Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Teac NT-503 DAB USB Dac és hálózati lejátszó

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 40

Re: Teac NT-503 DAB USB Dac és hálózati lejátszó

Hozzászólás Szerző: ferzoli »

Elkelt, zárom. Köszönöm a lehetőséget.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Küldtem pü-t.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Továbbra is keresi új gazdáját ez a makulátlan kis gépezet. 

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

240.000 Ft

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Csökkentem az árát, a mai naptól: 

245.000 Ft

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

A készülék előlapján ott a DAB+ logó, illetve a leírás is ráerősít, hogy képes DAB+ adás vételére.

Batya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Batya »

7 órája, ferzoli írta:

Nem hallgatok dsd-t, de próbaképpen letöltöttem innen néhány teszt dsd64, dsd128, dsd256 fájlt. 

Jriver-ben Bitstreaming "dsd" beállítás mellett simán játszik mindent, Bitstreaming "none" beállításnál a dsd256 nem ment, a többi igen.

(Kicsit magával ragadott a formátum, nem gondoltam, hogy az én fülem hallja majd a különbséget, pazarul szól, főleg az első szám az oldalon: "Arnesen: Magnificat 4. Et misericordia" )

DAB vevőről nem tudok nyilatkozni, Pécsen nem fogható semmi.

Üdv, Zoli

Köszi a megnyugtató választ!  Ez a link volt az ahonnét én is letöltöttem anno az első DSD felvételemet. Nem vagyok mániás DSD fanatikus, de egy igazán jó felvétel varázsát szerintem ez a formátum tudja legjobban visszaadni. Természetesen ehhez jó zenész, stúdió és hangmérnök is szükségeltetik!

Laikus96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Laikus96 »

1 hour ago, Kobak said:

Egy apró megjegyzés, tudomásom szerint itthon nincs DAB adás. Volt amikor próbálkoztak vele, de annak nem volt nagy sikere, volt közben ott is formátum váltás, így itthon nincs nagy jelentősége.

Evvel együtt ez egy igen komoly cucc.

Megint csak privát vélemény, engem ez a DSD még nem ragadott magával. A Tidal Master egy hangyányival jobb, mint a sima Tidal, de én már nem térnék vissza oda, hogy neten keresgéljek órákat 1-1 albumot, majd letöltsek sok sok gigás fileokat, amiket tárolni kell, csak azért, hogy DSD legyen.

Valóban megszűnt a DAB adás viszont van már DAB+ sugárzás Budapesten és környékén.

http://www.frekvencia.hu/t-dab-hng.htm

Ha jól értelmezem a készülék leírását, akkor ez tudná is venni.

http://www.teac-audio.eu/downloads/2/8/ ... ion_EN.pdf

"The  NT-503DAB  also supports aerial digital broadcasting, DAB and DAB+. "

Van-e valaki (Budapesten/ Pest megyében), aki már próbált mostanában ilyennel rádiózni és meg tudja erősíteni?

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Egy apró megjegyzés, tudomásom szerint itthon nincs DAB adás. Volt amikor próbálkoztak vele, de annak nem volt nagy sikere, volt közben ott is formátum váltás, így itthon nincs nagy jelentősége.

Evvel együtt ez egy igen komoly cucc.

Megint csak privát vélemény, engem ez a DSD még nem ragadott magával. A Tidal Master egy hangyányival jobb, mint a sima Tidal, de én már nem térnék vissza oda, hogy neten keresgéljek órákat 1-1 albumot, majd letöltsek sok sok gigás fileokat, amiket tárolni kell, csak azért, hogy DSD legyen.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem hallgatok dsd-t, de próbaképpen letöltöttem innen néhány teszt dsd64, dsd128, dsd256 fájlt. 

Jriver-ben Bitstreaming "dsd" beállítás mellett simán játszik mindent, Bitstreaming "none" beállításnál a dsd256 nem ment, a többi igen.

(Kicsit magával ragadott a formátum, nem gondoltam, hogy az én fülem hallja majd a különbséget, pazarul szól, főleg az első szám az oldalon: "Arnesen: Magnificat 4. Et misericordia" )

DAB vevőről nem tudok nyilatkozni, Pécsen nem fogható semmi.

Üdv, Zoli

Batya
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia,

Pontosabban az av-online 2016.09.09.-én publikált tesztben azt írták,hogy nem tudták elindítani az eredeti DSD fájlokat, mivel a program valamiért nem működött együtt a DAC-kal.

Bevallom ez bogarat ültetett a fülembe, ami azóta sem hagy nyugodni, ugyanis egy ilyen felső kategóriás készüléktől nem várnék ilyen meglepetést. Az is igaz, hogy hasonló problémáról egyetlen másik fórumon sem olvastam hasonlót. De az ördög nem alszik.

Visszatérve válaszodhoz nem csak a SACD .iso formátumra gondoltam hanem a normál dsf. dff. fájlok megszólaltatására" Bitstreaming" beállítás mellet. Azért is furcsa a dolgot mivel ilyen probléma egy 40.000 Ft értékű NuPrime uDSD  kik kütyünek sem jelent gondot.

Más dolog. A DAB vevőt próbáltad már, mivel tudtommal a főváros környékét kivéve máshol nemigen fogható?

Köszönöm!

