Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd/Sacd javítás

Vinyl, Cd, Sacd, Dvd, Bluray, Vhs, Minidisc analóg és digitális lejátszók, futóművek, kazettás deckek, hordozható és multimedia playerek
busman20
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Re: Cd/Sacd Javítás

Hozzászólás Szerző: busman20 »

Üdv! Van egy philips cd 614 lejátszóm. Beolvassa a gyári/írott lemezeket,azonban lejátszás közben megáll,és ilyenkor a kijelzőn az ERROR üzenet jelenik meg.Mi lehet a probléma?

"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."

Daniel Nathan Leone

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1067

Hozzászólás Szerző: BLX »

taki35 írta:
2019.12.24., kedd 09:47
Sony SCD-XA777ES, CDP-X707ES, CDP-XA50ES CDP-XA55ES, MDS-JA555ES, MDS-JA50ES, MDS-JB980QS, DT-2000ES, DTC-77ES, TCK-990ES, Tascam DA45HR, készülékek szervízelésére keresek magyarországon szakembert.
Beállítás, tisztítás, szjak cseréje, stb...
Korábban ca 10 éve volt egy szervíz Bp-n a Rottenbiller utcában, de nem tudom mi lett velük elveszett a kontaktom.
Kinek milyen tapasztalata van ezen a téren, kit tudnátok ajánlani?

ui.
Kellemes Ünnepeket minden forum tagnak.
Én nem CD-zek ugyan, de ha lenne ilyen jellegű szervizelni valóm, ezekkel a műhelyekkel konzultálnék:

http://retrohifi.hu
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
http://totel.hu
http://soneraudio.hu/gyartas-fejlesztes-szerviz.html
Tunerman memberlist.php?mode=viewprofile&u=10690

taki35
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: taki35 »

Sony SCD-XA777ES, CDP-X707ES, CDP-XA50ES CDP-XA55ES, MDS-JA555ES, MDS-JA50ES, MDS-JB980QS, DT-2000ES, DTC-77ES, TCK-990ES, Tascam DA45HR, készülékek szervízelésére keresek magyarországon szakembert.
Beállítás, tisztítás, szjak cseréje, stb...
Korábban ca 10 éve volt egy szervíz Bp-n a Rottenbiller utcában, de nem tudom mi lett velük elveszett a kontaktom.
Kinek milyen tapasztalata van ezen a téren, kit tudnátok ajánlani?

ui.
Kellemes Ünnepeket minden forum tagnak.

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: Ruben »

Sziasztok
Van egy Phillips CD 303 lejátszóm. A lemez behelyezése és indítása után kb. két fordulatot tesza lemez majd megáll. tudtok esetleg valakit aki orvosolni tudná a problémát?
Köszönöm leborulok.gif

kisvonat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: kisvonat »

Sziasztok,

Van egy yamaha cdx-496-os lejátszóm. Két hibája is van: a tálca nem mindig nyílík ki illetve, hogy néha kihagy illetve berecseg. Tudnátok valakit ajánlani aki orvosolni tudja a probámát, egy általános átnézés sem ártana neki? :)

Előre is köszönöm!

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Sziasztok !
Roksan cd játszó szervizelését ki végzi magyarországon. Kihez érdemes beadni.
Esetleg A Totel ?

IfjGusztav
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: IfjGusztav »

Sziasztok

Van egy Primare D20-as CD játszóm és keresek valakit aki rendbe tudja rakni. A fő probléma, hogy bemelegedés után (20-40 perc), időnként pár másodpercre statikus zaj hallatszik. Amikor már elkezdem azt hinni hogy meggyógyult elkezdi. Ezen kívül az rca csatlakozókat, meg egy kondenzátort én cseréltem ki benne, erre is rá lehetne nézni, meg esetleg egyéb szükséges karbantartást végezni a koránál fogva.

Előre is köszönöm a javaslatokat

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Sziasztok !

Van egy Creek Evo CD lejátszóm. A cd tálcát több nap pihenő után csak "kézi" segítséggel hajlandó nyitni. Én nem szeretnék belenyúlni, kit javasoltok, kit keressek meg a javítással?

Budapesti cím lenne az ideális.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: keresztes33 »

Végighallgattam a tesztlemezeket, és minden rendben van, megcserélve az RCA kábelt: tökéletes az áthallás, a frekvencia menetek, a polaritás, stb. :tutiok:
Elméletileg lehetne javítani ezt a "hibát"? Mit kéne megnézni, esetleg cserélni?

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Az első döbbenet után előszedtem a fiók aljáról a valamikori Sztereo magazin teszt CD-it: a 2. Lemez 7. Számánál bemondják, hogy most pedig a bal csatorna fog megszólalni...
Mind a hangfalban, mind a fejhallgatóban a jobb oldalon szólt a jel. :angry:
És az analóg kimenet után a digit kábellel csatlakoztatva a külső DAC-hoz, szintén.

