Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd/Sacd javítás
Cd/Sacd Javítás
a 7911-em pontosan ugyanezzel a hibával kezdte, ne erőltesd, mert egy idő után végleg feladja (nekem az lett:( )
aki tippet ad megbízható Onkyo - szerelőre most egyből két emberen segít
Jó napot mindenkinek.
Látom a címeket, hogy Marantz... De nem nagyon tudom mi legyen a gépemmel.
Onkyo DX-7711 CD játékosban valami "elöregedett", és nem akarja kiadni a tálcát ha lemez van benne, csak megy a motor aztán leáll.
Ebben kétoldali fogasléc tolja ki a tálcát. Ha picit megnyomkodom a tálcát akkor általában kijön. Olyat nem csinál, hogy félig jön ki.
Vagy kijön vagy nem. Ha nincs benne a cd 100/100 hogy kijön.
Esetleg valami ötlet. Megköszönném.
Cd/Sacd Javítás
Jó napot mindenkinek.
Látom a címeket, hogy Marantz... De nem nagyon tudom mi legyen a gépemmel.
Onkyo DX-7711 CD játékosban valami "elöregedett", és nem akarja kiadni a tálcát ha lemez van benne, csak megy a motor aztán leáll.
Ebben kétoldali fogasléc tolja ki a tálcát. Ha picit megnyomkodom a tálcát akkor általában kijön. Olyat nem csinál, hogy félig jön ki.
Vagy kijön vagy nem. Ha nincs benne a cd 100/100 hogy kijön.
Esetleg valami ötlet. Megköszönném.
"Keresem a szót, keresem a hangot..." Volt már hozzá párszor szerencsém, de még nem birtokoltam!
Cd/Sacd Javítás
Lehet, hogy amikor cserélted a kondikat, akkor a motor tengelyén lévő tányér, - amire a CD felfekszik - került a helyes pozícióba. Több köze lenne a dologhoz, mint a kondiknak, szerintem. Mindkettőnél megcsináltad a kondik cseréjét? Valahogy úgy kellene beállítani a tányért, hogy a fejegység fókusztekercsei kb. középállásban legyenek, akkor nem folyik rajtuk túl sok áram, és nem az lesz a következő meghibásodás oka. És talán a lencse sem fog elérni a lemezig, ha minden stimmel. Na sok sikert, és azért írj az eredményről. :-)
Mindkettőnél ua.volt a hibajelenség. A lényeg: BLDC motoros a lemezforgató. +/-15V-os tápról megy. Kb.15cm-es vezetékkel van bekötve a táppanelról, ahol közvetlenül a bekötésnél van két 100 mikrós kondi (tápkondit cseréltem 3300-ról, 4700-ra). De mégis kialakul valamilyen zavaró jel ebben a 15 centis vezetékben. Ezért van a BLDC-nél még két SMD elko (4,7mikro).Na ez volt a rossz. Beraktam két szubmini 10 mikrós elkót, és a fókuszálást máris nem zavarta be. Sajnos az SMD elkókkal elég sok probléma van. Üdv.
Cd/Sacd Javítás
Köszönöm.
Valószínűleg így hagyom mindkettőt. Beállítási hibára gondoltam, mert bár olvasta rendesen a lemezt, de a lencse úgy rezgett, hogy néha a lemezt is elérte, ezért kezdtem el elállítgatni óvatosan a trimmereket. Majd sikerült vennem egy másik CD-601-est az elmebajon, de a KSS151-et kiszedték belőle. Nem küldtem vissza! Vettem egy Sony lejátszót, amiben KSS-151 van. Átraktam abba , amiben hiányzott. És lám ugyanazt a hibajelenséget produkálta mint a másik. Az összes tápkondi cseréje sem oldotta meg. Szkóppal minden tápfesz rendben volt. De siker lett a végén, amikor a lemezforgató motor paneljén lévő, két pici SMD kondit kicseréltem. Azért ha Valaki tud CD-601-eshez service manual-t, azt megköszönöm.
