Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd/Sacd javítás
Cd/Sacd Javítás
Egy kicsit eltérő de hol lehet Olive 3HD streamert javíttatni. Nem bootol be.
Cd/Sacd Javítás
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy honnan lehetne vásárolni Philips CDM 12.1/35-ös lézerfejet, vagy ennek megfelelő alkatrészt. Van egy tökéletes állapotú Technics CD lemezjátszóm, és sajna ez ment benne tönkre. Voltam benn a HQ-ban, mert ők forgalmazták a PC-UP 951/ASSY VAM 202-es alkatrészt, nekem ezt ajánlották cserére, de már nem árusítják, mert sok gondjuk volt vele.
Köszönettel: Laci.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni két problémás készülékkel kapcsolatban.
Egyik egy Arcam DV-139-es,bekapcsolás után a kijelzőn megjelenik az "initalising" felírat,relé kattog de nem kapcsol be.Random módon néha elindul,de mostanában már nem tudom életre kelteni.
Nagyon szeretem,komoly hangja van,ezért szerintem még érdemes lenne megcsináltatni.
Tudtok esetleg Valakit javasolni aki hozzáértően megtudná csinálni?
A másik gép egy Pioneer DV-737-es,nem olvassa az írott cd-t.Lehet hogy csak takarítás vagy beállítás.
Előre is kösz,üdv.sanko
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Cd/Sacd Javítás
Az olvasófejnél van egy acél rúd, amin csúszik a lézeregység, szilikonzsírral megkenve, ha azt letörölték róla, akkor pontosan a fenti hibát produkálja.
Köszönöm. Lehet hogy ezt megpróbálom, mert van is régről nagyon alacsony viszkozitású szilikonzsírom is.
Az antisztazikus védelem nemhiszem, hogy rajtamaradt, mert gondolom akkor egyaltalan nem működne.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Cd/Sacd Javítás
Kipróbáltam akkor 2 lemezzel, azokkal nagyjabol jo volt.
Nagyjából? Az mégis mit jelent? Mert ha már a próbánál gond volt, akkor nem lett volna szabad megvenni.
Több eset lehetséges:
- Kicserélték az olvasófejet egy újra, de nem forrasztották ki belőle az antisztatikus védelmet.
- Kicserélték ugyan az olvasófejet, de használtat tettek bele, ami már eleve sz@r volt.
- Trehányul tették be az új olvasófejet.
- Nem cserélték ki az olvasófejet.
Két dolgot tehetsz:
- Visszaviszed az eladónak és visszakéred a pénzt.
- Elviszed egy szakemberhez a masinát, megnézeted, és lélekben-anyagiakban felkészülsz egy olvasófej cserére.....
A helyszínen nem tudtam kipróbálni, mert nem volt rá lehetőség. Amikor hazahoztam, akkor az egyik lenezzel trackváltásnál elkezdett kínlódni. Kínlódott egy darabig (kb 10sec), aztán újrakezdte a trackváltást ami viszont már sikerült és továbblépett.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Cd/Sacd Javítás
Üdv mindenki. Vettem nemrég itt a fórumon egy Teac PD-H300 Cd játszót. Elvileg az előző tulaj eladás előtt cserélte benne az olvasófejet. Kipróbáltam akkor 2 lemezzel, azokkal nagyjabol jo volt. Azóta pihent félretéve, most viszont használni szerettem volna, de csomo lemezzel nem boldogul. Lejátszás közben ugrálgat előre a zenében, vagy marha nehezen léptet track-et. Ez előfordul gyári lemezekkel is. Írttal is egyikkel jó, másikkal nem. Viszont egy masik cd jatszo hibatlanul viszi mindet, ami ezzel rossz. Van valakinek tippe, hogy mit lehet megprobalni allitani, hogy jo legyen? Előre is köszi!
Az olvasófejnél van egy acél rúd, amin csúszik a lézeregység, szilikonzsírral megkenve, ha azt letörölték róla, akkor pontosan a fenti hibát produkálja.