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Szia,

USB dac-ként használva a Jriver program zenei könyvtárába felvett sacd iso lemezeket minden további nélkül lejátssza. Ha erre gondoltál natív lejátszás alatt?

Üdv, Zoli

Batya
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia

Számítógépről JRiever programmal táplálva USB B kábelen keresztül le tudja natív módban játszani a DSD fájlokat?  Az egyik tesztben azt írták, hogy így nem tudták megszólaltatni, viszont minden egyéb simán ment. Tudom, hogy a saját programjával ez megy, de nagy mennyiségű zenei állomány kezelése az említett progival mégiscsak sokkal áttekinthetőbb.  Azért érdekelne mert számomra ez az egyik legfontosabb feltétele lenne a készülék választásnál.

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Érintetlen távirányítóval. 

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Ár: 250.000 Ft

Lanszelot
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lanszelot »

Sziasztok!

Lehet használni a Tidal-t. Régen nem működött, de most már van egy olyan app, amivel lehet. HR Streamer ezt kell letölteni és ott be lehet jelentkezni a Tidal-ba. Sajnos szünetmentes lejátszás viszont nincs, legalább is nekem nem sikerült beállítani.

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok,

Mivel többször felmerült, hogy megy-e rajta a Tidal, amit én nem használok, ezért a fapaci teszt végén megválaszolt kérdést idézem:

"Önmagában nem tudja a Tidalt, de bármilyen PC-n futtatható online streaming kimeneti eszközeként működik."

Tehát a PC-ről futó Tidal szoftver streamelhető a dac-ra. Én Jriver-rel próbáltam, az rögtön látja az NT-503-at és ragyogóan megy a stream.

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Ár: 255.000 Ft

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

up

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Kicsit feljebb hozom, hátha valaki épp őt keresi

ATH-AD900X-el 300k

Yamaha HPH-MT220-al 290k 

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Szia!

Nincs benne, kábelen tud az otthoni hálózatra csatlakozni, és a Teac mobil app-al lehet wifi-n vezérelni.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Szia!

nem találtam kimerítő választ... van beépített wifi a gépben?

köszi

* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm a lelkesítő hozzászólást!

Valóban remek kis műszer, nálam is komoly dilemma előzte meg a hirdetését. Fejhallgatózáshoz vettem, de egy sztereó rendszer alapjának terveztem. Ezt az elképzelést aztán egy két éves gyermek birtokában és dedikált zeneszoba hiányában végül kénytelen voltam elvetni.

Persze, ha megmarad sem egy tragédia, de más talán jobban ki tudja használni a tudását. 

zazie99
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: zazie99 »

Komoly gép, én a DAB nélküli verziót használom egy éve, a hang hibátlan. Nálam sokkal hozzáértőbbek is azt mondták, hogy a DAC hangja jóval az árfekvésénél többet ad. DSD nagy élmény, a felskálázás is profi, én máig hüledezem, hogy a Radio Swiss Jazz internet rádió viszonylag szegényes sávszélességű stream-jéből milyen telt és gazdag hangzást csal elő a felskálázással. 

Az ára pedig szerintem kedvező. Értékes vas. Én megtartom a sajátomat...

Sikeres eladást!

Acoustic Solid Classic Wood lemezjátszó, Pro-Ject Phono Box RS, Auralic Aries streamer, Lindemann Musicbook 20 Lindemann Musicbook 55 végfok, Elac BS 263... És a ZENE!!! 

ferzoli
Fórumlakó
Fórumlakó

"A TEAC NT-503 egy audiofil hálózati lejátszó és DAC, 2 db AKM VERITA AK4490 DAC áramkörrel, új órajelgenerátorral és DSD128 5.6Mhz támogatással. Az NT-503 a legjobb minőségű digitális forrásjeleket kivételesen hitelesen megszólaló zenei hangzássá alakítja át. Az NT-503 a digitálisan tárolt zenei anyagok hi-fi rendszeren való lejátszását teszi lehetővé a lehető legmagasabb minőségben. Szolgáltatásai, hangminősége, kezelhetősége szempontjából olyan magas színvonalú berendezés amely alkalmas arra, hogy meggyőzze a még kétkedő zenekedvelőket: létezik olyan high-end szintű számítógépes audiolejátszás, amely bátran versenybe küldhető a high-end CD-lejátszókkal is.

Az NT-503 vezetékes kapcsolata révén képes a hálózathoz csatlakozni. Az ethernet hálózatból érkező hibátlan adathalmazt a készülék egy belső átmeneti tárolóba helyezi, majd onnan olvassa ki a nagy pontosságú belső órajel generátora segítségével. Így az időzítés függetleníthető a beérkező adatoktól, ami a jitter rendkívül alacsony szintjét eredményezi. A készülék az AIFF, WAV, ALAC, FLAC, AAC és MP3, valamint DSD kódolású hangfájlok lejátszását támogatja, maximálisan 384Khz mintavételezéssel és 32 bit felbontással, DSD esetén 11.2 MHz 1 bit a maximális felbontás. A kiváló hangminőséget garantálja a masszív aluminum öntvény ház, a toroid trafós  tápegység, a beépített 2db AKM VERITA AK4490 DAC, a diszkrét elemekből álló minőségi audió kimenet. A cég saját, ingyenesen letölthető iOS és Android alkalmazással támogatja a készülék vezérlését."

Lezárt

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”