Lehet, hogy amikor cserélted a kondikat, akkor a motor tengelyén lévő tányér, - amire a CD felfekszik - került a helyes pozícióba. Több köze lenne a dologhoz, mint a kondiknak, szerintem. Mindkettőnél megcsináltad a kondik cseréjét? Valahogy úgy kellene beállítani a tányért, hogy a fejegység fókusztekercsei kb. középállásban legyenek, akkor nem folyik rajtuk túl sok áram, és nem az lesz a következő meghibásodás oka. És talán a lencse sem fog elérni a lemezig, ha minden stimmel. Na sok sikert, és azért írj az eredményről. :-)
Cd/Sacd Javítás
Óvatosan az olvasó egységen lévő trimmerek állítgatásával! Azokat gyárilag elég pontosan beállítják, nem javaslom a tekergetésüket. A laser dióda által leadott teljesítmény is állítható, így egy jól megválasztott csavarintással ki is tudod végezni. :-)
Egyébként speciális szenzorral lehet méregetni, amihez nem könnyű hozzájutni.
Az adott készüléket nem ismerem, de a hasonló modelleknél az alaplapon lehet fókuszt erősítést, szemábrajelet stb. állítani, de azt is speciális mérőlemezzel. Első lépésként egy kupac segédeszköz beszerzését ajánlom, mint oszcilloszkóp, mérőlemez, és service manual. Egyébként ha most hibátlanul működik akkor sokkal jobb eredményt az "elállítgatás" után sem fogsz kapni. :-) Az optimális és a még éppen működő között inkább csak olyan különbségeket észlelhetsz, hogy a track-ek között gyorsabban vált a pontosabban beállított, illetve a lemezek hibáit jobban kezeli, nagyobb kihagyásokat tud áthidalni, és a hibáknál talán kevésbé szerteszét ugrál, valamint a pozicionáló motorok picit csendesebben működnek. Szóval ha nem nyúlsz hozzá sok időt takaríthatsz meg.
Köszönöm.
Valószínűleg így hagyom mindkettőt. Beállítási hibára gondoltam, mert bár olvasta rendesen a lemezt, de a lencse úgy rezgett, hogy néha a lemezt is elérte, ezért kezdtem el elállítgatni óvatosan a trimmereket. Majd sikerült vennem egy másik CD-601-est az elmebajon, de a KSS151-et kiszedték belőle. Nem küldtem vissza! Vettem egy Sony lejátszót, amiben KSS-151 van. Átraktam abba , amiben hiányzott. És lám ugyanazt a hibajelenséget produkálta mint a másik. Az összes tápkondi cseréje sem oldotta meg. Szkóppal minden tápfesz rendben volt. De siker lett a végén, amikor a lemezforgató motor paneljén lévő, két pici SMD kondit kicseréltem. Azért ha Valaki tud CD-601-eshez service manual-t, azt megköszönöm.
Cd/Sacd Javítás
Óvatosan az olvasó egységen lévő trimmerek állítgatásával! Azokat gyárilag elég pontosan beállítják, nem javaslom a tekergetésüket. A laser dióda által leadott teljesítmény is állítható, így egy jól megválasztott csavarintással ki is tudod végezni. :-)
Egyébként speciális szenzorral lehet méregetni, amihez nem könnyű hozzájutni.
Az adott készüléket nem ismerem, de a hasonló modelleknél az alaplapon lehet fókuszt erősítést, szemábrajelet stb. állítani, de azt is speciális mérőlemezzel. Első lépésként egy kupac segédeszköz beszerzését ajánlom, mint oszcilloszkóp, mérőlemez, és service manual. Egyébként ha most hibátlanul működik akkor sokkal jobb eredményt az "elállítgatás" után sem fogsz kapni. :-) Az optimális és a még éppen működő között inkább csak olyan különbségeket észlelhetsz, hogy a track-ek között gyorsabban vált a pontosabban beállított, illetve a lemezek hibáit jobban kezeli, nagyobb kihagyásokat tud áthidalni, és a hibáknál talán kevésbé szerteszét ugrál, valamint a pozicionáló motorok picit csendesebben működnek. Szóval ha nem nyúlsz hozzá sok időt takaríthatsz meg.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok !
Van kettő darab Tascam CD-601-es játszóm. Olvasóegységet cseréltem nemrég mindkettőben, meg pár kondit. Szeretném pipecűl belőni az olvasófej erősítőjét (ezen még minden állítható).
Ebben kellene segítség, lehetőleg pesten.
Köszönöm, Tibi.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6541
Cd/Sacd Javítás
Marantz cd 40 hez a kis csonkos kell. Van egy nekem megnézem hog yjó lenne-e neked. Ha igen akkoe kiszerelem és a tiéd.