Cd/Sacd Javítás
Üdv mindenki. Vettem nemrég itt a fórumon egy Teac PD-H300 Cd játszót. Elvileg az előző tulaj eladás előtt cserélte benne az olvasófejet. Kipróbáltam akkor 2 lemezzel, azokkal nagyjabol jo volt. Azóta pihent félretéve, most viszont használni szerettem volna, de csomo lemezzel nem boldogul. Lejátszás közben ugrálgat előre a zenében, vagy marha nehezen léptet track-et. Ez előfordul gyári lemezekkel is. Írttal is egyikkel jó, másikkal nem. Viszont egy masik cd jatszo hibatlanul viszi mindet, ami ezzel rossz. Van valakinek tippe, hogy mit lehet megprobalni allitani, hogy jo legyen? Előre is köszi!
Kipróbáltam akkor 2 lemezzel, azokkal nagyjabol jo volt.
Nagyjából? Az mégis mit jelent? Mert ha már a próbánál gond volt, akkor nem lett volna szabad megvenni.
Több eset lehetséges:
- Kicserélték az olvasófejet egy újra, de nem forrasztották ki belőle az antisztatikus védelmet.
- Kicserélték ugyan az olvasófejet, de használtat tettek bele, ami már eleve sz@r volt.
- Trehányul tették be az új olvasófejet.
- Nem cserélték ki az olvasófejet.
Két dolgot tehetsz:
- Visszaviszed az eladónak és visszakéred a pénzt.
- Elviszed egy szakemberhez a masinát, megnézeted, és lélekben-anyagiakban felkészülsz egy olvasófej cserére.....
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Cd/Sacd Javítás
Cd/Sacd Javítás
Pioneer D105. Tökéletesen működik mind a mai napig. Történelem előtti időkben vettem. Csodálkoznék, ha még lehetne kapni.
http://www.ebay.com/itm/Pioneer-DVR-105 ... Sw2XFUjiZ7
Újat már persze hogy nem, de vannak utódai hátha azok is olyan jók.
Cd/Sacd Javítás
"Van olyan, amivel már legalább 3000 lemezt megírtam"
Az igen!
Esetleg a típusát elárulhatnád ha publikus.Köszi.
Pioneer D105. Tökéletesen működik mind a mai napig. Történelem előtti időkben vettem. Csodálkoznék, ha még lehetne kapni.
De egy Samsung SE S204 LightScribe-os külső író is 8 éve működik hibátlanul és rajzolja a lemezekre a feliratokat is.
Cd/Sacd Javítás
"Van olyan, amivel már legalább 3000 lemezt megírtam"
Az igen!
Esetleg a típusát elárulhatnád ha publikus.Köszi.
Cd/Sacd Javítás
Többen írták, ezért csak megerősítem: a négyszeresnél nagyobb sebességgel írt cédé lemezeket csak az új generációs lejátszók olvassák gond nélkül, a régebbiek vagy igen, vagy nem. És ezeknél nem csak írási sebesség számít, hanem az égetés minősége és a jelformátum is.
A szerviz azt tette, ami a protokollban van: az írt lemezek olvasási hibája ugyanis _általában_ a lézer öregedésének az első jele, ezért automatikusan cserélnek. Már csak azért is ezt teszik, mert tudomásom szerint csak a Philips CDM mechanikáinál - és ott sem mindegyiknél - van lehetőség a lézer fókuszának, a kimenő jel erősségének és az olvasó fej helyzetének mérés alapján történő beszabályozására.
Ez a "lézer öregedés" nálam még soha nem jelentkezett. Kb. 20 lézerolvasó és/vagy író fejet tartalmazó készülék volt/van a tulajdonomban, vagy használtam. Ezek közül több van nálam legalább 15-20 éve. Van olyan, amivel már legalább 3000 lemezt megírtam. Soha nem öregedett meg egyikben sem a lézer!
