Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fiio X5 Mk3 Custom kernel ( jkbuha-mod)

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
Lezárt
velodyne71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 25

Re: Fiio X5 Mk3 Custom kernel ( jkbuha-mod)

Hozzászólás Szerző: velodyne71 »

Szia.

Ez a készülék elkelt?

Köszi szépen.

Üdv;Szilárd,

bb23
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Fiio X5 Mk3 Custom kernel ( jkbuha-mod)

Hozzászólás Szerző: bb23 »

Eladó Fiio X5 Mk3. Custom kernel mod
Akksi 3400 mAh
cc 180 gr
CNC aluminium ház (beton)
Üveg hátlap (fóliás még)
Dac: 2db AK4490 (32bit/768)
Proci: Quad core
A kijelzőt gyárilag 7H üvegfólia védi (zsebkarcos)
Kijelző: 480x800 (kellően ERŐS háttérvilágítás, ha kell, de szabályozható)
2db micro SD kártyát fogad asszem 2x 256 gb-ig.
Dokkoló ( itt automatikusan USB dac üzemmódra vált, távirányító könnyen párosítható. Nagyon szép megjelenés)
Távirányító (bluetooth) ( hangerő le és fel. Zeneszám léptetés előre és hátra. Play/pause. Távirányító két részre szedhető, a kisebbik adó rész akkora mint egy 200-as nyakba akasztható például, futás, stb)
Kezelő szervek:
- Be/ki/lezárás kapcsoló gomb (ledes visszajelzés).
- Play/pause
- Zeneszám léptetés előre és hátra.
Ezek mind kikapcsolhatóak egyenként, ami nagyon hasznos tud lenni.
Be/kimenetek:
- 3,5 analóg kimenet. (patenttül bekattan a minőségi fejhallgató jack, 0 zaj)
- 2,5 balanced kimenet (jókat írnak róla, nem próbáltam)
- 3,5 line out analóg
- 3,5 DIGITÁLIS KIMENET, ami mehet egyenesen dac-ba (passthrough)
- micro USB (elég jó minőség, ez is bepattan, jó feszes) ez alapvetően ki és bemenet. A készüléken belül kell megválasztani, hogy miként működjön ez az usb port, ami lehet fájl átvitel, USB Dac üzemmódban, csatlakoztatva egy notebookhoz pl, DAC-ként üzemel. Itt lehet tölteni is. Passthroug ezen a porton keresztül nem tudom, hogy van, de szerintem van, tud ez mindent.
DAC: 2db AK4490 (32bit/768)
- USB DAC-ként windows 7 és 10 alatt próbáltam. Egy driver-t kell csupán felrakni asszem ASIO, de már nem emlékszem, bevallom mást használok már DAC-nak. Tidal-t minden gond nélkül vitte. Volumio, Roon, harmadik izé nem jut eszembe, de azt is sokan használják, mindhárom felismerte a Fiio-t mint dac-ot.
- Cd játszó, mint futómű csatlakoztatva digitálisan COAX IN. Itt nagyon szépen kijön a DAC karaktere. Ez ugye szubjektív. Meg kell hallgatni. ( Igen, ilyet is tud 😃 )
- The X5 3rd gen utilizes two separate crystal oscillators – one for the DSD/44.1/88.2/176.4/352.8 kHz sampling rates and the other for 48/96/192/384 kHz. This ensures that under all sampling rates, there is significantly reduced jitter, improved clock accuracy, more stable operation, and virtually no sampling rate conversion artifacts.
DAP: Van saját lejátszó szoftvere, amit lehet úgy is használni, hogy megkerülje az android rendszert (DAP mód). Ilyenkor „lekapcsol az android”. Ehhez van mobiltelefon aplikáció (remote), tud mindent, mint egy volumio-hoz tudom hasonlítani, már úgy szolgáltatások kapcsán, gondolok itt hálózati kapcsolatokra, csak be kell állítani, ami nem 2-3 perc…
- AIRPLAY (Airplay üzemmódban, mint streamer használható, vagy mint dac.) LG okos tv-vel próbáltam, kifogástalan a kapcsolat.