Van itt egy kollega akinek kellene:Philips cd 634-Micromega Logic
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Vendég
Cd/Sacd Javítás
Aláírásban szereplő Marantz játékos harminc CD-ből egyszer leáll kb. egy percnyire a CD elejétől? Akad valakinek sejtése, miért teszi ezt?
Cd/Sacd Javítás
Hétvégén szétkapom és lefényképezem.
és/vagy használati útmutatóból az alkatrész számát megnézem.
Marantz CD40-hez kellene.
S
Marantz cd 40 hez a kis csonkos kell. Van egy nekem megnézem hog yjó lenne-e neked. Ha igen akkoe kiszerelem és a tiéd.
TV: Samsung UE65U8072FUXXH.
Erősítő: Marantz Cinema 50.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K.
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7.
Fejhallgató erősítő: Sabaj A10H.
Erősítő: Marantz Cinema 50.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K.
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7.
Fejhallgató erősítő: Sabaj A10H.
-
Sonny
Cd/Sacd Javítás
ebay-t néztem én is.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories
Románoknál 15 RON + 25 RON posta.
azt az oldalt nem találom most.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd/Sacd Javítás
Találtam képet a beléről,az a fajta lesz az amire én gondolok.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd/Sacd Javítás
S
Szerintem abba a képen látható lesz jó.A bontottal az a baj,hogy annak sem biztos,hogy sokáig fogja bírja az anyaga-egyszerűen elfárad.Én ebayról szereztem újat éxíjjal együtt.
-
Sonny
Cd/Sacd Javítás
S
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
CDM4/19 futómű tálcamozgató fogaskereke megadta magát.
Sajnos nem gyártják, elmebajon még nem rendeltem - nem is szeretnék, ha nem muszáj.
Valakinek eladó?
Rossz készülék ezzel a futóművel?
Köszi,
S
Az sem mindegy melyik gépbe való.Van belőle átmenő tengelyes,meg kis csonkos.A képen a kis csonkos van,ez kellene?
-
Sonny
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
CDM4/19 futómű tálcamozgató fogaskereke megadta magát.
Sajnos nem gyártják, elmebajon még nem rendeltem - nem is szeretnék, ha nem muszáj.
Valakinek eladó?
Rossz készülék ezzel a futóművel?
Köszi,
S
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok !
Van kettő darab Tascam CD-601-es játszóm. Olvasóegységet cseréltem nemrég mindkettőben, meg pár kondit. Szeretném pipecűl belőni az olvasófej erősítőjét (ezen még minden állítható).
Ebben kellene segítség, lehetőleg pesten.
Köszönöm, Tibi.
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Van egy Denon DVD-2200-as lejátszóm.
A gond vele a következő: melegen kb már 30 perc zenehallgatás után, ha egy másik lemezt akarok berakni akkor azt nem olvassa be. Se gyári se írott lemezt. Ha kinyitom az ajtaját és várok 5-10 percet utána beolvassa a lemezt.
Soha nem ugrik, hibátlanul játszik le mindent.
Viszont DVD-t melegen is beolvassa bármilyen írott lemezt.
Mi lehet a baja?
Üdv: Irvine
- TigerRick
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Wireman kollégáról tudtok valamit? Próbáltam többféle módon elérni, de nem sikerült. Ha jól láttam, akkor a fórumon is nagyon régen járt már.
Kösz,
TR
Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1
Marantz NR1710 / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
Eversolo DMP-A8 / CA 851A / Monitor Audio Siver RS1
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
Marantz NR1710 / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
Eversolo DMP-A8 / CA 851A / Monitor Audio Siver RS1
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok,egy nagyon profi cd szerelö kéne nekem,javitani kéne szeretett cd lejátszómat,aki tud helpeljen nekem!
Cd/Sacd Javítás
Tudtok ajánlani bp-n valami megbízható cd lejátszó szervizt? Vettem egy játékost és néha akad, nem tudom mennyire eccerű a javíttatása, vagy inkább vigyem vissza.(?)
Köszi
Cd/Sacd Javítás
Köszönöm a Baráti segítséget!
Sanyi
Cd/Sacd Javítás
OPPO BDT 101 / HEGEL HD10 DAC / COPLAND CSA 18 / DIY TANNOY 8 DC
"A zene csokitorta a fülnek."
Steven Pinker
"A zene csokitorta a fülnek."
Steven Pinker
Cd/Sacd Javítás
Üdv, Emberek! Én még mindig Palkó Zoltán telefonját szeretném valakitől megkapni.
Shanyi