Cd/Sacd Javítás
Üdv! A probléma az hogy van egy régi Onkyo DX7711-es lejátszóm. de nem játszik le akármelyik írt lemezt! Én az hiszem az írási sebességgel van összefüggésben mert a régebben írt lemezeket simán le játszik de azokat 4X-es sebességgel írtam . Tény hogy azokat más íróval írtam most egy lenovo g500 laptop van. Ez sajna 10X sebességnél lassabban nem hajlandó írni bármit csinálok! Szerintetek mi lehet a baj? Előre is köszönöm! A lézer pick-up ki lett cserélve maradt minden a régiben!!
Köszönöm!
Többen írták, ezért csak megerősítem: a négyszeresnél nagyobb sebességgel írt cédé lemezeket csak az új generációs lejátszók olvassák gond nélkül, a régebbiek vagy igen, vagy nem. És ezeknél nem csak írási sebesség számít, hanem az égetés minősége és a jelformátum is.
A szerviz azt tette, ami a protokollban van: az írt lemezek olvasási hibája ugyanis _általában_ a lézer öregedésének az első jele, ezért automatikusan cserélnek. Már csak azért is ezt teszik, mert tudomásom szerint csak a Philips CDM mechanikáinál - és ott sem mindegyiknél - van lehetőség a lézer fókuszának, a kimenő jel erősségének és az olvasó fej helyzetének mérés alapján történő beszabályozására.
Cd/Sacd Javítás
Üdv! A probléma az hogy van egy régi Onkyo DX7711-es lejátszóm. de nem játszik le akármelyik írt lemezt! Én az hiszem az írási sebességgel van összefüggésben mert a régebben írt lemezeket simán le játszik de azokat 4X-es sebességgel írtam . Tény hogy azokat más íróval írtam most egy lenovo g500 laptop van. Ez sajna 10X sebességnél lassabban nem hajlandó írni bármit csinálok! Szerintetek mi lehet a baj? Előre is köszönöm! A lézer pick-up ki lett cserélve maradt minden a régiben!!
Köszönöm!
A lenovoban lévő olcsó - elég vacak tucat termék - mindenes író szerintem a ludas. Feleségemnek egy régebbi van, kipróbáltam anno a nagy PC-m plextor CD írójához képest mit is tud (ugyanazon szoftverrel/lemezzel/sebességgel) és szomorúan tapasztaltam, hogy van minőségbéli különbség a végeredményben. Egy időben volt a gépemben 'noname' DVD ROM, ami írni csak CD-t tudott, az a kukában végezte, mivel olvasási problémák voltak a megírt lemezeknél. Szóval szerény javaslatom szerint szerezz be valami normális - Plextor/Yamaha/Teac - CD írót (az aprókban fel-fel tűnnek), amit akár külső házas megoldással tudnál a lenovo-val is használni. A CD játszók zöme háklis a nem megfelelően "égetett" jelekre, ami végül is érthető. Meg kell adni a módját, ha már HiFi-zik az ember. A másik figyelmet érdemlő terület a CD-R lemezek..., de arra van külön topik...
.
Cd/Sacd Javítás
Mivel a lézer fej ki lett cserélve gondolom az új fej nem volt koszos!
Üdv!
Pontosan erről van szó!
Kicserélték, pedig nem kellett volna. A hiba igazi okát kellett volna kideríteniük. Talán jusztálási probléma.(?) Lusták mérni.
Erről írtam, hogy vannak lejátszók, amik nem jól tűrik a gyorsan írt lemezeket. Talán ezeknél is kellene egy kicsit mérni.
Üdv.