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 358

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Újra elolvasva a problémát (azaz miután több erősítő is ki lett próbálva), érdemes lenne teszt cd lemezzel is ellenőrizni a dolgot - olyannal, ahol külön track formájában és dedikáltan van jobb és bal csatorna jel -, hogy nem az emlékek csalókák és valóban fordít.

Ha fordít és pl. saját fejhallgató bemeneten, illetve több erősítővel is megteszi, akkor passsz....

A hálózati kábel dugójának megfordítása is megér egy próbát. Sok készüléknél eltolja a hangképet az egyik irányba, de olyat még nem láttam (nincs is), hogy oldalt fordít.

A hangfalkábel polaritásának egyik oldali felcserélése is változtat a térleképzésen (de nem fordít), bár az kizárható, ha fejhallgatón át is fordított.

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 358

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Szia!

Én is jártam már így, hogy egyszer - mint egy politikai kinyilatkoztatás - helyet cserélt a cd játszómon a jobboldal és a baloldal. (Ma már ilyen ugye el se lenne képzelhető :D )

Kiderült, hogy nem a cd lejátszó volt a ludas. Hülyét csinált belőlem az, hogy az integrált erősítő (kisszériás csöves) egyes bemenetei voltak fordítva bekötve.

Próbáld ki az integrált erősítő (előfok) egyéb bemeneteit is, lehet ott van a kutya elásva.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi a választ...
Én is UFÓ tevékenységre gondoltam először... :nonononono:
Aztán gondoltam, megkérdem a szakértőket.
Egyelőre megcseréltem a lejátszó RCA kimenetén a kábelt, mert egyébként más baj (most még) nincs.

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó

Van egy Rotel RCD-970BX CD játszóm még '98-ból, amit használok (és szeretek).
Eddig nem volt baj, ma hallottam először, mintha felcserélődtek volna a csatornák, azaz a jól ismert gitár a bal hangfalból szólalt meg.
Érthetetlen volt, hiszen mostanában nem nyúltam a kábelekhez, azért megnéztem, de a bekötés a teljes láncban rendben van.
Meghallgattam a Cd játszót külső DAC-ról fejhallgatóban is, és úgy is fordítva szól, azaz már a digitális jel is rosszul jön...

Mi történhetett, lehet ezt javítani?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6587

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hurby írta:
2019.09.09., hétf. 20:12
Csao
Marantz cd17mk 2 fej cserét válasz???
Ne haragudj, de ezt kinek címezted? gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Hurby
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Hurby »

Csao
Marantz cd17mk 2 fej cserét válasz???

busman20
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: busman20 »

Nem sokáig örülhettem a Cambridge Audio lejátszónak. sad.gif
Pár napja azt vettem észre hogy nem világít az előlapi kék led.Megpróbáltam bekacsolni,de nem sikerült,még a távkapcsolóvak sem.Ráadásul a teteje elég durván meleg volt,a trafónál meg a szervónál is (ahol a kis hűtóborda van) Megnéztem a biztosítékokat de egyik se égett ki. A kondik is rendben vannak ránézésre,egyik se durrant ki.
Kiment volna egy IC benne? Vagy valami komolyabb baja van? sad.gif

"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."

Daniel Nathan Leone

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: atis »

Végül mégis a kis led volt a ludas. A forrasztási pontokat átforrasztottam, de nem lett jó. Utána kivettem a kis ledet és a másikat beforrasztottam. Most műxik :)
Köszönöm a tanácsokat!
20190828_184029.jpg
20190828_184029.jpg (236.01 KiB) Megtekintve 3215 alkalommal

atis
V.I.P.
V.I.P.

Laikus96 írta:
2019.08.27., kedd 22:14
Néhány hete javítottam egy távirányítót. Azon a LED-del soros ellenállást ette meg a korrózió (igazából csak egy SMD ellenállás helyére taknyolt rövidzár volt). Ha már szét volt szedve megnéztem az elkót is. 100Hz-en megvolt a névleges kapacitás, de 25kHz-en szinte semmi. Túrtam egy tisztességes másikat, hogy a kb. 40kHz-es modulációnak több esélye legyen. Azóta OK.
A te távod hirtelen ment tönkre vagy fokozatosan csökkent a hatótávja?
Az igazság az, most hogy említed, (bár nagyon ritkán használtam) mintha az idő folyamán kissé rosszabb lett volna a hatótávja. Bár hozzátartozik az is, hogy a kislányom néha lepottyantotta.... ami ugye nem biztos, hogy jót tett neki.
A forrasztási pontokat holnap átforrasztom. A kis ledet (előbb itt javasolta kolléga) kicserélem egy másikéra úgy, hogy kiforrasztom rendesen a mostanit. Ha ezek nem jönnek be, akkor a filléres alkatrészeket beszerzem, átforrasztom őket.
Ezek után gondolom már csak az IC jöhetne. Illetve javasolták még, hogy az összes jelutat ellenőrizzem le majd, nincs-e valahol szakadás. Ki tujda?
Holnap rászánom az időt, majd írok, mire jutottam.