- Blutooth 4.0. Csatlakozott mindenhez, amiben volt „vevő”. Zárt helyiségben kifogástalanul működik.) Utcán a zebráknál a zebra jelzőlámpa be-bezavarja… fingom nincs mi van azokban a lámpákban. Kocsiban nagyszerűen működik, én Tidal-t toltam vele, beszarás a minőség, itt nagyon hasznos a távirányító.
- APTX!!! Na itt nem igazán jutottam szóhoz fejhallgatóval. APTX képes fejhallgatóm (focal) a szubjektív véleményem, hogy dögösebb, sokkal mélyebbre megy, mint a gyári focal kábellel, de ezért is szubjektív, mert kábel függő ez a dolog és a balanszolt kimenetet nem is próbáltam, amit agyondicsérnek a fórumokon. Vezetéknélküli kapcsolathoz képest engem lenyűgözött a zeneisége, zaj az nulla, de ez az összes kapcsolati módra igaz, zajjal nem találkoztam, nem brummog.
Fejhallgató erősítő
Four-Way LPF for First-Rate Amplification
The X5 3rd gen utilizes two dual-channel OPA1642 chips for its low-pass filtering stage and a custom-made audiophile-grade OPA426 chip for amplification, providing greater power output (up to 300mW under a 32Ω load)
- USB vagy Coax csatlakozással Dac fejhallgató erősítővel. Van kakaó.
- Dap. Gyakorlatilag egy veszteségmentes anyagokat lejátszó fejhallgató erősítő saját softverrel, vagy NATÍV – TIDAL, Qobuz, Spotify, stb, amit találsz googleplay-en.
A lényeg: sokan panaszkodtak, hogy Bugos, lassu stb. ezen a példányon (nem kevés munkával) egy CUSTOM kernel van. Jelenleg 1704Mhz-en égeti a processzort, (alapból asszem 900Mhz) (2016-ig huzható, de felesleges). A kernelnek köszönhetően kilő minden felesleges aplikációt, akár a googleplay-t is, de akkor nincs streaming szolgáltatás pl Tidal. Ez a kis mindenes jelenleg Tidal-ra van optimalizálva, de a kernel percek alatt módosítható „BIOS”-ból, ahol kiválasztható minden, hogy mire van szükséged. A gyári valóban egy kalap szar.
Jelenleg, ha előveszem a Tidal Connect működik Volumioval. Stabil, nem melegszik, mint a gyári OS-el, ugy meggyulladt (android…). A különböző felbontások között nem gondolkozik, csinálja a dolgát. Néha, összeakad a tidal, de csak ujra meg kell nyitni, ami Tidal felhasználóknak nem új, tökmindegy mivel Tidal-ozok, vannak problémák, de ez ritka, ha egyszer feláll a rendszer (1,5 perc), amit jelez is ez a Custom Kernel, hogy ready (addig nem érdemes megnyitni semmit), akkor működik, kivállóan.
Ezoknak ajánlom, akik most kezdik a hifizést. Nekem rengeteg pénzt megspórolt, mivel mindent tud. Referenciának sem utolsó, mert nincs búgás, vagy zaj. Streamer. Dap. Dac. Fejhallgató erősítő. 512 gb-ig bővíthető, gyakorlatilag egy hordozható háttértár, igen olyan mód is van. Ja, érintő kijelzős, gyakorlatilag egy mobiltelefon, ha betölt gyors és reagál. De nem használom. Kb. harmadjára futok neki, hogy meghírdetem, mert sajnálom, hogy csak a port fogja, melóbajáráskor hallgatom, de arra meg ott az Iphone+bluetooth. az akkumulátor egy másfél napot bír, ha napi szinten használva van. Tölteni tud bármiről, de tudja a 9V/12 V-os töltést is, de bevallom azt nem mertem kipróbálni, minek… Tud még mindent ezenkívül, de nem jut eszembe, pl van FIIO K5 fejhallgató erősítő, amivel párosítható (mégtöbb kera, nehezebben hajtható ügyekhez, meg még sok más cucc.
a MOD: https://kernelmods.com/?fbclid=IwAR373- ... e_x5iii_ck
70.000,-ft. (Debrecen)
Csatolmányok
8.jpg
8.jpg (374.63 KiB) Megtekintve 506 alkalommal
7.jpg
7.jpg (382.65 KiB) Megtekintve 506 alkalommal
6.jpg
6.jpg (441.27 KiB) Megtekintve 506 alkalommal
5.jpg
5.jpg (428.51 KiB) Megtekintve 506 alkalommal
4.jpg