Cd/Sacd Javítás
A konkrét problémára természetesen nem tudom a választ, de két tapasztalatomat megosztom:
1. Különösen a régebbi gyártású olvasók kényesek az írási sebességre. Hiába van a lemezre írva, hogy pl. 52X-es sebességgel írható, nem ajánlott azt használni. Amíg nem tapasztaltam ki egy-egy olvasó/lejátszó esetén, hogy mit tud elolvasni sok lemezt kellett újra írnom. (Ez irányú tapasztalataimat 3 készülék használatával gyűjtöttem.)
2. A hivatalos javítóműhelyekben a "standard" megoldás az olvasási problémákra a lézerfej cseréje, ami az esetek 99%-ban nem indokolt, Maga az olvasó fej nagyon ritkán romlik el. Lehet, hogy piszkos, pl. hosszabb idejű állás esetén, még ha dobozban is volt a készülék, beporosodik a lencse, amit tisztítással meg lehet szüntetni. Kinyitás, nedves vattával ÓVATOS! törlés. (5 különböző készüléknél tapasztaltam.)
Üdv
Mivel a lézer fej ki lett cserélve gondolom az új fej nem volt koszos!
Üdv!
Cd/Sacd Javítás
A konkrét problémára természetesen nem tudom a választ, de két tapasztalatomat megosztom:
1. Különösen a régebbi gyártású olvasók kényesek az írási sebességre. Hiába van a lemezre írva, hogy pl. 52X-es sebességgel írható, nem ajánlott azt használni. Amíg nem tapasztaltam ki egy-egy olvasó/lejátszó esetén, hogy mit tud elolvasni sok lemezt kellett újra írnom. (Ez irányú tapasztalataimat 3 készülék használatával gyűjtöttem.)
2. A hivatalos javítóműhelyekben a "standard" megoldás az olvasási problémákra a lézerfej cseréje, ami az esetek 99%-ban nem indokolt, Maga az olvasó fej nagyon ritkán romlik el. Lehet, hogy piszkos, pl. hosszabb idejű állás esetén, még ha dobozban is volt a készülék, beporosodik a lencse, amit tisztítással meg lehet szüntetni. Kinyitás, nedves vattával ÓVATOS! törlés. (5 különböző készüléknél tapasztaltam.)
Üdv
Cd/Sacd Javítás
Üdv mindenkinek!
Tudtok ajánlani valakit elsősorban Budapesten, aki átnézné és oszcilloszkóppal/mutimeterrel beállítana egy Marantz CD 84-est? Service manualom van hozzá. Nincs semmi hibája, de akitől vettem, annál elég sokáig állt, és hát ugye nem egy mai darab.... Alapjában véve szépen zenél, de van valami a hangjában, egyfajta karcosság, aminek szerintem nem kéne ott lennie, és feltűnően sok gyári cédém szól rajta pocsékul.
Előre is köszönöm!
Cd/Sacd Javítás
Köszönöm!
Üdv
Cd/Sacd Javítás
Köszönöm!
Cd/Sacd Javítás
Jártak a cd lejátszóim (Philips CD303, Marantz CD73) Tunerman mesternél, ezúton is szeretném megköszönni neki a maximálisan pozitív hozzáállást!!!
Anélkül, hogy zavarba akarnám hozni, egy úrnál is "úrabb"
Cd/Sacd Javítás
Hello!
Philips 692-es cd az egyik oldalon nem ad hangot a kimeneten. Fejhallgatóval működik jól. Mi lehet a baja, mennyire költséges a javítás?
Ati
Cd/Sacd Javítás
Kedves Mindenki!
Sajnos robi-k, aki korábban segített egy Blu-ray játszóm FW-frissítésében, már nem foglalkozik a témával.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy hova forduljak segítségért egy Pioneer BDP-150 típusú Blu-ray játszó FW-frissítésének problémájával?
Előre is köszönöm
Cd/Sacd Javítás
Leszedtem a tetejét, megmozgattam a csatlakozókat, és meggyógyult.
Cd/Sacd Javítás
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
A Philips Cd160-om zenehallgatás közben elnémult , és azóta nem tudom mi lehet vele. A vonali kimeneten használtam.