Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Videoton RT-7300S

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: rekamtz »

Jég.

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: kenus »

SoundMania:

"Nem tudtam kideríteni hány voltos".

A kép amit beemeltem a netről való és utána néztem a régi katalógusaim között a képen látható akkumulátornak.
Valaki az eredeti kapcsolás szerinti akkumulátort, valószínüleg hasonló problémák miatt, már kicserélte a képen is látható VARTA akkumulátorra.Ez egy 3.6V-os akkumulátor (az akkumulátorok 1,2Voltos cellákból állnak) de ez csak 100mA terhelhetőségű típus.
Ez NEM ebbe a készülékbe való! Felesleges és szükségtelen a 3,6Voltos kapocsfeszültség, viszont áramba többet kell tudnia.
A készülék dokumentációja szerint az eredeti kapcsolásban egy darab 1,2Voltos akkumulátor szerepel.
A kapcsolás szerint ennek az akkumulátornak két integrált áramköri tokot kell kikapcsolt állapotban feszültség alatt tartania.
Megnézve ezeknek az áramköröknek a gyártó katalógusában megadott áramfelvételét, ide egy kicsit "izmosabb" aksi kell.
Megfelel egy bármilyen AAA (ceruza) akkumulátor 1000 és 2000mA között. Valami ilyesmire kell cserélni a lemerült akkumulátort.
Azzal újra az eredeti állapotába hozható a készülék.
A beforrasztásnál ügyelni kell a polarításra, mert könnyen "haza lehet vágni" ezt a két IC-t.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Jó reggelt!
Reggelre elfelejtette a tárolt csatornákat is..

Akkor ahogy alább említve volt a a VA 97-es pozîciószámú akkut kell kicserélni.
Nem tudtam kideríteni hány voltos.

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Jó reggelt!
Reggelre elfelejtette a tárolt csatornákat is..

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Videoton RT-7300S

Ha maga a készülék hibátlanul működik, akkor az említett óra, illetve tárolt állomások "elfelejtése" problémakört akár Te, akár a leendő tulajdonos viszonylag könnyen orvosolhatja.
A képen látható nyomtatottáramköri panelen, a VA 97 pozícióban található Varta 100RS típusú, 3V-os nikkel-kadmium cellát kell cserélni, ahogy azt akvapark fórumtárs is említette.
Mind az óra, mind pedig a memóriában tárolt állomások megőrzéséről ez az alkatrész gondoskodik.
Természetesen másra (lásd régi számítógép alaplapokban használatos típusok) is cserélhető.

Tényleg. Ebben még ilyen volt .  Már nem is emlékeztem rá, csak a hibajelenségre .... 

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Köszönöm!

Ha maga a készülék hibátlanul működik, akkor az említett óra, illetve tárolt állomások "elfelejtése" problémakört akár Te, akár a leendő tulajdonos viszonylag könnyen orvosolhatja.
A képen látható nyomtatottáramköri panelen, a VA 97 pozícióban található Varta 100RS típusú, 3V-os nikkel-kadmium cellát kell cserélni, ahogy azt akvapark fórumtárs is említette.
Mind az óra, mind pedig a memóriában tárolt állomások megőrzéséről ez az alkatrész gondoskodik.
Természetesen másra (lásd régi számítógép alaplapokban használatos típusok) is cserélhető.

kenus
V.I.P.
V.I.P.

Videoton RT-7300S

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Igen ,akàr. Álapottól függően.
BackUp - nak hívják.
Talán 0,047 vagy 0,1 mikroF , 5,5 voltos......
( lehetett újkorában) ☺️

Szia!
Reggel értem haza melóból, beállítottam. Kb egy órát voltam még fent, addig kihúztam. Megtartotta az adókat, az időt viszont nem.
Holnap reggelig kihúzva tartom, és megnézzük, hogy egy nap után mit csinál.
(Az órát beállítottam, nem tudom hogy kell e valahogy rögzíteni vagy memózni, mint a csatornákat. Az órát sose használtam rajta)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Videoton RT-7300S

...hónapon...

(Egy beépített aksi gondoskodik róla.)
Igen ,akàr. Álapottól függően. BackUp - nak hívják.
Talán 0,047 vagy 0,1 mikroF , 5,5 voltos......
( lehetett újkorában) ☺️

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1478

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Mind az órának mind a memóriának meg kell maradni áramtalanítás után is még jópár órán keresztül. Csak azért kérdeztem mert ennél a típusnál ez alap hiba.
...hónapon...

(Egy beépített aksi gondoskodik róla.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Mind az órának mind a memóriának meg kell maradni áramtalanítás után is még jópár órán keresztül. Csak azért kérdeztem mert ennél a típusnál ez alap hiba.
Oké! Köszi! Holnap csekkolom!!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Videoton RT-7300S

Szia!
Igen, mind az órát és mind az állomásokat el lehet menteni. Áramtalanítás után viszont az óra visszaáll 00:00- ra. A programokat viszont nem néztem. Azoknak meg kellene maradni??
Holnap megnézem!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2637

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: mishow »

Mishow! Egyébként tőled vettem meg a Neotech kábeleket!

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Így?
Mishow! Egyébként tőled vettem meg a Neotech kábeleket! Semmi baj nincs vele!!! JBL- jeim szeretik! Kicsit kiemel a közepe, így sztereóra visszakötöttem természetesen a Cosmic Audiokat. De a Pio VSX-1015 HM erősítőmre őket kötöttem be! Csak cserélgetni kell, mikor melyik rendszert használom. Azt az 5 percet meg ki lehet bírni!

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Óra és memória még jó rajt ? A fentieken kívül.
Szia!
Igen, mind az órát és mind az állomásokat el lehet menteni. Áramtalanítás után viszont az óra visszaáll 00:00- ra. A programokat viszont nem néztem. Azoknak meg kellene maradni?? 
Holnap megnézem!

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Így?
IGEN!!
Köszi szépen!! 

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Videoton RT-7300S

Eladó lenne a fent nevezett tuner. Korából adódóan karcok vannak rajta, de inkább csak a tetején. Tökéletesen működik mindene. A gyári régi tipusú koax bemenetét kicseréltem egy ma szabványosra. De ahogy kiszereltem a helyéről, a dugó eltörött. 100Ft-os tétel. Ha lesz időm megcsinálom.

Óra és memória még jó rajt ? A fentieken kívül.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2637

Videoton RT-7300S

Hozzászólás Szerző: mishow »

Így?

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

"Nem értem miért elfordulva megy fel a kép...  A gépemen rendesen jelenik meg..."

Ha jól látom a készülék eladási ára sem jelent meg, vagy csak elkerülte a figyelmem.
Sikeres eladást!

Teljesen igazad van! Elnézést, lemaradt!
5.000,-

kenus
V.I.P.
V.I.P.

Videoton RT-7300S

"Nem értem miért elfordulva megy fel a kép...  A gépemen rendesen jelenik meg..."

Ha jól látom a készülék eladási ára sem jelent meg, vagy csak elkerülte a figyelmem.
Sikeres eladást!

kenus
V.I.P.
V.I.P.

Videoton RT-7300S

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Nem értem miért elfordulva megy fel a kép...  A gépemen rendesen jelenik meg...

rekamtz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Videoton RT-7300S

Eladó lenne a fent nevezett tuner. Korából adódóan karcok vannak rajta, de inkább csak a tetején. Tökéletesen működik mindene. A gyári régi tipusú koax bemenetét kicseréltem egy ma szabványosra. De ahogy kiszereltem a helyéről, a dugó eltörött. 100Ft-os tétel. Ha lesz időm megcsinálom.

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”