atis
V.I.P.
V.I.P.

koordinata írta:
2019.08.27., kedd 21:34
Volt már ilyen gondom nekem is. Egy infra LED csere megoldotta a problémát. Egy másik használaton kívüli távból (persze ellenőriztem, hogy abban működik-e) valami régi TV tuner kártyáé volt. Kiforrasztás, beforrasztás, és azóta is rendben működik. Persze ez még nem zárja ki azt, hogy más alkatrész nem lehet rajta rossz.
Jó tipp. Van egy TEAC cd-távom, nem használom. Kiforrasztottam a kis ledet (ellenőriztem, az műxik). Ráforrasztottam a két kis lábacskára, de azzal sem jó. (igaz, a saját led-jét is rajtahagytam, azt ki kellett volna vennem?)

Laikus96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Laikus96 »

Néhány hete javítottam egy távirányítót. Azon a LED-del soros ellenállást ette meg a korrózió (igazából csak egy SMD ellenállás helyére taknyolt rövidzár volt). Ha már szét volt szedve megnéztem az elkót is. 100Hz-en megvolt a névleges kapacitás, de 25kHz-en szinte semmi. Túrtam egy tisztességes másikat, hogy a kb. 40kHz-es modulációnak több esélye legyen. Azóta OK.
A te távod hirtelen ment tönkre vagy fokozatosan csökkent a hatótávja?

koordinata
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: koordinata »

Volt már ilyen gondom nekem is. Egy infra LED csere megoldotta a problémát. Egy másik használaton kívüli távból (persze ellenőriztem, hogy abban működik-e) valami régi TV tuner kártyáé volt. Kiforrasztás, beforrasztás, és azóta is rendben működik. Persze ez még nem zárja ki azt, hogy más alkatrész nem lehet rajta rossz.

atis
V.I.P.
V.I.P.

Cd-játszóm távja úgy néz ki, bedobta a kulcsot. Nem kontaktos, tiszta, elem jó benne. Mobillal kamerázva és az objektívet a kis ledre irányítva nem ad jelet látható módon. (Míg másik távnál bármelyik gombját nyomva villogás látszódik)

Szétszedtem, látható forrasztás-lazulás, törés nincs. 

Lenne ötletetek a javítására? 
20190827_200534.jpg
20190827_200534.jpg (141.9 KiB) Megtekintve 2991 alkalommal

Linn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: Linn »

Rapsic88 írta:
2019.08.20., kedd 09:39
Linn írta:
2019.08.19., hétf. 15:24
Rapsic88 írta:
2019.08.15., csüt. 17:00

Erről a fejről van szó?
Úgy néz ki, hogy igen.

OK! Köszönöm. Rendeltem is egyet, 6 400.-Ft. /vagy 2db-t kellett volna?/ Bonyolult kicserélni? Ha meg jön szétszedem a készüléket.
Nem vészes, csak ahogy a többi lézert is cserélni szokták. Ha ennél is van antisztatikus rövid zár(talán 2 is), azt a bekötés után le kell forrasztani és nem kell eltekergetni semmit sem a lézeren, sem a mechanikában.
Be van jelölve:
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: EMANATION PRO 600

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

Linn írta:
2019.08.19., hétf. 15:24
Rapsic88 írta:
2019.08.15., csüt. 17:00
Linn írta:
2019.08.15., csüt. 16:16
Halihó! Van valakinek Marantz SA-15S1-hez lézerfej? Nem olvassa, és nem ismeri fel az SACD-t. keveset használtam. Békéscsabára kellene. Totel Szervíznek nincs. Köszönöm.
Erről a fejről van szó?
OK! Köszönöm. Rendeltem is egyet, 6 400.-Ft. /vagy 2db-t kellett volna?/ Bonyolult kicserélni? Ha meg jön szétszedem a készüléket. Totel Bt 2 éve 38 000.-Ft.+áfa cserélte volna , de ma már nem tudják kicserélni, mert nem gyártják. Mellesleg ahonnan rendeltem még van : 999 db. raktáron. Ez Magyarország. Itt nincs. Old meg, ha szükséged van rá.
Nem vészes, csak ahogy a többi lézert is cserélni szokták. Ha ennél is van antisztatikus rövid zár(talán 2 is), azt a bekötés után le kell forrasztani és nem kell eltekergetni semmit sem a lézeren, sem a mechanikában. Arra lehet számítani, hogy ezek az utángyártott fejek azért minőségben szórhatnak. Jó múltkoriban egy DV9600-asban cseréltem és jó lett. Ezen tanulni viszont nem érdemes, inkább keresnék egy tisztább gondolkodású szakit, aki látott már ilyet és inkább rábíznám. :D

Válasz küldése

Vissza: “Lejátszók, felvevők, tunerek, DAC-ok, konverterek”