing arm-os.
Az ára 32000 Ft.